Råvareindeks


Her i råvareindekset kan du finde næringsindhold af forskellige råvarer og ingredienser, som jeg bruger i mine opskrifter.

Derudover får du i råvareguiden også mere information, sjove fun facts og forslag til, hvad råvaren / ingrediensen kan bruges til i en Low Carb sammenhæng. Hvis du vil vide mere om frugt og grøntsagerne er i sæson, kan du læse mit indlæg om frugt og grønt i sæson lige her.

Råvareindeks med ingredienser og råvarer

Her min råvareguide kan du finde næringsindhold af specifikke råvarer / ingredienser. Derudover har jeg skrevet en lille beskrivelse af råvaren / ingrediensen, så du kan blive klogere på, hvordan den passer ind i en Low Carb / KETO kost og sammenhæng. Jeg har taget udgangspunkt i, hvad der oftets bliver spurgt om på Google, så der er masser af fun facts. Vidste du fx at græskar åbenbart er et bær?

Du finder i råvare indekset også forslag til flere relevante indlæg og opskrifter med råvaren / ingrediensen. Det betyder, at du kan bruge det som en slags “tøm køleskabet”-funktion og kan finde frem til nye opskrifter med dine rester. Tryk fx på edamame bønner, grønkål eller ingefær og få gode bud på, hvad du kan bruge råvaren til.

Hvad er et råvareindeks?

Et råvareindex er en oversigt over forskellige råvarer / madvarer. Her kan du få mere viden om de forskellige ingredienser som jeg bruger i mine opskrifter her på madbanditten.dk. Det er blandt andet kalorieindhold, næringsindhold samt svar på en lang række spørgsmål omkring den enkelte madvarer.

Hvor er fødevaredataen fra?

Data til næringsindhold og energiberegninger er primært fra Frida fooddata.dk*. På de råvarer hvor der er stor variation i data fra database til database, har jeg lavet et estimat ud fra den data.

Fødevaredata ,version 4.2, Juni 2022.

Er råvarerne Keto / Low Carb?

Under hver råvare vil du også kunne læse om den egner sig til Keto / Low Carb. Jeg vil anbefale at du også læser denne her artikel: “Er det Keto?”

Hvilke frugter og grøntsager er i sæson?

Du kan ofte også læse om hvornår de enkelte frugter og grøntsager er i sæson. Derudover kan du også se min sæsonkalender og få en gratis sæsonplakat lige her: Frugt og grønt i sæson