Opskrifter

KETO-opskrifter i bogform

Tag et kig på mine to Keto-bøger. Sammenlagt mere end 150 opskrifter med energiberegninger (kcal, kulhydrat, protein og fedt) og komplette kostplaner til at komme godt i gang:

Grundbog med grundig beskrivelse af keto som koncept: KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt

Hverdagspraktisk indføring til Keto uden tung og svær teori: Keto på 4 uger

Keto bøger på dansk af Jane Faerber fra Madbanditten.dk

166 kommentarer til “Opskrifter”

Skriv en kommentar

 1. Mega fed hjemmeside.
  Meg Kinney dog gods mangle sådan en tøm køleskabet agtig, hvor man evt kunne søge på ingredienser.. og det kunne være mega fedt med en app.

  Kh Pia

  Svar
  • Hej Pia
   Megagod idé med tøm køleskabet funktion!

   Mht. app, kender du tricket med at gemme til hjemmeskærm? Sætter lige guide ind her:

   Iphone

   Gå på Madbanditten.dk på din telefon
   Nederst er der en pil, der peger opad. Tryk på den og vælg ‘Føj til hjemmeskærm’.
   Nu lægger Madbanditten sig som en app på din telefon

   Android

   Åbn Firefox til Android og gå til madbanditten.dk
   Tryk på knappen Menu (enten nederest på skærmen (på nogen enheder) eller i det øverste højre hjørne af browseren) , og tryk så på “Side”.
   Tryk på “Føj til startskærmen”
   Din genvej til Madbanditten er nu oprettet og ligger som en app på din telefon

   Svar
 2. Hej Jane.
  Rigtig flot hjemmeside du har fået lavet og mange gode opskrifter.
  Men har et ønske😉
  I favoritter gemmer jeg flere af de lækker opskrifter , men alle ligger mellem hinanden. Kunne det lade sig gøre at man selv kan lave mapper og gemme de forskellige opskrifter i???
  Mvh. Ulla

  Svar
  • Ja det er netop den næste funktion, vi lancerer. Vi var ikke tilfredse med hverken design eller brugervenlighed i det system, vi havde købt til det, så vi er ved at designe vores eget, så det bliver både pænt og nemt at bruge. Her vil også kunne lave egne madplaner fx og generere en samlet indkøbsliste :)

   Svar
 3. Et ønske:
  En mulighed for at skrive en ingrediens og der ud fra blive henvist med links til dine opskrifter med den ingrediens fx.:
  Søg opskrifter med: Rosenkål
  Links
  Links
  Links

  Svar
  • Åh det ville være så rart. I mellemtiden kan søgefeltet måske agere den funktion. Søg på rosenkål og alle opskrifter med den kommer op❤️

   Svar
  • Jeg tror ikke, jeg har en opskrift på det her på bloggen. Hvor meget jeg end selv elsker dem, spiser jeg dem sjældent, da jeg forsøger at spise Low Carb det meste af året. Men har du måske min bog Madglad? Deri har jeg brugt søde kartofler et par gange…

   Svar
 4. Hej Jane
  Det er en super flot hjemmeside du har fået lavet 😊 Med mange dejlige opskrifter.
  Det ville dog være dejligt med en indholdsfortegnelse over opskrifterne.
  Det tager herre lang tid at se alle siderne igennem hvis man ikke kan huske det nøjagtige navn på opskriften .
  Eller har jeg bare ikke fundet den 🤔

  Svar
  • Hej Lise-Lotte
   Har du set de mange kategorier, der er, hvis du scroller ned? Vi har netop prøvet at opdele opskrifterne, så de er nemmere at finde ved at kategorisere dem på kryds og tværs. Måske kan du ikke huske, hvad opskriften hed, men du kan sikkert godt huske om den var med oksekød eller kylling. Det er derfor vi har lavet ‘aftensmad -oksekød’, ‘aftensmad-kylling´ osv. Og så har vi samtidig forbedret søgefunktionen, så den er mere effektiv.

   Der ligger 2000 opskrifter her på siden. Det er bare virkelig svært at fremhæve dem alle.

   Svar
 5. Hej Jane, jeg er på keto på femte uge og jeg trives fint på dette, men pga. vandrivende medicin ligger jeg nu alt for lav i kalium, salt, magnesium og kreatinin, selvom jeg har taget magnesium tilskud i mange år. Lægen bad mig holde pause med centyl 1 måned, men hvad kan jeg selv gøre for at øge disse elektrolytter når jeg er på Keto? Hvilke grøntsager er der mest i? Jeg tager 1 spsk salt pr dag fordelt over dagen og jeg tager elektriske spormineral dråber og 800 mg magnesium og har ikke længere kramper i læggene om natten. Måske er dette spørgsmål uden for dine referencer men jeg ved du er eksperten på mad :D
  MVH Anne

  Svar
  • Hej Anne
   Hvor er du sej. Og du har ret, det ligger udenfor mit kompetenceområde men det er faktisk også umuligt at svare på uden at lave en grundig analyse af din kost. For kun sådan kan vi se, hvad din nuværende kost indeholder og hvor du har brug for at justere.

   Selv bruger jeg et program, der hedder Cronometer. Det er amerikansk og læringskurven er lidt stejl. Men fordelen ved Cronometer er at det er det bedste redskab, der findes, når vi skal tracke mikronæringsstoffer (vitaminer og mineraler), og samtidig har Cronometer (i hvert fald betalingsversionen) en funktion, hvor den kan forelå madvarer for at lukke næringsstofhullerne.

   Generelt kan man sige at når vi analyserer en veltilrettelagt Ketokost (den slags, jeg taler om med kød/protein og grøntsager i centrum), så er det især natrium (salt) og magnesium, vi har svært ved at få nok af. Det er derfor mange supplerer med de to ting.

   Kalium kan vi normalt godt få nok af.
   Her er fx kalium pr. 100 g i en række gængse madvarer:
   Avokado: 450 mg
   Spinat: 449 mg
   Broccoli: 389 mg
   Laks: 362 mg
   Oksekød: 302 mg
   Svinekød: 320 mg
   Kylling: 281 mg

   Sammensat klogt kan du altså fint undgå tilskud. Skulle du have brug for tilskud alligevel, er Seltin Mineralsalt en fin og nem løsning. Det består af 50% natrium (salt), 40% kalium og 10% magnesium.

   Men idet du tager tilskud allerede er det svært at sige.

   Det vigtigste er jo også at balancen mellem natrium og kalium er, som den skal være.

   Men mest vigtigt synes jeg faktisk, du skal spørge din læge. Når der er medicin involveret, er det rette kommandovej, synes jeg.

   ❤️❤️

   Svar
   • Hej Jane, tak for dit meget udførlige svar som jeg først har set i dag, da jeg ikke har kunnet finde mit eget indlæg hø hø, men jeg får heldigvis ikke længere vanddrivende medicin :D
    Rigtig god dag til dig

    Mvh Anne

    Svar
 6. Hej Jane
  Jeg er rigtig glad for dine opskrifter og bøger. Min kæreste har været lidt med på sidelinjen men vi bliver i tvivl om det er en god ide at han skal gå helt over til keto, da han fik en gastic bypas operation sidste år i marts. Har du nogen erfaring med det?

  Svar
  • Hej Sine
   Jeg har kun lidt erfaring med det igennem de af mine læsere, der er GB opererede. Mig bekendt går det helt fint. Ofte er de bange for at fedtindtaget fører til dumping men erfaringen er at det ikke sker, når fedt spises i fravær af kulhydrater som på Keto. Men at det kun er i den gode gamle fedt+kulhydrat-kontekst. Vibeke fortæller lidt om det her: Vibekes historie

   Men at rette fokus på protein og grønt, som jeg jo gør (modsat mange andre), og ikke på fedt, er også en god idé. Især når man skal sikre så næringsrig kost som muligt. Og er det ikke muligt at spise store portioner, kan man sagtens spise flere mindre måltider.

   Var det sådan nogle betænkeligheder, I havde? Eller var det andet, I tænkte på?

   Svar
  • Hej Tugce
   Det afhænger af din kontekst, dit mål, din mad-strategi osv.

   Er du interesseret i Keto, er det ofte en kost, der nedsætter appetitten, sådan at reguleringen af mængder giver sig selv. Læs fx her: Begynderguide til Keto

   Du kan også købe min bog Keto på 4 uger, som indeholder komplette kostplaner til 4 uger, hvor jeg giver et bud på hvor meget, du bør spise. Kostplanerne er her rettet mod vægttab.

   Svar
 7. Hej Jane
  Jeg har levet efter Keto i snart to måneder, og det går rigtig godt. Jeg taber mig stille og roligt, og der er forsvundet en del cm om maven💪 Jeg træner 3-4 gange om ugen.
  Synes dog at jeg tit oplever at have “gummiben”, som i at jeg næsten ikke orker at gå bare lidt? Jeg er god til at tage et glas vand med salt to gange om dagen, og et ekstra når jeg træner.
  Er der andet jeg kan gøre?

  Vh
  Anette

  Svar
  • Hej Anette
   Hvis det skyldes elektrolytubalance skal du måle dit saltindtag op og så lave dine justeringer deri ud fra den baseline. Det er ikke helt nemt at gøre men afhængigt af din kost, altså hvilke madvarer, du rent faktisk spiser, kan du fx prøve at måle 5-10 g salt op i en lille skål og den skal du så have tømt ved dagens slutning. Dette er i supplement til at du salter din mad godt.

   Det vigtige er dog ikke kun saltindtaget men også samspillet med kalium. Kalium får vi dog nok af i kosten, hvis vi spiser en veltilrettelagt Keto-kost. At tracke sine mikronæringsstoffer i fx Cronometer i en periode kan være meget øjenåbnende. Det er bl.a. det, vi gør på Keto Udfordringen.

   Et andet godt bud er også kalorieindtaget og slutteligt også kulhydratindtaget. I min erfaring vægter kalorieindtaget tungest her. Så du kan også slet og ret spise mere. Det vil skrue ned for vægttabet men det kan jo være en byttehandel, der er værd at tage med.

   Håber det kan hjælpe dig lidt videre❤️

   Svar
   • Tak for dit svar😊
    Jeg vil prøve at få mere salt, som du beskriver. Jeg tror faktisk ikke jeg salter min mad ret meget, så måske er det løsningen 😊 Jeg prøver💪🍀

    Bh
    Anette

    Svar
 8. Hej Jane,
  Har netop købt Keto på 4 uger og er i gang med første uge. I går kørte jeg hård mountainbike træning uden at skulle snacke hele tiden undervejs- skønt at opleve, at jeg var mæt ‘bare’ på dagens morgenmad og frokost.

  Mit spørgsmål går på aftensmadopskrifterne, som er til 2 personer. Skal det forstås som A) 2 personer spiser aftensmad og der skal stadig være nok til 1 gang frokost, eller B) 1 person spiser aftensmad og gemmer resten til frokost?

  Det slog mig lige i går, at jeg måske har overspist jalapeno popper kylling, da jeg lavede retten, som den stod i opskriften og spiste halvdelen til aften og halvdelen til frokost.

  Med venlig hilsen Katrine

  Svar
  • Hej Katrine
   Megafedt at høre!
   Sådan som jeg læser det, gjorde du det rigtigt. Hvis der står 2 personer, er opskriften til 2 personer og altså ingen frokost. Er du alene om at spise opskriften, kan du spise en portion til aften og én til frokost næste dag. Er I to til aftensmaden derhjemme, skal du skalere op for at have til frokost.

   Og kæmpe anbefaling til at gøre netop det: Spise rester næste dag. Det gør det hele så meget lettere.

   Svar
 9. Kan man gå på keto som vegetar? Kan du hjælpe? Jeg spiser ingen dyr, men kan godt spise æg og mælkeprodukter.
  Glæder mig til dit svar

  Svar
  • I teorien ja, i praksis nej. Keto har animalsk protein i centrum for at lykkes med den kraftige kulhydratrestriktion. Planteproteiner kommer med kulhydrater og kan ikke bruges i denne sammenhæng. For dig vil det betyde en absurd mængde æg og ost. Jeg har svært ved at se det som en langtidsholdbar løsning og jeg kan ikke stå på mål for det. En mere liberal Low Carb-kost kan være et fint alternativ. Her kan man kombinere med bønner og linser, så det ikke bliver så ægge- og ostetungt. Det synes jeg er langt mere realistisk og det har jeg lavet et forslag til her: Low Carb Vegetar

   Svar
 10. Hej Jane.
  Nu er jeg prøvet at bage Lyst formbrød 2 gange. 1. gang baget jeg den 40 min på 175° der fald den sammen da den kom ud af ovnen og den var meget klæbrig. 2. Gang gav jeg den 50 min der fald den lidt sammen men den er men virker stadig klæbrig. Jeg har fuldt din opskrift helt.
  Skal brødet være sådan?
  Hilsen Heidi

  Svar
  • Nej bestemt ikke. Min første tanke er at du har brugt almindeligt mandelmel i stedet for det fedtreducerede mandelmel fra Funktionel Mad, som der står i opskriften. Så vil du ende med en underlig omelet-agtig masse, der ikke rigtigt hænger sammen. Kan det være det?

   Svar
 11. Hej.
  Kan jeg se nogen steder kalorie indhold i dine opskrifter?
  Mener du har skrevet eller sagt noget om det ! Men jeg kan altså ikke finde det….
  VH.
  Lykke

  Svar
 12. Hej Jane ?
  Grønlangkål lavet på 1/2 hakket grønkål og 1/2 hakket hvidkål, lidt fløde, salt og hvid peber, sammen med kogt hamburgerryg. Er det ikke en menu med få kulhydrater?

  Hilsen Heidi

  Svar