Faldt du i med et brag?

Få styr på mindsettet efter du har overspist i sukker eller kulhydrat og kom hurtigt og sikkert tilbage på rette spor.

Motion og vægttab - kan man tabe sig uden at træne?

Motion og vægttab

Kan man tabe sig uden motion? Ja, det kan man godt. Faktisk er motion ikke et særligt godt redskab til vægttab (det er dog stadig supersundt)

Keto drikkevarer - hvad må man drikke på Keto?

Hvad drikker man på Keto?

Hvad må man drikke på Keto? Vi kigger på drikkevarer i denne artikel og gennemgår lightsodavand, mælk og plantemælk, hjemmepresset juice og greenies, kombucha og alkohol.

Skal jeg hjælpe dig med livsstil & vægttab?

Igennem 10 år har jeg hjulpet tusindevis af mennesker med livsstilsomlægning og vægttab.

Se, hvordan jeg kan hjælpe dig her:

Vis mig mulighederne
sunde sommervaner

5 sunde sommervaner

Sommergave fra mig til dig🎁
Hent din e-bog med 5 sunde sommervaner. Sund sommer uden afsavn.

Kostplaner til vægttab

Kostplaner

En kostplan kan være et fint redskab i starten af en kostomlægning eller hvis du ikke oplever, at få det resultat, du havde håbet. Se mine tre kostplaner til Keto, LCHF og Low Carb her.

Vægttab

Her på siden finder du alle mine indlæg og vidensartikler omkring vægttab. Jeg har både skrevet om hvordan du effektivt kan tabe dig både med Low Carb / LCHF og Keto og hvordan du kan holde vægten efter vægttab og undgår at tage det hele på igen. Jeg har også skrevet om hvad sammenhængen er mellem kulhydrater og vægttab, forskellen på Keto og vægttab og en masse om både kalorier, kulhydrater og protein.

Vægttab med Low Carb og Keto

Vægttab opnåes ved at spise færre kalorier end du forbrænder. Men det er lettere sagt end gjort. Mange oplever at både Low Carb og Keto gør det nemmere at spise mindre. Særligt Keto har ofte den effekt at det nedsætter appetitten selvom du er i kalorieunderskud. Men både Low Carb og Keto kan virke forvirrende og komplekst når man ikke har spist sådan før. Derfor har jeg også gennem årene skrevet rigtig mange begynderguides til Keto og Low Carb – og forskellen herpå – samt vidensartikler om hvad Low Carb og Keto er.

Overgangsalder og vægttab

Jeg har også skrevet en masse om overgangsalder og vægttab. Det er et emne som jeg får rigtig mange henvendelser omkring, og derfor har jeg også skrevet flere indlæg om emnet overgangsalder. Det kan nemlig virke helt umuligt at tabe sig i overgangsalderen. Det er det heldigvis ikke og derfor giver jeg mit bud på hvad der er den bedste kost til vægttab i overgangsalderen.

Kulhydrater og vægttab

Vægttab handler ikke om kulhydrater, det handler om kalorier. Men når du spiser Low Carb og Keto spiser du færre kulhydrater end du ville gøre på en almindelig dansk kost. På Low Carb omkring 50-100 gram kulhydrater pr. dag og Keto omkring 20-30 gram kulhydrater pr. dag. At spise færre kulhydrater kan altså være en metode til at spise færre kalorier.

Derfor er fokus på at spise grøntsager, kød og fedt. At spise så få kulhydrater som 20 gram kræver både vedholdenhed og viden omkring indhold af kulhydrater i grøntsager, frugt, bær, nødder og andre relevante råvarer. Det er også muligt at spise Keto uden at tælle kulhydrater, det kan du læse lidt om her: Jeg vil gerne spise KETO men orker ikke at tælle kulhydrater, kalorier etc.

Vægttab og ketose

Ketose er ikke en forudsætning for vægttab. Men fraværet af kulhydrater og den ketogene tilstand gør at mange synes det er lettere at spise mindre og derved opnå kalorieunderskud. Det skyldes formentlig en kombination af det lave og stabile blodsukker, som har en positiv effekt på appetitreguleringen. Alt det her med vægttab og ketose er super nørdet og hvis du gerne vil dykke mere ned i emnet, jeg vil opfordre dig til at læse alle mine gode vidensartikler om emnet.