Kontakt

Hej – dejligt at du gerne vil i kontakt med mig! Det første, du skal gøre er at læse hvad der står her på siden, fordi det øger vores chance for at nå hinanden♥

Jeg får virkelig, virkelig, virkelig mange henvendelser hver dag og for at øge chancen for, at du får det svar, du fortjener, er der forskel på, hvor du skal kontakte mig.

Derfor:

• Er du journalist?

Er du journalist, og vil du gerne lave interview, er du velkommen til at kontakte mig på: jane[snabel-a]madbanditten.dk

• Er du virksomhed og ønsker omtale af et produkt?

Jeg laver ingen kommercielle samarbejder og omtaler ingen produkter mod betaling.

• Har du købt et online produkt, som du har spørgsmål til?

Har du købt et af mine online produkter og behøver du teknisk hjælp til det, kan du kontakte support på denne adresse: support[snabel-a]madbanditten.dk

Det gælder også hvis du ikke kan finde det og har brug for at få det gensendt osv.

Jeg kan ikke supportere dit produkt her på bloggen og ej heller på Instagram, Facebook eller via Messenger. For at vi kan løse dit problem, skal du skrive til supportmailen.

Supportmailen er ikke til spørgsmål, som hvad du kan spise i stedet for avokado og lign. og jeg sætter pris på din forståelse herfor.

Har du spørgsmål til Keto, LCHF, en opskrift eller din livsstil?

For spørgsmål til LCHF eller KETO, til opskrifter eller livsstil  vil jeg super gerne høre fra dig her på bloggen.

Jeg læser alle kommentarer og prøver at nå rundt hver dag og svare. Det smarte ved, at vi tager dialogen her på bloggen er, at andre med samme udfordring kan få glæde af svaret også.

Jeg svarer ikke på personlige spørgsmål på mail eller tilbyder 1:1 rådgivning på mail, Instagram eller Messenger.
Jeg frabeder mig også høfligt, at du googler mit telefonnummer og ringer mig op. Jeg vil meget gerne hjælpe dig, men du skal skrive her på bloggen, hvis der er noget, du ønsker mit input til.
Jeg læser alle kommentarer og svarer indenfor 24 timer.

5.749 kommentarer til “Kontakt”

Skriv en kommentar

 1. Kære Jane
  Hvad er din erfaring med LCHF og migræne? Jeg ved godt at man får hovedpine ved opstart LCHF men på længere sigt? Jeg har prøvet så mange ting og gjort tiltag som ikke hjælper (er i gang med udredning) og nu prøver jeg at se om jeg måske kan spise mig ud af migrænen. Enten antiinflamatorisk eller LCHF.
  Kh Pernille

  Svar
  • Jamen generelt rigtig god. Og det er faktisk også beskrevet i den videnskabelige litteratur, selvom det jo ikke er noget, der er forsket voldsomt meget i.

   Her på siden har jeg faktisk hele tre personer, der har nævnt det som en slags afledt effekt af en kost, de egentlig kastede sig over med mål om at tabe sig.

   Tjek dem ud her: LineVibekeRie

   Men det er altid svært med den slags. Jeg ville synes, det var et forsøg værd. I hvert fald er det ufarligt og gratis at teste.

   Rigtig god bedring – håber det hjælper❤️

   Svar
 2. Hej Jane.
  Jeg hørte en læge, der var negativ overfor Keto sige, at når muskelglykogen formidskes og er tomme i lang tid, så øges produktion af amoniak i blodet. Kroppen udskiller dette med at producere urisyre. Men hjernen har ikke en effektiv urinsyrecyklus, og forsøger på anden vis at komme af med amoniakken. Dette påvirker neurotransmitterne i hjernen negativt, siger han.
  Kender du til dette?
  Med venlig hilsen
  Oddbjørg

  Svar
  • Det er ikke noget, jeg er stødt på, men det ville komme bagpå mig, at det ikke skulle være dukket op i litteraturen. Keto er trods alt temmelig godt undersøgt. Det er en misforståelse, at vi har tømte glykogendepoter på Keto. Når man har målt det på fx idrætsudøvere, som spiser Keto og sammenlignet med idrætsudøvere, der spiser kulhydrater, er der faktisk ikke den store forskel i glykogendepoterne. Så mit gæt vil være, at det, du hentyder til, måske kan være tilfældet i de første dage efter den indledende kulhydratrestriktion, mens det er en anden sag, når først keto-adapteringen er en realitet.

   Svar
 3. Hej 😊
  Nu har jeg været på Keto i 3 uger, og indtil videre har det fungeret fint. Jeg har valgt kun at spise to gange om dagen (frokost og aftensmad) fordi det er det der passer bedst til den måde jeg lever mit liv på. Jeg undrer mig dog over hvor små portionerne i opskrifterne i bogen er. Som regel bliver jeg mæt og tilfredsstillet nok, men nogen gange føler jeg mig sulten, også lige efter jeg har spist. Så gør jeg mon noget forkert ved kun at spise to gange om dagen?

  Svar
  • Hej Mette
   Opskrifterne i bogen er mest tilpasset til at man spiser tre måltider om dagen. Det er også sådan kostplanen er sat op. Det er helt ok at du kun spiser to måltider, men du skal så øge portionsstørrelsen. Især skal du sørge for stadig at nå din daglige proteinmængde.
   Håber det giver mening.

   Svar
 4. Kære Jane

  Jeg startede op med keto d. 4 jan 2021.

  Det bedste jeg har gjort for mig selv.
  Jeg er 50 år, og har været overvægtig hele mit liv.
  Elsker dine opskrifter, at slippe ud af min sukkerafhængighed, og slippe for den evige sult.
  Jeg har tabt 33 kilo, og er nu nede på at veje 81.
  Men, den sidste måned er mit vægttab stoppet.
  Jeg taber mig nogle 100 g, tager dem på igen osv.
  Er ved at blive vanvittig.
  Jeg har intet gjort anderledes.
  Følger min kostplan, snyder ikke med mellemmåltider.
  Det eneste nye der er kommet ind, er motion.
  Kan det få vægttab til at gå i stå??
  Er meget forvirret.
  Kan du hjælpe?
  Mvh
  Berit

  Svar
  • Hej Berit

   Hvor er du megasej – godt gået!👏🏼👏🏼

   Og mmh… ja, motion kan godt sætte en stopper for vægttab. Først og fremmest pga. midlertidige væskeophobninger (muskler, der bruges, binder væske). Min vægt vil ofte være en snert højere dagen efter en hård træning fx. Dette har dog intet med fedtmassen at gøre. Dyrker man hård styrketræning, kan man også pga. muskeltilvæksten opleve, at vægten står stille, men hvor dette vil være et godt tegn. Her vil et målebånd kunne vise, at man stadig mindsker i omfang og altså i fedtmasse.

   Der er også den faktor, at motion øger appetitten, så man helt enkelt er mere sulten og derfor kommer til at spise mere. Samtidig er der også en hjernemæssig belønningsfaktor, der ‘giver lov’ til at spise mere, når man nu har arbejdet så hårdt. Det er velkendt og dokumenteret.

   Og sidst men ikke mindst er du også i en situation, hvor du forbrænder mindre. Simpelthen fordi det kræver mindre energi at holde en krop på 81 kg kørende, end det gjorde at holde en krop på 114 kg kørende. Det betyder, at det, som engang var dine vægttabskalorier nu nærmer sig dine vedligeholdskalorier. ‘Du har intet gjort anderledes’. Nej netop. Men det kan godt være, det er tid til at gøre ting lidt anderledes.

   Mit gæt vil være at du befinder dig et sted, hvor alle disse faktorer spiller ind, og at det formentlig er få og små ændringer, der skal til, for at du igen ser vægten falde.

   Fortsat god vind ❤️

   Svar
 5. Hej Jane
  Er det muligt at få et individuel rådgivning?
  Jeg har Morbus crohn, og levet keto i 5 måneder.

  Jeg oplever ekstremt trætte muskler, hårtab, uren hud.

  Tænker der er noget jeg måske overser.

  Svar
  • Hej Katrine
   Det tilbyder jeg desværre ikke, altså andet end jeg gerne giver dig mine input her.

   Det lyder, som om noget ikke er helt rigtigt. Kan du beskrive for mig, hvad du spiser (gerne i mængder/madvarer) og hvad du tager af tilskud (salt, vitaminer, mineraler – hvis noget). Så kan det være jeg kan spore mig lidt nærmere ind på det…

   Svar
 6. Hjæææælp Jane 🙏

  Jeg “gennemførte” kickstart tilbage i foråret med de skønneste resultater for tabte mig, den der følelse af at have ondt i hele kroppen forsvandt, jeg fik den bedste bonus i form af god nattesøvn og jeg kan blive ved💪

  Efter endt kickstart overførte jeg alle de nye gode vaner og det var fantastisk let.

  Så blev det sommerferie.. Jeg røg ud af alt det gode og tilbage i de dårlige vaner. Nu kan jeg simpelthen ikke finde tilbage i keto/low carb uden at falde i på trods alle dårligdommene begynder at komme tilbage.

  Med hele din erfaring, hvad er så din bedste anbefaling for at hjælpe mig tilbage til det gode?

  Mange hilsner
  Henriette

  Svar
  • Hej Henriette
   Det første, du skal gøre er at genlæse/lytte til lektionen ‘Sådan rejser du dig efter et tilbagefald’ (onsdag i bonus-ugen).
   Herefter kan du overveje at følge Kickstart-kurset den første uge. Simpelthen dag for dag følge de daglige lektioner. Skriv til support, hvis det kan være en hjælp at vi starter de daglige mails op igen.

   Det, der ofte sker i din situation er, at du går for hurtigt frem. Du prøver at starte der, hvor du sluttede, men du skal i stedet starte, hvor du startede. Tre måltider om dagen. Godt med protein og grønt. Godt med salt. Fokus på gode måltider og regelmæssighed. Ingen gråzoner med yoghurt, mælk, vin, brøderstatninger, sødemidler, snacks eller hvad der har fået sneget sig ind. Helt efter bogen. Du klemme ballerne sammen og bare gøre arbejdet. Det er mega-nederen og det er ikke nyt og spændende som første gang. Men du skal fokusere på at komme over den første tid, mindst en uge, måske to uden at blive overmodig (husk den lumske tredjedag). Du er ikke hvor du slap. Du er hvor du startede. Og det skal du have respekt for.

   Der findes ingen genveje til det. Det er bare at klemme ballerne sammen. Til gengæld ved du denne gang, hvad der venter dig på den anden side og det kan du begynde at se frem til.

   God tur tilbage – you got this! ❤️❤️

   Svar
 7. Kære Jane
  Jeg er igang med uge 1 på kickstart og jeg bliver hele tiden klogere (-;
  Fx. har jeg bestemt mig for at stoppe med instant kaffe med 2 sødetabletter og 1 dl skummetmælk 5 gange om dagen………….

  Jeg har det fint med 2 måltider dagligt og ingen snacks ved siden af. Men jeg er meget i tvivl om jeg skal vælge at spise morgen eller frokost måltidet kl. 12 – altså hvilken ret jeg skal vælge.

  Kan du hjælpe mig lidt på vej?

  Det skal nok blive godt, når jeg får styr på basis.

  Tak for hjælpen

  Dbh

  Gitte

  Svar
  • Hej Gitte
   Hvor er du sej – og godt gået at få sparket den mælkevane til hjørne👏🏼

   Jeg synes, det er bedst helt at slippe de traditionelle morgenmad-frokost-aftensmad. Det er en underlig social-kulturel konstruktion, vi har lavet. Alt kan spises altid. Tænk på dem allesammen som måltider, som kan spises når som helst. Selv spiser jeg som regel ‘aftensmad’ om morgenen og ofte ‘morgenmad’ til frokost. Du kan altså frit vælge hvilke retter, du vil spise til ‘frokost.

   Det, du dog skal være opmærksom på ved to måltider, er at du skal øge proteinindtaget i dine måltider, så du stadig får nok protein. Ellers vil du tabe muskelmasse og det skal vi helst undgå. Bare læg lidt ekstra til af proteinkilden. Et større stykke kød/fisk/fjerkræ eller et ekstra æg.

   Rigtig god fortsat fornøjelse❤️

   Svar
 8. Hej Jane.

  Jeg har lige fået konstateret Sibo, og skal til at starte op på diæt og forskellige urter. Jeg er ret nysgerrig på, hvad du spiste, da du var på sibodiæt? Det er svært at finde en klar rettesnor, når jeg googler. Min behandler siger feks at havregryn og lidt groft rugbrød er ok, men det er jo kulhydrater.
  Jeg er lidt forvirret, og troede egentlig diæten var tæt på keto, men åbenbart uden fløde og cremefraiche.

  Kh den forvirrede

  Svar
  • Hej Lotte
   Jeg spiste mere eller mindre det samme, som jeg hele tiden har gjort – og gør. Ingen specialdiæt. Jeg testede i en periode at bruge laktosefrie mejeriprodukter, men jeg spiser ikke særligt mange mejeriprodukter, så det gjorde ikke den store forskel.

   Har du læst mit SIBO-indlæg? Ellers kan du finde det her: SIBO

   Svar
 9. Kære Jane.
  Jeg har startede Keto i midt januar i år efter køb af din bog “Keto på 4 uger”. Jeg har fulgt fulgt dine opskrifter og råd og har opnået et vægttab på godt 11 kg. Det er jeg rimelig godt tilfreds med og synes ikke at jeg skal yderligere ned. I min sommerferie blev jeg lidt mere large og spiste ikke kun efter Keto modellen og siden er der desværre røget nogle kilo på igen. Jeg har forsøgt at gå tilbage til udelukkende Keto igen, men jeg oplever at jeg er mere sulten selv om jeg spiser det jeg tidligere gjorde. Jeg har under hele vægttabsforløbet kun spist frokost og aftensmad da jeg synes jeg var fint mæt på det. Skal jeg prøve at knibe et morgenmåltid ned eller skal jeg tage en “kold tyrker” og prøve at ignorere min sult og vente på at det bliver bedre? Min frokost kan ofte ligge lidt sent ( gr. Arbejde) men har tidligere ikke haft problemer med det, men nu er det altså svært og jeg ender med at gå ombord i noget jeg ikke skal.
  Søger lige dit råd her for at komme godt tilbage i den gode vane.
  Bh Kate

  Svar
  • Hej Kate
   Ja, det lyder som en fin plan at spise morgenmad. Spis godt med protein og salt fra morgenstunden, så du får reguleret din appetit ud på dagen også.

   Forskellen på førstegangs-keto og de efterfølgende gange er, at det ikke er lige så spændende. Første gang var det som et stykke nyt skinnende legetøj. Helt anderledes end noget, man havde prøvet før. Wow, så spændende altså!!

   Og man gik til det med nærmest militær præcision. Gjorde alting lige efter bogen, og den ildhu gav pote.

   Anden gang er det ikke lige så sjovt. Det er surt og ikke spor spændende at skulle igennem Keto flu, og man er mere forfalden til de nemme løsninger eller til at gøre det ‘på sin egen måde’. Man kommer ikke over den svære tredjedag og ligger og ryger frem og tilbage. Man beholder sine darlings (hello mælk i kaffen), napser lidt nødder her og der, måske lidt mørk chokolade eller et glas vin efter en lang dag. Masser af bittesmå ting, som føles fuldstændig ubetydelige. Og som på mange måder også er ubetydelige. Men som stadig er dem, der, akkumuleret set, forklarer forskellen mellem, hvorfor det gik så godt første gang, og hvorfor det halter anden gang.

   Så ja, spis og klem ballerne sammen. Gør det uden slinger i valsen i en uge eller to. Nu er du tilbage.

   Og spis salt som om det er dit job. Det er dit hemmelige våben til at fjerne sulten mellem måltiderne.

   Svar
 10. Hej Jane, min datter Silje på 14 år har pludselig – og ud af det blå, fået konstateret diabetes 1. Det er i dag 14 dage siden, at hun blev indlagt med et langtidsblodsukker på 94 og et her og nu blodsukker på 21,5. Hun vejer 47 kg, er 168 cm høj og er en meget aktiv hestepige. Vi spiser mad fra hele verden og laver det gerne fra bunden. Jeg har lagt mærke til, at hendes blodsukker stiger meget, når hun får hvedemel, så det har vi pillet helt ud af vores kost. På sygehuset siger de, at vi skal give hende almindelig kost – og efterregulere med insulin, men det strider mod al min fornuft. Har du nogle råd og erfaringer.
  Mvh Dorte Passer

  Svar
  • Hej Dorthe
   Åhh for pokker, sikke en situation. Jeg kan forestille mig et chok, det må være😔

   Det er dødsvært for mig at rådgive om, for jeg er jo ikke læge og jeg kan derfor ikke rådgive ved sygdom. Måske for en sikkerheds skyld læs det her indlæg: Keto og sygdomme Det er en slags disclaimer fra min side, fordi vi er udenfor mit vante område.

   Jeg er dog helt enig med dig i, at det strider mod al fornuft at fortsætte, som om intet var hændt og bare regulere med medicin. Jeg tænker, at det råd gives for at tilbyde diabetikeren det mest normale liv, og det er jo også dejligt og vigtigt, men man kan jo sagtens lave nogle enkle justeringer, som nedsætter de helt store udsving uden at livet føles svært eller begrænsende.

   Da hendes vægt er i den lave ende, har I også et hensyn at tage der, tænker jeg. Den manglende insulinproduktion har nok gjort det svært for hende at holde vægten oppe, og det vil formentlig udligne sig nu hvor hun medicineres. Men det må være vigtigt, at den ikke falder yderligere. Når man tager de hurtige kulhydrater ud (mel, sukker osv.) forsvinder nemlig samtidig en vigtig kilde til kalorier – og nemme kalorier, og det skal der kompenseres for. Når vi spiser Low Carb kompenserer vi ved at øge fedtindtaget, fx ved ikke at vælge fedtreducerede produkter men købe kød med højere fedtprocent, kylling med skind, fuldfede oste, ægte piskefløde, græsk yoghurt 10% osv. Det vil give energi og mæthed men med mindre udsving i blodsukkeret.

   Jeg tænker, at min bog De bedste fra Madbanditten ville være en stor hjælp for jer. Den indeholder en masse lækre opskrifter med energiberegninger, så I kan se kulhydratindholdet pr. portion og dosere insulin derefter. Den indeholder foruden de almindelige måltider også low carb brød, kager og desserter og jeg tænker, at der vil være en masse, som din datter vil kunne spise uden at føle at hun er ‘på diæt’.

   Og hvis du har lyst til at dykke ned i noget mere dybdegående litteratur, vil jeg anbefale dig Dr. Bernsteins Diabetes Solution. Det er den grundigste ressource, der findes om Low Carb kost til type 1 diabetikere.

   Håber, det kan hjælpe dig lidt videre. Spørg endelig hvis der er andet ❤️

   Svar
 11. Hej, Jeg overvejer meget at købe en 5 ugers kostplan, men vil lige høre til mængden af fisk.
  Jeg spiser slet ikke fisk og skaldyr, da jeg ikke kan tåle det. Er der så mange opskrifter vi ikke kan benytte?

  Svar
  • Hej Stine

   Hvis det er mine Keto madplaner, du mener, er det jo ikke kostplaner. Det er madplaner til aftensmad, som der står her: Keto Madplaner I dem er der fisk på menuen én dag i ugen og det kan ofte fint byttes til fx kylling.

   Hvis du hellere vil have en komplet kostplan eller opskrifter til alle måltider, er mine to Keto-bøger eller min nye bog De bedste fra Madbanditten bedre for dig. Her er alle opskrifterne energiberegnede og du kan nemt sætte dem sammen, så de passer til dine præferencer.

   Håber det hjælper – ellers bare spørg igen ❤️

   Svar
 12. Hej :)

  Jeg har fulgt KETO med stor succes (vægttab) og jeg er meget taknemmelig over dig, din indsats, dine bøger, madplaner, blogs og ugentlige mails :D tak tak tak

  nu er jeg snublet over en dims som kommer på markedet (ala den sukkersyge får), men min viden om krop, biologi og sundhed rækker ikke til at gennemskue om det er til fordel for mig “på KETO” – derfor spørger jeg dig nu om det er noget du har set og om det er noget du har en holdning til i forhold til at holde sig sund :)

  https://www.veristable.com/

  Svar
  • Hej Jeanette
   Jeg er også stødt på veristable. Som jeg forstår den, er det en CGM (continuous glucose monitor) med en tilhørende analyse-app. Som udgangspunkt synes jeg CGM’er er dødspændende og bør gøres tilgængelige til alle. Det vil give så mange mennesker en øjenåbner ift. hvordan deres sunde havregryn med skummetmælk med rosiner er en komplet katastrofe for deres blodsukker.

   For dig på Keto, vil den være lidt kedelig at bruge, da dit blodsukker vil være jævnt og stabilt, men den kan fx fortælle dig noget om hvordan også ting som stress, søvn, træning osv. også har indflydelse på dit blodsukker. Og hvis du har lyst til at eksperimentere med din kost, vil den også kunne give et input til hvad det betyder for dig.

   Som med alle målinger, også traditionel blodsukkermåling og ketonmålinger fx, skal man jo forstå det resultat, man får. Ellers giver det ingen mening. Fx ser vi jo med ketonmålingerne, at folk gør sindssyge ting (proteinbegrænsning, fedtbombning, fedtfaste), for at få ‘højere ketonværdier’, hvilket er det stikmodsatte af, hvad de bør gøre i sundhedens og vægttabets navn. Og på samme måde kan en CGM også mistolkes, hvis man fx pludselig tror, at træning er usundt, fordi man ikke forstår fysiologien. Måske et dumt eksempel men sådan sat lidt på spidsen.

   De der point for ‘metabolisk kompas’ ville jeg nok ikke lægge så meget u. Det er veristables måde at prøve at differentiere sig på markedet, tror jeg og det bliver en tand for uvidenskabeligt, synes jeg. Men overordnet synes jeg, at idéen om at teste en CGM i en periode er super og jeg skal stensikkert selv prøve det på et tidspunkt, når jeg har noget at teste. Om det lige bliver med veristable ved jeg ikke. Jeg har ikke rigtigt undersøgt de forskellige udbydere endnu.

   Håber det kan hjælpe dig lidt videre❤️

   Svar
 13. Hej Jane
  Du har inspireret os til at spise keto-agtigt – altså ingen kulhydrater fra brød, pasta, ris, kartofler og sukker og det går den rigtige vej. Vi to gamle har tabt hver 10 kg på 3 måneder, men vores søn på 21 år er skind og ben og skal tage på. For tiden er han på oliekur – dvs. 100g olie (ca. 1000kalorier) om dagen og 100g proteinpulver og samme keto-agtige mad som os. Han får tjekket kolesteroltal en gang om måneden og alt ser fint ud. Han har taget 4 kg på – men har du en ide til hvordan han virkelig kan rykke op ad skalaen ?

  Svar
  • Hej Kim
   Åh det har jeg desværre ikke meget erfaring med. Den olie-proteinpulver-kur, er det noget lægen har sat ham på? Og skal det forstås sådan, at han spiser tre måltider rigtig mad + olie + proteinpulver.

   Vægtøgning kan være virkelig svært. Især hvis man gerne vil øge i vægt på en sund måde og uden slik, junk osv.

   At få nogle kulhydrater i spil ville nok hjælpe gevaldigt. Det kunne jo være kartofler, ris, pasta, måske brød/knækbrød osv. Og så samtidig holde protein og fedtindtag oppe. Så kartofler/ris til den fede sovs osv. så han øger kalorieindtaget ad den vej. Det gælder om at finde nogle energitætte ting, som han kan spise meget af uden at blive alt for mæt. Nøddesmør som fx peanutbutter er ofte brugt til det, retter med fløde/kokosmælk kan man ofte også spise meget af, måske nogle af kagerne med mandelmel (tjek diverse opskrifter her: Kager), den slags.

   Det vil være mit bedste bud.

   Og superdejligt for jer med vægttab. Håber I får styr på sønnens vægt også :)

   Svar
   • Hej Jane.

    Tak for dit svar. Olie-protein kuren er min egen “opfindelse” men godkendt af lægen. Og ja, han får 3 rigtige måltider + 990kalorier gennem olien alene. Han er dog meget aktiv med både styrketræning og fodbold så han forbrænder en hel del og desværre nok tæt på alt hvad han indtager så det er svært at få et kalorieoverskud.

    Men jeg vil anbefale ham at spise lidt flere måltider – efter at have læst nogle indlæg om mtc olie, æble eddike cider og insulin –
    og så må vi se hvad der sker. Du har helt ret i det du nævner om at finde energitætte ting da han ikke kan spise de store mængder mad der kræves for at opnå et stort kalorieindtag.

    Vi gamle – ja, vi følger dig og holder fast i dine oprindelige ideer og tak for inspiration og en dejlig hjemmeside. Vi fortæller gud og hver mand om din hjemmeside og hvor sjovt og let det er at komme sig over sin sukkerafhængighed når bare man lytter til en der ved hvad hun taler om.

    Svar
 14. jeg ser dårligt og vil gerne skrive de planer ud jeg har fået i dag. Men jeg kan ikke få min printer igang, men jeg synes heller ikke jeg er et sted hvor jeg skal bruge in simplero ID – jeg trykker på Kickstart og der kommer opskrifter mm. >Hvad gør jeg galt?
  med venlig hilsen
  Vibeke Fenger

  Svar
  • Hej Vibeke
   Hvis du vil skrive fx opskrifter, kostplan, madliste osv. ud, skal du downloade dem først inde fra medlemssiden, gemme dem et sted på din computer og derefter printe dem. Måske har en IT-kyndig mand/ven/datter/søn, der kan vise dig det? Din printer og dens indstillinger kan jeg ikke rigtig hjælpe dig med.

   Du er også velkommen til at skrive til [email protected]. Derfra kan vi prøve at guide dig bedre ❤️

   Svar
  • Hej Helle
   Altså det spørgsmål er lidt svært, fordi det, som du formentlig forstår ved ‘anti-inflammatorisk kost’ er sådan et medieskabt begreb, der går ud på at spise ‘anti-inflammatoriske madvarer’. Det er noget sludder, for at være ærlig. Selve kosten, der anbefales kan dog sagtens være både sund og fin.

   Ketose er en anti-inflammatorisk tilstand. Dvs. at Keto virker målbart inflammationsdæmpende. Det er dokumenteret i flere studier.

   Du kan læse mere om det her: Keto og anti-inflammatorisk kost

   Svar
 15. Hej Jane

  Jeg har været på dit kickstart forløb. Jeg begyndte midt i januar at leve efter disse principper og er rigtig glad for det, der har dog været nogle bomb på vejen, men er kommet tilbage igen. Du skriver at keto ikke er for dem der har en spiseforstyrrelse . Nu mit spørgsmål, hvorfor ikke? Jeg har selv haft en spiseforstyrrelse med overspisning og opkast, som jeg tildels er kommet ud af, kan dog engang imellem stadig få et tilbage fald. Jeg synes det, for mig er blevet nemmere at spise “normalt” efter disse principper, men er blevet bekymret for, hvorfor du skriver det ikke er for folk med en spiseforstyrrelse?

  Med Venlig Hilsen Kirsten

  Svar
  • Hej Kirsten
   Åh simpelthen sådan et godt spørgsmål. Og det afspejler heller ikke nødvendigvis min ægte mening, for jeg har, ligesom dig, så utroligt mange historier fra brugere med spiseforstyrrelser i bagagen, som netop beskriver, hvordan de føler sig fra af den med Keto. Jeg tror, mine forbehold skyldes, at jeg helt enkelt ikke har nogle kompetencer for at afgøre, hvad der er velegnet til spiseforstyrrelser. Det ligger simpelthen udenfor mine kompetencer. Og for hver god brugerhistorier, kan du finde en tilsvarende, hvor de mange regler virkede triggende på den spiseforstyrrede. Og som et sidste forbehold fordi Keto har tendens til at tiltrække ekstreme mennesker (uden at det behøver være negativt) og Keto er et stærkt våben, der også kan misbruges.

   Så min ægte mening er snarere, at man skal gå til Keto varsomt, hvis man har en spiseforstyrrelse og afbryde, hvis man oplever negativ effekt. Lyder det ikke mere rimeligt?

   Jeg har faktisk skrevet om det flere gange for mange, mange år siden (og mange blev virkelig vrede over det). Ikke desto mindre er indlæggene stadig her:

   LCHF og bulimi
   Idas spisesforstyrrelse forsvandt med LCHF

   Svar
 16. Hej Jane.

  Jeg tænker at prøve kræfter med Keto og den del med de 4 ugers kostplan.
  Jeg er typen som kan spise det samme dag ud og dag ind……uden at det keder mig. Og for at gøre det mest simpelt, er det ok at starte op med at holde sig til de samme opskrifter og når man kan dem, tage en ekstra her og der?
  Jeg har en søn på 7 år, flere har sagt at børn ikke må få for meget protein. Kan han også følge keto kosten eller skal han holdes udenfor.
  Vh Trine

  Svar
  • Hej Trine
   At spise det samme er mit bedste tip af alle – desværre noget, mange stejler over. Så glæd dig over at du også trives med det. Hvis det er Keto på 4 uger, du følger, beskriver jeg den strategi i kapitel 7 om kostplanlægning.

   Det sidste du behøver at være bekymret for er proteinindtaget hos din søn. Stort set alle børn og unge (og alt for mange voksne) spiser AAAAAAAAAALT for lidt protein og lever nærmest af kulhydrat. Protein er det absolut vigtigste din søn kan spise og du vil gøre ham en kæmpe tjeneste ved at han vokser på med normal vægt og godt helbred. Og medmindre vi begynder med proteinpulver og den slags, er protein stort set umuligt at spise for meget af, fordi kroppen har en utrolig fin reguleringsmekanisme for det.

   Du kan også læse lidt mere om Keto og børn her: Må børn spise Keto?

   Svar
 17. Er det svært og kan man leve af Ketokost, hvis man som jeg, hverken tåler mælkeprodukter (proteinet) eller æg?
  Overvejer dit kickstarter kursus, men synes det fleste af dine opskrifter indeholder mælkeprodukter og eller æg.

  Svar
  • Hej Rebecca
   Det synes jeg personligt ikke er svært. Jeg spiser efterhånden overvejende mælkefrit og har lige haft en periode på 3-4 år hvor jeg stort set ikke har spist æg.

   Kulhydratrestriktion, som jo er det, Keto handler om, kræver hverken at man spiser æg eller mælkeprodukter.

   Men det er klart at en keto-kost uden æg og mælkeprodukter, vil bestå af kød, grøntsager og fedt til alle måltider. Det synes jeg personligt er alletiders men det skal man jo være indforstået med. Og vil man gerne følge opskrifter, kræver det jo at opskrifterne er lavet og tilrettelagt personligt til dig.

   I Kickstart følger man ikke faste opskrifter eller kostplaner. I stedet lærer man at tilrettelægge sin Keto-kost ud fra præferencer, ens egen situation og indholdet af ens køleskab. Det er altså et videnskursus og ikke et opskrift-kostplanskursus. Der medfølger dog det hele, men det er vidensdelen, der er den vigtige.

   Og helt ærligt. En kostretning, der gør dig afhængig af bestemte opskrifter og planer, vil aldrig blive langtidsholdbar. Hele meningen, når vi arbejder med det langtidsholdbare perspektiv, er at du gør det med udgangspunkt i DIG og DIT LIV. Det er der, der begynder at ske ting og sager ❤️

   Svar
 18. Hej Jane

  Har du nogle forslag til morgenmad som ikke involverer madlavning fra bunden af? Jeg er alenemor til to piger på 2mdr og 3år og jeg har bare ikke tid til at lave mad hver morgen. Jeg vil gerne starte op på en KETO diæt. Jeg savner 2-3 alternativer til feks yoghurt eller skyr (dvs kan købes rimelig færdigt).

  Svar
 19. Hej Jane

  Jeg kunne godt tænke mig at høre dit take på kulhydrater og styrketræning.

  Jeg har fulgt kickstart og dine bøger fra november til marts. Udover er effektivt vægttab så havde jeg det også fantastisk.

  Jeg gik lange ture og begyndte at styrketræne. Da jeg stoppede med Keto oplevede jeg at mine træning blev så meget lettere og jeg begyndte at løbe i stedet for at gå. Det var tydeligt at min krop var mere effektiv på kulhydrater. Og jeg har holdt mit vægttab.

  Jeg overvejer nu at tage en periode på Keto igen og få de sidste fem kilo tabt. Men er i tvivl om det er den rette måde. Jeg er stoppet med at løbe, men går ture og vil gerne give styrketræning en ekstra skalle og blive stærkere og mere tonet.

  Tænker du at det er foreneligt med Keto eller er det mere lchf?

  Jeg er 50+ og skal ned under 20 gram kh dagligt for at være i ketose. Min energi er stabil men det er som om kh giver 10-20% ekstra energi i fitnesscenteret.

  Hvordan tilrettelægger du selv kh og træning?

  På forhånd tak

  Svar
  • Ååh det er virkelig et godt spørgsmål. Min forståelse af litteraturen er at nok protein og nok stimulans, dvs. hård nok træning, er de to vigtigste parametre for muskelopbygning. Nok kalorier er en vigtig faktor også og Keto er jo ofte = kalorieunderskud. Her er det vigtigt, at vi holder tingene adskilt ift. hvad er er kulhydratindtag og hvad der er kalorieindtag.
   Hvis vi går det helt nært, er der måske en lille fordel til flere kulhydrater (evt. den targeted ketogenic diet, som jeg beskrev i den første Keto-bog), når det kommer til performance og muskelopbygning.

   Men her bliver det vigtigste parameter så, hvor trivslen er bedst. For hvad er den ekstra pullup værd, hvis man trives elendigt på en kost med flere kulhydrater. Det er byttehandlen fra sidste lektion i Kickstart, jeg taler om her.

   At ville mindske i fedtmasse og øge i muskelmasse samtidig er ikke umuligt, men det er KLART mere effektivt at skille de to ting ad. Fokuser på muskelopbygningen først og hold i den periode kalorierne i vedligehold. Herefter går du i kalorieunderskud og mindsker fedtmassen. I den periode styrketræner du for at modvirke tabet af muskelmasse. Denne strategi er uden sammenligning den mest effektive.

   Selv oplever jeg ingen forskel i træningsformåen, om jeg spiser kulhydrater eller ej. Om noget oplever jeg måske at min energi til træning er overlegen jo færre kulhydrater, jeg spiser og jeg kan føle mig som et kæmpe beast til træning, når jeg er i ketose. Kulhydrater gør mig tung, træt og ueffektiv, synes jeg. Jeg er måske en anormali her😅 Jeg kan dog godt mærke hvis jeg er i kalorieunderskud. Min egen kost veksler fra 20-100 g kulhydrat og lander ofte et sted der i midten, medmindre jeg aktivt spiser Keto.

   Så min vigtigste pointe er egentlig, at dit vigtigste fokus bør være proteinindtag og kalorieindtag og disse to bør tilpasses dit mål. Hvordan du sammensætter resten af din kost, kan du afgøre efter, hvor du har det bedst og hvor du oplever, at det bedst understøtter dit mål.

   Håber dette lange og lidt kringlede svar gav mening ❤️

   Svar
   • Tak for dit fine svar. Det er meget brugbart med dine reflektionen og erfaringer. Tak for lige at sætte spot på det jeg selv havde glemt. Det handler jo mere om proteinindtag og velvære. Jeg skal overveje om det er styrketræning og opbygning nu og så ned i fedtprocent senere. . Jeg har en lille slankedjævel der helst vil gøre det omvendt haha

    Svar
 20. Hej Jane
  Så lige din ny hjemmeside – det var lidt vildt med alt et der bimler og bamler af reklamer, først over det hele, så ude i siderne så ind over spalten…
  Jeg tror du mister følgere med alt det reklame – det har du ellers haft godt styr på før.

  Fra en af dine faste følgere, som nu igen skal dyrke LCHF/Keto mere intensivt – derofr chokket ;-))

  Svar
  • Hej Steffen
   Av for pokker. Var der reklamer der dækkede for indhold? Det er ikke meningen. Send gerne screenshots til [email protected] så jeg kan fejlmelde det hos mit mediebureau. Jeg kan ikke umiddelbart genskabe det her.

   Men der er reklamer, ak ja. Det er desværre ‘prisen’ for benyttelse af gratisproduktet.

   Svar
 21. Hej Jane.
  Tak for dine gode bøger og fantastiske blog, jeg er super fan!😊
  Jeg har med stor interesse læst dine bøger og brødopskrifter, og er i tvivl om, om jeg kan erstatte havregryn med mandelmel i min egen brødopskrift, og om det så bliver ok som brød i en Keto/LCHF?

  Ingredienserne er:
  180 g havregryn – erstattes med mandelmel
  115 g solsikkekerner
  45 g græskarkerner
  85 g hørfrø
  20 g chiafrø
  65 g hasselnødder
  10 g salt
  25 g fiberHUSK loppefrøskaller
  22 g melasse eller ahornsirup
  35 g olivenolie
  40 g opfrisket glutenfri surdej (eller 1 tsk æbleeddike)
  380 g vand
  Jeg er virkelig glad for brød og synes, at det måske er et sted, hvor jeg kunne spare lidt fedt-kalorierier? Men måske er jeg helt galt på den?🤔😅
  Mange hilsner
  Tina

  Svar
  • Ærligt, jeg aner det ikke. Jeg spiser aldrig brød og bager aldrig længere.

   Generelt synes jeg ikke at Low carb brød har de store meritter. Men du kan formentlig spare lidt kulhydrater ved nogle strategiske udskiftninger. Kalorieindholdet vil ofte være det samme eller lidt højere i low carb bagværket.

   Svar
 22. Hej Jane.
  Tak for dine bøger dine gode råd.
  Jeg har været på Keto (den strikse) siden 30/6-21. Jeg har kun 3 gange smagt/spist noget “Ulovligt.
  Hver dag skriver jeg mit forbrug ned som i gennemsnit ca. er Kcal: 1200-fedt: 90-kul: 20-protein: 80
  Det fungerer fint for mig på den måde.
  Der er jo masser af dage som ligner hinanden.
  Jeg har tabt 12 kg. det er jo dejligt, men jeg vil gerne tabe mere. Når jeg er så striks, synes jeg ikke, at jeg har tabt så meget.
  Jeg dyrker også motion ca. 3-5 gange om ugen.
  Min læge har sagt, at jeg skal gå af Keto pga forhøjet kolesterol.
  Har du en idé til, hvad jeg kan gøre, for at fortsætte min diet, måske hoppe af den strikse Keto?
  Men jeg skal jo så til at spise mindre animalsk fedt…det er jo svært.

  Jeg kommer nu også ind i en passiv periode, da jeg skal opereres og ikke kan dyrke motion.
  Så nu er jeg i tvivl om, hvordan jeg dog kan bibeholde de tabte 12 kg. eller helst tabe mere?
  Hvilken plan skal jeg følge?
  Så lige et lille spørgsmål mere. Jeg har lavet chia knækbrød og jeg synes at de er helt fantastiske. Men ved du hvor længe de kan holde sig? Jeg ved godt at de bliver grå i bunden, men hvordan kan jeg se om de er ved, blive for gamle?
  Håber at du har nogle gode råd til mig.
  Mvh
  Helle

  Svar
  • Hej Helle
   Jeg har aldrig helt forstået hvad ‘keto striks’ betyder, må jeg indrømme. Keto kan jo ikke gradbøjes. Enten er ens kost Keto ellers er den ikke. Men det lyder til, at du er havnet i den gren af Keto, der fokuserer på fedt. Det mener jeg jo ikke er den rette vej, når vægttab og sundhed er målet. Når du spiser kaloriebegrænset, hvilket jo er en forudsætning for vægttabet, bør fokus være på protein og grønt. Fedt har du på din krop, og det er det fedt, du gerne vil forbrænde. Jo mere fedt du har i din mad, jo mindre kropsfedt forbrænder du. Det betyder, at du ikke behøver tilsætte det i nævneværdige mængder til din mad. Derved kommer du også udenom dit problem med at ville skære ned på animalsk fedt. Du spiser det fedt, der følger med din proteinkilde (kød, fisk, fjerkræ, skaldyr, æg) og har du brug for mere end det, kan du dryppe lidt olivenolie, pesto eller lign. over.

   Men sigt efter mindst 100 g protein pr. dag, hold kulhydratindtaget, som det er, og brug dine resterende kalorier på fedt. Det vil både være sundere for dig og vil samtidig hjælpe dig til, at dit vægttab er primært fedt og ikke fedt+muskelmasse.

   Keto og kolesterol er lidt en speciel sag og det vigtigste, når man spiser Keto er jo at forstå denne specielle sag og de ting, der er vigtige forud for prøvetagningen. Jeg vil anbefale dig at læse her: Keto og kolesterol

   Chiaknækbrød kan holde sig forevigt. Jeg tror aldrig jeg har oplevet at de er blevet for gamle. Er du nervøs, kan du også fryse dem. Det fungerer udmærket også :)

   Svar
 23. Hej Jane
  Jeg har flittigt brugt din hjemmeside i lang tid, men har lige holdt en pause. Nu jeg vender tilbage er det en anden version af hjemmesiden og jeg er ikke begejstret.
  På den gamle side kunne jeg (også på telefonen) få en liste med links opdelt efter suppe, pizza, forskelligt kød mv. Super overskueligt.
  Jeg har faktisk fundet den samme side igen – men jeg ved ikke hvordan jeg kom ind på den (https://www.madbanditten.dk/opskrifter/aftensmad/).
  Den nye side https://www.madbanditten.dk/category/opskrifter/aftensmad/) er rimelig på PC, men helt i hegnet på mobilen – 41 sider med opskrifter i hulter til bulter orden godt krydret med reklamer der får tekst og billeder til at flyve rundt og umulige at styre. Hjemmesiden på PC har desværre også lidt voldsomt mange reklamer.
  Kunne det tænkes at den nye version af hjemmesiden ikke er mobil egnet ? – Jeg fortsætter med at lave din dejlige mad :-) men kan ikke bruge mobilen mere, så det kan kun blive når min arbejds PC er med hjemme :-(

  Mange hilsner – Nina
  En ellers glad Keto fan

  Svar
  • haha nej. Man bruger ikke absurd mange penge på en hjemmeside i dag, der ikke er mobilegnet. Vi arbejder stadig på at forbedre den nye side og få den helt klar.

   De sider, du omtaler, er dog superfine her, men det, som jeg tror, du har overset er, at den inddeling, du savner fra før, findes i en lidt anden form nu og du skal bare scrolle en my længere ned på denne side: https://www.madbanditten.dk/opskrifter/ Så kommer ‘aftenmad oksekød’, aftensmad kylling, suppe, junkfood (med pizzaer) osv.

   Jeg ved godt det er træls, når en side, man kender godt og har været glad for at bruge pludselig er anderledes, men hvis du bruger lidt tid, tror jeg, du vil finde, at den er mere brugervenlig.

   Og søgefunktionen er i øvrigt forbedret også. Når man har +2000 opskrifter kan de ikke alle være på forsiden.

   Og ellers ja, den gamle listeside findes også stadig. Den opdateres dog ikke længere.

   Oooog sidst men ikke mindst. Hvis du oplever fejl på siden og det der hulter til bulter lyder ikke helt rigtigt, er du altid velkommen til at sende screendumps til [email protected] Så kan vi nemlig sende det videre til rettelse hos udvikleren.

   Svar
 24. Hej Jane, h is jeg køber dit 5 ugers keto madplan. Er det så kun aftensmad, eller følger der også opskrifter med på hhv morgenmad og frokost ?

  Mvh Pernille

  Svar
 25. Hej Jane. Min mand og jeg er begyndt på KETO – nu startet på 4. uge. Min mand vejede 113 kg og jeg selv 97. Vi er begge 60 år. Vi vil selvsagt gerne tabe os – det er nødvendigt! Der sker nu bare det at min mand taber sig (nu – 5 kilo), mens min vægt står stort set stille (- 1 kg den første uge og derefter intet). Han spiser laaangt mere end jeg og snacker i ost, æg og andet flere gange om dagen. Jeg spiser tre måltider og monitorerer mit indtag via Carb Manager. I går lå mit carb indtag på 10, fedt på 67g og kcal på 1052, så jeg er langt under det anbefalede i den strikse KETO diæt. Det er knap nok til at holde mig mæt, men jeg “tør” ikke spise mere.
  Det er så mega frustrerende at der ikke sker noget for mig. Har du evt. nogle gode råd til at få sparket vægttabet igang?
  De bedste hilsner fra Lisbeth

  Svar
  • Hej Lisbeth
   Du kan være 100% sikker på at tabe dig på 1.000 kcal om dagen men spørgsmålet er mere om det er en langtidsholdbar løsning for dig. Det lyder umiddelbart ikke sådan.

   Så mit svar er, at du bare skal holde snuden i sporet. Sker der fortsat ingenting, er det, fordi du spiser mere end du tror, du gør. Det er super almindeligt. Læs fx dette indlæg: Spiser du mere end du tror?

   Og en sidste ting. Hvor meget salt supplerer du din i øvrigt velsaltede kost med? Altså hvor meget salt tager du ved siden af maden?

   Svar
   • Hej Jane. Tusind tak for svar. Jeg mener ikke jeg spiser for meget, men jeg vil da læse artiklen 😊. Jeg drikker et glas vand med ca 1 tsk salt hver morgen. Bør jeg droppe det? Mvh Lisbeth

    Svar
    • Nej jeg forstår dig 100% Mit udsagn giver bedre mening når du har læst artiklen.

     Det er fint og vigtigt at supplere med salt men du vil nok gerne sprede det ud over dagen og ikke tage det på en gang. 1-2 tsk er et fint supplement for de fleste.

     Svar
 26. Hej Jane

  Jeg har de sidste 6 måneder forsøgt at omlægge min kost til en kulhydratfattig kost. Jeg startede med at fjerne gluten bl.a. med inspiration fra Anette Sams. Formålet var at komme mine migræner til livs. Den sidste måned er jeg så gået “all in” på KETO, hvor jeg bruger dine opskrifter. Super enkle og inspirerende, så tusind tak for det! Jeg måler også for keton-stoffer ugentligt.

  Jeg er rimelig aktiv, da jeg løber en del, og har gjort det fast i 4 år. Det sidste halve år er jeg også begyndt at løbe marathon løb og det kræver en del træning (ca. 40-50 km om ugen). Derudover laver jeg udendørs styrketræning 2 gange om ugen.
  Jeg har oplevet de velkendte symptomer med tunge ben, træthed osv., men har også forsøgt mig med lidt ekstra kulhydrater de dage, hvor jeg skal løbe langt eller hvor jeg har et løb.

  Jeg bruger to af dine bøger, og så har jeg købt mælkefrie keto e-bogen, da jeg helst gerne vil være mælkefri.

  Selvom jeg synes jeg følger planen meget godt, så synes jeg stadig at vægten står lidt stille. Det bekymrer mig lidt, da jeg ofte føler en stor sult (Jeg vågner om natten og er nødt til at spise nogle nødder, fordi jeg er så sulten), så jeg har lidt svært ved at finde ud af, hvad der skal til for at jeg rent faktisk taber mig, samtidigt med at jeg får dækket mit energibehov når jeg er aktiv. Har du nogle input til det?

  Dbh, Emilie

  Svar
  • Hej Emilie
   Det er altid et svært spørgsmål og du vil formentlig ikke bryde dig om mit svar. Jeg synes, du skal løbe mindre. Eller slet ikke i en periode.

   Langvarig cardiotræning, ultra-få kulhydrater og kalorieunderskud er ikke et supergodt match. Det er tre virkelig store stressfaktorer at have i spil på én gang. Må jeg gætte på, at du samtidig er normalvægtig og forsøger at tabe de ‘sidste 5’, eller noget i det leje?

   Sådan rent praktisk vil du selvfølgelig, uanset stressfaktorer, tabe dig i kalorieunderskud, men det lyder til at din appetit, som er stor som følge af de lange træningspas, influerer med din evne til at lykkes med kalorieunderskuddet.

   Og må jeg ved samme lejlighed høre hvor meget salt, du supplerer din i øvrigt velsaltede kost med og hvornår på dagen du supplerer med salt? Der kan måske være noget at hente der…

   Svar
 27. Hej. Jeg har lige købt din bog Madbanditten og vi er lige gået i gang med kostændringer Low Carb.
  Hel ny verden ift hvad vi altid gjort, men spændende. Mit spørgsmål går på om portionernes størrelse er vigtig? Altså om man spiser til man er mæt eller overholder opskrifterne. Vh Jonna

  Svar
  • Hej Jonna
   Jeg ved ikke rigtigt, om jeg forstår dit spørgsmål rigtigt. Det er ikke vigtigt, at du følger mine angivede portionsstørrelse, men hvad du spiser og hvor meget vil have indflydelse på dit resultat (vægtvedligehold – vægttab). Så det er helheden, der er vigtig. Ikke det enkelte måltids portionsstørrelse.

   Var det det, du mente?

   Svar
 28. Hej og tak for din skøne blog.
  Jeg har været på Keto i 5 uger, og jeg har været ret striks med kulhydratern, og tabt 5 kilo. Er det normalt at blive voldsomst svimmel? Jeg tager blodtryks og blodfortyndende medicin.

  Mvh Anne-Marie

  Svar
  • Hej Anne-Marie

   Ja det er netop derfor jeg i alle mine Keto-bøger og Keto-kurser er så omhyggelig med at skrive, at det er SÅ vigtigt, at man har lægen med på sidelinjen, når man tager medicin, især blodsukkersænkende og blodtrykssænkende. Keto sænker på få dage både blodsukker og blodtryk og fortsætter man med samme medicindosis, risikerer man for lavt blodsukker/blodtryk. I en grad at det faktisk kan være farligt. Keto er en virkelig heftig kostintervention. Måske den mest heftige af dem alle.

   En anden årsag til svimmelheden er også elektrolytubalancen, som følger med, hvis man ikke følger saltanbefalingerne.

   Så ja, helt normalt i den kontekst, du beskriver – men bestemt ikke meningen.

   Svar
 29. Hejsa
  Jeg er single og dårlig til at overskue det med mad. Har gang i alt muligt andet. Jeg købte derfor din 5 ugers plan med aftensmad. Jeg har to ting. Den ene er at jeg mangler at vide hvad jeg kan spise resten af dagen. Kan selvfølgelig godt regne det ud med håbede jo netop at købe mig fra det regnestykke. Det andet er at der er for to personer og ja jeg kan spise det til frokost dagen efter og det er smart. Men træls at den ene dag er dobbelt op når man er single, fo så skal den jo ikke dobles op og så skal jeg alligevel til at tænke for så skal det halve trækkes fra på den ene dag…
  Jeg ville elske hvis du have en helt komplet lindkøbsliste til hele dagen 5 uger med ugentlige lister til en single :-) Måske en til kvinder og en til mænd. Så man nemt kan komme igang…
  Med venlig hilsen
  Hanne Lynge

  Svar
  • Hej Hanne
   Jeg forstår godt hvad du mener men det er så nyttesløst at lave indkøbslister til fx fem dages komplette måltider, da det vil være afsindigt få mennesker, der vil kunne bruge det i praksis. Familiekonstellationer er forskellige, nogle har frokostordning og skal ikke købe ind til frokostretterne, nogle har 1-2 dage, hvor der er gæster/måltider spist ude osv. Jeg kan helt enkelt ikke lave noget, der 100% passer til alle. Vil man have det 100% skræddersyet til egne behov, skal man købe vejledning til det (altså ikke noget, jeg sælger men jeg er sikker på, at der findes nogle derude, der sælger den slags)

   Det er nemmere at lave kostplanen og så selv lade brugeren lave indkøbslisten. På den måde kan brugeren selv trække fra og lægge til og man ender med noget, der rent faktisk er brugbart og som kan bruges igen og igen. Og de fleste menensker har kompetencerne til at lave en indkøbsseddel men ikke alle til at lave selve kostplanen. Derfor byder jeg ind med den del

   Komplette kostplaner til 1 person finder du i øvrigt i min bog Keto på 4 uger.

   Svar
 30. Hej Jane!
  Jeg synes det er svært at forholde sig til klimaudfordringerne og samtidig spise meget kød🙄
  Hvad mener du?
  Er biodynamisk opdrættet kvæg bedre?
  Vh Anne

  Svar
  • Det er også et virkelig stort spørgsmål.

   Mit korte svar her inden morgenkaffen lørdag morgen ville være noget med, at klimaet ligger mig utroligt meget på sinde, men at jeg ikke synes, det er rimeligt at reducere en så kompleks debat til et spørgsmål om kød vs. ikke kød. Heller ikke selvom både både medierne og aktivisterne gør det.

   Andre klimavenlige tiltag kunne være at cykle mere, køre mindre bil, flyve mindre, smide mindre mad ud, bruge mindre plastik, forbruge mindre, skifte elektronik sjældnere, energisikre vores huse, bruge internet og streamingtjenester mindre og føde færre børn. Men nogle af de ting er jo højst ubelejlige og derfor langt mindre på dagsordnen.

   Selvom det personlige ansvar sagtens kan have en plads, skal klimaproblemet løses politisk. Her gælder det, at vi skal have de store nationer som USA, Kina og Rusland til at nedsætte deres forbrug af fossile brændstoffer. Så længe deres forbrug er uændret, er mit personlige kødforbrug fuldstændig ligegyldigt. Vi har allerede teknologierne til denne grønne omstilling, men før den viser sig økonomisk rentabel, har disse nationer intet incitament for at gøre det. Og prisen for energi er et politisk anliggende. Ikke noget, jeg løser ved at spise mere eller mindre kød.

   Der florerer mange tal derude, og mange af dem er misvisende eller direkte forkerte. Og der er mange agendaer. Også flere end den menige internetlæser er opmærksom på. Dette punkt er lidt svært at tale om, da det hurtigt bliver en konspiratorisk talkrig og det er nyttesløst for alle – for dybest set ved ingen det.

   I stedet for at tro, at løsningen er at fjerne en så vigtig del af vores kost som kød, skal vi hellere tale om at producere kød på en bæredygtig måde. Og det kan man heldigvis sagtens. Endda i en sådan grad, at kødkvæg kan komme til at spille en vigtig rolle i at minimere drivhusgasser, idet de vedligeholder græsarealer, som alligevel ikke kan bære afgrøder, mennesket kan spise, og som spiller en vigtig rolle ift. at absorbere co2 fra atmosfæren. Den del er mindst lige så vigtigt som at mindske udslippet, og regner man den med, ser det ganske anderledes ud. Det kaldes regenerativt landbrug. Men det kræver jo stadig, at vi som verdenssamfund vælger at gå den vej. Jeg kan anbefale bogen Sacred Cow.

   Jeg kender ikke nok til landbrug til at vide om biodynamisk er bedre. Men at vælge lokalproduceret kød fra køer på græs er nok ikke det værste, vi kan gøre i denne sammenhæng.

   Svar
 31. Hej Jane,

  Jeg er ny i LCHF og KETO.
  Jeg er 74 år.
  190cm og vejer 82kg.
  Jeg har diabetes 2 som er velreguleret med medicin.
  De sidste 14 dage har jeg skåret brød, kartofler, ris og pasta fra.
  Det virker! Jeg har allerede tabt 2 kg.
  Jeg behøver ikke motivation, men inspirerende opskrifter.

  Hvilken af dine bøger skal jeg vælge ?
  Med venlig hilsen
  Ole

  Svar
  • Hej Lone
   Send en mail til [email protected] så hjælper vi dig med at gensende dine mails.

   Madplanerne leveres kun på mail. Ellers ville vi have bedt om din postadresse ved køb :)

   Hvis du hellere vil have en fysisk bog, så skriv det i mailen. Så finder vi en løsning til dig👍🏼

   Svar
 32. Hejsa jeg har lige købt din bog madbanditten og undrer mg over kulhydrat på 48 g i din kyllingpizza og kun protein på 4 g er det en fejl? Skal de to tal måske byttes om?
  Mvh Ann-Karina

  Svar
 33. Kære Madbandit Jane,
  Rødbeder – er go eller No go i dine diæter?
  Jeg har mange friske i haven og ku godt bruge lidt inspiration udover “syltede rødbeder”
  Hilsen Lene

  Svar
  • Hej Lene
   Intet er no go i mine diæter. Man bestemmer selv, hvilket kulhydratniveau, der passer til ens livsstil, kontekst og mål, og herefter hvordan man ønsker at forvalte sine kulhydrater inden for den ramme.

   For viden om hvordan man vælger sit kulhydratleje, læs denne bog: De bedste fra Madbanditten

   For mere info om Keto og forvaltning af kulhydrater der, læs her: Er det Keto?

   Svar
 34. Hej Jane, tusinde tak for endnu en dejlig bog. Jeg har et spørgsmål som længe har brændt på i mit hovede 😉🤪. Når du i dine opskrifter med pølser, skriver pølser med stort kødindhold, hvor stort er det så, for jeg kan ikke rigtig finde nogle, hvilke/hvad mærke bruger du, kan du anbefale? P.S. jeg elsker din almindelige/naturlige/ligefremme og sjove måde at skrive på, det får altid et smil frem på mine læber 😂🤗👍
  Venlig hilsen, Mette Laursen

  Svar
  • Hej Mette
   Det er også et godt spørgsmål. I almindelige supermarkeder kigger jeg efter +80%. Tro mig, producenten skal nok skrive det udenpå pakken :))

   Jeg handler også tit i specialbutikker, fx i Torvehallerne eller i madklubben rigtigmad.dk. Her kan jeg få pølser med 100% kød. Dvs. at der slet ikke er brugt mel, stivelse eller andet fyld, de ofte putter i.

   Og tak for de søde ord❤️

   Svar
 35. Hej Jane,
  Jeg har fulgt LCHF siden 2015. Når jeg har spist med måde til fx en fødselsdag, har jeg efterfølgende fået cravings. Der har jeg hængt i perioder. Lige nu sidder jeg fast i dem siden i sommers. Den daglige kost er ok, men cravings styrer mig om eftermiddagen på vej hjem fra arbejdet . I badet i morges kom jeg til at tænke på om de cravings er en del af overgangsbesværet fra kulhyd. Til fedtforbrændingen? Det vil give så god mening 😊
  Jeg har læst dit skriv om overgangsbesvær men ikke fundet noget om den forbindelse.
  Du er velkommen til at linke hvis jeg har overset det. Tak for din tid☀️

  Svar
  • Hej Hanne

   Ja, det er det da i HØJ GRAD. Det synes jeg, jeg skriver om hele tiden. Spisetrang, sukkertrang, cravings, madtanker, forstyrret appetitregulering er alt sammen prisen, man betaler for eskapader ud i kulhydratland. Mange negligerer, hvor stærkt det træk faktisk kan være i en og mange oplever, at de afviger én gang, og herefter aldrig kommer helt tilbage til Low Carb/keto-kosten, fordi trangen simpelthen er for stærk og de bliver ved med at fodre den lidt hver dag, hvorefter den aldrig går væk.

   Har du læst mine Keto-bøger? De gennemgår dette i detaljer. Særligt min første Keto-bog beskriver kroppens omstilling fra kulhydratforbrænding til fedtforbrænding.

   Jeg tror dog lige så meget, at selve årsagen ligger i elektrolytubalancen som i selve skiftet i forbrænding. Det er derfor salt spiller så stor en rolle, så har du ikke allerede styr på dit saltindtag, er det nu, du skal se at få det :)

   Svar
 36. Hej Jane
  Hvordan undgår du at squash nudler forvandler pastasauce til suppe. Jeg har prøvet både at dampe dem og hælde sovsen over rå nudler, men ender altid med suppe.
  Mvh Lone

  Svar
  • Hej Lone

   Hvis du hopper over på DENNE SIDE kan du se mit svar til dig, da du spurgte om det samme forleden. Der er samtidig også svar på de andre ting, du spurgte om.

   Svar
 37. Hej Jane

  Jeg vil høre hvornår din nye bog kommer. Jeg bestilte da du først omtalte den. Pengene er trukket. Jeg kan se den er landet i butikkerne. Jeg glæder mig så meget til at få den
  Mvh
  Lene

  Svar
  • Hej Lene
   Jeg sælger den slet ikke, så det ved jeg desværre ikke. Hvis du har købt den via et af mine links, har du købt den hos saxo.com og så er det deres kundeservice, du skal have fat på. Meningen var jo at den skulle leveres på udgivelsesdagen, så det lyder til at der er sket en fejl. Det må de lige få løst for dig❤️

   Svar
 38. Starter med hold nu op en masse lækre opskrifter. Jeg er bager og kører et forløb med low carb. Ikke nemt når man i 30 år har spist brød og kage i pæne mængder 😄 skal have dame komsammen og vil spørge om du kender til Gateu Marcel og din umiddelbare mening om denne melfrie kage. Det er ikke en kage man spiser meget af, men har ikke helt hjernen til at gennemskue om det er et godt valg. Håber du får tiden til at svarer og hvis ikke er der fuld forståelse.
  Med venlig hilsen Anina Pedersen

  Svar
  • Hej Anina

   Generelt set er ingen kager velegnede på Low Carb, men det kan sagtens være et bevidst valg at spise dem alligevel en gang imellem.

   Gateau Marcel er som du selv er inde på meget fyldig og rig og har man ikke overspisningstendenser vil selv et lille stykke tilfredsstille.

   Her finder du to opskrifter, jeg har lavet på kagen:

   Gateau Marcel
   Gateau Marcel med snert af appelsinsmag

   Svar
  • Jeg synes Eriks bearnaise er ret anstændig i både ingredienser og kulhydratindhold. Og der findes også en enkelt, der er lavet på ægte smør og æggeblommer men jeg kan ikke huske, hvad mærket hedder..

   Svar
 39. Hej Jane
  Så glad for mit vægttab og samtidig nul medicinering for sukkersyge:-)
  Jeg har nogle spanske opskrifter med Kroketter med henholdsvis klipfisk og skinke, men der bruger man jo en tyk opbagt sovs (med mel og mælk. bl.a.), og til sidst bliver de paneret og friturestegt.
  Jeg tænkte, om man kunne bruge flødeost i stedet til det opbagte – og måske med Pofiber eller andet for at tykne?
  Og hvordan får man det mest sprødt, når det steges??
  Håber, at du har nogle gode idéer!!

  Mange hilsner
  Mette

  P.S. Endnu en god bog fra din hånd:-)

  Svar
  • Hej Mette – seje dig! Skal vi egentlig ikke lave en succeshistorie her til bloggen, hvor du deler din rejse? Sig til hvis du har lyst til det, så finder vi ud af det :)

   Og godt spørgsmål med både sprødhed og sovs. Jeg synes umiddelbart at panering i flæskesværs-‘rasp’ bliver mest sprødt, men det bliver jo også ret kalorietungt. Og bare tungt i det hele taget.

   Jeg er ikke så god til sovs selv, men jævning med flødeost fungerer nogenlunde, synes jeg. Men en helt anden boldgade er også at bruge en tynd blomkålspuré som grundsovs. Det kan du evt. prøve at eksperimentere lidt med :)

   Svar
   • Det kunne måske være meget sjovt – og kunne give andre gå-på-mod til livsstilsændring.
    Det skal siges, at jeg ikke har været ekstrem overvægtig, men har tabt 8-9 kilo og holder det uden problemer, men jeg vil da gerne høre, hvad du havde i tankerne – og hvad jeg skal gøre?

    M.h.t. de spanske kroketter, så vil jeg måske eksperimentere lidt , men ellers bliver det bare de gamle opskrifter, da det er til gæstemad, og måske kun vil ske højst et par gange om året, så det vil ikke skade min livsstilsændring som sådan:-)

    Et eller andet gammelt – lidt omskrevet – ordsprog: “Det er ikke det, du spiser mellem Jul og Nytår, men det, du spiser resten af året, der er vigtigt.”

    Mange hilsner
    Mette

    Svar
 40. Hej Jane
  Jeg har nu lånt din bog “Mæt og slank”
  Læser at jeg skal spise fedt, når jeg læser her på siden , så skal det være mit eget fedt på min krop jeg skal forbrænde.?
  Og har læst alt herinde 🙈tror jeg.
  Og forstår det så stadig ikke…..,
  Har forstået herinde min kost helst skal bestå af protein og grønt, og så bruge fedten på min krop?
  Mange hilsner line

  Svar
  • Hej Line
   Ja den bog skrev jeg jo i 2012 og dengang var det at spise fedt meget nyt og kontroversielt. Vi var ikke endnu nået til at folk var begyndt at begrænse proteinindtaget for at få plads til mere fedt. Og så lidt mere fedt endnu.

   Man spiser mere fedt, når man spiser få kulhydrater. Low Carb + Low Fat gør dig træt og energiløs. Men spiser du så meget fedt at du kommer i energibalance, står vægten jo stille. Så mest effektivt og sundt er at fokusere på protein og grøntsager og lægge den mængde fedt til, der gør dig mæt og glad (for nu at bruge den bogs titel). I starten vil det formentlig kræve mere fedt men efter noget tid, når din krop har vænnet sig til fedtforbrændingen, vil du kunne skære ned i mad-fedtet og derved forbrænde mere kropsfedt. For langt de fleste giver det helt sig selv pga. den appetitregulerende effekt. Mine Keto-bøger er et meget bedre sted at starte, hvis du ønsker vægttab og viden om vægttab på Keto.

   Svar
 41. Af frygt for at spørge om noget, andre har spurgt om før, gør jeg det alligevel.
  Jeg har godt læst nogle af dine svar, og artikler omkring det med at nogle af os kommer til at blande det med kalorieindtag og kulhydrater sammen. Måske gør jeg det også selv. Men sagen er, at jeg er nået et sted i mit Keto- /LCHF-liv, jeg har snart kørt det i et års tid, hvor jeg ikke ønsker at tabe mig mere. Omvendt ønsker jeg heller ikke at opgive livsstilen, da jeg oplever at den giver mig en masse fordele. Hvad gør jeg for ikke at ryge mere i kalorieunderskud, måske kunne jeg ligefrem tænke mig at tage et par kilo på ? Men ønsker som udgangspunkt ikke at spise brød, pasta, ris og kartofler ( i hvert fald ikke i større mængder).

  Vh Henrik

  Svar
  • Hej Henrik
   For at holde vægten er det kalorieindtaget, der skal øges, så du kommer i energibalance. Hvis du ønsker at blive i den ketogene tilstand, er det primært fedtindtaget, du øger. Men mange har svært ved at spise nok på den måde og øger derfor kulhydratindtaget en smule, sådan at der kommer appetit nok til at kunne spise nok. Et kulhydratindtag mellem 50-100 g er ofte et fint leje der. Men det er meget individuelt og det er meget op til ens velbefindende, hvad der fungerer bedst.

   Nogle vælger også at holde fast i Keto-kosten i hverdagene men giver plads til mere spas i weekenden. Det er lidt en smagssag.

   Så det er lidt at prøve sig frem og tilbage :)

   Svar
 42. Hej Jane
  I din nye bog på s. 162, kyllingepizza, skriver du at den indeholder 48g kulhydrat, er det ikke en fejl? Har fulgt dig igennem flere år, og jeg må sige at du gør det godt. Tak for det, og for de kampe du tager. Kh Susanne Friberg

  Svar
  • Hej Susanne
   jo, det er. Der er byttet om på kulhydrat og protein. Har pt. fået ca. 200 henvendelser om det😅

   Det er jo glæden ved førsteudgaven. Så får man alle fejlene med.

   Du kan glæde dig, der er mange flere (jeg skal nok få dem samlet i et indlæg her på bloggen, så man kan se det og lave en lille note om det)

   Svar
 43. Hej Jane.
  Har du mon hørt om “ power potato/superkartoffel? Den skulle indeholde mindre kulhydrat end en normal kartoffel. (Ca 9,3 g pr 100 g) Jeg søgte straks på din blok, da jeg så nyheder om denne kartoffel, for yderlige information. Efter at jeg har været på KETO og nu på LC hvor jeg holder vægten, har jeg nærmest skåret kartofler ud af min kost- spiser måske en halv kartoffel gang om måneden. Men måske kan denne kartoffel være et alternativ? Den sælges nu i nogle store supermarkedskæder.

  Svar
  • Nej aldrig😅 Men jeg må også indrømme, at hvis der er én ting, jeg er forevigt færdigt med, så er det superprodukter, slankeprodukter og andre opfindsomme tiltag. Jeg behøver det ikke. Vil jeg spise kartofler, gør jeg det bare. Og det vil jeg sjældent, for jeg har aldrig brudt mig om kartofler og savner det ikke☺️

   Svar
 44. Hej Jane
  Jeg har fuldt dit kursus og er meget tilfreds min mand og jeg har gjort det til vores livsstil
  Vi har tabt os Henholdsvis 12 og 9,5 kg. Har endda også drukket vin
  Jeg synes det er så dejligt der står hvor mange gr der pr portion man kan jo selv veje og undersøge og regne på det ( har jeg gjort på dem hvor det ikke er nævnt ) i dine skønne juleopskrifter står der ikke nogen tal det er en skam det må vi regne på men vi glæder os allerede til jul . Vores gæster nyder vores mad og vi føler vi lever som grever og baroner . Har prøvet mange Kure gennem tiderne der ikke gav pote eller ønske om at leve videre på den måde, men dette er virkelig en livsstil vi nyder hver dag tak for det.
  Hilsen lone

  Svar
 45. Hej Jane
  Hvad kan der ske hvis man er på strikt keto og så en dag spiser mange kulhydrater? Jeg mener du et sted skriver at det kan være direkte farligt. Er det fordi der kommer en stort stigning i insulin lige pludseligt mens kroppen er vænnet til fedtforbrænding?
  Jeg tænker at det kan ske hvis man fx er til en fest og er nødt til at spise udenfor det man ellers spiser. Jeg kan sagtens spise keto uden at falde i med lækkerier af det søde men hvis jeg spiser bare lidt anderledes og får sødt ved en festlig lejlighed så kommer min lyst og cravings for sødt tilbage og jeg overspiser det

  Svar
  • Hej Ulla
   Jeg synes, det er to meget forskellige ting, du taler om. En ting er at spise Keto og så være til fest en dag og spise lidt kartofler og drikke lidt vin. Det er ikke samme situation som at spise Keto og så en dag gå fuldstændig amok i kulhydrater. Førstnævnte er formentlig ligemeget, sidstnævnte er en skidt idé. Det ‘farlige’ består i hvis man har ufuldstændig insulinproduktion og derfor ikke får bragt blodsukkeret ned. Det resulterer i skyhøjt blodsukker og potentielt høje ketonstoffer samtidig, hvilket kaldes ketoacidose (en slags syreforgiftning i blodet). Det er sjældent, men mange, som prøver Keto, kommer jo med dårligt helbred og derfor er det værd at nævne.

   Et enkelt meget lille studie har desuden vist, at der sker større skade på cellerne, hvis man overspiser i kulhydrater fra den ketogene tilstand sammenlignet med hvis man indtog samme mængde i en kulhydratdrevet krop. Det skyldes formentlig, at kroppens evne til at tage hånd om blodsukkeret er nedreguleret og blodsukkeret derfor får lov at være højt længere.

   Vil man gerne overspise helt vanvittigt i kulhydrater en dag, vil det altså være bedre at trappe lidt op med kulhydraterne over en dag eller to. Det samme gælder hvis man gerne vil drikke meget alkohol.

   Har du læst min nye bog? Den giver en ret god forståelse for netop det her.

   Svar
 46. Hei Jane,
  Jeg er nysgjerrig på om Keto kan ha (positiv) antiinflammatorisk effekt på sykdomssymptomer, som f.eks. sklerose .
  Kjenner du til noe om dette?
  Vennlig hilsen A., Oslo

  Svar
 47. Hej
  Jeg har læst din bog om keto og er lige startet og syntes opskrifterne på hjemmesiden er mega spændende, men jeg mangler lidt en opgørelse over hvor mange kcal, kulhydrat mv. der er i opskriften på nettet, ligesom der er i bogen. Kan man se det et sted?

  Svar
  • Hej Helle
   Nej jeg synes, det er mest fair at der er forskel på hvad man får, når man køber et produkt og når man bruger et gratis produkt. Men de er nemme at lave selv. Du kan se hvordan og også hvilke af mine produkter, der indeholder energiberegninger her: Energiberegninger

   Svar
 48. Hej Jane – I næste måned kommer alle mine unger hjem til min fødselsdag. Jeg havde en masse planer ift kage og dessert, men nu har mit barnebarn på 3 år fået sukkersyge. Kan du foreslå et par lækre ting som hun osse kan spise ? Med venlig hilsen Chanet

  Svar
   • Tak. Tror jeg vil købe din bog med det samme. Tak for svar, og rigtig god weekend.
    (Kan alle dine kageopskrifter bruges til en med sukkersyge ? Dem uden sukker selvfølgelig)
    Chanet

    Svar
    • Hej igen
     For en sikkerheds skyld skal du lige have din kritiske sans med. Nogle gange prioriterer jeg fx at søde med dadler eller andre high carb ting fordi jeg personligt foretrækker det over fx brug af sødemidler. Det vil ikke være et godt valg for en med sukkersyge.

     Svar
     • Hej – nej det er jeg klar over. Jeg har siddet og studeret alt jeg kunne finde i dag, og jeg er i forvejen bekendt med low carb.
      Lige nu er mit største problem desværre at overbevise min datter. For på sygehuset får pigen serveret “almindelig” mad😢

     • Åh det forstår jeg godt. Måske har de brug for at gøre sig nogle erfaringer før de begynder at prøve ting af. Det er en omvæltende diagnose pludselig at stå med😔

 49. Hej Jane 🙂
  Hvad mener du om agrains Maskmel?
  Kan man ikke bruge det til bagning af lowcarb boller (f.eks. udskifte noget af mandelmelet med Maskmel)?
  Vh. Anette

  Svar
  • Åh det tror jeg helst ikke jeg vil gøre mig til dommer over. Det er ikke noget for mig (jeg spiser ikke brød og bager derfor heller aldrig), men det vigtigste er jo at hver enkelt trækker stregen der hvor det fungerer for vedkommende.

   Svar
 50. Hej Jane.

  Jeg ville idag prøve at lave din opskrift på ckokoladeæg med saltkaramel. Men karamellen lykkes slet ikke.
  Hvad gør jeg, så den bliver god og lys?
  Og ikke hård som sten😊.
  Bruger du Lurpak og hvornår putter du den på køl?

  Vh Anette

  Svar
 51. Hej Jane
  Jeg synes det er svært at komme i gang pga. portions størrelser. Jeg har en meget sulten mand, der gerne spiser det samme som mig – hvordan er portionerne i forhold til kvinder og mænd
  Venlig hilsen Eva Sørensen

  Svar
  • Hej Eva

   Jeg forstår godt hvad du mener og jeg er glad for at du skriver. Så kan vi nemlig få ryddet ud i de begrænsende tanker.

   Jeg har lyst til at spørge, hvordan din mand i dag lykkes med at estimere en portionsstørrelse, der er passende til ham? For det er nøjagtigt den samme måde han skal gøre det på på Keto. Han skal bare ændre det, han rent faktisk putter på tallerkenen.

   Keto handler om at spise få kulhydrater – ikke om at spise bestemte portionsstørrelser. Så kød, grøntsager og sundt fedt på tallerkenen. Spis til du/han er tilpas mæt. Spis først igen når ægte sult melder sig (dvs. drop snacking osv). Så nemt er det :)

   Svar
 52. Hej giver du personlig coaching mod betaling selvfølgelig.
  Har brug for igangsætning med keto hvor min mand og jeg får grundlag for at sætte i gang.
  Jeg læser og læser men har brug for ihvertfald 1 møde hvor vi kan stille spørgsmål
  På forhånd tak.
  Mvh Jane

  Svar
  • Hej Jane

   Jeg tilbyder desværre ikke personlig rådgivning men jeg svarer meget gerne på spørgsmål herinde, hvis der er noget, jeg kan hjælpe med.

   Kender du mit Kickstart-kursus? Jeg tænker I kunne have glæde af at følge det sammen. Her får I dag for dag i 6 uger al den viden, I skal bruge om Keto, vægttab, krop, ernæring, vaneændring osv. Det er den mest omfattende Keto-ressource på dansk og det giver et virkelig solid fundament (+ at din mand hører tingene fra mig, ikke fra dig, og nogle gange er det bare nemmere med mænd sådan ;-))

   Svar
 53. Hej Jane,
  Hvad er dine erfaringer med Keto Rash? Forsvinder det igen, og hvor lang tid går der? Har fulgt rådet om at indtage flere kulhydrater, og der er aftaget, men ikke helt forsvundet, desværre.

  Svar
  • Hej Tine
   Mine erfaringer er begrænsede, men de er desværre også, at jeg heller ikke har anden løsning end at holde sig ude af ketose. Dvs. at du kan spise en Low Carb-kost, men du skal finde det leje, hvor du ikke dykker ned i ketose. Oftest vil det være et sted mellem 50 og 100 g kulhydrat, vil jeg tro. Jeg ved at andre tidligere har haft succes med fx at drikke kaffe latte (som de savnede – så win) og lægge lidt rodfrugter og frugt til. Det holdt det væk. Men jeg vil tro, at det er meget individuelt, hvad der skal til.

   Jeg ved godt, der er nogle, der taler for at man skal stå det igennem osv. men det har jeg lidt svært ved at stå inde for. Jeg synes helt enkelt det er meget at forlange.

   Svar
 54. Hej Jane.
  For godt halvandet år siden startede min mand og jeg op på KETO. Vi investerede i et par af dine bøger, til inspiration.
  Jeg har lidt af bulimi i mere end 20 år. Men efter jeg er startet på ketogen kost, er jeg stille og roligt kommet væk fra tidligere strategier – sjovt, som psyken fungerer, for der er jo rigeligt med fedt ved denne livsstil. Jeg kan ikke forklare sammenhængen, men det virker for mig.
  Så snart jeg slækker på kosten, ryger jeg direkte tilbage til de gamle, usunde vaner.
  Så hermed et tak for at hjælpe mig i en anden og bedre retning.

  Svar
  • Kære Maria
   Tusind tak for din dejlige besked. Det glæder mig helt afsindigt meget at høre. Det pudsige – og lidt triste også – er at jeg har hørt dette fra mange igennem årene og der findes også publicerede case studier om denne effekt. Og det er jo dejligt for dem, der får denne oplevelse men ærgerligt, at det gængse råd fra den etablerede side er, at man for alt i verden skal undgå kostretninger som Keto ved bulimi/spiseforstyrrelser.

   Godt du fandt din egen vej❤️

   Svar
 55. Hej 😁
  Jeg vil lige starte med at sige tak for dig og dine bøger og alt hvad du står for.
  Mit spørgsmål lyder på om du har overvejet at lave måltidskasser. Synes godt jeg kunne bruge Keto kasser, men synes ikke jeg kan finde noget på nettet. Og så tænkte jeg, hvem ville være bedre end dig 🤩

  Svar
  • Hej Pernille
   Tak ❤️
   Og ja, jeg har modtaget flere tilbud om måltidskasser. Desværre er det primært måltidskasseleverandøren, der tjener penge på sådan en ordning, så det er ikke attraktivt for mig at bidrage til.

   I stedet har jeg lavet mine Keto-madplaner, der dækker samme behov. Godt nok skal du selv handle, men jeg har gjort det nemt via ugentlige indkøbslister. Se alle madplanerne her: Keto Madplaner

   Svar
 56. Hej Jane.

  Jeg har været på slankekur 1000 gange – mindst! Nu vil jeg forsøge mig med keto, men er i tvivl om hvor meget jeg må spise i forhold til at jeg er en kvinde på 50 år der vejer omkring 100 kilo. Kan jeg selv regne det ud?
  Tak for en meget inspirerende hjemmeside.

  mvh. Anette

  Svar
  • Hej Anette
   Ja, det kan du godt selv regne ud – du kan se anbefalingerne her: Begynderguide til Keto

   Men jeg tror, du vil opleve det som nemmere at købe min bog Keto på 4 uger og følge den i et par uger. Så får du lige lidt erfaringer med det og kan herefter freestyle lidt mere.

   Men kort fortalt skal du spise kød og grøntsager til alle måltider. Kød/fisk/fjerkræ/æg er gode proteinkilder, som du skal spise masser af. Hertil spiser en masse grønne grøntsager som kål og salatgrønt. Bogen både forklarer det og viser dig nemme måder at gøre det på.

   Rigtig god fornøjelse❤️

   Svar
 57. Hej Janne

  Hvis man vil opnå vægttab med KETO/LCHF. Hvor vigtig er mængden af mad ?

  Hvis man spiser F.eks 200 g kød. Og 325 g grønsager + det fedt man nu benytter til retten. Og man føler sig virkelig mæt. Vil man opnå samme effekt med F.eks 125 g kød og 200 g grønsager

  Mvh
  Kenneth

  Svar
  • Hej Kenneth
   Jeg forstår det som at du spørger om kalorier stadig spiller en rolle på Keto/LCHF og til det er svaret ja. Det er stadig kalorieunderskuddet, der giver dig vægttabet men Keto hjælper dig til nedsat appetit, så det bliver nemmere at spise mindre.

   Det, du i praksis gør, hvis vægten ikke falder med din nuværende strategi, er at du holder protein- og grøntindtaget højt men skærer en anelse ned i fedtindtaget. Derved sikrer du at din krop tager fra dine fedtdepoter og samtidig bevarer din muskelmasse, fordi du har holdt proteinindtaget højt.

   Har du læst mine Keto-bøger? Ellers vil jeg anbefale dig det, da de gennemgår netop disse strategier og faldgruber.

   Svar
   • Hej Jane

    Tak for svar.

    Jeg har dine bøger og læser dem med glæde og interesse.

    Mit vægttab er roligt og stabilt :-) Nogle gange op til1 kg på en uge og andre gange 100 gram :-)

    Min tanke kom ford jeg netop læste dit indlæg omkring protein indtag, og mindre fedt. Jeg plejer at spise omkring 80-100 gram kød til frokost og 100-150 gram grønsager. Til aften er det 200-225 gram kød og 200-300 gram grønsager.

    Men kan læse af dit svar at det gør ingen forskel på mængden af kød og grønsager, men fedt indtaget.

    Ha en god dag

    MVH

    Kenneth

    Svar
    • Hvis det er dine to eneste måltider pr. dag, er det alt for lidt protein og du må forvente at tabe en del muskelmasse også. Det ville jeg rette op på, hvis jeg var dig. Kød indeholder ca. 20 g protein pr. 100 g og selv hvis vi lægger os i den høje ende af det, du beskriver, giver det dig kun 60-70 g protein på en dag. Det er knap nok til en lille dame. Optimalt vil formentlig være at du sigter efter at ramme 1,5-2 g protein pr. kilo idealvægt. Dvs. hvis 85 kg er din målvægt eller den vægt, der passer til din bygning, så x 1,5-2. Det er nærmest dobbelt op af det, du spiser nu.

     Svar
     • Hej Jane

      kæmpe tak for dit svar :-)

      Jeg spiser 2 æg + skinke hver morgen :-) Men kan godt se at det ikke er helt nok. Samtidig træner Jeg CrossFit 2-3 gange om ugen.

      Jeg må spise mere kød :-)

      Tak for svar :-)

      MVH

      Kenneth

 58. Kære Jane
  Har langt om længe fundet modet til at starte på Keto , og takket være din bog så er jeg godt igang. Jeg er gastric sleeve opereret, og kan ikke spise særligt meget af gange .
  Man skal jo helst kun spise. 2-3 måltider, men kan man dele dem op på flere måltider ?
  Endnu engang tak for en fantastisk bog

  Svar
  • Hej Annette

   Hvor er du sej🔥

   Det er fuldstændig uden betydning for slutresultatet hvor mange gange du spiser, så længe det samlede kalorieindtag er ens, så må du spise flere mindre måltider, gør du bare det❤️

   Svar
 59. Hej gode Jane.
  Tak for altid for dit store engagement, viden og hjælp.
  Jeg er i gang med et længerevarende vægttab, og er ved at komme ud af ideen om hurtige løsninger og quick-fix håbet!
  Men er ved at overgive mig til at de 10 kg jeg skal have af, for at føle mig som mig selv igen, kommer til at tage lidt tid og det er okay, så længe jeg bare holder mig skarpt på vejen.

  Jeg spiser kun grøntsager, kød, fisk, fedt, og i små mængder bær, nødder, kerner, mælkeprodukter. Men jeg holder mig fra alt andet. Og det går også rigtigt fint, og jeg føler mig bedre til pas, føler mig allerede lidt mindre (har kun gjort det i 3 uger), og samtidig med denne low carb high fat kost, er jeg begyndt at styrketræne som du anbefaler så meget, og dette gør jeg hver 2. dag og er mega stolt af det. Det er skide godt, og jeg føler mig allerede meget stærkere, og jeg tror ikke jeg taber muskelmasse, fordi jeg har det store fokus på at få nok protein.

  Mit “problem” er at jeg kun er 27 år, og også er nødt til at være sammen med venner og prøve at have et form for socialt, ungdomsliv nogle gange, hvor jeg ikke føler jeg går glip af alt.
  Mit “kompromis” jeg har givet mig selv lov til, at jeg godt en gang imellem må:
  – drikke drinks i byen
  – drikke vin med vennerne
  – og nogle gange godt må sige ja til et sjat havremælk i kaffen hjemme hos en veninde.

  Men jeg spiser ingen sukker og kornprodukter, ingen slik og kager eller noget, køber en danskvand og en lille pose nødder i biografen med mine venner, og er sammen med dem, selvom de havler bland selv ned, og jeg siger nej, og kører “mit”. Bager en kylling i ovnen og spiser den over 4 dage, spiser kun ovenjordsgrøntsager, og spiser fedt for at blive mæt og få energi, men ikke som erstatning for næring. Prøver at gøre alt hvad du har lært mig.

  Hvordan synes du det her lyder i en vægttabnings proces for en 27. årig?
  Kan jeg godt vælge at gøre de her ting en gang imellem, og så stadig mærke et vægttab, fordi jeg træner og er i kalorie underskud, fordi jeg madmæssigt, indtager det jeg skal?
  Eller når jeg aldrig det her kalorie underskud pga de her ting, og så er det bare noget jeg bilder mig ind, at jeg kommer til at tabe mig?

  Det er en balance for mig, at vælge en god livsstil for mig på den lange bane, blive på den, men samtidig finde ud af hvor jeg kan “løsne”, så jeg stadig føler jeg er med i ungdomslivet og kan være social og have det lidt sjovt?

  Knus og tak på forhånd

  Svar
  • Hej søde du
   Jeg synes, det lyder MERE END FINT. God grundkost og bevidste tilvalg. Jeg synes, det lyder som en rigtig fin strategi.

   Hvorvidt den kan give dig det vægttab, du ønsker dig, kan jeg ikke svare på. I sidste ende er det jo forholdet mellem energien, du indtager og energien du forbrænder, som afgør, hvad der sker vægtmæssigt og jeg kender ingen af de to tal.

   Det eneste du rigtigt kan gøre i den forbindelse er, at du må se over tid, om du får det resultat, du går efter. Gør du det, er alt godt. Gør du ikke, må du justere, indtil resultaterne kommer.

   Det er 100% i orden at prioritere et godt ungdomsliv, selvom det betyder, at vægten reduceres langsommere. Livet er her og nu. Ikke først om 10 kg.

   Rigtig god vind❤️

   Svar
   • Men ryger man helt ud af ketose, ved bare nogle drinks? Er det så lidt der skal til, og er det forvirrende for kroppen, at den hele tiden svinger mellem at være i en fedtforbrændende tilstand og ryge over til kulhydratforbrændende tilstand om aftenen? At jeg hele tiden prøvet at få den i ketose og forbrænde fedt, men forvirrer den ved også at hælde kulhydrater ind. Jeg føler aldrig helt jeg kommer i ketose pga det her, men det er måske heller ikke nødvendigt for vægtab?

    Og det her med havremælken; jeg vil så gerne spørge ind til det 😮.
    Er der en chance for at de kan ryge med ind under de 30 gram kulhydrat pr dag, eller er det lige så sukkerholidigt som normalt mælk, og derfor noget jeg må øve mig i at vende mig selv helt af med?

    Svar
    • Glem det med ketose. Det er 100% irrelevant og det mindst vigtige du kan fokusere på.

     Jeg kan ikke vide, om du ryger over 30 g ved at drikke havremælk. Det kommer jo an på hvor meget af det, du drikker, hvor mange kulhydrater, det indeholder og hvor mange kulhydrater du i øvrigt har indtaget den dag. Det er tre tal, jeg ikke har.

     Havremælk er i mine øjne et langt dårligere valg end mælk. Mælk er heller ikke optimalt men det er ud fra stort set alle parametre og i hvert fald ud fra et kulhydrat-, protein- og næringsstofsperspektiv overlegent til havremælk. Havremælk er primært et virkelig vellykket marketingstunt.

     Din krop forbrænder fedt hele tiden. Også selvom du kommer over 30 g kulhydrat. Fedtforbrænding og ketose er ikke det samme og du kan sagtens forbrænde fedt uden at være i ketose.

     Svar
     • Okay ❤️

      Men det er ikke forvirrende eller farligt for kroppen, hele dagen at være fuldkommen restirktiv med kulhydrater, drikke saltvand og det hele, for at mindske keto flu symptomer, men så indtage kulhydrater om aftenen i form af fx vin? Så føler jeg bare aldrig at den her keto flu stopper, fordi jeg hverken er i den ene forbrænding eller den anden?

      Men sådan kan man måske godt shifte frem og tilbage?

     • At gå fra ultra LOW til ultra HIGH er ikke smart. Altså fra Keto til binge eating i kulhydrater. Men at gå fra 30 g kulhydrat om dagen til 50 eller 100 g er helt uden betydning, når man er ung og sund.

      At ligge mere regelmæssigt tror jeg vil være et bedre valg for dig. Fx at ligge i et leje mellem 50-100 g. Jeg tror, du vil opleve mere frihed og mindre angst og spekulationer ved det. Det er ikke meningen det skal opleves så svært. Det er bare mad. Og det vigtigste er helheden. Smådetaljerne betyder ingenting i det store billede.

 60. Hej
  Jeg har en meget slank og aktiv datter med diabetes type 1 og derfor prøver jeg at supplere jeg vores almindelige mad (og mellemmåltider især) med opskrifter rige på fedt og lav på kulhydrat. Og der har du bare så mange gode opskrifter både online og i den opskriftsbog af din jeg har. Jeg ville bare sådan ønske at der i opskrifterne stod hvor mange kulhydrater der var pr. 100g, det er vigtigt at vide relativt præcist hvor mange kulhydrater der er i den mad hun spiser, da dosis af insulin er direkte korreleret til det. Er det noget du har overvejet?
  Mvh Anne

  Svar
  • Hej Anne
   Ja, det er det helt sikkert og jeg vil ikke udelukke at det kommer i fremtiden. For nu har jeg dog valgt ikke at tilbyde det, når jeg deler opskrifter her på bloggen. På den måde er der forskel på, hvad man får, når man køber et produkt af mig og når man bruger mine gratis opskrifter, og det synes jeg egentlig er mest fair.

   Du kan se alle mine udgivelser med energiberegninger her: Energiberegninger

   Svar
 61. Hej. Jeg er en kvinde på 66 år som holdt med at ryge den 25. november 2020. Jeg har desværre taget ca. 12 kilo på og dem vil jeg selvfølgelig gerne tabe igen, jeg er gift og min man trænger ikke til at tabe sig.
  Har du et godt forslag til at min mission vil lykkes?
  Med venlig hilsen
  Erna V. Jacobsen

  Svar
  • Hej Erna
   Først og fremmest: Stort tillykke med rygestop. Ekstra kilo eller ej er det bare sådan et vigtigt skridt for dit helbred. Så godt gået🙌🏼

   Hvis du har mod på at prøve Keto, vil jeg anbefale dig at starte med min bog Keto på 4 uger. Din mand, som ikke skal tabe sig, kan supplere opskrifterne med kartofler eller ris, hvis han føler at det mangler. Men på den måde er det nemt at kombinere forskellige mål :)

   Svar
 62. Hej Maria
  Jeg vil rigtig gerne bestille 4 stk. MCT olier, men jeg kan ikke finde dem på din side. Jeg har bestilt før.
  Mange hilsner
  Rikke Pedersen

  Svar
 63. Har lige købt din bog lowcarb vegetar. Den er rigtig lækker. Men har et spørgsmål. Bryder mig ikke om at bruge så meget smør og fløde, kan man ikke erstatte det med plantefedtstoffer?

  Svar
 64. Hej Jane
  Jeg købte dit Kickstart i Januar 21… men syntes jeg trænger til et spark bagi igen .. har jeg misforstået det noget .. kan jeg gå ind og finde det igen og hører det igen… eller skal jeg købe et nyt … Tak for spændende opskrifter
  Mvh Karin

  Svar
  • Hej Karin
   Det er helt rigtigt. Du kan genlæse/lytte til alt materialet lige så mange gange du vil. Det ligger alt sammen tilgængeligt inde på den medlemsside, hvor det hele fandt sted i sin tid. Find en af dine gamle mails og følg linket.

   Skriv til [email protected] hvis du har brug for at vi gensender dig linket eller dit login til medlemssiden❤️

   Svar
 65. Hei,

  Takk for spennende, fargerike og smaksfulle KETO måltider.

  Jeg kjøpte boken “KETO – optimer fettforbrenning og gå ned i vekt” og begynte med KETO måltider for noen dager siden. Jeg merker allerede at kroppen er mye roligere nå og smiler mer fornøyd nå enn før. Målet mitt er først og fremst å bli kjent med KETO, lære hvordan få redusert karbohydratinntaket og gå over til fettbrenning slik at kroppen kan fungere optimalt med fornyet og overskudd av energi, bedre søvn, helsemessige fordeler etc. Ja, kort sagt: få ryddet påå og bonet/vasket innvendig i kroppen min. Etterhvert gjerne med en kombinasjon av noe vektnedgang da jeg veier 10 kilo for mye.

  Slik jeg forstår fra boken din, skal man spise med måte og holde seg innenfor næringsverdienes grenser som du har satt opp. Men igår fulgte jeg oppskriften din “Ostetacos med Chilireker” som var beregnet på 2-4 personer; 4 ostetacos, og ble svært positiv overrasket over smakseksplosjonen at jeg alene spiste alle de 4 ostetacoene. Det var smaken som fenget meg, ikke sultfølelsen.

  Så kom jeg på: Hva skjer med KETO-prosessen om jeg spiser mer enn anbefalt mengde? Ødelegger/forvirrer jeg KETO-prosessen? Jeg regner med at dette er et engangstilfelle, men greit å vite noe mer for å unngå til neste gang.

  Takk for spennende bok og nyttig matblogg som supplerer boken. Jeg ser fram til å fortsette med KETO’en.

  Mvh
  Lena

  Svar
  • Hej Lena
   Selve Keto-processen påvirkes af mængden af kulhydrater, du spiser. Din vægt påvirkes af mængden af kalorier, du indtager. Ikke bare til ét måltid men over hele dagen.

   Fortsat god fornøjelse :)

   Svar
 66. Hejsa
  Jeg synes jeg har set, at du laver en plan som dækker alle måltider i en 5 ugers periode, men kan ikke finde, hvor jeg kan bestille den.
  Kan du evt. guide mig?
  Vh
  Jette

  Svar
 67. Hejsa Jane, jeg er lidt i bekneb med keto. Så snart jeg kommer i en glimrende ketose på omkring 1,5 målt med blodmåler, begynder jeg at blive stakåndet. Lægerne fortæller mig at mit blod begynder at blive for syrligt og jeg altså har en acidose. Jeg elsker egentlig at være i ketose for min appetit falder med nok noget der ligner 90%, og det gør det muligt for mig at styre mit madindtag, hvilket er en dejlig følelse når man vejer op imod 187 kg.
  Jeg er også nyopdaget diabetes2 og har kæmpet med kaliummangel i mange år. Så der er en del ting der ligger oven i hinanden. Håber du måske kan hjælpe mig med nogle vise ord, for lægernes løsning er ganske enkelt spis rugbrød og sukker, så bliver det godt igen ..

  Svar
  • Åh det ved jeg ikke, om jeg tør byde ind med. Men det lyder underligt i mine ører, at lægerne foreslår acidose ved 1,5 mmol/L. Ketoacidose er jo i omegnen af 12-15 mmol/L og skal samtidig også ledsages af tårnhøjt blodsukker.

   At få salt-kalium-balancen på plads er også vigtigt men om det kan være relateret til stakåndethed, ved jeg helt enkelt ikke.

   Og sidst tænker jeg: Hvad spiser du egentlig? Får du godt med protein og grøntsager eller er vi ude i en meget fedtholdig Keto-kost? Måske kunne der være noget i det for dig at ligge nærmest protein-grøntsager, hvis du ikke gør det allerede.

   Jeg ved ikke om det kan hjælpe dig lidt videre men det var mine bedste bud :)

   Svar
   • Hejsa Jane, jeg er lidt i bekneb med keto. Så snart jeg kommer i en glimrende ketose på omkring 1,5 målt med blodmåler, begynder jeg at blive stakåndet. Lægerne fortæller mig at mit blod begynder at blive for syrligt og jeg altså har en acidose. Jeg elsker egentlig at være i ketose for min appetit falder med nok noget der ligner 90%, og det gør det muligt for mig at styre mit madindtag, hvilket er en dejlig følelse når man vejer op imod 187 kg.
    Jeg er også nyopdaget diabetes2 og har kæmpet med kaliummangel i mange år. Så der er en del ting der ligger oven i hinanden. Håber du måske kan hjælpe mig med nogle vise ord, for lægernes løsning er ganske enkelt spis rugbrød og sukker, så bliver det godt igen ..

    Tak for svar.

    Svar
   • Jeg var lige lidt træt da jeg svarede første gang. Jeg spiser ca 2/3 grønt og 1/3 kød på min tallerken. gerne med fed dressing eller sovs. jeg spiser primært kål som grønt, men også salatblade (forskellige arter samt spinat), peberfrugt og tomater finder ofte vej til min tallerken. jeg er kun lige gået i gang (igen, spiste lchf for en del år siden), så mit repetoire er ikke så stort endnu og grønten er stadig ofte en udfordring. Mest af alt fordi jeg synes alt andet end kål er afsindig dyrt i forhold til hvor meget det fylder. heldigvis er jeg på diabetes medicin som også sænker apetit enormt, og det, kombineret med keto gør at jeg ikke spiser så meget, så jeg kan for det meste klare mig med et enkelt veltillavet måltid og lidt snacks henover dagen, og så er jeg godt mæt. mine snacks er primært hjemmelavet beef jerky, hjemmelavede flæskesvær og hårdkogte æg, måske lidt peberfrugt eller tomat, men generelt tunge på protein. vil tro det bliver til omkring 200gr. om dagen fra snacks, medmindre jeg spiser et æg, da det nok skyder det op på ca 300 gr. Jeg har også haft glæde af en portion chaffles over den sidste uge, som morgenmad når der er brug for det med flødeost bacon og lidt bladgrønt. jeg drikker primært vand, og nogle gange får det en smule sukkerfri saft, fordi det hjælper mig med at holde min sukkerlyst stangen.

    Svar
    • Fint at høre – tak. Der er så mange skøre Keto-retninger derude, at det lige er rart at høre hvorhenne vi befinder os :)

     Jeg tror du vil have glæde af at holde øje med proteinindtaget. Jeg har en mistanke om at du forveksler makronæringsstoffet protein med proteinkilde (æg, kød, fisk etc.). En fin mængde daglig protein kunne fx være 3 æg, 200 g kylling og 200 g kød/fisk. Chaffles er også super, da de rigtig proteinrige. Protein vil hjælpe dig med næringsstoffer og med at du ikke taber værdifuld muskelmasse, imens du taber fedt.

     Flæskesvær skal helst ikke tælles med i proteinregnskabet, da det ikke er komplet protein.

     Hvad ville der mon ske, hvis du skruede op for lidt magrere proteinkilder og grønt (som du spiser fint af allerede) og lidt ned for fedtindtaget? Det kunne være interessant om det kunne hjælpe på stakåndetheden.

     Normalt supplerer vi med en del salt på keto også, men jeg er usikker på, hvad det vil gøre ift. din kaliummangel. Det ligger udenfor mine kompetencer :)

     Svar
     • Endnu en gang, tak for svar. der er virkelig noget at arbejde ind i og afprøve. Jeg har som du så fint gætter dig til, lidt svært ved det der med salt, da for meget salt hæmmer kaliumoptaget, men jeg prøver at ramme en ballance hvor det kan lade sig gøre. Men da jeg generelt er dårlig til at måle veje og udregne, er det meget noget med at prøve at gætte, og så mærke efter så godt som jeg nu kan hvordan jeg går og har det. når det så er sagt kommer jeg fra en ret standard vestlig diæt der jo er spækket med produkter badet i salt, så jeg holder mig ikke tilbage. blot spiser jeg så lidt sammenlignet med før ozempic og keto, at selv om der saltes modigt, kommer jeg nok ikke på de 6-8 gr om dagen.

 68. Hej Jane,

  Jeg har levet low carb/keto-ish i omkring 7-8 år, og har trivedes rigtig godt med det. Efter i lang tid ikke at have været helt tilfreds med spejlbilledet, eller måske bare ikke syntes, at det billede jeg havde af mig selv inde i hovedet stemte helt overens med det jeg så på billeder og video, besluttede jeg mig for at gøre en indsats for at få smidt de der 5-6 kg på sidebenene. Jeg fyldte 40 sidste år, og det har også været en motiverende faktor, at jeg gerne vil være en fit og lækker 40-årig, og begynde at bygge muskler så jeg har noget at stå imod med til den kommende overgangsalder (tak for virkelig fine indlæg om den problemstilling).

  Så jeg gik på kickstart i april. Fik en øjenåbner da jeg faktisk måtte igennem et par dages keto-flu, for jeg synes jo jeg allerede var low carb… Det er gået skidegodt, lidt op og ned selvfølgelig, og nogle af kiloene har siddet forbistret godt fast (efter min tålmodighed).

  Men her fire måneder senere er jeg 7 kg. lettere, fra 72 til 65 kg. Jeg får trænet 2-3 gange om ugen, og jeg føler mig bare virkelig godt tilpas i min krop igen. Kunne sidste weekend krybe i en kjole jeg ikke har haft på i 11 år og tage til bryllupsfest.

  Så tusind tak! Og hvis du har brug for en succeshistorie med vægttab efter de 40, så hiver du bare fat i mig :-)

  Mange glade hilsner,
  Katrine

  Svar
  • Yes hvor dejlig en historie at gå på weekend på❤️ Hvor er det fantastisk for dig. Og selvfølgelig skal vi lave succeshistorie. Det kunne være megafedt med vinklen +40. Jeg napper din mail og skriver til dig i løbet af weekenden.

   Svar
 69. Hej,
  Fedt med alle de diabetes venlige opskrifter 😊
  Jeg ved ikke om du er åben overfor forslag til hjemmesiden. Men jeg drømmer virkelig om at man kan lave en gratis profil, hvor man så kan tilføje opskrifter til sin samling. Så kunne der ved hver opskrift være en knap man kunne trykke på, og så fik man den tilføjet. Sådan en personlig online kogebog med de opskrifter man elsker eller gerne vil prøve på et tidspunkt. Måske endda inddelt i kategorier, så man nemt kan finde dem man har gemt.
  Jeg kunne forestille mig at mange andre også ville være glade for sådan en ordning 😊
  Med venlig hilsen
  Manja

  Svar
  • Det er jeg i den grad åben for, og netop muligheden med, at man kan have egen side og gemme favoritopskrifter er på listen over ting, vi laver og som kommer i fremtiden ❤️

   Svar
   • Det lyder rigtig godt 😊 det ser jeg frem til. Det vil gøre det meget nemmere at bruge de dejlige opskrifter.

    Svar
 70. Hej Jane
  Jeg skriver til dig knapt 20 kg lettere efter at jeg endeligt fik taget mig sammen og ændret min kost til low carb. Jeg var begyndt mit vægttab stille roligt uden hjælp men blev undervejs lidt usikker på det hele, hvorfor jeg valgte at tilmelde mig dit startforløb. Det var guld værd. Du kommer ind på mange af de ting jeg oplevede undervejs og jeg har denne gang holdt ved selv om vægten ikke gik særligt meget ned til at begynde med. Jeg har stadig følelsen af at mit vægttab ikke er helt virkeligt fordi jeg hver dag spiser lækker mad som jeg elsker (jeg brugte også dine opskrifter inden jeg lagde min kost om). Men vægten og mit tøj fortæller mig at den er god nok, jeg har tabt mig. Hvis jeg havde vidst at det kunne være så problemfrit at tabe sig og spise sundt og godt ville jeg have omlagt min kost for længe siden. For første gang i hele mit liv tror jeg, at jeg er gået en hel sommerferie uden at spise en eneste is eller andet slik og det mest forunderlige er, at jeg faktisk ikke har savnet det.
  Af hjertet tak for dig og Madbanditten.

  Mh Tina

  Svar
  • Kære Tina
   TUSIND tak for din hilsen. Den slags hilsner er simpelthen grunden til at jeg står op hver morgen og gør det, jeg gør. Jeg er SÅ glad på dine vegne. Stort tillykke med det flotte resultat og tak fordi du tog dig tid til at skrive ❤️❤️❤️

   Svar
 71. Hej Jane,
  Jeg har forsøgt at komme i gang med KETO da jeg har taget på i forbindelse med fertilitetsbehandling grundet PCOS og efterfølgende graviditet.
  Jeg er tidligere gastric bypass opereret og derfor døjer jeg med at jeg får dumping af KETO kost grundet det høje fedtindhold. Har du anbefalinger her?
  På forhånd tusind tak for hjælpen!

  Svar
  • Spis mindre fedt og færre kulhydrater. Du har ikke brug for at spise så meget fedt. Det er en misforståelse at Keto handler om fedt. Det gør det ikke. Det handler om kulhydratrestriktion. Du skal fokusere på godt med protein og godt med grøntsager. Fedt lægger du til hvis du har behov for det.

   De fleste, jeg har været i kontakt med, som er GB-opereret fortæller at dumping ikke er et problem, når kulhydratindtaget er tilstrækkeligt lavt og at det er når kulhydratindtaget bliver for højt, at fedtet bliver et problem. Det ved jeg ikke om du kan genkende.

   Svar
  • Hej Anne

   Jeg er også gastric bypass opereret og jeg har ikke nævneværdige problemer med at spise low carb. Min oplevelse er, at det er når jeg indtager kost med både højt kulhydratindhold og højt fedtindhold at jeg får dumping. Efterhånden som min krop har vendt sig til fedtforbrændingen er min appetit blevet meget mindre og på den måde indtager jeg også mindre fedt..
   Held og lykke :).

   Svar
 72. Hej og tak for alt du deler med os.
  Jeg faldt over en pakke I sea wraps. Det er wraps lavet af tang bla. Jeg kan ikke umiddelbart gennemskue om de er ok som low carb da jeg ikke kan se mængden af mel der er brugt .
  Ved du noget om det?

  Svar
  • Hej Kim

   Det ved jeg desværre ikke. Jeg må indrømme, at jeg for længe siden helt er stoppet med at købe ‘produkter’. Jeg oplever det som dyrt og unødvendigt kulhydratrigt. Vil jeg gerne rulle noget i wrap, bruger jeg et spidskålsblad eller laver en hurtig ægge/omeletwrap. Jeg er lidt kedelig på det område😅

   Næringsmæssigt er de nye tangprodukter spændende. Mon ikke der er en næringsdeklaration på dem, hvor du kan se, hvad de indeholder?

   Svar
 73. Der er kommet et nyt naturlig “sukker” på markedet, der hedder Allulose. Måske du ikke har hørt om det før. Men jeg kunne forestille mig at du måske på et tidspunkt vil prøve det af i nogle af dine retter. Hvis du gør, så ville jeg gerne vide, hvad du mener er bedst og sundest for kroppen Sukrin eller Allulose? Ifølge hvad jeg læser, så skulle Allulose smage mere af almindelig sukker, men er det den eneste forskel?
  Håber at høre fra dig ;)

  Svar
  • Ja det har jeg hørt om men jeg var ikke klar over, at det var kommet til Danmark. Jeg har ikke brug for sødemidler, så jeg har ikke haft grund til at undersøge det men det, jeg umiddelbart er stødt på ved det, lyder lovende og fint.

   Jeg tror, det sundeste er ikke at bruge nogle af delene. Når man en sjælden gang gerne vil bruge et sødemiddel, tror jeg, man bare kan vælge den, man smagsmæssigt bedst kan lide. Min overordnede filosofi er: Styr på hverdagskosten – fokus på smag og nydelse, når der skal forkæles.

   Svar
 74. Hej Jane
  Jeg er tilmeldt dit nyhedsbrev for længe siden, men får kun et tomt brev.
  Vil du være venlig at afmelde mig. !!!!
  Kan ikke se hvor det kan lade sig gøre.
  Har prøvet tidligere at skrive til dig, men det er åbenbart ikke nok!!

  Svar
  • Hej Grete
   Det har jeg klaret for dig nu. Der er link til afmelding nederst i alle mails men det hjælper selvfølgelig ikke dig, hvis dit mailprogram blokerer for indholdet.

   Jeg har søgt fem år tilbage i vores kundeservicemail og 10 år i bloggens kommentarer og jeg kan ikke finde en eneste henvendelse fra dig tidligere. Bare for at sige, at vi ignorerer dig ikke. Vi har helt enkelt ikke hørt fra dig.

   Svar
 75. Hej Jane.
  Så er vi hoppet på KETO-møllen igen efter en ferie fyldt med ikke så KETO-venlige alternativer…
  Og hvor må jeg bare sige det er DEJLIGT at være tilbage i min velkendte krop uden oppustethed og dårlig mave… Hvorfor man gør det, kan jeg ikke svare på, men uanset, så er det dejligt at komme “hjem” til de gode madvaner igen:)
  En ting vi for alvor gik ombord i på denne ferie var pasta carbonara… OG det leder mig frem til mit sprøgsmål – efter en hurtig søgning på din side, synes jeg ikke at jeg kan finde nogen opskrifter, oplæg eller andet der kunne give mig ro for min fortsatte craving efter denne dejlige ret. I mit hovede burde netop carbonaraen være lige ned ad KETO-landevejen og så bare med en erstaning for pastaen nedenunder – tager jeg helt fejl?
  Kunne du måske få tid til at eksperimentere med denne opskrift, så vi kan fortsætte vores ferieeventyr KETO-style :)
  Og så i øvrigt tillykke med jubilæet – satme godt gået :)
  Kærlig hilsen Trine.

  Svar
  • Hej Trine
   Ja, den er supernem at lave. Jeg har Alfredo-‘pastaen’ med spidskål, som minder lidt om den og selve carbonaraen i min første bog (spis dig mæt & glad). I dag ville jeg måske lave den lidt anderledes så det kan være jeg skal lave en genopfriskning.

   Svar
  • Hej Tine .
   Når vi spiser kødsovs , river jeg et spidskål på mandolinjern , op i en skål og i mikroen et til tre min.
   Det fungere her.

   Svar
 76. Hej Jane,
  Jeg har været på keto over nogen omgange og jeg elsker den måde at leve på.
  MEN hver gang når jeg når ca. en uge ind i forløbet så sover jeg virkelig dårligt!
  Klokken er lige nu 02:16 og jeg er lysvågen!
  Normalt sover jeg fint fra ca. 23 – 06 men ikke på keto der vågner jeg flere gang om natten, med uro i kroppen – benene, tæerne, fingrene!
  Du skriver ofte at søvnen bliver bedre på keto, men jeg oplever det lige omvendt!
  Håber du måske kan hjælpe mig, på en eller anden måde ellers ender det igen med at jeg hopper tilbage på kulhydrater (hvor jeg kan sove tungt og godt) og det har jeg ikke lyst til!
  Jeg har 5 af dine bøger og bruger dem hver dag!
  Venlig hilsen
  Tove

  Svar
  • Hej Tove
   Hvor meget salt (gerne i gram) supplerer du din Keto-kost med? Og hvor meget protein spiser du? Kan du beskrive en normal dag i mad for mig?

   Svar
 77. Hej Jane,

  Jeg er lige gået igang med keto for et par dage siden. Jeg har læst mig frem til at jeg skal spise 102 g protein og 127 g fedt, men samtidig skal jeg være i kalorieunderskud, ca 1400 kalorier for mig. Hvordan hænger det sammen? Jeg har svært ved at være i kalorieunderskud når jeg skal spise så meget fedt. Det har forvirret mig meget, jeg tænker at jeg har regnet forkert eller misforstået noget. Jeg håber du vil hjælpe.

  Bedste hilsner

  Svar
  • Hej Hae
   Du skal ikke spise så meget fedt. Fedt har du på din krop. Byt om på fedt og protein og så begynder det at ligne noget. Læs mine Keto-bøger og følg dem i stedet for at følge de fedtrige Keto-kostråd på internettet. Så kommer du langt hurtigere i mål med dit vægttab.

   Svar
 78. Hej
  Jeg har længe spist time restricted mellem kl 15-20, og har tabt mig 10 kg. Kan man kombinere time restricted eating med dit Kickstart kursus?
  Vh Jona

  Svar
  • Hej Jona
   Mjaaah… mest ja. At have lange spisepauser er jo helt normalt på Keto og hele meningen på Kickstart er jo at jeg hjælper dig til at finde det, der fungerer for dig, uden at det er mig, der dikterer det. Det er jo dit liv, det skal passe ind i. Det er ret væsentligt, synes jeg.

   Med det sagt ville jeg synes, at 15-20 er for lang faste/for kort spisevindue. Mit sigte er nemlig ikke bare, at du skal tabe dig. Mit sigte er i allerhøjeste grad også, at du skal passe på dig selv og tabe fedt, imens du undgår eller minimerer tab af muskelmasse. Jo længere faste, jo større risiko for muskeltab. Og så vil jeg også gerne undgå, at du pludselig oplever, at dit hår begynder at falde af i store totter og at dit hormonelle system går amok.

   Så jeg vil sige superfint til periodisk faste men med respekt for at spisevinduerne skal være lange nok til, at du stadig kan nå at stille kroppens behov for protein og næringsstoffer.

   Svar
 79. Hej Jane og tak for den inspiration du giver
  Jeg har 2 spørgsmål

  1: Hvorfor udgiver du ikke flere af dine bøger som lydbog? Vi er mange der bare ikke har tiden eller roen til at sætte os med en fysisk bog. Det er et stort ønske herfra, specielt din nye som jeg aldrig kommer til bunds i når den ikke er på lydbog

  2: På de fleste sider fortæller de at kroppen går i ketose efter nogle dage uden kulhydrater, og jeg kan såmen også måle mit nivaeu i blodet til 1,9. Hos dig og i din ene lydbog skriver du mindst 4 uger. Hvad er forskellen?

  Svar
  • Hej Pernille
   Det er kun min første Keto-bog, der har lange nok teoriafsnit til at fungere som lydbog. Lydbøgerne er jo uden opskrifter. Både Keto på 4 uger og også min nye bog er for korte til at blive udgivet som lydbog.

   Og 2) du blander ketose og keto-adaptering sammen, lyder det til. Ketose indtræffer efter ganske få dage. Det er kroppens tilvænning til den fedtforbrændende tilstand, der tager 3-6 uger (vi ved det faktisk ikke med sikkerhed, men det er et anstændigt bud). Det er også det, jeg siger/skriver i bogen🔥

   Svar
  • Nej desværre ikke. Jeg gjorde for nogle år tilbage men jeg har ikke tid til det i øjeblikket. Det kunne ellers være hyggeligt at komme en tur rundt i landet❤️

   Svar
 80. Hej Jane.
  Jeg har hjulpet min mand med at tabe sig ved hjælp af dine bøger og opskrifter, og vi har køb opskrifter der passer til årstiden.det er bare så super dejlig inspiration, faktisk har vi ikke mere brug for det i hverdagen, vi er blevet så gode til selv at finde på. Men det er nu alligevel dejligt med nye ideer.
  Han har nu tabt 20 kg og det går så fantastisk med at følge kost omlægningen.
  En ting, som har betydet meget for ham er kærnerugbrødet, uden det havde jeg ikke fået ham overbevist om at keto var det rigtige for ham.
  Nu vil han tage en “ keto tur” på 20-30 kulhydrater igen, derfor ville det være så dejligt, hvis du har tid til at oplyse os om, hvor mange kulhydrater og fedt der er i en Skive på 40 g. Det har også betydning for mig, som har en hjertesygdom.
  På forhånd tak, hvis det er muligt for dig .
  MVH Else

  Svar
  • Hej Else
   Hvor er I gode :))

   Jeg tilbyder desværre ikke at energiberegne opskrifter for jer men I kan se her, hvordan I nemt selv kan gøre det: Energiberegninger

   For et hurtigt slag på tasken, kan du også bare tage udgangspunkt i at han spiser 40 g nødder/kerner. Det er ofte fint at sjusse sig frem på den måde.

   Svar
 81. Hej Jane
  Jeg er 42, bipolar og slank. Jeg er nysgerrig på Keto for at se hvad det kan gøre for at stabilisere mine bipolare svingninger. Er det noget du har erfaring med ? Jeg skal helst ikke tabe mig for meget mere, men gerne øge muskelmasse. Har det sidste år fokuseret på den anti-inflammatoriske “formel” ala mange grove grøntsager, fjerkræ, fisk og sunde fedtsyrer, nødder, kerner og lav på sukker og hurtige kulhydrater. Kosten har gjort meget godt for mig, men er alligevel nysgerrig på om Keto kan hjælpe mig yderliger. Mærker i høj grad at stabilt blodsukker hjælper mig. Hvad vil du anbefale mig at gøre?

  Svar
  • Hej Lene
   Nej ingen specifik erfaring med bipolar men keto/ketose er et meget spændende værktøj i den forbindelse. Der sker noget, når hjernen skifter brændstof væk fra kulhydraterne og over til den mere stabile energitilførsel fra fedt og ketonstoffer.

   Keto er samtidig en ret heftig intervention og det lyder også til at du godt kan lide at sætte dig grundigt ind i tingene. Min første Keto-bog tror jeg, du vil synes er et godt sted at starte. Her får du en grundig og mere teoretisk gennemgang af dette skifte i brændstof.

   Svar
 82. Hej
  Jeg har store problemer med inflammation i mine led. Skal jeg kigge i retning af LCHF. Har ikke brug for vægttab. Dit 6 ugers introkursus, indeholder det en struktureret madplan, da jeg har brug for dette for at komme igang

  Svar
  • Hej Susanne
   Jeg tror et bedre sted at starte ville være min bog Keto på 4 uger. Deri har du fire ugers komplet kostplan. I hvert fald kan det være en måde at komme i gang og så kan du tilpasse kosten til dine behov henad vejen, hvis du synes, der er noget, der ikke spiller helt.

   Rigtig god fornøjelse❤️

   Svar
 83. Hei
  Jeg er veldig interessert i ditt kick-start kurs i KETO. Jeg har kjøpt din KETO bok som jeg synes er veldig god, men ønsker “tettere” oppfølging.
  Det jeg lurer på er: Når det er “lextures” på kurset, kan jeg da selv lytte til disse når jeg vil i løpet av døgnet? Jeg jobber veldig ulikt de forskjellige dagene. Og så spiser jeg ikke kjøtt( heller ikke kumelk), men jeg spiser fisk, skalldyr, noe ost (ex chevre av geit) mm. Jeg synes selv jeg er bevisst på type fett og på å få i meg nok proteiner, men har lett for å spise for mye.

  Svar
  • Hej Annemone
   På Kickstart modtager du dagens lektion hver morgen kl. 5 men du kan helt selv vælge hvornår du vælger at læse/lytte.

   Det er helt sikkert muligt at spise Keto med kun fisk, skaldyr, æg (?) og lidt ost men det er klart, at det gør din kost noget mere begrænset på Keto, hvor animalske proteinkilder er i centrum af måltidet. Så det skal du i hvert fald lige være indforstået med❤️

   Svar
   • Hei igjen Jane
    Takk for ditt svar.
    Ja, jeg spiser egg også. Ja, jeg er klar over det du skriver om animalske proteinkilder.
    Jeg har lett for å innta for mye fett. Jeg bruker cocosa(1ts)og MCT(1ss) sammen med min kaffekopp med litt soyamelk og ekte kanel. Jeg synes det gir mye energi utover dagen på jobb. Jeg tar også 1 ss San Omega Omega 3, Avocado, Proteinbrød, Laks, chevre, blomkål, grønn salat, brokkoli, mv. Jeg bruker gratis appen MyFitnessPal, men synes den ikke gir helt godt næringsbilde mtp fett, proteiner og karbohydrater. Jeg så du foreslo en dansk app(jeg er norsk og bor i Norge), men denne finner jeg ikke? Jeg prøver å ligge på/litt under 20g karbohydrater, men synes ikke jeg går ned. Jeg forstår jeg bør innta mindre fett, men jeg har veldig craving og er en emosjonell spiser. Men jeg er hvertfall bevisst dette, men dvs at jeg også kjenner på mye sultfølelse. Har du noen anbefalinger til meg?
    Takknemlig hilsen Annemone

    Svar
    • Jeg vil næsten garantere dig at dine problemer med sult og cravings stopper, når du får dit proteinindtag på plads. Mit gæt er at du får alt for lidt protein. Andet gæt er salt. Salt spiller en enorm rolle også for begge dele og behovet er meget (!!) større end man tror.

     Den danske app, kan det være madlog? Den er ikke så god på app men fin på computer. Selv er jeg vild med den amerikanske cronometer men læringskurven er lidt stejl og der er mange faldgruber i starten💙

     Svar
     • Tusen takk for svar igjen Jane.
      Ja, jeg skal ha fokus på proteinene og lavt karbohydratinntak. Og skal også få mere salt i meg. Jeg har tenkt at det ikke er så bra pga at jeg bruker blodtrykksmedisiner. Men jeg har veldig balansert blodtrykk, supergode kolesterolverdier og blodsukker. Jeg bruker himalaysalt. Og kutte ned på fettet som jeg vet jeg får mye i meg av.
      Den amerikanske cronometer har jeg vært litt borti tidligere, den ligner på MyFitnessPal – så jeg skal bruke den å se hvordan den funker. Det er mulig at oversikten over proteiner, fett og karbohydrater kanskje er bedre der.

 84. Hej Jane

  Jeg er blevet glad for oopsies i madpakken. Derfor vil jeg høre hvad man kan erstatte HUSK med? Det er jo tilbagekaldt pga. salmonella og endnu ikke tilbage på markedet.

  Mvh. Jeannett

  Svar
  • Hej Jeannett

   Det er kun mærket HUSK, der er tilbagekaldt. Du kan få loppefrøskaller (dvs. indholdet) fra mange andre producenter, fx Urtekram, Skallin osv. Jeg køber aldrig den fra HUSK. Den koster jo det tredobbelte.

   Svar
 85. Hej Jane

  Jeg har lidt svært ved at finde ud af hvilken af alle dine lækre opskrifter der er ok på keto og hvilke jeg skal gå uden om. Kan du guide mig lidt rundt i det?

  God dag
  Winnie

  Svar
  • Hej Winnie
   Ja, det kan jeg, for det vigtigste at forstå er at det hverken er madvarerne eller opskrifterne, der ‘er Keto’. Keto handler om at du sammensætter din kost, så du samlet set får max 20-30 g kulhydrat pr. dag.

   Dvs. at du skal tælle dine kulhydrater. Det kan du bl.a. gøre via et program som madlog.dk

   Du kan også vælge at købe en af mine Keto-bøger, hvor jeg har energiberegnet opskrifterne for dig, så du nemt kan se, hvad de indeholder. Keto på 4 uger beskriver nemme retningslinjer for hvordan du kan spise Keto og sammensætte din Keto-kost uden at tælle (hvis du ikke orker det – det er lidt individuelt om folk orker at tælle).

   Håber det kan hjælpe dig lidt videre❤️

   Svar
 86. Kære Jane

  Meget interessant nyhedsbrev om alkoholisme og sukkerafhængighed.
  Jeg er bare så enig. Man kan ikke lære mådehold som sukkerafhængig heller. Det tror jeg ikke.
  Jeg er psykiater, og er åben over for patienterne om mit synspunkt – som selvsagt er baseret på erfaringer fra egen krop og hjerne.

  Så sent som igår brugte jeg hele dagen på at aflede mig fra trangen til at købe slik og is, fordi jeg dagen før havde drukket alkohol. Altså alkohol trigger også sukkertrangen.
  Jeg endte nu med at lave nogle lchf kager af smør og nødder.

  Jeg har et spørgsmål – husker ikke hvor jeg har læst det henne, men kunne du skrive det her?

  Hvad er «grundprincippet» for maden, altså hvilke mængder protein og fedt og grøntsager anbebefaler du?

  Mvh. Henriette

  Svar
 87. Hej
  Jeg arbejder med at hjælpe mennesker med alkoholproblemer. I den forbindelse har jeg læst bogen Din Hjerne Snyder Dig af Jakob Linnet. Han har forsket i Ludomani, binge-eating og afhængighed. God bog og god formidler.
  PS: Har aktuelt tabt 20kg PÅ LCHF.

  Svar
  • Hej Marianne
   Den bog kender jeg ikke men det lyder som noget, jeg gerne vil læse. Tusinde tak for tippet!❤️

   Og PS: Seje dig🔥🔥

   Svar
 88. Hei!
  Jeg har kjøpt ditt online kurs tidligere og fikk Mail i dag om at jeg fortsatt har tilgang på kursmateriell. Hvor finner jeg dette? det gjelder kickstart kurset. Da jeg tok kurset var vi midt i oppussing så fikk egentlig ikke fulgt det 100% og vil gjerne prøve igjen.
  Sandra

  Svar
 89. Hej Jane
  Jeg er helt vild med Madbandittens nye udseende! Hvor er det bare flot og indbydende 💙 Tillykke med det hele (10 års jubi, nyt site og medarbejder).
  Jeg må have stirret mig helt blind herinde, for jeg kan simpelthen ikke længere finde det lille notat der plejer at være på hvert indlæg, hvornår de forskellige indlæg er postet (dato og årstal). Findes den ‘funktion’ ikke længere? Jeg læser og især genlæser mange af dine indslag og datoerne har været sådan lidt ‘aha’ agtige at kunne se ift. den udvikling madbanditten/du gennemgår…

  Svar
  • Hej Tine
   Fedt at du har glæde af hjemmesiden. Og nej, datoerne findes ikke længere men du kan stadig se dem i URL’en, altså oppe i din browserlinje. Det er nogle google-ting, der ligger til grund for at vi har fjernet dem. Mennesker klogere end mig har rådgivet i den forbindelse :)

   Svar
 90. Hej Jane

  Her i familien bryder vi os ikke om squash, hvad kan vi erstatte det med i dine sensommer opskrifter, som jeg lige har købt ?

  Svar
  • Hej Anette
   Næsten en hvilken som helst anden grøntsag, I kan lide og som passer i den pågældende ret. Gode kulhydratfattige grøntsager er fx spidskål, broccoli/aspargesbroccoli, savoykål osv. Spidskål eller sommerhvidkål fungerer fx godt strimlet som ‘pasta’.

   Svar
 91. hej Jane.
  Jeg er super glad for dine bøger og er godt igang med livsstilændring med keto ;)
  Jeg har lige et spørgsmål til kokosmælk. Så vidt jeg kan google mig frem til, er Santa Maria extra creamy cocosmælk udgået – hvad kan du anbefale i stedet?
  på forhånd tak for dit svar –
  og rigtig god dag til dig
  Kh. Karina

  Svar
  • Hej Karina
   Det er lidt smag og behag, men jeg synes at den i karton fra Coops Änglamark kommer ret tæt på den udgående creamy kokosmælk. Den fås i alle Coops butikker, tror jeg.

   Svar
 92. Hej Jane
  Jeg har købt KETO på 4 uger, og skal i gang nu.
  Dog har jeg lige et par spørgsmål.
  Da ost er så godt som “no go”, vil jeg høre om det er muligt at erstatte ost med andre produkter? Jeg tænker her bl.a. på “chaffler”. Kan du evt anbefale lignende erstatningsprodukter?
  Og så er jeg voldsomt glad for krydret mad. Jeg køber ikke færdigblandede blandinger, men sammensætter selv. Kan man selv lave en krydret kødsovs, hvor der fart på krydderier og godt med grønsager (de grønne).
  Til sidst har jeg fået anbefalet af andre der “er på KETO”, at lave et stenalderbrød og supplere med det. Vil det være ok?
  På forhånd tak.
  Vh
  Jan

  Svar
  • Hej Jan
   Lige ost kan være svært at erstatte, da det ofte har en særlig rolle, enten smag eller konsistensmæssigt i opskriften. I chaffler handler det jo om at fjerne halvdelen af indholdet og det kan du selvsagt ikke. Hvis du søger på vafler her på siden eller på ‘vafler madbanditten’ på google finder du en masse andre vaffelopskrifter – også uden ost.

   Du kan dog fint spise Keto uden ost og uden mælkeprodukter men det nemmeste er ærligt talt bare ikke at spise det end at tænke i erstatninger. At tænke i erstatninger på den måde er sjældent særligt vellykket.

   Og ja, du kan så fint lave egne krydderiblandinger. Jeg har lidt forskellige her:
   Mexicansk krydderi
   Kebab-krydderi
   Græsk krydderi
   Garam masala krydderi

   Jeg anbefaler ikke brød og bagværk på Keto, som jeg også beskriver i bogen. Det er ueffektivt idet du får mange kulhydrater og kalorier uden den samme mæthed, der følger med, når du spiser kød, grøntsager og fedt. Vil du spise brød, vil jeg anbefale dig at lade det høre til sjældenhederne.

   Rigtig god fornøjelse.

   Svar
 93. Hej Jane
  Jeg påtænker at tilmelde mig dit Kick Start kursus, men er i tvivl om, om det fungere sammen med en gastrisk bypass.
  Den fik jeg foretaget for 4 år siden, men er desværre kommet lidt ud af kurs.
  Har du hørt om andre med en GB der har fulgt din levevej.

  Mvh Kate

  Svar
  • Hej Kate
   Uden at det er noget, som jeg har særlig stor erfaring med, vil jeg sige, at det kan du sagtens. Eller du kan i hvert fald lige så fint spise Keto, som du kan spise alle mulige andre typer kost. Du vil formentlig have brug for at spise flere mindre måltider og det kan være helt fint. Mht. til angsten for fedt-dumping (du nævner det ikke men jeg ved at det tit er en bekymring), så er det oftest ubegrundet. Både fordi mit Keto koncept ikke handler om at spise fedt og også fordi det anekdoktisk i hvert fald har vist sig ikke at være en bekymring i fravær af kulhydraterne. Det kan du læse Vibeke, der er GB-opereret, fortælle om her: Vibekes historie

   Svar
 94. Hejsa Jane F.
  Jeg er tæt på de 58 år og har de sidste 10 år taget 20 kg på. Jeg plejer godt, at kunne komme af med et par kilo, men efter jeg er kommet i overgangsalderen, går det bare slet ikke for mig.
  Jeg tænker om du ikke har et forløb til mig, som jeg kan starte på i september eller derefter. Trænger sådan til at blive opmuntret lidt, ved at se vægten falder.
  Jeg har slidgigt i fødderne og også nu haft fibromyalgi i snart 21 år, og det er ikke godt med så meget overvægt, da jeg kun er 163 cm.
  Håber du har tid til at svare mig, så jeg forhåbentlig snart har noget at se frem til.
  Mange sommerlige hilsner
  Pia Olsen

  Svar
  • Hej Pia
   Jo helt sikkert. Mit Kickstart-kursus vil være perfekt til dig. Du kan starte når som helst det passer dig. Når du tilmelder dig, starter kurset førstkommende mandag så bare vent med at tilmelde dig til du er klar til start.

   Kurset finder du her: Kickstart Online Kursus

   Svar
  • Jeg føler, at der er blevet klippet noget af din kommentar væk. Jeg anbefaler ikke LCHF og Keto til hverken graviditet eller amning, medmindre man har spist sådan inden. Ammeperioden handler om at spise NOK energi. Keto/LCHF er kost, der får en til spontant at spise MINDRE. Livet er langt, ammeperioden kort. Gem LCHF og Keto til bagefter.

   Svar
 95. Kære Jane
  Tak for alle de fede opskrifter som der er i madplanerne. Jeg har nu fuldt dem i snart 1 år og det har koste 18 kilo Tak for det.
  Jeg oplever en udfordring med morgen mad. Det bliver meget ens. Kunne du ikke lave en 5 ugers madplan for morgen mad. F,eks. En ugen uden æg, en uge uden kød osv. På den måde kan jeg blive skubbet til at prøve noget nyt.
  Hilsen

  Svar
  • Hej Kenneth
   Fedt at du har glæde af madplanerne og megafedt med det flotte resultat. Godt gået!🔥

   Fin idé med morgenmadsplan. Jeg har mest tænkt at de fleste mennesker bare veksler mellem 1-2 faste favoritter og ikke er så eventyrlystne med det måltid, men det kan være jeg skal genoverveje det :)

   Svar
 96. Hej Jane
  Min kone, hendes veninde vil igang med KETO, men veninden tåler ikke æg, hvad alternativer kan vi erstatte det med ?. Vi glæder os til at komme igang :) Hjertelig hilsen HansPeter

  Svar
  • Hej Hans Peter
   Det nemmeste er bare at lade være med at spise æg. Jeg har spist æg-frit i mange år og det går helt fint. Kød, grøntsager og fedt. Helt enkelt.

   Jeg oplever det som meget nemmere end at tænke i erstatninger, må jeg indrømme.

   Svar
 97. Hej Jane,
  Jeg er allergiker og især overfor græs, så har jeg irriteret tyktarm som driller mig rigtig meget, det var lidt derfor jeg er startede på Keto, vil også gerne tabe bare 5 kg.
  Jeg har været på Keto i tre uger nu. De første 14 dage var jeg på telttur i Sverige, og det gik rigtig rigtig fint, også selvom jeg drak et glas vin til maden et par gange, oplevede jeg at min mave gik i orden og min allergi var næsten fraværende. Jeg havde indimellem nogen af de Kato-flu du har skrevet om i din bog, (nattekramper, tung i kroppen, træthed) så hjalp det når jeg lagde lidt flagesalt under tungen og drak noget vand. Jeg tabte to et halvt kilo.
  Nu er jeg hjemme igen og har svært ved at finde en balance! Får en krævende sult efter et par timer og bliver oppustet i maven cirka efter 1 time jeg har spist og har fået diarre (flere gange om morgenen). Har prøvet lidt forskelligt blandt andet at spise mere kød om morgenen. Prøver også at spise mere regelmæssigt inden jeg bliver krævende sulten.
  Har du en ide om hvad retning jeg skal. Hilsen Sohan

  Svar
  • Hej Sohan
   Åh det er svært at sige. Jeg mistænker elektrolytubalance. Kan du prøve at beskrive, hvad du faktisk spiser på en typisk dag, inkl. drikkevarer, salt og eventuelle kosttilskud? Så kan jeg se om der er noget, der springer i øjnene…

   Svar
   • Tak Jane, jeg prøver: når jeg står op drikker jeg en kop “fo-ti tieng” te lavet på soyamælk, jeg fortynder med ca fire kopper kogt vand (efter hånden som jeg drikker). Inden jeg spiser kl 12, har jeg taget 2 piller Lacti Plus mælkesyrebakterier, for at stoppe diarræ, ca 12 har jeg spist en hakkebøf med bacon, 2 æg, 4 skiver squash, 1 Skive halloumi, lidt-Revet-ost, en kvart tomat. En kop kaffe med et skavt havredrik. (Drikker 2-3 glas/kopper vand i løbet af dagen) Kl ca 15 en vaffel med rejer ( s. 95) vaffelen lavet med, 25 g. Philadelphia og en halv spsk havregryn (ellers som opskrift). Kl 19 (desperat sulten) grillstegt nakkekotelet, blomkålsmos med lidt hasslenødder blendet i, og græsk yoghurt til. (Oppustet og buldren i maven, vejer halvanden kilo mere end om morgenen).
    I går spiste jeg kl 12 smørstegt babyspinat (s. 62) dog med et spejlæg og En kop kaffe med et skavt havredrik. (Drikker 2-3 glas/kopper vand) inden jeg spiste kl 14 drak jeg vand med en tsk æbleeddike i. Kl ca 14 en vaffel med rejer, avocado, 4 grønne asparges, salat og dressing som s. 95, vaffelen lavet med, creme fraiche og en spsk mandelmel. (tog lidt flagesalt under tungen ca kl 16 + spiste 6 mandler) igen kl 18 stuvet hvidkål (s.136) bare med stegt kylling bryst. Knap så oppustet men uro og sultfølelse i nat faldt dog i søvn igen, sov godt. Stadigvæk diarræ, men mildere. Det er bare de sidste 2 dage, synes jeg føler en del “falsk” sult. Håber du kan få en fornemmelse. Jeg prøver mig frem. Tak for dit arrangement. Hilsen Sohan

    Svar
    • Hej igen
     Tak for uddybning. Det er dødsvært. Særligt diarréen, som jeg selv har tendens til (også før-Keto) er svær at greje.

     Men et par kommentarer:

     Der er definitivt for lidt salt involveret i det, du beskriver. Især dine sære sultfølelser vil du mærke forsvinder, når du får styr på saltindtaget. Tag 1-2 tsk salt (5-7 g), lad det være fint salt, ikke flagesalt, som supplement til at du salter din mad godt. Spred saltet jævnt over hele dagen, så du tager det sidste før sengetid.

     Sojamælk, havremælk og havregryn synes jeg slet ikke har nogen plads her. Måske har du en grund til det men jeg ville droppe det.

     Jeg kunne godt tænke mig at få dig lidt mere i retning af ‘kød og grøntsager’ og med et minimum eller slet ingen mælkeprodukter. Måske også et lidt mere regelmæssigt spisemønster à la morgenmad kl. 6.30, frokost kl. 12.00 og aftensmad kl. 18.30 – eller hvordan din dag nu ser ud. Bliver du sulten mellem måltiderne, drikker du et stort glas vand med 0,5 tsk salt.

     Dine tre måltider på så kort tid tror jeg ikke gør dit fordøjelsessystem nogen tjeneste.

     Det er nogle af de ting, jeg ville starte med at prøve af.

     Rigtig god fornøjelse :)

     Svar
     • Tusinde tak, det tager jeg til mig.
      Må finde en løsning på mine spisetider (står typisk på kl 8) og underviser fra kl 17:45 – 20:30 når jeg starter om 14 dage.
      Men indtil da, prøver jeg.

   • Hej Jane

    1) Hvis man får for mange kulhydrater en enkelt dag ødelægger man så ketosen og hvor mange dage går der før man er til age

    2) synes jeg har tendens til at få hård mave trods at jeg drikker min 2-3 liter væske om dagen. Jeg lider normalt ikke af hård mave når jeg får fx rugbrød og havregryn. hvad kan jeg spise med fibre i som kan sætte lidt gang i maven?

    Svar
    • Hej Camilla
     Ketose er en konsekvens af det lave kulhydratindtag og når du spiser kulhydrater, er du ikke længere i ketose. Hvor længe, der går før du igen er i ketose afgøres af hvor lang tid, det tager at tømme leverglykogen og det afhænger af hvor mange kulhydrater du spiste og din metaboliske tilstand. Læs også her: Keto og cheat days

     Til sidst vil jeg minde om at vægttab og ketose ingenting har med hinanden at gøre. Ketose kræver få kulhydrater, vægttab kræver kalorieunderskud.

     Det er almindeligt med fordøjelsesbesvær i starten på Keto. Det skyldes dog oftest at man spiser for lidt salt (og drikker for meget vand uden at tilføre nok salt, som det lyder til hos dig). Hvis du gerne vil have flere fibre, spiser du mere salatgrønt og kål.

     Læs mere her: Fordøjelse og maveproblemer

     Svar
 98. Hej Madbanditten.

  Vi er lige startet på Keto/LCHF, og læser meget på din blog, og vil også ha nogle af dine bøger :) Vi har været på det før og fulgt nogle af dine opskrifter, og det gik super, men dumme som vi var faldt vi tilbage det gamle, for det kunne vi jo godt styre nu vi havde tapt os, og derved også øget vægt igen. Nu har vi taget beslutningen om at dette skal være hvad vi kommer til at leve efter i fremtiden. Nu til mit spørgsmål. Vi læste engang at det var sundt at faste i 16 timer og måtte spise i 8 timer om dagen, altså noget 8/16 kur ting. Så vi lever med at vi må spise mellen kl 12.00 og 20.00. Er dette godt sammen med en Keto/LCHF kost ? Eller vil du anbefale man spiser mere jævt hen over dagen ?

  Svar
  • Hej Rasmus

   Det er et svært spørgsmål at svare helt entydigt på, synes jeg. Og det virker også som om videnskaben er lidt delt på området. Og at det generelt ikke er så grundigt undersøgt. Hvis I indtager samme mængde protein og kalorier, ser det ud til at være uden betydning om I spiser med reduceret spisevindue eller ej.

   Jeg tror, jeg vil sige det sådan, at hvis I trives med det og hvis I formår at stille kroppens behov for protein og næringsstoffer, så er det en superfin måde at spise, hvor man ikke behøver spekulere alt for meget over kulhydrater/kalorier osv. Mange oplever det som nemmere at opnå kalorieunderskud og derved vægttab med færre måltider. Det giver jo superfin mening.

   Er målet også at undgå tab af muskelmasse (og det synes jeg personligt er ret vigtigt), er der formentlig en fordel til at sprede proteinindtaget ud over dagen, fx ved tre måltider. Muskelmasse er det nærmeste, vi kommer ungdommens kilde, hvis du spørger mig, så sådan prioriterer jeg selv at spise.

   Så det var lidt et blandet svar. Begge dele kan være helt fint. Uanset antallet af måltider, skal I sikre NOK PROTEIN hver dag. Det er sværere med færre måltider men ikke umuligt, hvis man gør det til en prioritet.

   Beklager det rodede svar – håber det gav lidt mening alligevel😅

   Svar
 99. Hej

  Tænker om det her er ok til morgenmad ..? er på lowcarb ..

  Brand: Stay Strong
  Egnet til: Frokost, Mellemmåltid, Morgenmad
  Fedtprocent: 0,8
  Mærkninger: KØL, Laktosefri
  Oprindelsesdyr: Ko
  Smag: Jordbær, Lime
  Type: Skyr
  Varebeskrivelse
  Stay Strong skyr med jordbær og lime
  BLIV VED MED AT VÆRE STÆRK.
  Stay Strong er en serie proteinrige mejeriprodukter til dig, der træner, og ikke vil gå på kompromis med smagen. Fundamentet for bevægelse – fra ekstremsport til havearbejde – er stærke muskler og knogler. Protein bidrager til muskelopbygning. Calcium bidrager til vedligeholdelse af den normale knoglestyrke. Så uanset om du dyrker crossfit eller pelargonier, er der god grund til at få protein og calcium nok.

  Næringsindhold pr. 100 g:
  Energi210 kJ / 50 kcal
  Fedt 0,3 gheraf mættede fedtsyrer 0,1 g
  Kulhydrat 3,3 g heraf sukkerarter 2,9 g
  Protein 7,9 g
  Salt 0,1 g

  Venlig hilsen

  Jens Otto Riis Villumsen

  Svar
  • Hej Jens
   Det ville ikke være noget, du ville høre mig anbefale, men valget er jo helt frit og er dit mål, som du skriver Low Carb og ikke Keto, er rammerne noget bredere. Generelt er yoghurt ikke lige så effektivt som at spise æg, kød, grønt og fedt, når det kommer til næringsstoffer, mæthed, energi, appetitregulering, vægttab osv. Men det afhænger jo også af om dit mål er vægttab eller ej.

   Svar
 100. Hej jeg er stor fan af dine ketobøger og overvejer at bestille din nye bog.
  Inden jeg bestiller vil jeg spørge dig om der er opskrifter i de 2 ketobøger som også er i din nye bog.
  Jeg spørger fordi nogle opskrifter både er på nettet og i bøgerne.
  Vh. Conny

  Svar
  • Nej som udgangspunkt ikke. Min nye bog er en jubilæumsbog, der fejrer Madbandittens (dvs. bloggens) 10 års jubilæum. De 120 opskrifter er derfor valgt blandt bloggens 2000 opskrifter. Det er derfor bogen hedder ‘De bedste fra Madbanditten’.

   Jeg prøver at undgå overlap mellem bøgerne men der var enkelte ‘klassiskere’, jeg ikke kunne komme udenom her. Måske en 5-stykker eller noget i den retning. Jeg har ikke det fulde overblik.

   Og ellers kan du vente med at bestille og så bladre i den i boghandlen, når den udkommer. Så kan du selv vurdere om du ønsker at have den med hjem ❤️

   Svar
 101. Hejsa,

  Jeg er (var) flittig bruger af madbanditten.dk når jeg skulle bruge keto opskrifter, og jeg forstår godt, at du har fået lavet en ansigtsløftning til hjemmesiden da layout’et var lidt outdated, men hjemmesiden er desværre blevet meget svær at bruge for tilbagevendende brugere. Tidligere kunne jeg gå ind på opskrifterne, scrolle ned til sektionen med aftensmad og hurtigt finde en ret, jeg ville lave. Nu skal jeg igennem flere sider med store billeder og hvor opskrifterne er placeret på en ikke-brugervenlig måde, hvor øjnene skal ‘søge’ fra kasse til kasse for at afkode navnet på opskriften.

  Jeg kan godt forestille mig, at nogle leder efter opskrifter ud fra, hvordan retten ser ud på billederne, men siden er blevet virkelig (på godt jysk) træls at bruge, når man ved, hvad man går efter.

  Vil du ikke godt gøre os jævnligt besøgende den store tjeneste i det mindste at få lavet et index også, ligesom det, der var før, så vi hurtigt kan finde opskrifterne? Please :-)

  PS: Jeg er selv softwareudvikler og har en del erfaring med at lave brugergrænseflader, så jeg ved, hvad jeg snakker om ;-) Det pæneste er ikke altid det mest brugbare…

  Elsker dine opskrifter…

  Svar
  • Hej Daniel
   Det er jeg – og webdesigneren, UX-designeren og udvikleren, som har været på projektet – ked af at høre, at du synes. Men som du måske også ved med denne type projekter, er det desværre umuligt at gøre alle glade.

   Siden, du savner, findes dog stadig, så den kan du bookmappe og bruge. Den er lige her: https://www.madbanditten.dk/opskrifter/aftensmad/

   Jeg havde dog ikke planlagt at opdatere den længere, da manuelle opgaver af den art, som du ved, ikke er specielt attraktive, når man driver så stort et site som mit, men jeg skal overveje at gøre det alligevel.

   Søgefunktionen har fået et løft også, så den kan du måske få glæde af at bruge også. Hvis du scroller ned inde i opskriftuniverset (dvs. her: https://www.madbanditten.dk/opskrifter/) finder du også muligheden for at lede specifikt på ‘aftensmad kylling’, aftensmad oksekød’ osv. (de gamle kategorier, du kender fra tidligere). Det kan måske også hjælpe.

   Svar
 102. Hej Jane
  Jeg har lige søgt en marinade til kylling. Synes “citron-rosmarin-marinade” lyder spændende, men din opskrift indeholder hverken citron eller rosmarin så jeg tænker noget er gået galt. Kan du hjælpe mig?

  Svar
  • Hej Linda
   Godt spottet – tusind tak. Den må være røget ud, da vi overførte opskrifter til det nye site. Jeg har straks opdateret opskriften, så der nu igen er citron i. Du finder det hele her: Marinader

   Svar
   • (Tror du skal tage et kig mere – stadig ingen rosmarin, men oregano og basilikum?) Har tjekket om den skulle være i din bog Keto på 4 uger, som jeg lige har købt, men der står den desværre ikke.

    Svar
    • Haha shit mand! Det manglede jo desuden en overskrift, så den var sammenkørt med den italienske. Godt jeg har adgang til den gamle side stadig.

     NU bør den være rigtig – og tak igen for det skarpe øje :))

     Svar
 103. Kære Jane
  Min mand og jeg faldt over Keto da vi ledte efter en måde at tabe os på og blive sundere efter at vi begge kæmpede med for mange coronakilo.
  Min mand måtte desværre skifte over til noget der nærmere ligner palæo da han har problemer med lavt blodsukker (ikke sukkersyge) og var begyndt at blive dårlig af det meget lave kulhydratniveau.
  Jeg nærmer mig 4. uge fuldført, jeg synes ikke jeg mangler noget (okay, en god pizza lokker stadig, men..) og jeg har tabt 8 kg. Der er ovenikøbet plads til et glas vin når jeg ses med mine veninder.

  Tak til dig for al den inspiration du stiller til rådighed.

  Svar
  • Ej hvor fedt for jer❤️

   Medmindre I målte din mands blodsukker, er mit gæt at hans ubehag var fra elektrolytubalance pga. for lidt salt. Det er såååå ubehageligt og kan føles som et kæmpe crash. Reelt blodsukker er faktisk ret sjældent på Keto.

   Men altså også fint med palæokost. Det giver jo også lidt flere friheder❤️

   Svar
 104. Forslag til måltidserstatning til de dage jeg kun har lyst til en kold smoothie/shake? Jeg bevæger mig ikke meget gr dårligt knæ, også derfor mindre sult….

  Svar
  • Tre kolde kogte æg med salt og en halv avokado?

   (Ved godt du spurgte til shake men dette vil være bedre for dig)

   Svar
 105. Kære Jane, Med lavt stofskifte og at hvad der følger med (såsom at det er svært at tabe sig), har jeg kastet mig over KETO-kuren, på opfordring fra en god veninde (også med lavt stofskifte, der nu har spist således i over 2 mdr. og tabt 10 kg.) Jeg er lige gået ind i uge 3, og har siden dag 1 haft ondt i maven samt været utrolig oppustet (ligner én, der er gravid!). Jeg har samlet tabt 1 kg. Det er ikke så meget vægttabet, mit spørgsmål drejer sig om, men mere hvorfor jeg dog har så ondt i maven samt hvorfor jeg konstant er SÅ oppustet. Det føles nærmest som om at jeg er “omvendt glutenallergiker” = at jeg SKAL have brød.
  Håber at høre fra dig. / Marianne

  Svar
  • Hej Marianne
   At maven brokker sig efter start på Keto er ikke spor unormalt. Tarmbakteriesammensætningen skal lige vænne sig til den nye kost og det tager tid. Madmæssige triggere er ofte æg, mælkeprodukter, for få eller for mange grøntsager (fibre) for at nævne nogle af de hyppigste. Hertil kommer utilstrækkeligt saltindtag (gælder i ca. 98% af tilfældene) og utilstrækkelig mavesyre (noget sjældnere).

   Du kan også læse om fordøjelse og maveproblemer her: Fordøjelses- og maveproblemer

   Hvad du rent faktisk spiser, spiller selvfølgelig også en rolle, og der findes mange uhensigtsmæssige grene af Keto derude. At sikre sig at kosten rent faktisk er lav nok på kulhydrat er det vigtigste og alligevel et punkt som forbavsende mange overser. Jo færre kulhydrater-jo færre mavegener og des mindre oppustethed.

   Det er helt sikkert, at du ikke SKAL have brød. Men det kan dog sagtens være en beslutning at vælge, at du gerne vil have det i din kost. Der findes jo heldigvis mange veje til Rom.

   Svar
 106. Hej Jane,

  Hvis man på keto også kører periodisk faste (mellem kl. 20 og 12), er det så “tilladt” at starte morgenen med et glas friskpresset citronsaft (af en hel citron) i vand? Det er noget, jeg har gjort i mange år – for at kick-starte min forbrænding (og få et skud C-vitamin).

  Dbh. Pia

  Svar
  • Faste er jo pr. definition nul kalorier, og man kan ikke kickstarte forbrændingen. Det klarer den helt fint selv :)

   Hvis de lange spisepauser er for at gøre det lettere at opnå kalorieunderskuddet, ser jeg ingen problemer i en smule citronsaft. Så spørgsmålet (til dig selv) er: hvad er det, du ønsker at opnå og står din strategi mål med det?

   Svar
 107. Kære Jane
  Jeg har nu været på Keto i 5 mdr.
  Alt har gået godt og alle tal for sukker, cholesterol m. v. er kommet næsten på plads. Men nu er jeg pludselig så magtesløs. Jeg ved ikke om jeg spiser for lidt/meget af noget.
  Har du et godt råd siger jeg tak. Alt det bedste til dig ønsker Oddbjørg

  Svar
    • Tak for opklaring. Så forstår jeg bedre.

     Mit bedste gæt er at dit saltindtag er utilstrækkeligt og at den pludselige træthed skyldes ubalance i elektrolytbalancen som følge deraf. Prøv at dosere 1 tsk salt ud over din formiddag i supplement til at du salter din mad godt. Tag fx 0,5 tsk i et stort glas vand om morgenen og et igen midt/sidst på formiddagen eller når trætheden indfinder sig.

     Svar
 108. Så et kernebrød med højt proteinindhold. I opskriften står der hytteost. Det findes ikke i det land jeg er i. Kan man bruge andet?

  Svar
  • Hej Kenneth
   Måske nemmere bare at lave en af de andre opskrifter på kernebrød/stenalderbrød. Denne her indeholder fx revet ost og smager rigtig godt: Kernebrød

   Svar
 109. Hej Jane
  Jeg har levet Keto/low carb i små 2 år. Jeg startede op på DFL og tabte nemt de første 10 kg. Derefter stod vægten stille i et år. Ligemeget hvor striks DFL jeg prøvede at leve, tabte jeg mig ikke.
  Jeg er overvægtig og ønsker at tabe 20 kg mere. Men jeg kunne ikke finde ro i kosten, så jeg skiftede over til Madbanditten og din version af Keto/low carb. Jeg tabte mig stadig ikke, og så læste jeg om Keto udfordringen. Efter et par uger på den, har jeg taget 5 kg på. Blot ved at skrue op for kød/protein og ned for fedtet. Det er jeg selvfølgelig meget ærgerlig over. Hvad gør jeg for at sætte gang i mit vægttab?
  Mvh Eva

  Svar
  • Jeg har desuden haft store problemer med at få nok salt, lige siden siden jeg startede Keto.
   Jeg er tør (som sandpapir!) i munden, tørstig men vand gør ingen forskel, og jeg bliver svimmel, altså dehydreret tænker jeg.
   Problemet er, at når jeg tager et salt shot, eller indtager salt med vand, bliver jeg mega dårlig: Svimmel, kvalme og kan slet ikke fungere. Så jeg begyndte at tage 3x elektrolytter til mit aftensmåltid.
   Jeg spiser 2 måltider om dagen;
   Drikker sort kaffe om morgenen, spiser frokost og aftensmad
   Det fungerer umiddelbart rigtigt fint for mig. Jeg er ikke sulten, og kan fint holde mig uden at snacke mellem måltiderne.
   Mens jeg har kørt Keto udfordringen, har jeg ikke indtaget light drikke, det gør jeg ellers normalt (men på et rimelig lavt niveau).

   Hvordan ved jeg, om jeg får nok salt?
   Og hvorfor taber jeg mig ikke? Er mildest talt frustreret efterhånden… hjææælp… tak / Eva

   Svar
   • Hej igen
    Sorry, havde ikke set din anden kommentar her. Du skal finde dit svar i Cronometer. I Keto Udfordringen står præcist hvor meget salt og mineraler, du skal nå pr. dag. Det er det, Keto Udfordringen går ud på. Du skal ikke tage saltshots men fordele dit saltindtag jævnt over dagen.

    Og du skal passe på dig selv og få styr på disse ting nu. Dehydrering og pludselig væskeøgning på den måde, du beskriver, midt i sommervarmen, er ikke ufarligt.

    Jeg mistænker at du ikke bruger Cronometer men skyder i blinde her. Har jeg ret i det?

    Svar
  • Hej Eva
   Man kan kun tage på i fedtvægt, hvis man indtager flere kalorier end man forbrænder og det er umuligt ikke at være i kalorieunderskud, hvis du følger Keto Udfordringen. Så det er næppe fedt, din vægt er øget med. Enhver kostændring giver nogle ændringer i væske- og saltbalancen og det kan nogle gange betyde enten væskeophobning eller væsketab. Samtidig har det været meget varmt i Danmark, har jeg hørt (jeg er på ferie i udlandet) og det kan også give væskeudsving, hvis salt- og mineralindtaget er utilstrækkeligt.

   Det gode ved Keto Udfordringen er jo netop at du har dine Cronometer-data, så du ikke skærer ned i blinde. Og som udfordringen foreslår, skærer du i fedtindtaget, hvis du vil speede resultatet op. Så styr på fedtindtag og styr på elektrolytterne. Det er de to ting, der er kernen i Keto Udfordringen.

   Svar
 110. Hej Jane.

  Jeg har købt “keto på 4 uger” når ugerne er gået kan vi så gå igang med at bruge opskrifter fra fb (madbanditten) der er også mange lækre?

  Kh Linda

  Svar
  • Hej Linda
   Du kan til enhver tid bruge alle de opskrifter, du foretrækker. Er dit mål vægttab med Keto, skal du holde øje med kulhydrater og kalorier. I Keto på 4 uger har jeg gjort den del for dig. Når du selv laver opskrifter eller bruger mine andre opskrifter, skal du selv holde styr på den del.

   Svar
 111. Hej, jeg har været på keto i et par enkelte uger, og min vægt var 58 og nu 54,5. mit mål er nu at opbygge muskelmasse, synes du at jeg burde fortsætte på keto? Og må man godt spise fx is osv fra dine opskrifter på bloggen? For jeg ønsker ikke at tabe mig mere.

  Svar
  • Hej Monique
   Når du kun er få uger inde, tror jeg, du skal være forberedt på, at en pæn del af dit vægttab er et væsketab forårsaget af kulhydratrestriktionen. Disse væskekilo vil komme tilbage, hvis du øger kulhydratindtaget.

   Når du er klar til vedligehold, skal du øge dit kalorieindtag. Fra hvilket makronæringsstof, du øger det, bestemmer du selv og du kan lade det være op til hvordan du trives bedst.

   Opbygning af muskelmasse kræver tilstrækkeligt med protein, hård styrketræning og nok kalorier. Du kan godt bygge muskelmasse på Keto men måske er der en lille fordel til en kost med lidt flere kulhydrater i denne sammenhæng. Igen, synes jeg, det valg skal afgøres af hvor du har det bedst.

   Svar
 112. Hej, jer er med i Kickstart, og vil gerne vide, hvad der er af kulhydrater i en øI , i dag var det livgivende at få en i den varme. Ellers virker det godt, men jeg er bekymret for, jeg spiser for lidt . Er mæt hele tiden på æg, og nødder og ost, men også på diverse kød og grøntsager! Jeg er 75 år, og skal kun tabe 5-6 kg, og halvdelen er næsten nået .

  kh. 75 år

  Svar
  • Hej Inger
   En flaskeøl indeholder 9-10 g kulhydrat, så cirka halvdelen af dit daglige kulhydratration.

   Du kan slå alle madvarer op i Frida-databasen, som du finder her: FRIDA

   På Kickstart frarådes alkohol. Læs gerne om alkohol i vores store FAQ inde på medlemssiden.

   Og godt at høre det virker så godt for dig❤️

   Svar
 113. Hej 🙂 jeg vil gerne igang med din bog; keto på 4 uger.
  Men jeg i tvivl om jeg kan følge kostplanen når jeg ikke rør mig meget; pt dårligt knæ.? Der skal jo være kalorie underskud for vægttab….eller? 🤔
  Hilsen Pernille 🌞🌾

  Svar
  • Hej Pernille

   Jeg tror, jeg bare ville følge bogen og selvfølgelig din naturlige appetit, så du fx ikke spiser op, hvis du bliver mæt halvvejs og så lade det være en start. Selv som inaktiv er det usandsynligt at det ikke vil føre til kalorieunderskud. Efter et par uger sådan kan du evaluere og synes du, det går alt for langsomt, skærer du ned i fedtindtaget, indtil vægten begynder at falde.

   Tænk også på at den første tid handler om tilvænning til Keto-kosten og til fedtforbrændingen. Kalorieunderskud og vægttab følger derefter.

   Svar
 114. Hej Jane
  Jeg er 61 år og har fibromyalgi og slidgigt i næsten alle mine led. Har du nogle erfaringer med at LCHF kan hjælpe til et bedre helbred? Derudover har jeg for meget fedt på maven og vil rigtig gerne af med det. Som jeg læser det er lchf det samme som keto, har jeg ret i det?
  Jeg overvejer et online forløb med dig, da jeg ikke føler mig hjemme i denne livsstil. Hvis jeg tilmelder mig et forløb, er det så bare hver mandag det starter? Ville jeg evt. få ligeså meget ud af at læse dine bøger? Og hvilke skal jeg starte med?
  Mvh
  Jane C.

  Svar
  • Hej Jane
   Jeg har kun anekdotisk erfaring med LCHF/Keto og fibromyalgi. Generelt er der meldinger om smertemindskning men det er ikke en mirakelkur. Det samme gælder slidgigt. Keto dæmper inflammation i kroppen og lindrer formentlig ad den vej.

   Keto er den helt kulhydratfattige gren af LCHF. Dvs. der hvor du kun spiser kød, grøntsager og fedt og ikke kager, bagværk, desserter osv. Jeg har skrevet om forskellen her også: Forskellen på Keto og LCHF

   Hvis du er typen, der kan læse retningslinjer i en bog og så være selvkørende derfra, er mine Keto-bøger nok for dig. Er du derimod typen, der har brug for lidt mere hjælp til at holde ved, er kurset bedre, da du her får mail hver dag i 6 uger. Kurset handler desuden også om alle de mentale aspekter af en livsstilsændring og ikke bare om hvad du skal og ikke skal spise.

   Kurset starter hver mandag, så når du tilmelder dig, starter det den førstkommende mandag.

   Håber det kan hjælpe dig lidt videre ❤️

   Svar
   • Ja, jeg er nu i fuld gang med at læse de forskellige indlæg om keto og lchf. Kan man følge et keto forløb og selv fortsætte med keto indtil man har tabt de kilo/fedt man gerne ville og derefter fortsætte på lchf?
    Lige nu tager jeg sådan nogle gel produkter som er vitaminer og mineraler og dem skal jeg tage godt en måneds tid endnu, så ved ikke om jeg skal vente med ketokuren til da? Eller om det mon er okay samtidig?
    Fra Jane C. 🥰

    Svar
    • Det er lidt et svært spørgsmål, og jeg synes, det er lidt farligt at stille det op som om Keto er en ting og LCHF en anden. Tænk i stedet på det hele som Low Carb. Jo færre kulhydrater, du spiser, jo bedre appetitnedsættelse og jo nemmere vil du få ved at opnå kalorieunderskuddet. Når du ikke længere skal ned i vægt, er det kalorierne, du skal øge. Om du vælger at øge dem fra kulhydrat eller fedt, er dit frie valg. Det er mest et trivselsspørgsmål, hvad der fungerer bedst.

     læs også dette: Undgå vægtøgning efter vægttab med Keto

     Svar
     • Får man egentlig en madplan i dit online forløb? Eller ville det være en god idé at have dine keto bøger samtidig? Undskyld alle mine spørgsmål 🙈☺️

     • Ja man får til en enkelt uge og så får man en masse ressourcer til at lave sin egen og sammensætte sine egne måltider. Det er meget vigtigt at understrege at kurset IKKE handler om at følge en kostplan, følge bestemte opskrifter eller lign. De medfølger, men jo før man giver slip på dem, jo før får man det varige resultat. Kurset lærer dig at spise Keto og gå ned i vægt med udgangspunkt i dine præferencer, dit liv og indholdet i dit køleskab. Det kan ikke siges nok gange. Det er derfor jeg i første linje skriver, at kurset er til dig, der har indset, at det kræver mere end en kostplan at få langvarig succes med vægttab.

      For at prøve kræfter med en kostplan, er det bedre at vælge Keto på 4 uger.

      Og spørg bare alt det du vil ❤️❤️

     • Hej igen
      Jeg har nu købt din bog “keto på 4 uger” behøver jeg at følge den slavisk? Jeg faldt lige over din opskrift med laks, spidskål og urtecreme på FB og kunne da godt finde på at lave det en dag 🥰 kan se du også har lavet en bog med kager og desserter, men spiser du/andre også det, når I spiser keto? Er det først når man er længere i forløbet at man kan spise det?
      Et andet spørgsmål er om ost. Ost står ikke under protein i din bog, men under mælkeprodukter, men det er da protein, ikke? 🙈 er der forskel på hvor fed osten er? Kunne jeg evt. spise nogle af dine knækbrød med ost om morgenen?
      Mvh Jane C.

     • Hej Jane
      Nej du behøver bestemt ikke følge den slavisk men du skal holde dit kulhydratindtag lavt (max 20-30 g – fra grøntsager, ikke fra bagværk, kager og desserter). Læs eller genlæs kapitlet med kostplanlæning (kapitel 7, tror jeg, det er). Det er en langt friere og nemmere strategi.

      Ost er rigtig nok protein men du skal bruge virkelig mange kalorier på at komme op i et anstændigt proteinindtag. Kød, fisk, fjerkræ og æg er derfor et bedre valg. Det er et bevidst valg fra min side at bogen foreslår protein-grønt-fedt og ikke bagværk – læs hvorfor her: Hvorfor er der ingen brødopskrifter i Keto-bogen?

      Vægttab handler om kalorieunderskud. Det er lige så svært at opnå vægttab på Keto med is, kager og desserter som det er på enhver anden kost. Så hvorvidt du har plads til dem i din kost, handler om hvad du gerne vil opnå med din kost. Giv dig selv muligheden til at lykkes denne gang og drop tanken om erstatningsprodukter for det, du tidligere spiste. Ændr din kost – ændr dit liv. Det er det værd!

     • Åh det lyder befriende selv at kunne vælge og jeg har nu læst i din bog at man kan fra start udvælge nogle få retter for at gøre det så nemt og trygt som muligt og ikke bruge for meget tid på at tænke over hvad der skal spises og handles ind. Det tiltaler mig.
      Jeg har endnu et spørgsmål, for de 20-30 gr. Kulhydrater jeg må få om dagen, finder jeg de tal i den der Frida? ☺️ F.eks. vises der for 100 gr. gulerod:
      Kulhydrat, difference 9,0 g 1003
      Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 6,3 g 1003
      Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 6,1 g
      Hvilke tal går jeg ud fra?

     • Hej igen
      Måske ville du have glæde af at program som Madlog? Det kan hjælpe dig til at holde styr på kulhydraterne (og kalorierne). Der findes også andre amerikanske programmer til det. Bare undgå Lifesum-fælden, så er du ok.

      Du kan også sagtens slå madvarer op i Frida. Jeg tager udgangspunkt i Kulhydrat, tilgængelig, deklaration og i et vægtet gennemsnit, hvis forskellen er stor. Det er vigtigt at forstå at vi ikke har med en eksakt disciplin at gøre her men kun estimater. Det er det bedste, vi har og det vi må bruge :)

     • Okay, tak for svar ☺️ Et sidste spørgsmål i denne omgang 😄 jeg er ikke så god til at spise morgenmad og slet ikke noget tungt. Ville det være okay med lidt acido, ymer eller måske græsk youghurt med lidt bær og nøddedrys?

     • Altså du må jo gøre nøjagtigt som du vil. Det, jeg har prøvet igennem denne her korrespondance er at spare dig for begynderfejlene og lede dig direkte til resultaterne. Den vej går udenom søde sager, bagværk, desserter, yoghurtmorgenmad, frugt, chiagrød, smoothies og alle mulige andre søde ting, som folk, der starter på keto, gerne vil spise i stedet for det kød-grønt-fedt, som Keto er. Er du ikke sulten om morgenen, springer du bare morgenmaden over og spiser når sulten melder sig.

      Du kan gå ned i vægt på alle slags kost, så længe du er kalorieunderskud, så måske er et bedre startpunkt for dig, at du spiser de ting, du gerne vil men bare tæller dine kalorier. I sidste ende er det jo det, der afgør, om du taber dig eller ej. Ketos merit ved vægttab er udelukkende at at bidrage med bedre appetitregulering/nedsat appetit, hvilket gør kalorieunderskuddet nemmere.

      Keto er supereffektivt, men det er kun rigtigt effektivt for dem, der har lyst til at spise den mad, vi spiser på Keto. Jeg er mest træk-plastret-af-med-et-hug-typen, men det lyder til at du kunne have mere gavn af at starte med lidt gradvise ændringer og gøre dig nogle erfaringer der først. Det er også 100% fint at gøre det på den måde.

     • Hej igen
      Hvilken harissa bruger du eller hvilken vil du anbefale? Kender ikke krydderiet, men kan se at du bruger det i dine opskrifter og var inde at Google det og i den jeg fandt, som var økologisk, var der også sukker og solsikkeolie 🥴

     • Jeg bruger en, jeg har købt fra Biona, mener jeg det er. Du kan også lave den selv: Harissa opskrift Du kan også bruge Sambal Oelek, som kan være nemmere at finde.

     • Hej igen
      Tusind tak for alle dine svar Jane. Jeg er 100% klar til at prøve keto og ikke kun for at tabe fedt på maven 😉 men også for at se om det kan hjælpe mig bare lidt med alle mine skavanker 😍🙏🏻

 115. Jeg er på en helbredskur (ikke slankekur) og må ikke få gluten, mælkeprodukter og hurtige kulhydrater – og savner inspiration til min mad. Jeg vil gerne både have kød, bønner linser, grøntsager ol.
  Bøgerne handler om slankekure, og jeg kan ikke se, om LCHF-bøgerne indeholder det hele – og hvilken bog du vil anbefale at starte med?

  Svar
  • Hej Birgitte
   Jeg tror ikke, du skal tænke så meget på vægttab-kontra-ikke-vægttab. Om man går ned i vægt eller ej er jo bare et spørgsmål om mængder.

   Jeg bruger aldrig bønner og linser, så den del kan jeg ikke rigtig hjælpe med. Mine Keto-bøger er nok dem, der kommer tættest på det, du efterspørger, men de indeholder mælkeprodukter, som du selv vil skulle vælge fra eller erstatte.
   Jeg har også lavet en e-bog med Keto opskrifter uden mælkeprodukter men den findes kun som e-bog.

   Og ellers vil jeg også bare anbefale dig at tænke mindre i opskrifter og mere i tilvalg af de mange lækre ting, du stadig kan spise. Min erfaring er at det går meget nemmere på den måde❤️

   Svar
 116. Hej, jeg har købt dit 6 ugersonlinekursus og vil gerne bruge denne weekend på intro og starte uge 1 mandag (har uddybet i mail til supporter). Er der nogensomhelst mulighed for at jeg kan få åbnet introugen og følge med fra mandag? Jeg har i flere uger planlagt det, men troede det virkede så jeg kunne tilrettelægge det på denne måd.bh Ditte

  Svar
  • Åh desværre, det kan vi ikke. Vi kan ikke styre på det på individuelt niveau på den måde. Men jeg synes du bare skal starte med de forslag, jeg skriver i velkomstmailen, som jo er en gradvis sænkning af kulhydratindtaget. Det vil give effekt allerede og samtidig mindske Keto flu, når Keto-fasen starter❤️

   Svar
 117. Hei Jane

  Jeg holder på å bygge en gatis oppskriftsgruppe fra ulike lavkarbo/keto/paleo aktører.
  Kan jeg dele noen av oppskriftene dine der om jeg linker til nettsiden din og oppgir hvem som har laget oppskriften?

  Med vennlig hilsen
  Lisbeth

  Svar
  • Hej Lisbeth

   Du må altid gerne dele links, men du må ikke kopiere selve opskriften og dele den. Heller ikke selvom der medfølger link❤️

   Svar
 118. hej jeg har en søn der har taget meget på pga medicin, han er altid sulten, vi er alle godt runde og kunne godt bruge hjælp til at starte op som familie og opskrifter/mad planer der er børne venlige he he hvad gør vi det er en jungel som ny med fokus på vægt tab og inflammations hæmmende kost, og epelipsi… hvor finder man hjælp… sytes det er møg svært

  Svar
  • Hej Tina
   Det forstår jeg virkelig også godt er svært. Der er bare ikke noget hjælp at hente på livsstilsfronten, når der er sygdom involveret.

   Keto og sygdom som fx epilepsi er ikke noget, man skal gå ind i uden hjælp fra læge eller andet kvalificeret sundhedspersonale på sidelinjen. Får I den hjælp, kan I måske have glæde af denne praktiske guide: Keto og epilepsi

   For generel indføring og opskrifter og kostplaner er min bog Keto på 4 uger et godt sted at starte. Men det med lægen/sundhedspersonale gælder stadig.

   Der er også gode forslag til at tage snakken med lægen her: Keto og sygdomme

   Svar
 119. Hej Jane
  Jeg har noget jeg gerne vil spørge dig om.Er en gammel kone på 77 år.har iår fået konstateret diab.2.Mit problem er morgenmad,jeg er ikke sulten om morgenen,men skal helst spise lidt.Har været alle opskrifterne på morgenmad igennem,men altså ,det ser lækkert ud.Hvordan kan i få alt det ned.Jeg er havnet ved pandekager og vafler,de kan fryse.Hvor mange kulhydrater er der i,har fundet ud af at dem skal jeg næsten undgå for at mit blodssukker ikke bliver for højt,det er det lige i øjeblikket.Jeg bager selv,men har også en mand at tage hensyn til.Det blev en lang smøre,men de kulhy. driller mig.
  MVH Grete Brink

  Svar
  • Hej Grete

   Jeg vil være ærlig med dig og sige at pandekager og vafler ikke er lige så effektivt som en tallerken med æg og grønt. Kog i stedet nogle æg og spis dem med lidt grønt eller lav røræg, omelet eller hvad du føler for. Det vil være nemmere, det vil mætte bedre og det vil give dig bedre blodsukkerkontrol.

   Jeg ved at det tager tid at vænne smagsløgene væk fra sødt men det er den vej, du skal gå før eller siden. Trænger du til lidt afveksling, kan du fx lave pandekager og vafler en dag i ugen.

   Hvis du vil energiberegne opskrifter, har jeg forslag til hvordan du gør det her: Energiberegninger

   Svar
   • Hej Jane
    Hvis jeg nu lave uden sukker,men kommer bær/frugter i dejen går det så an?Omelet og røræg laver jeg til frokost,det mætter mig mere end rugbrød,bryder mig heller ikke om pålæg.Har prøvet med grønt om morgenen,men men dur ikke.Som du kan se hun er lidt vanskelig.Prøver at kikke dine opskrifter og mine lchf bøger igennem.Tak for svaret MvH Grete

    Svar
    • Hej igen
     Jeg synes, det er helt fair at du gør det, du synes, du bedst kan få til at fungere. Min rolle, som jeg ser det, er at vejlede i hvad der er mest optimalt og her er min erfaring at vafler og pandekager, uanset hvor sukkerfrie de er, ikke er lige så optimale som fx røræg eller andre salte retter. Af samme grund har jeg heller ingen vafler og pandekager i mine Keto-bøger. Du kan læse en uddybning af det valg her: https://www.madbanditten.dk/2020/03/25/keto-pandekager-kager-desserter/

     Jeg synes, det er vigtigt at skelne mellem hvad der er bedst, hvis ønsket er vægttab og hvis ønsket er bare at holde vægten.

     Svar
 120. Har ingen spørgsmål, men derimod en kæmpe stor og ❤️-lig tak.
  Begyndte den 5. januar på strikt keto efter at have købt dine to bøger Keto og Keto på 4 uger. Følger dig på Facebook og Instagram, plus får dine ugentlige mails. Selvom jeg ikke er den der kommenterer, så har jeg læst og lært af alt hvad du har delt/skrevet. Du har gjort det nemt og forståeligt, at forstå principperne omkring det at få en fedtforbrændende krop. Jeg er typen der godt kan lide friheden i selv og kunne bestemme hvad jeg skal spise, hvornår og hvor meget, så din måde og beskrive/opfatte vægttab med keto har passet virkelig godt til mig. Dog har jeg valgt de fede madvarer fra, brugt kaffefløde i stedet for piskefløde, 9% creme fraiche i stedet for 18 % , fedtreduceret bacon osv, selvfølgelig samtidig med jeg hele tiden havde max 20 gram kulhydrat in mente.
  Trods min alder på 55 år, overgangsalder og en knæoperation med efterfølgende genoptræning, har det ikke været uoverkommeligt svært. Der har været enkelte uger, hvor vægtene stod stille og en enkelt hvor jeg tog 300 gram på, men ellers er kiloene faktisk raslet af mig. Jeg har været disciplineret, ikke “syndet” (er jo kun sig selv man snyder) og fået så meget bevægelse/motion ind i min hverdag som muligt, hvilket nok også har bevirket det er gået så hurtigt. Men grundet min knæoperation, har det udelukkende været gang og cykling, så ikke noget ekstremt.
  Men på disse 6 måneder fra 5. januar til 5. juli har jeg tabt mig 32 kilo, fra 98,4 kilo til 66,4 kilo. Fra størrelse 46 til 38 i tøj, har så det luksus problem nu, at jeg ikke kan fylde noget af mit tøj ud……!.
  Selvom det er mig selv der har gennemført det, er det alligevel dig der har givet mig grundlaget for, at dette endte som en succes. Derfor af ❤️-et tak 🙏🏻🌹. Kærlig hilsen Bente
  P.S. Har selvfølgelig forudbestilt din nye bog, som jeg glæder mig meget til 😘.

  Svar
  • Hej Bente
   WOW hvor er det et flot resultat! Hvor er jeg glad på dine vegne❤️❤️

   Hvor er det fantastisk så meget, der kan ske på 6 mdr.🔥

   Svar
 121. Kære Jane
  Tålmodighed, uperfekthed og kærlighed til processen er mange at de ting jeg sætter pris på, når jeg lytter til dine daglige lydfiler. Tak for din måde at være på. Jeg deler stort set holdning med dig “all over” ♥️

  Idag lytter jeg til ordene om at tage sig selv alvorligt. Det vil jeg så gøre bed at skrive til dig igen. Efter 1. uge mangler jeg stadig at finde min nøgle til mit vægttab. Det lyder jo skide egoistisk at sige sådan i et forløb med mange kursister, og du netop har brugt intelligent krudt på at finde “all round” basic viden, så flest mulige lykkes med dit kursus.

  Men nu kommer mine egoistiske behov så alligevel, for jeg har jo – for at bruge dine egne ord – købt et kursus 😉♥️

  Jeg skrev til dig, før kursusstart, fordi jeg var bekymret for, om kurset kunne give mig de vægttabs resultater jeg længe ikke har lykkes med.

  I over 10 år har jeg kørt på LCHF bølgen, (har alle dine bøger) og de senere år skiftet over på KETO. Det har givet mig stor succes, at køre det “strikse” i en periode, når bukserne strammede. ♥️

  Indtil nu. Jeg er 47, og måske har alderen jo også en betydning.
  Så for første gange køber jeg et online kursus, for at finde hjælp til den tilsyneladende mistede nøgle.

  Jeg skrev i min besked, lidt om hvordan jeg lever, i et forsøg på om der var noget der sprang dig i øjet. Du kommenterede på, at jeg faster i 18-19 timer. Selvom jeg ingen problemer oplever, hverken med sult eller bivirkninger. Du skrev blot at jeg skulle “passe på mig selv”, og at du forsikrede mig om at jeg godt kunne tabe mig med 3 måltider om dagen.

  Efter en uges (misforstå mig ikke) HERLIGT lærerigt materiale har jeg forsøgt st æde min egen tålmodighed. For JEG ER forlængst forbi de dårlige vaner, crawings, millimeterhysteri osv. Men jeg er også TOTAL åben for, at kigge på de fejl jeg begår. Der må jo være noget galt, for kiloene er limet fast på mig 😰

  So hit me!

  Jeg under viser selv, så jeg ved godt, et de værste elever er de gamle cirkusheste med indgroede vaner, som de selv tror er geniale… Fortvivl ikke! I’m all yours! Lægger mig fladt ned! Desperat! Help 🤷🏼‍♀️😂😰😅🙈

  Hvad har du brug for at vide? 🤞🏻Jeg er fuld af gå-på-mod og optimisme…
  Kh Mette

  Svar
  • Hej Mette

   Protein og grøntsager er det svar, du leder efter😅

   Tre måltider om dagen. Godt med protein til hvert måltid (fx æg, fisk, kylling, oksekød – vælg gerne i den lave ende af fedtprocentspekret) og masser af grøntsager. Du behøver ikke lægge ekstra fedt til dine måltider men føler du, at du bør, kan du gøre det i små mængder. Ingen drikkekalorier, ingen eller begrænset med mejeriprodukter, begrænset med nødder og kerner og ingen kalorier imellem dine måltider. Styr på saltindtag. Max 16 timers faste, hvis du insisterer men du behøver det ikke.

   Så kort sagt: Kød og grøntsager. Det er den vej, der vil sikre dig, at du taber fedt, imens du bevarer muskelmasse, hvilket bør være din topprioritet som 47-årig.

   Der er (med 99% sikkerhed) ingenting galt, andet end at du spiser for mange kalorier til at gå ned i vægt. Det kommer vi også ind på på Kickstart, for rigtig mange tror faktisk fejlagtigt, at de er gået i stykker eller noget er galt med dem. Men det er der ikke (eller jo, det er nogle gange men det er sjældent). Det eneste, der er galt, er, at kalorieindtaget er for højt og det er her fedtindtaget, der skal skæres ned, for at sikre at kroppen forbrænder kropsfedt.

   Så there you have it – rigtig god vind🔥🔥

   Svar
 122. Hej Jane Jeg har parkinson og vil rigtig gerne prøve at få det bedre end jeg har nu. Keto kost tiltaler mig men jeg må ikke tabe mig, da jeg er undervægtig i forvejen. Kan det lade sig gøre at leve på keto , jeg har læst lidt om at man skulle på en terapeutisk kur med mindre protein og mere fedt, men hvordan får jeg hjælp til at beregne hvor meget jeg må spise? Findes der noget materiale jeg evt kan købe?
  Mvh Herdis

  Svar
  • Hej Herdis
   Sygdomsrådgivning og kost ved sygdom ligger desværre uden for mine kompetencer, så du skal starte med at have en snak med din læge om at prøve ketogen diæt. Du kan sagtens spise Keto uden vægttab, da vægt afgøres af kalorieindtag, ikke af kulhydratindtag. Det kræver dog selvfølgelig at du spiser nok.

   Her er lidt gode råd til at tale med din læge: Keto og sygdomme

   Og her er lidt råd til en terapeutisk ketogen diæt, hvis det viser sig, at det er den vej, du skal gå: Terapeutisk ketogen diæt

   Rigtig god vind :)

   Svar
 123. Til Jane
  Jeg har fulgt dig og dit arbejde længe og har overvejet at tilmelde mig kickstart.
  Jeg er vegetar og kan ikke tåle hvedemel. ikke kun gluten.
  Hvordan stiller det mig i forhold til dine opskrifter, råd mv? Kød indgår i en del af opskrifterne, og jeg har ikke lyst til at købe et produkt jeg reelt ikke kan bruge.
  Mvh Tine

  Svar
  • Hej Tine
   Hverken Keto eller Kickstart er for dig så. Begge dele forudsætter, at man spiser animalsk protein, da det er nødvendigt for at lykkes med den kraftige kulhydratrestriktion. Æg og ost kan bruges som proteinkilder også men det bliver absurde mængder og jeg tror ikke, det er en langtidsholdbar løsning.

   En mere liberal Low Carb kost er et bedre valg, hvis man ikke spiser kød. Det synes jeg sagtens kan lade sig gøre. Jeg har lavet et forslag til det her: Low Carb Vegetar

   I Keto/mine opskrifter indgår ingen kornprodukter og derfor hverken hvedemel eller gluten.

   Svar
 124. Hej,
  Jeg følger kickstart og vil gerne komme med en korrektur til en opskrift.
  I Torsk med æggesovs får du ikke skrevet hvad senneppen skal. Jeg kunne selvfølgelig regne ud at de den måtte i sovsen. Ved urter mangler du ordet hakkede.
  Vi er i øvrigt vilde med dine opskrifter her i huset. Katten kunne også lide æggesovsen!
  Med venlig hilsen
  Laurence

  Svar
  • Shit godt spottet – tak for det. Jeg har rettet det nu!

   Der er også et kommentarfelt under hver opskrift og du er altid velkommen til at stille spørgsmål til den enkelte opskrift derunder❤️

   Svar
 125. Hej Jane.
  Jeg overvejer meget at starte med Keto, men er noget i tvivl, da jeg har type 1 Diabetes med pumpe og er noget udfordret med svingende blod sukre. Jeg har lavt stofgifte, jeg får medicin for. I normale tider rejser jeg meget. Min mand har nu været syg over et år, så der er mange bolde i luften med at passe på ham, firma og hestehold. Hvad kan du anbefale? Det er som om min krop holder på alt, selvom jeg ikke spiser særligt meget.
  På forhånd tak for svar.
  Mvh. Jane

  Svar
  • Hej Jane
   Det forstår jeg godt, at du er i tvivl om. Det er også en stor ting at stå alene med og jeg ved godt, at der ikke er hjælp at hente nogle steder. Det er trist men det er desværre sådan, det er… :(

   Jeg er ikke uddannet til at rådgive om sygdom, så jeg kan desværre heller ikke hjælpe dig. Måske kan dette indlæg, jeg har skrevet, om Keto og sygdomme give dig lidt inspiration til din videre færd: Keto og sygdomme

   Svar
 126. Hej
  Jeg har et spørgsmål om saltshots. Jeg plejer at indtage salt, som du anbefaler, ved at komme en teske fuld i en flaske med ca. en halv liter vand et par gange om dagen. Jeg oplever stor glæde af dette.
  Jeg dyrke læbetræning på Keto / LCHF og ønsker at indtage salt inden jeg skal ud på løbetur. Jeg har læst på din side, at nogen anbefaler, at man gør dette så tæt på løb/motion som muligt. Imidlertid er det ikke hensigtsmæssigt at drikke en halv liter vand tæt på løb, da det generelt ikke er smart at drikke meget lige inden start. Derfor vil jeg gerne spørge, om hvordan man ellers kan indtage salt kort op mod løbestart, kan det mon evt. anbefales, at komme salt i en mindre mængde vand eller andet ?

  Vh Henrik

  Svar
  • Hej Henrik
   Godt spørgsmål. Jeg tror, du får det allerbedste resultat ved at fordele saltet over hele dagen fremfor at tage meget på en gang. Jeg tager dog selv gerne 0,5-1 tsk salt en times tid før træning. Jeg træner tit først på dagen og har ikke så mange ‘drikkechancer’ fra jeg vågner til jeg træner. Jeg tager det i et glas vand – ikke en halv liter. Hvis du har væske med på turen, kan du også have salt i drikkedunken der.
   Hvis du spiser inden træning, kan du også bruge ekstra salt på din mad.

   Nogle bruger også saltshots, altså salt i et lillebitte glas vand og så ned med det. Nogle oplever dog diarré af for meget salt på en gang, hvilket heller ikke er så ønskværdigt før et løb. Så jeg tror mest du bare skal eksperimentere med lidt forskellige strategier, til du finder det, der spiller bedst for dig.

   Svar
  • Hej Ella
   Keto madplanerne er ikke bøger – i stedet sendes de til dig på mail. Men de findes til alle årstider lige her: Keto Madplan

   Hvis du foretrækker en bog, er der opskrifter til alle måltider og komplette kostplaner i denne bog: Keto på 4 uger

   Svar
 127. Kære Jane.

  Min mand og jeg har nu i snart et år spist low carb/Keto kost og laver for det meste nogle af dine super lækre opskrifter.
  I dag har min mand fået svar på sin årlige sundhedsundersøgelse – hans blodprøver er fine – bortset fra hans nyretal (u-albumin/kreatinin-ratio), som var steget voldsomt. Det er sket efter at vi har omlagt vores kost. Det kan jo være af andre årsager, men har du nogen erfaring/viden omkring dette?

  Tak for din inspiration og fantastiske opskrifter!
  De bedste hilsner
  Charlotte

  Svar
  • Hej Charlotte
   Nej det er ikke det, vi normalt ser. Er han begyndt at træne/styrketræne også? Og bruger han proteinpulver?

   Og så kunne jeg mistænke at mild dehydrering, fx fra at spise Keto uden tilstrækkeligt salt, måske også kunne spille en rolle. Men det er spekulativt.

   Svar
 128. Hej Jane
  Du skriver til mig at jeg skal spise mere salg, jeg spiser salt.
  Jeg har tabs i mit vand når jeg cykler, der er salt og elektrolytter i.
  Jeg har brug for noget at forbrænde af når jeg cykler.
  Normalt når jeg cykler en tur som i dag på 75 km, ville jeg spise en portion havregryn med rosiner og mandler samt mælkpå og har aldrig haft problemer med energi til turen. Hvordan kan jeg kombinere keto morgenmad med sådan en cykletur.
  Vh Heidi 😄🚴🏻‍♀️

  Svar
  • Hej heidi

   Når du spiser Keto, er dit saltbehov øget og normale elektrolytter indeholder derfor alt, alt for lidt salt til dit behov. Vil du gerne tage almindelige elektrolytter, skal du tilsætte ekstra salt til. Afhængigt af din kost og dit aktivitetsniveau vil du have brug for at supplere din i øvrigt saltede mad med så meget som 5-10 g salt. Måske endda mere, når det er varmt som nu. Jeg ville supplere med 1 tsk en times tid før træning og så have i hvert fald 1 tsk i drikkedunken også, sammen med elektrolytterne.

   Dette er velvidende at vi skyder i blinde, fordi vi ikke kan komme det nærmere uden at grundig analyse af din kost.

   Nu ved jeg ikke hvor længe, du har spist Keto, men det første, jeg skrev var også, at det kræver Keto-adaptering at få succes med sin træning uden kulhydrater. Når du er Keto-adapteret bruger din krop effektivt dit kropsfedt som energi, og det er derfor det vinder så meget popularitet i netop udholdenhedssport som maratonløb osv.

   Man Keto-adapterer ved at spise Keto uden afvigelser i mindste 4-6 uger og måske mere realistisk i 3-6 mdr. Ikke alle ønsker at Keto-adaptere og det er også 100% ok. I stedet kan man da supplere med såkaldte præstationskulhydrater før træning. Har du min første Keto-bog? (den sorte). Den har et kapitel med avancerede strategier, hvor dette bl.a. indgår.

   Hvis du vil dykke ned i den videnskabelige litteratur, som faktisk er dødspændende, kan jeg anbefale bogen The Art and science of Low Carbohydrate Performance.

   God fortsat fornøjelse :)

   Svar
 129. Kæreste Jane ❤️
  Tusind tak for dit arbejde med at udbrede keto.
  Jeg er efter en periode med massiv overspisning og vægtøgning, endelig landet på benene igen.
  Jeg har været i gang i 10 dage nu og efter start gener i et par dage, fungerer det hele fint. Utroligt at man kan gå fra ukontrolleret overspisning til på få dage, at få spisningen i kontrol.
  Jeg har været på keto flere gange og det virker jo. Men jeg har desværre valgt ikke at overholde reglerne når der var særlige lejligheder.
  Det er slut nu
  Har lige læst Ketudfordringen. Og forstår godt indholdet.
  Jeg vil spørge om det store saltindtag . Hvordan gavner det mig?
  De bedste hilsner Lise

  Svar
  • Hej Lise

   På Keto har vi et øget saltbehov pga. det lave kulhydratindtag og det tilhørende lave insulinniveau og samtidig indtager vi mindre salt igennem kosten, da vi ikke spiser forarbejdede produkter.

   Salt hjælper til normal elektrolytbalance og i sidste ende også til bedre appetitregulering, så vi kan lykkes med et lavt kalorieindtag uden sult.

   Grunden til at vi på Keto Udfordringen bruger Cronometer (og ikke andre apps) er netop for at kunne monitorere salt og de andre mikronæringsstoffer nøje.

   Læs mere om salt her: Keto og salt

   Svar
 130. Hej Jane,
  Jeg ville blot lade dig vide, hvor meget din blog betyder for mig.
  Jeg har epilepsi – heldigvis i mild grad – men min medicin giver mig bivirkninger som fx øget vægt (overgangsalder hjælper heller ikke) og jeg ryster meget på hænderne. Jeg kan desværre ikke blive helt fri for disse bivirkninger, men med keto kan jeg kontrollere vægten og reducere behovet for mere medicin. At have blot den mindste kontrol i min situation betyder så meget og gør mig ufattelig glad.
  Da jeg startede på keto, var jeg meget striks mht indtag af kulhydrater. På den måde lærte jeg hvad og hvor meget jeg kan spise. Nu tager jeg det mere pr gehør og på ca 7 mdr har jeg tabt 16 kg, hvilket jeg intet problem har med at holde vedlige.
  Din blog har givet mig utrolig meget. Ikke blot lækre opskrifter og gode ideer, men også tips til vigtige ting jeg ikke var klar over – som fx vigtigheden af salt i varmt vejr. Især varmen kan være et problem for epilepsi patienter. Medicin og salt udskilles hurtigere.
  Jeg læser med glæde dit nyhedsbrev hver lørdag og følger dig på Facebook. Tusind tak for dit fantastiske arbejde.

  Svar
  • Hej Mai
   Ej så fin en besked. Tusind tak. Det betyder virkelig meget for mig at høre, hvordan mit nogle gange ensomme arbejde gør en forskel for jer uden på den anden side af skærmen. Jeg er så glad for at høre at bloggen her hjælper til at du lever lidt bedre med din sygdom.

   Tak fordi du skrev❤️❤️

   Svar
 131. Hej Jane..
  Tak for dine fantastiske opskrifter ..
  Jeg har bogen “spis dig mæt og glad ” og ” Keto”..
  Hvordan er det med majs..kan ikke se at du bruger det nogen steder.. er det et ” No Go ” ?
  De bedste hilsner.
  Tonny Pedersen

  Svar
  • Hej Tonny

   Dejligt at du har glæde af bøgerne.

   Majs er jo lidt i den tunge ende af kulhydratspektret og er jo i øvrigt også en kornsort, så derfor ser du ikke meget af det i min madlavning. Du kan altid slå madvarer op og tjekke kulhydratindthold i DTU Fødevareinstituttets database FRIDA. Her er fx majs fra dåse: https://frida.fooddata.dk/food/1164?

   Svar
 132. Hej Jane.

  Lige et spørgsmål til protein:
  1-1,5 g protein pr kilo kropsvægt, er det pr dag?
  Fx 300 g kød (60 g protein) pr dag?
  Jeg spiser 2 måltider. Er det så 150 g kød pr måltid ?

  Ps Glæder mig til at få din nye bog – Er bestiltil☀️

  Dbh Jeanette

  Svar
  • Hej Jeanette
   Ja det er pr. dag. Hvis du vejer 60 kg, skal du gange det med 1,5 og det betyder at du skal spise 90 g protein pr. dag.

   Du skal ikke spise 60 g protein pr. dag. Det bliver simpelthen for lidt.

   Svar
   • Mange tak for hurtigt svar.

    Så 90 g protein svarende til 450 g kød.

    Jeg har været på keto kost i 2 måneder nu. Heraf senest et 6 ugers forløb hos anden udbyder.

    Jeg har fulgt dig sideløbende og synes du virker yderst kompetent.

    Jeg vil gerne fortsætte min livsstil og prøve at være med i enten keto udfordringen eller keto living. Er dog i tvivlom, hvad jeg skal vælge.

    Mangler et par kilo endnu og vil gerne igang med løb igen :-)

    Svar
    • Ja det lyder rigtigt❤️

     Keto Udfordringen er en protokol til hardcore fedttab og noget, man kun gør i en begrænset periode. Det er rygende effektivt men også lidt hårdt.
     Keto Living er mere livsstil. Hvis du er ‘skolet’ i at Keto handler om fedtindtag, vil du nok opleve at det her er lidt anderledes. Til gengæld får du her lov at beholde din muskelmasse, imens du taber fedt😅🔥

     Svar
  • Hvor mærkeligt. Det virker fint nok her. Jeg kan se, at du har været tilmeldt nyhedsbrevet tidligere og har unsubscribet. Jeg ved ikke om det kan have noget at sige. Skriv til support, hvis vi skal prøve at grave lidt dybere i det ([email protected])

   Svar
 133. Hej Jane .
  min mand og jeg har købt dit 5 uger program, men hver dag ved en 15 tiden er vi ved at gå sukkerkolde, her du et forslag til os. vi drikker rigtigt meget vand.
  mvh Rikke

  Svar
  • Hej Rikke

   I mangler salt. Man kan ikke gå sukkerkold på Keto men man kan føle sig helt fladmast, hvis saltindtaget ikke er på plads. Så sørg for at følge saltanbefalingerne og læg jer gerne i den høje ende her i varmen, hvor man også sveder meget. Så forsvinder eftermiddags-‘sumpen’ :)

   Svar
 134. Hej.
  Jeg har købt dine bøger og synes det er lækre opskrifter. Men har du et alternativ, hvis man bare ikke er vild med avocado?
  Mvh Anita

  Svar
 135. Hej
  vi skal igang med keto / LCHF og er helt på bar bund – jeg har netop købt din sommer keto ting – men troede det var måltider til hele dagen – og ikke kun aften. Jeg har brug for grundlæggende info – og opskrifter til hele dagens måltider. Har I det i stedet?
  Egentlig helst som fysisk bog.
  Hilsen Helle

  Svar
 136. Kære Jane
  Tak for det hele, jeg er meget spændt, men også lidt bekymret…
  Jeg har tidligere haft succes med at køre KETO kombineret med intermittent faste, med henblik på vægttab.

  Jeg har pludselig fået kolde fødder om forløbet KICK START er egnet til mig…

  Derfor 2 spørgsmål:

  1) er forløbet med henblik på vægttab?
  2) er der taget højde for IF i forløbet?

  Jeg har forventninger til at forløbet her er med henblik på vægttab, kan jeg forvente det? Jeg er nemlig med stor sandsynlighed insulin resistent og jeg kan ikke rykke ved min vægt uden at faste.

  Alt det bedste

  Svar
  • Hej Mette
   Kickstart-kurset er lavet med vægttab som fokus – vægttab ved brug af Low Carb/Keto og med fokus på langtidsholdbare vaner og ændringer og derved også et langtidsholdbart resultat. Det er ikke et quickfix og ud over maden bliver du tvunget til at forholde dig til nogle af dine egne blinde vinkler og de mentale stopklodser, du har, der tidligere har spændt ben for dig.

   Du må gerne faste på Kickstart, men behøver det ikke. Og jeg forsikrer dig om at du godt kan rykke din vægt uden faste :) Også som insulinresistent. Men mange lander naturligt på en model, hvor de kun spiser fx to måltider om dagen, fordi de oplever det som nemmest og som et rart kostmønster. Det er 100% ok. Det vigtige at forstå her er at kropppens behov for protein og næringsstoffer skal stilles på kun to måltider pr. dag og det sætter virkelig krav til hvad man så kommer på tallerkenen. OMAD/One meal a day anbefales ikke.

   Kickstart er ikke et ‘følg-denne-kostplan–kursus. Det er et kursus, der lærer dig at spise Keto for vægttab med udgangspunkt i dit liv, dine præferencer og indholdet af dit køleskab. Det er altså dig, der tager ejerskab over din proces og det er faktisk ret vigtigt for det betyder også at du ejer resultaterne, du får.

   Ønsker du i stedet en hardcore fedttabsprotokol, kan du overveje Keto Udfordringen i stedet. Den er hård men effektiv (og ikke et oplæg til en varig livsstil).

   Svar
   • 1000 tak for grundigt svar. Jeg er allerede på 2 måltider om dagen i et spisevindue på 5 timer. Jeg bliver hængende, og tænker at Keto Udfordringen bliver aktuelt for mig efterfølgende ❣️✨🍀

    Svar
    • Velbekomme. Her til sidst vil jeg bare gerne skyde ind her til sidst at et fastemønster på 19 timer i døgnet er meget aggressivt. Jeg ville aldrig selv gøre det som en daglig ting. Faste er en U-formet kurve. For lidt er skidt men for meget er heller ikke godt. Så pas på dig selv❤️

     Svar
     • Hej Jane. Aggressivt lyder da ikke super fantastisk, jeg hører gerne hvad du mener. For mig føles det alt andet end aggressivt. Det spisevindue passer perfekt ind i mit liv, min planlægning og jeg er hverken sulten eller presser mig selv til at vente med et måltid. Det passer helt naturligt ind, både for krop og sjæl.

      Men jeg vil selvfølgelig gerne høre mere.

     • Jeg mener bare, at det er en virkelig, virkelig lang periode ikke at spise/tage næring ind i hver dag. Jeg kunne finde på at anbefale det som noget, man gør en dag i ugen, måske to. Men så vekslet med spisedage, hvor man spiser i energibalance de øvrige dage. Ofte er det sådan, man får den bedste effekt af faste.

      Jeg er lidt farvet af, at jeg ser mange eksempler på, at faste tager overhånd og det kan have kedelige konsekvenser (muskeltab, hårtab, hormonelle problemer – vægtøgning, når kompensationsmekanismerne slår ind). Faste er sådan et klassisk eksempel på, at mere ikke altid er bedre.

      Så bare mere en kærlig opfordring til at passe på dig selv og tage eventuelle tegn i opløbet. Jeg ser mange, der fx når vægten begynder at stige, skruer yderligere op for fasten. Nu hedder det OMAD og kun ét måltid om dagen. Når det ikke virker, lægger de ekstra motion til eller flerdagsfaste. Hvor det, der i virkeligheden skal til, er et mere regelmæssigt spisemønster med flere måltider og mere mad❤️

 137. Hej Jane
  Jeg er 53 år og stor fan af dine opskrifter og har mindst 4 af dine bøger og har lavet mad efter dem i mange år.
  Los carb passer til mig fordi jeg så får kalorier nok til at holde vægten, holde blodsukkeret stabil og mit blodtryk højt nok til ikke at gå og falde om.
  Nu er børnene voksne, jeg er blev alene og skal derfor finde “tilbage” til det som føltes godt efter en noget turbulent tid.
  Hvordan passer madplanerne og indkøb til 1 person? Jeg synes det er svært at undgå madspild – og pengespild.
  Hidtil har jeg forsøgt forskellige måltidskasser, men ingen matcher low carb/keto, og alle mine tidligere symptomer er nu ved at være tilbage. Nu har jeg snart 4 ugers sommerferie og kan komme tilbage på sporet hvor min krop trives bedst.
  Og passer måltidsplanen (sommer) til 1 person, går jeg helt sikkert den vej.
  Mange hilsner og tak for dit virke.

  Svar
  • Hej Merete

   Madplanerne er til aftensmad i hverdagene og lavet til 2 personer. En dag i ugen laver man dobbelt op, altså til 4 og har til to dage. Jeg har tænkt, at hvis man kun var én i husstanden ville det passe med at man spiste den anden portion til frokost næste dag og evt. frøs halvdelen af portionen til 4, hvis man ikke vil spise det samme flere dage i træk.

   Håber det giver mening❤️

   Svar
 138. jeg læste et sted på dine sider om en link til og komme videre om vægten stod stille. skulle købe den plan men så kunne jeg ikke finde den igen

  Svar
  • Hej Lise

   Hvis du allerede spiser Keto og synes, det går for langsomt med vægttabet, kan jeg varmt anbefale Keto Udfordringen. Så sker der virkelig ting og sager (men det er lidt hardcore)

   Svar
 139. Hej madbanditten.
  Har senest købt din bog 4 uger med keto, og har lige forudbestilt din nye bog.
  Vil høre, hvad er forskellen på den første keto bog du skrev, og den nye?
  Overvejer nemlig at købe den første, da jeg er så imponeret over den nye (4 uger), men vil ikke købe den hvis opskrifterne er de samme.
  Vh Jeanett ☺️

  Svar
 140. Hej Jane
  Vi har købt din bog “KETO på 4 uger” sikke en masse dejlige opskrifter!
  Men som den madnørd jeg er, er jeg no nødt til selv at eksperimentere med opskrifterne i bogen…. Det har medført at jeg har lavet en lille variation over din “Pizzaæg med Pepperoni” (herhjemme elsker vi pizza og vi elsker pepperoni”) Da jeg selv ikke er meget for kogt eller bagt blomme, tænkte jeg at det måtte der da kunne gøres noget ved. Så efter lidt knapt så gode forsøg er jeg landet på en variant, jeg tænkte jeg ville dele med omverdenen:

  1 person
  3 æg
  50g tomatsovs (fra en dåse tomater blændet med 1-2 tsk oregano og 1-2 tsk basilikum)
  20g reven ost
  ½-1 tsk løgpulver
  ½-1 tsk hvidløgspulver (ja, vi er glade for hvidløg her i huset)
  ½ tsk tørret basilikum
  ½ tsk tørret oregano
  10 g smør til stegning
  Salt og peber

  Femgangsmåde:
  Smelt smørret på en pande, rør/pisk æg med krydderier og hæld det på panden, rør forsigtigt rundt indtil det begynder at sætte sig. Derfra følger den din fremgangsmåde fra bogen. Dog altid under låg.
  Som du kan se er det din opskrift, tilføjet et lille ekstra pift af løg og hvidløg.

  Svar
 141. Kære Jane

  Så er Udfordringen snart i hus – jeg mangler 11 dage og har rundet -4kg i dag – og er ‘faldet ved siden af’ blot to gange pga weekendkursus inkluderende vegetarisk kost. Alle dage har ellers bestået af to måltider og 16 timers faste. Jeg ved ikke, om det er godt gået, eller om normen ligger højere.

  Hvorfor skal vi holde pause efter 8 uger?

  Tænker nemlig på at snuppe 1-2-3 uger mere, men…..

  Jeg er også bange for at tage på igen, sammenlignet med hvor lidt, der skulle til (på kurset), for at det kostede megameget på vægten. Og det tog en krig at komme ned igen til hvor vægten var før kursusstart.

  Kh, Eva

  Svar
  • Hej Eva
   Dejligt at der sker noget på vægten. Husk at den vægt, du taber hurtigt og den, du tager hurtigt på, er væske. Den relevante her er fedttabet og det er den langsommelig af den.

   Når man ligger så lavt kaloriemæssigt, som man gør i Keto Udfordringen, synes jeg, det er en god idé at holde pause hver 8. uge. Pause betyder ikke at at spise alt inden for rækkevidde men bare at øge kalorieindtaget til ligevægt. En anden overvejelse er at reglerne er så strikse som de er. Det er ikke meningen at livet skal være sådan, synes jeg.

   Hvis du har tabt 4 kg fedt på 8 uger ved du nu, at du har været i 500 kcal underskud pr. dag. Det synes jeg godt, du må fortsætte med. Men hold en pause ind imellem – om ikke andet for det mentale break.

   Svar
 142. Hej jane.

  Vi er rigtigt glade for din bog og madplan. Vi er lidt udfordret omkring morgenmaden. Jeg har altid haft svært ved at få spiste morgenmad så yoghurt har altid været en god løsning, men det må jeg vel ikke i det her tilfælde.
  Min mand køre hjemmefra kl 5 så han har brug for en hurtigt løsning. Han er dog lidt sær omkring mad, han spiser ikke noget koldt hvis det er meningen at det skal være varmt. Det har altid været et par rugbrødmadder..
  Håber du kan hjælpe os lidt.

  Med venlig hilsen
  Rikke Bager

  Svar
 143. Hej igen
  Jeg skrev til dig fra et par måneder siden da jeg havde fået konstateret SIBO med overvækst af Methan. Nu er jeg tilknyttet Tine hos Roots og startet på Atrantil og Berberine samt flere ting. Jeg har voldsomt die-off, oplevede du også det og i givet fald hvor lang tid tog det inden du mærkede bedring?
  De bedste hilsner Mette

  Svar
  • Hej Mette
   Nej det husker jeg ikke lige umiddelbart, at jeg oplevede, men det lyder heller ikke til at det er samme protokol som min. Jeg har faktisk hver gang oplevet enormt hurtig effekt.

   God bedring – håber du er hurtigt igennem det❤️

   Svar
 144. Hej Jane,
  Jeg er i gang med kickstart forløb, og har fundet kæmpe gavn af lydfilerne, da det virker som en støtte til at gå igennem disse første uger og forstå KETO principperne – og hvad der sker i kroppen. Ingen hokus pokus! At lytte til en lydfil dæmper trangen til kulhydrat! :-) Har også hørt din bog KETO bog i ørene. Kommer der snart ny lydbog fra dig, som kan give mere nyttig viden?
  Kh
  Dorthe

  Svar
  • Uh sikke en spændende bivirkning! Det kan da være jeg skal producere noget mere lyd! Men lige pt. er der ikke noget i udsigt, desværre.

   Svar
 145. Hej Jane
  Selvom jeg vejer 10 kg for meget har jeg aldrig prøvet eller overvejet slankekur.
  I foråret møder jeg en bekendte som har tabt sig markant og han fortæller så om keto principperne.
  Jeg var ikke klar over at vi ligesom en hybridbil har 2 brandstofsystemer og køre på, så teorien skulle testes.
  Jeg er gået all inn og har tabt 7 kg på 2 måneder.
  Spørgsmål : Er fedt indtaget med til at øge forbrændingen – kræver det mere energi for kroppen at omdanne fedt til brandstof ift. kulhydrater hvis kalorierindtaget er det samme?
  Er formålet med fedt kun at holde sulten i skak ?

  Svar
  • Hej Klaus
   Fedt er et redskab vi bruger til energi og mæthed i fravær af kulhydrater. Alt det her Keto-nonsens, du kan læse om at du ‘spise fedt for at forbrænde fedt’ gælder ikke hvis dit ønske er at forbrænde kropsfedt. Så Keto-kosten hjælper til at nedsætte appetitten, hvilket gør kalorieunderskuddet og derved fedttabet nemmere.

   Det er kontroversielt, om der skulle være en stofskiftefordel til Keto. Der er enkelte studier, der har vist at man enten forbrænder mere eller at forbrændingen nedsættes mindre på Keto sammenlignet med almindelig kalorierestriktion og at dette beløber sig til 2-400 kcal pr. dag, hvilket jo alligevel er noget. Men studierne peger i alle retninger på dette, så mest sikkert ikke at satse på den del og i stedet fokusere på at spise protein og grøntsager og den mængde fedt, man synes gør en behageligt mæt. Det ved vi i hvert fald virker.

   God fortsat fornøjelse :)

   Svar
 146. Hej Jane
  Du er altså for sej og mega lækre opskrifter i dine bøger og på din side. Tusind tak.
  Jeg vil høre hvad prisen er på et 1:1 forløb?
  Er i ketose nu og afslutter snart et 6-ugers forløb andet sted
  Kh Jeanette

  Svar
  • Hej Jeanette
   Tusind tak for de fine ord.

   Jeg tilbyder desværre ikke 1:1 forløb. Jeg har kun mit 6 ugers Kickstart-kursus, som koster 1.197,- Selvom det oprindeligt var tænkt nybegyndere, har jeg efterhånden haft så mange erfarne Keto-entusiaster igenne, som alligevel beskriver at de får virkelig meget ud af det, så nu er jeg begyndt at sige, at det er til alle.

   Som du måske ved, er Keto her hos mig anderledes end andre steder. Fx er jeg ligeglad med målinger for ketose. Jeg er interesseret i om du taber fedtmasse uden at tabe muskelmasse samtidig. Derfor er fokus her på protein og ikke på fedt, så længe du gerne vil forbrænde fedt fra din krops egne lagre.

   Svar
   • Hej Jane
    Mange tak for dit fine svar.
    Det lyder fornuftigt.
    Jeg går ind og tjekker dine forløb og tilmelder mig på er hold efter ferien.

    Det er netop det med muskelmassen jeg også er i tvivl om på nuværende forløb. Har godt nok holdt pause fra løb i 1/2 år nu men det har aldrig været et problem for mig at løbe 5 km og det er ligefrem blevet svært nu og min krop føles besværet og det bekymrer mig lidt.
    Har tabt mig 1,5 kilo på 4 uger.

    Glæder mig til at fortsætte i keto universet men med nye øjne🙂

    Vh Jeanette

    Svar
 147. Hej Jane
  Jeg er virkelig glad fir alle opskrifter og har dine bøger og opskrifter efterår, vinter og forår. Jeg forsøger at leve efter keto da jeg også gerne vil smide 7-8kg men jeg falder konstant i med søde sager. Jeg spiser normalt hun frokost og aftensmad.
  Jeg kan simpelthen ikke komme af med min sukkertrang, hvad er dit bedste råd til at komme ud af den trang?

  Svar
  • Hej Helle
   Jamen jeg mistænker egentlig at svaret ligger implicit i dit spørgsmål. Du skal tilbage til morgenmaden og igen spise tre måltider pr. dag. Dit fokus skal være på protein og grønne grøntsager (som beskrevet i mine Keto-bøger – nævner det fordi Lifesum-fælden er så dominerende derude)

   Godt med protein (fra kød, fjerkræ, fisk, æg) er dit stærkeste våben. At udelukke eller begrænse sødemidler og mælkeprodukter kan hjælpe også men det kan evt. være step 2.

   Svar
 148. Hej Jane.
  Helt offtopic: Hvilken skrifttype er dit slogan på hjemmesiden? Altså “Madbanditten – om rigtig mad til rigtige mennesker”.
  Jeg håber spørgsmålet er ok med dig.

  Svar
 149. Hej Jane.

  Jeg købt din dejlige bog keto. Rigtigt mange for alt det du beskriver.
  Jeg er i gang med 1 uge keto i keto.
  Må jeg træne med vægte i fitness? Eller er bedre ikke de første 4 uger?
  Jeg har læst det du skriver om træning og det er efter ketose , hvor skal fonde em balance?
  Men må jeg træne den første 4 uger?

  Hilsen
  Charlotte Hansen.
  Tak fordi du har skrevet denne bog.

  Svar