Opskrifter


Low Carb / LCHF / Keto opskrifter

Her på siden finder du alle mine opskrifter til en low carb livstil. Det er uanset om du spiser LCHF, striks LCHF / KETO eller moderat low carb.

Alle LCHF opskrifterne er inddelt i kategorier, så du nemt kan finde den du skal bruge. Uanset måltid eller højtid. Aftensmadsopskrifterne er derudover inddelt i hovedingrediens, så du nemt fx. kan finde en opskrift med kylling, opskrift med oksekød eller LCHF opskrift med fisk.

Der er over 1800 low carb / LCHF opskrifter i alt. Du finder både lækker morgenmad, nem frokost, madpakke-opskrifter, tapas, vidunderlig aftensmad, skønne desserter og svampede kager – for ikke at nævne en masse snacks og low carb brød.

Derudover er der også flere samlinger af low carb opskrifter, der kan guide dig igennem højtider såsom fødselsdage, påske, livets store fester og ikke mindst julen og nytåret.

Hvornår er en opskrift LCHF / Keto?

Om en opskrift er en Low Carb / LCHF opskrift eller Keto opskrift afhænger af hvad du ellers spiser igennem en dag. Det handler nemlig ikke om selve opskriften men om dit kulhydratindtag igennem hele dagen:

 • Low Carb / LCHF kost indeholder som regel max 100 g kulhydrat pr. dag.
 • Når man spiser Keto skal kulhydratindtaget ligge på omkring 20-30 g kulhydrat pr. dag.

Så kan du jo hurtigt regne ud, hvor meget kulhydrat en opskrift må indeholde pr. person eller hvor meget du må spise til hvert måltid, afhængigt af om du spiser 2 eller 3 gange om dagen. Det løber hurtigt op og derfor er det nemmest hvis du går efter kød, grøntsager og fedt.

Opskrifter på Low Carb aftensmad

De mest populære aftensmadsopskrifter er blandet andet Vikingegryde, Karameliseret hvidkål med spicy oksekød og Bønnefritter. Så det er altid en sikker vinder at starte ud der, hvis du er ny i at spise Low Carb / KETO / LCHF.

De fleste af mine Low Carb aftensmadsopskrifter er virkelig nemme og hurtigt lavet. Jeg sætter nemlig stor pris på nem aftensmad. Derfor er mange af opskrifterne lavet på kun 20-30 minutter.

Noget af det vigtigste for mig er at Low Carb aftensmad er super simpelt og ikke virker uoverskueligt. Mange af opskrifterne er mad vi selv spiser herhjemme, det er altså hverdagsmad. Derfor er ingredienslisten også så kort som muligt.

Jeg har også samlet mange af mine opskrifter i nemme LCHF madplaner, primært med Low Carb aftensmad. Alle madplanerne finder du her.

MadbandittenPLUS

Hvis du er medlem af MadbandittenPLUS får du nye Low Carb madplaner hver uge. Hvis du melder dig ind nu, får du de første 7 dage gratis – hvor du samtidig kan hente den første af madplanerne. Meld dig ind nu – alt andet er da for skørt? ;-)

Derudover får du energiberegninger på alle mine 1.800+ opskrifter. Så kan du nemt afgøre, om en opskrift passer ind i netop din livsstil, uanset om du spiser moderat Low Carb / LCHF eller KETO.

Du kan samtidig gemme opskrifterne som favoritter og nemt finde dem frem en anden gang. Her kan du også nemt lave dine egne Low Carb madplaner, ved at oprette samlinger og dernæst udskrive en indkøbsliste.

Læs om alle fordelene ved MadbandittenPLUS lige her.

Low Carb / LCHF opskrifter i bogform

Hvis du har brug for mere inspiration og viden om low carb livsstil, kan du tage et kig på mine mange bøger. De bedste fra Madbanditten er min store jubilæumsbog som indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil. Det er uanset om du ønsker et vægttab eller bare en sundere livsstil. En low carb livstil med rigtig mad og uden sukker og uden kornprodukter.

Bogen indeholder 120 af mine bedste LCHF opskrifter. Du får opskrifter på både morgenmad, frokost og aftensmad. Derudover er der også en masse lækkert tilbehør, lækre dips og dressinger. For ikke at nævne opskrifter på Low Carb brød, kager og desserter. Alle opskrifterne har energiberegninger.

(reklamelink til Saxo.com)

KETO opskrifter i bogform

Hvis du gerne vil vide mere om KETO og komme i gang med dette, kan du tage et kig på mine to Keto-bøger. Du får sammenlagt mere end 150 keto opskrifter inklusiv energiberegninger (kcal, kulhydrat, protein og fedt) og komplette kostplaner til at komme godt i gang:

Grundbog med grundig beskrivelse af keto som koncept: KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt

Hverdagspraktisk indføring til Keto uden tung og svær teori: Keto på 4 uger

De mest populære opskrifter

Spørgsmål?

Har du spørgsmål til en opskrift, finder du et kommentarfelt under den. Her kan du også se, hvad andre har spurgt om.

Har du generelle spørgsmål til Keto, livsstil og Low Carb, kan du gå på opdagelse i alle mine Keto-artikler eller stille et spørgsmål på spørgesiden.

189 kommentarer til “Opskrifter”

 1. Hej Jane.
  Jeg har købt “Sommerklar” og har i den forbindelse et spørgsmål:
  er det ok at indtage havremælk, rismælk og soyamælk?
  Venlig hilsen Marlene.

  • Hej Marlene
   Havre og ris er jo kornprodukter, og det går jo ikke så godt, når man skal undgå kornprodukter. Og generelt skal du ikke drikke kalorier. Du skal spise mad.

   Soja.. ved jeg ikke lige. Selv kunne jeg ikke drømme om at drikke det. Men hvis du fx synes en sjat usødet sojadrik er bedre end fløde, kan du formentlig godt bytte det i den ene kop om dagen.

   Men ellers et generelt tip: Er der noget, du savner eller er i tvivl om, kan du bruge det i dit valgfrie måltid. Er der noget, der ikke er præciseret i protokollen, er det fordi det ikke indgår :)

 2. Hej Jane
  Jeg er en slikmund, jeg elsker sødt og blødt og er altid sulten. Efter at have læst din sorte KETO bog og købt din KETO kostplan er jeg super motiveret og er nu sprunget ud i at omlægge min kost. Jeg har i snart 3 uger striks spist KETO, men jeg er stadig så SULTEN og de to sidste aftner har jeg givet efter. Bare lige et lille glas koldskål, lige et par jordbær(de er jo danske) og lige en slurk mango juice og cacaomælk. Jeg har tabt mig 4 kilo og vil gerne fortsætte – og inden jeg dropper det som endnu et nederlag vil jeg give det er chance og spørger derfor om hjælp. Hvad gør jeg?
  Mvh Pernille

  • Hej Pernille
   Svaret er egentlig lige til. Så længe du bliver ved med at fodre din sukkertrang, vil du holde den i live. Og det, du gør lige nu, er lige netop dette. Du slipper sukkertrangen ved at stoppe med at stimulere den.

   Dernæst. Har du læst afsnittene om salt? Salt spiller en enorm rolle i at slippe for sukkertrangen også. Så læs/genlæs og få styr på saltindtaget. De to ting er de mest effektive du kan gøre for at mindske sukkertrang og få styr på appetitten.

   Og en sidste ting: Hvad spiser du til morgenmad? Det spiller ofte også en rolle hos dem, der oplever sult og sukkertrang på Keto.

 3. Hej Jane.
  Jeg ved ikke om du ser min besked, men ville lige dele mine tanker alligevel. :))
  Jeg er en 18 årig pige som i nogle år har haft voldsom anoreksi, jeg er endelig begyndt at komme ud af det – og tilbage til det “normale”. Jeg vil bare sige, at din blog har hjulpet helt vildt!
  Jeg er hverken på keto eller LCHF, men dine opskrifter har hjulpet meget. Jeg har spist efter hvad jeg føler min krop kan håndtere, for uden mad i længere tid er der mange ting som skal bygges op igen.
  Jeg har haft mange problemer med oppustethed etc efter at have spist pasta/ris/brød- så derfra valgte jeg at lave nogle af dine lowcarb opskrifter og det har virket så godt!
  Jeg føler mig ikke længere dårlig efter at have spist et måltid mad, det er en lettelse når man i forvejen har det svært med maden i sig selv.
  Jeg har også valgt junkfood og sukker væk, da jeg har indset at det ikke gjorde noget godt for min krop, og det faktisk bare gav mig en følelse af ubehag bagefter – mange af mine venner synes det er underligt, at jeg ikke vil mødes for at tage på pizzaria – eller at jeg ikke overspiser i vingummibamser hvergang vi ser film. Jeg har indset at man sagtens kan hygge sig uden at det skal handle om at være “usund”.
  Jeg har fulgt din blog i nogle måneder nu – og jeg ved godt at du nok ikke har erfaringer med spiseforstyrrelser, men du har altså hjulpet mig helt vildt ud på rette spor.
  Tak for det. :))

  • Årh hvor det glæder mig på dine vegne! Tusind tak for din besked. Det gør mig rigtig glad at du er på vej ud af den modbydelige sygdom og jeg er kun glad, hvis mine opskrifter har kunne hjælpe :)

 4. Hej jeg har lige et spørgsmål, jeg følger keto 4 ugers kostplan. Jeg er blevet sleevopereret( gjort mavesækken mindre) skal man spise de størrelser på maden for det virker. Og når der står til to og gem til næste dag, er det så 1 portion til aften og en portion til næste dag eller er det mad til to og så jeg tager lidt fra til næste dag 🤓🤓🥺 håber ikke det lyder for forvirrende det jeg prøver at spørge om.

  • Hej Tina
   Jeg forstår sagtens hvad du mener. Og nej, du spiser bare de portionsstørrelser, der passer til dig. Når den samlede mængde er den samme, er det uden betydning hvor mange måltider, du fordeler det på, så det er helt ok med flere men mindre måltider :)

 5. Hejsa, er det muligt at skrive sine egne kommentarer på de opskrifter man lægger i favoritter?
  Det kunne være super, hvis man selv kunne give opskrifter stjerner eller lign. efter ens egne smagsløg.
  Jette

  • Det kan man desværre ikke søge specifikt på. Jeg kan ikke lige komme på anden løsning på stående fod, at du må søge opskrifter frem, du har lyst til at lave og så vurdere om energiberegningen gør den passende til dit projekt/dagskost…

Der er lukket for kommentarer.