Opskrifter


Over 2.000 opskrifter

Her på siden finder du alle mine inspirerende opskrifter til en low carb livstil. Fokus er på sunde opskrifter med få kulhydrater og basis ad grøntsager, kød og fedt. Alle LCHF opskrifterne er inddelt i kategorier, så du nemt kan finde lige den opskrift du skal bruge. Uanset måltid eller højtid.

Der er over 2.000 opskrifter i alt. Du finder både lækker morgenmad og brunchnem frokost, madpakke-opskrifter, tapas, vidunderlig aftensmadskønne desserter og kage – for ikke at nævne en masse snacks og low carb brød.

Derudover er der også flere samlinger af Low Carb / Keto opskrifter, der kan guide dig igennem højtider såsom fødselsdagepåske, livets store fester og ikke mindst julen og nytåret.

Jeg har også inddelt nogle af mine opskrifter i temaer såsom Keto opskrifterMexicansk og texmex og gode gryderetter. Jeg håber du kan finde en masse inspiration der.

Opskrifter med få kulhydrater

Alle mine opskrifter er lavet med så få kulhydrater som muligt, de er altså Keto og Low Carb. Det vil sige, at de ofte er med færre kulhydrater end de tradtionelle retter og almindelige opskrifter. Fokus er nemlig på grøntsager, kød og fedt, hvilket i sig selv giver opskrifter med langt færre kulhydrater.

Nogle af opskrifterne indeholder meget få kulhydrater. De egner sig rigtig godt til dig der spiser Keto / striks LCHF. Disse opskrifter finder du her: KETO-opskrifter.

Populære LCHF opskrifter uden gluten og sukker

Alle opskrifter her på siden er uden gluten og sukker. Hvis du er på udkig efter mine mest populære opskrifter, kan du evt. kigge her: De 10 mest populære opskrifter.

Derudover har jeg natuligvis også opskrifter på andre populære opskrifter såsom pandekager, bananpandekager og boller i karry som jeg ved er nogen af de opskrifter, som der oftest bliver søgt efter. Her er de i en glutenfri og sukkerfri version.

Low Carb aftensmad

Jeg har også en masse opskrifter til Low Carb aftensmad med få kulhydrater. De mest populære aftensmadsopskrifter er blandet andet VikingegrydeKarameliseret hvidkål med spicy oksekød og bønnefritter. Så det er altid en sikker vinder at starte ud der.

Aftensmadsopskrifterne er inddelt i hovedingrediens, så du nemt fx. kan finde en opskrift med kylling, opskrift med oksekød eller opskrift med fisk. Nemt ikke?

De fleste af mine aftensmadsopskrifter er virkelig nemme og hurtigt lavet. Jeg sætter nemlig stor pris på nem aftensmad. Derfor er mange af opskrifterne lavet på kun 20-30 minutter.

Noget af det vigtigste for mig er at aftensmad er super simpelt og ikke virker uoverskueligt. Mange af opskrifterne er mad vi selv spiser herhjemme, det er altså hverdagsmad. Derfor er ingredienslisten også så kort som muligt.

Energiberegninger på alle opskrifter

Hvis du er medlem af MadbandittenPLUS får du energiberegninger på alle mine 2000+ opskrifter. Så kan du nemt afgøre, om en opskrift passer ind i netop din livsstil, uanset hvordan du spiser.

Derudover får du nye madplaner hver måned. Hvis du melder dig ind nu, får du de første 7 dage gratis – hvor du samtidig kan hente den første af madplanerne. Meld dig ind nu – alt andet er da for skørt? ;-)

Du kan samtidig gemme opskrifterne som favoritter og nemt finde dem frem en anden gang. Her kan du også nemt lave dine egne madplaner med dine egne udvalgte opskrifter, ved at oprette samlinger og dernæst udskrive en indkøbsliste.

Læs om alle fordelene ved MadbandittenPLUS lige her.

Opskrifter og madplaner

Hvis du ønsker mere inspiration – eller en hjælpende hånd med at sammensætte opskrifter og måltider – kan du se om mine Keto Madplaner eller Low Carb Madplaner er noget for dig.

Du får 5 ugers opskrifter med aftensmadsopskrifter til 5 ud af ugens 7 dage. Opskrifterne leveres som PDF og madplanen er inkl. indkøbsliste til hver uge. Alle madplanerne er inddelt efter sæson. Der findes derfor både seks forskellige Keto Madplaner samt fire forskellige Low Carb Madplaner – med masser af opskrifter.

Opskrifter i bogform

Hvis du har brug for mere inspiration og viden kan du tage et kig på mine mange bøger. De bedste fra Madbanditten er min store jubilæumsbog som indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil. Det er, uanset om du ønsker et vægttab eller bare en sundere livsstil. En Low Carb livstil med rigtig mad og uden sukker og uden kornprodukter.

Bogen indeholder 120 af mine bedste LCHF opskrifter. Du får opskrifter på både morgenmad, frokost og aftensmad. Derudover er der også en masse lækkert tilbehør, lækre dips og dressinger. For ikke at nævne opskrifter på Low Carb brød, kager og desserter. Alle opskrifterne har energiberegninger.

(reklamelink til Saxo.com)

Spørgsmål til en opskrift?

Har du spørgsmål til en opskrift, finder du et kommentarfelt under den. Her kan du også se, hvad andre har spurgt om.

Har du generelle spørgsmål til Keto, livsstil og Low Carb, kan du gå på opdagelse i alle mine Keto-artikler eller stille et spørgsmål på spørgesiden.

189 kommentarer til “Opskrifter”

 1. Hej Jane.
  Jeg har købt “Sommerklar” og har i den forbindelse et spørgsmål:
  er det ok at indtage havremælk, rismælk og soyamælk?
  Venlig hilsen Marlene.

  • Hej Marlene
   Havre og ris er jo kornprodukter, og det går jo ikke så godt, når man skal undgå kornprodukter. Og generelt skal du ikke drikke kalorier. Du skal spise mad.

   Soja.. ved jeg ikke lige. Selv kunne jeg ikke drømme om at drikke det. Men hvis du fx synes en sjat usødet sojadrik er bedre end fløde, kan du formentlig godt bytte det i den ene kop om dagen.

   Men ellers et generelt tip: Er der noget, du savner eller er i tvivl om, kan du bruge det i dit valgfrie måltid. Er der noget, der ikke er præciseret i protokollen, er det fordi det ikke indgår :)

 2. Hej Jane
  Jeg er en slikmund, jeg elsker sødt og blødt og er altid sulten. Efter at have læst din sorte KETO bog og købt din KETO kostplan er jeg super motiveret og er nu sprunget ud i at omlægge min kost. Jeg har i snart 3 uger striks spist KETO, men jeg er stadig så SULTEN og de to sidste aftner har jeg givet efter. Bare lige et lille glas koldskål, lige et par jordbær(de er jo danske) og lige en slurk mango juice og cacaomælk. Jeg har tabt mig 4 kilo og vil gerne fortsætte – og inden jeg dropper det som endnu et nederlag vil jeg give det er chance og spørger derfor om hjælp. Hvad gør jeg?
  Mvh Pernille

  • Hej Pernille
   Svaret er egentlig lige til. Så længe du bliver ved med at fodre din sukkertrang, vil du holde den i live. Og det, du gør lige nu, er lige netop dette. Du slipper sukkertrangen ved at stoppe med at stimulere den.

   Dernæst. Har du læst afsnittene om salt? Salt spiller en enorm rolle i at slippe for sukkertrangen også. Så læs/genlæs og få styr på saltindtaget. De to ting er de mest effektive du kan gøre for at mindske sukkertrang og få styr på appetitten.

   Og en sidste ting: Hvad spiser du til morgenmad? Det spiller ofte også en rolle hos dem, der oplever sult og sukkertrang på Keto.

 3. Hej Jane.
  Jeg ved ikke om du ser min besked, men ville lige dele mine tanker alligevel. :))
  Jeg er en 18 årig pige som i nogle år har haft voldsom anoreksi, jeg er endelig begyndt at komme ud af det – og tilbage til det “normale”. Jeg vil bare sige, at din blog har hjulpet helt vildt!
  Jeg er hverken på keto eller LCHF, men dine opskrifter har hjulpet meget. Jeg har spist efter hvad jeg føler min krop kan håndtere, for uden mad i længere tid er der mange ting som skal bygges op igen.
  Jeg har haft mange problemer med oppustethed etc efter at have spist pasta/ris/brød- så derfra valgte jeg at lave nogle af dine lowcarb opskrifter og det har virket så godt!
  Jeg føler mig ikke længere dårlig efter at have spist et måltid mad, det er en lettelse når man i forvejen har det svært med maden i sig selv.
  Jeg har også valgt junkfood og sukker væk, da jeg har indset at det ikke gjorde noget godt for min krop, og det faktisk bare gav mig en følelse af ubehag bagefter – mange af mine venner synes det er underligt, at jeg ikke vil mødes for at tage på pizzaria – eller at jeg ikke overspiser i vingummibamser hvergang vi ser film. Jeg har indset at man sagtens kan hygge sig uden at det skal handle om at være “usund”.
  Jeg har fulgt din blog i nogle måneder nu – og jeg ved godt at du nok ikke har erfaringer med spiseforstyrrelser, men du har altså hjulpet mig helt vildt ud på rette spor.
  Tak for det. :))

  • Årh hvor det glæder mig på dine vegne! Tusind tak for din besked. Det gør mig rigtig glad at du er på vej ud af den modbydelige sygdom og jeg er kun glad, hvis mine opskrifter har kunne hjælpe :)

 4. Hej jeg har lige et spørgsmål, jeg følger keto 4 ugers kostplan. Jeg er blevet sleevopereret( gjort mavesækken mindre) skal man spise de størrelser på maden for det virker. Og når der står til to og gem til næste dag, er det så 1 portion til aften og en portion til næste dag eller er det mad til to og så jeg tager lidt fra til næste dag 🤓🤓🥺 håber ikke det lyder for forvirrende det jeg prøver at spørge om.

  • Hej Tina
   Jeg forstår sagtens hvad du mener. Og nej, du spiser bare de portionsstørrelser, der passer til dig. Når den samlede mængde er den samme, er det uden betydning hvor mange måltider, du fordeler det på, så det er helt ok med flere men mindre måltider :)

 5. Hejsa, er det muligt at skrive sine egne kommentarer på de opskrifter man lægger i favoritter?
  Det kunne være super, hvis man selv kunne give opskrifter stjerner eller lign. efter ens egne smagsløg.
  Jette

  • Det kan man desværre ikke søge specifikt på. Jeg kan ikke lige komme på anden løsning på stående fod, at du må søge opskrifter frem, du har lyst til at lave og så vurdere om energiberegningen gør den passende til dit projekt/dagskost…

Der er lukket for kommentarer.