Keto Udfordringen

Keto Udfordringen er en meget specifik protokol, jeg har udviklet med henblik på at tabe fedt i et accelereret tempo.

Det er Keto for viderekomne og ikke for nybegynderen. Er du nybegynder, skal du starte med mine Keto-bøger eller med mit Kickstart Kursus.

Keto Udfordringen er for dig, der:

 • har spist Keto i længere tid og derfor allerede har en fedtforbrændende krop
 • har en grundforståelse om makronæringsstoffer (protein, kulhydrat og fedt) og deres rolle i Keto-kosten
 • har læst mine Keto-bøger eller været på Kickstart
 • har erfaring med at tracke kalorier, kulhydrater, protein og fedt eller er parat til at lære det i en fart
 • er selvkørende i din Keto-kost og selv sammensætter måltider uden opskrifter, kostplaner osv.
 • er parat til at tage mere drastiske metoder i brug med det formål at tabe fedt i en fart
 • godt kan lide en lidt kontant tone (Janes Real Talk) uden alle gråzonerne

Du kan også godt hoppe ombord i Keto Udfordringen, selvom du ikke opfylder disse krav, men det bliver en mere brutal oplevelse for dig så.

Er det noget for dig? Så klik herunder og få tilsendt den på mail.

Send mig Keto Udfordringen nu >>

Dette indeholder Keto Udfordringen:

Keto Udfordringen er ikke et oplæg til en permanent livsstil. Det er et specifikt redskab til at skrue op for fedttabet i en periode.

Det er hardcore, præcise retningslinjer for, hvor mange kalorier, du skal spise hver dag, hvor meget kulhydrat, protein og fedt, hvor mange måltider, hvordan du holder styr på dit indtag og hvordan du monitorerer dit indtag af vitaminer og mineraler, særligt dem, der har med elektrolytbalancen at gøre.

Der er regler for, hvad du skal hver dag og hver uge, og hvordan du måler din fremgang og justerer ind, hvis du ikke er tilfreds.

Du får de overordnede regler men forventes selv at omsætte dem til praksis. Det er derfor den er for viderekomne.

Protokollen indeholder også retningslinjer om hvilke typer træning, du bør lave hver dag og uge men igen, skal du selv finde ud af at omsætte det til praksis.

Det er lige mig – Send mig udfordringen på mail >>

Keto Udfordringen er IKKE:

 • opskrifter og kostplaner
 • en kulinarisk rejse
 • et forløb, hvor jeg tager dig i hånden
 • et oplæg til en varig livsstil

Det er en protokol – dvs. en række beskrevne retningslinjer, som du selv forventes at kunne omsætte til praksis.

Keto Udfordringen - protokol til accelereret fedttab

Resultater som aldrig før

Jeg vil bare sige tusinde tak. Jeg har de sidste 8 uger været på keto udfordringen, og sikke en øjenåbner det har været.
Du har utallige gange  sagt det…. Taber du dig er du i kalorieunderskud, mælkeprodukter kan spænde ben for vægttab, du spiser mere end du går og tror osv osv, og hver gang jeg læser det, tænker jeg: jøsses hvem er det der ikke fatter det????? Nå men det er så bla. mig.

Jeg har spist kålsalat hver dag, en slags protein, lidt mayo og masser af salt og vand. Og det har overhovedet ikke været kedeligt. Elsker bare maden

Jeg har været til fødselsdage og andet socialt hvor jeg har spist så meget keto jeg kunne, men dog ikke 100 %.

Resultatet er  – 50 cm fordelt på kroppen og – 8 kg. Hurra hvor er det fedt.
Så tusinde tak for at blive ved med at sige det. Jeg hørte og forstod det denne gang. Tak ♥️

Er du klar til Keto Udfordringen?

Så klik herunder og skriv dig op til at modtage den på mail:

Jeg er klar til en udfordring – Send mig udfordringen på mail >>

At skrive ja tak eller lign. i en kommentar herunder er ikke nok til at få tilsendt materialet. Du skal aktivt klikke på linket og skrive dig op til at modtage det.

NB: Har du en spisesforstyrrelse, eller er du kørt helt ned under gulvbrædderne af stress, er Keto Udfordringen ikke for dig.

150 kommentarer til “Keto Udfordringen”

Skriv en kommentar

 1. Hej Jane.
  Min mand og jeg har nu været på Keto diæt i 14 uger. Min mand har tabt 16 kg og jeg har tabt godt 13 kg. Vi er yderst tilfredse med med vores vægttab og vi synes ar dine forslag til opskrifter er perfekte. Vi føler at vi daglig får nogle rigtig dejlige smagsoplevelser. Jeg har lige købt din nye bog og jeg glæder mig meget til at komme i gang med de nye spændende opskrifter.
  De sidste uger har jeg dog fået det problem, at jeg taber meget mere hår end nogensinde før. Har du en ide til hvad jeg gør forkert eller om jeg evt mangler nogle mineraler.
  Mange hilsener
  Hanne.

  Svar
  • Hej Hanne
   Hårtab er desværre en kedelig konsekvens af vægttab. I tilfælde af energiunderskud bliver hår det mindst vigtige at tilgodese. Det er dog oftest forbigående. Der, hvor man på Keto ser hårtab oftest er, når man spiser for lidt protein. Det er bl.a. derfor mine bøger lægger vægten på protein og ikke på fedt. Så det bedste råd til dig er at øge proteinindtaget.

   En veltilrettelagt Keto-kost giver ikke næringsstofmangler og kosttilskud til hår virker kun, hvis det er næringstofmangler, der er årsag til hårtabet. Det kan være svært at vide men er du interesseret i at analysere din egen kost, kan jeg anbefale et program som Cronometer, som er det bedste på markedet til netop mikronæringsstofanalyser (vitaminer & mineraler).

   Svar
 2. Kære Jane.
  Tillykke med jubilæums bogen! Jeg elsker den.
  Efter halvanden uge med bekymringsfri tilstand (ost og nødder på ferie) vender jeg hjem til genstart på protokollen. Jeg befinder mig godt i det system og er blevet gode venner med Crono. Mit største problem er dog at jeg får sygt meget tynd mave af det, jeg dealer også med IBS symptomer, men jeg burde ikke få reaktioner af den rene mad jeg spiser. Jeg bliver bare så fortvivlet. Har prøvet lactocare som hjalp i en dag, men det har stået på i fem dage nu. Jeg passer på med for store mængder salt og holder mig egentlig fra magnesium tilskud, da det kan give problemer.
  Overvejer at køre ren carnivore, for at få ro på, men ved ikke om det er anbefalelsesværdig, da jeg kommer til at gå i helt minus på carb fronten. Skal jeg da gå op i protein? Spiser 105g nu og har rigelig appetit til mere.
  Det er bare super frusterende at have sådan en drilsk mave. Det giver jo ikke mening at få the runs af en agurk 🤷🏼‍♀️

  Svar
  • Åh det er også bare dødsvært. Min mave reagerer også sådan og jeg er i tvivl om hvad det skyldes. Jeg har nogle teorier om at protein-fedt-ratioen kan spille en rolle. Altså at proteinindtaget relativt til fedtindtaget kan have betydning, for det eneste, jeg reelt gjorde var at sænke fedtindtaget. Fiberindtaget kan også spille ind og hos nogle, måske mig, kan for mange fibre betyde at der trækkes for meget væske ind i tarmen og det giver diarré. Fibertypen kan også spille ind. Jeg oplever at gulerødder fx passerer noget rarere end (rå) kål. En anden tanke er, at det er kalorieunderskuddet, der trigger det. Det er de nogle af teorier, jeg sysler lidt med. I don’t know…

   Carnivore giver mig ro i maven men diarré all day long. Uden ubehag godt nok men helst med et toilet i nærheden. Jeg holdt ud i lidt over tre uger og så gad jeg ikke det renderi længere. Måske var jeg for utålmodig.

   Ej men det er jo så svært at ramme det rette leje, når maven er sart. Suk…😑

   Svar
   • Det er superfrustrerende.
    Men tak fordi du gav mig et svar, så føler jeg mig ikke så alene med det!
    Jeg tilfører ikke fedt i store mængder, steger højst i en klat smør, resten af fedtet kommer fra kød og æg. Har også tænkt om det kunne være æggene som første måltid, som giver problemer, jeg har engang læst at nogen kan reagere på det, var det mon dig der skrev det?
    Jeg synes det er svært at skulle finde en balance. Og det er udmattende at skulle tænkte på at have et toilet i nærheden. Især når det går ud over gåture og andet træning.
    Spændende teori med at underskuddet kan trigge det! Jeg fortsætter og ser det an. Holdte de otte uger sidst med vægtnedgang på 9kg 😇

    Svar
    • Oh yes, æggene om morgenen har i årevis givet mig problemer og for mig fungerer det bedst at spise dem op ad dagen eller slet ikke. Så hvis du ikke har testet det, ville jeg klart gøre det. Aftensmadsrester er en kæmpe gave her.

     Jeg har ikke spist æg om morgenen i… måske 3-4 år eller deromkring og på det sidste er jeg begyndt at teste det lidt igen. Ikke hver dag men engang imellem. Kogte æg virker på mig meget bedre end røræg og omelet. Hvorfor det er, aner jeg ikke…

     Svar
 3. Hej Jane, som flere andre skriver…har også været med på kick-start…har dine bøger….ved godt at keto er godt for mig og min endometriose, nå ja og de andre gode ting der følger med.

  Dejligt med din mail her til morgen og keto udfordringen, kom lige på den rigtige dag. Keto udfordringen virker lige noget for mig med regler og simpelhed – det går løs fra næste uge. Komme tilbage på sporet på en fed måde.

  Passer godt i at vi laver ugeplan hver søndag og handler én gang om ugen.

  Men nu kommer mit spørgsmål ift. løbetræning som du skriver om – det vil jeg så gerne have plads til, giver mig stor glæde og haft stor motivation også henover sommerferien. Jeg løber 3 gange om ugen også efter fast plan, det er lige noget for mig. Det er typisk mellem 50-90 minutter (8-15 km). Jeg forestillede mig at jeg kunne bruge din guide om ekstra på træningsdage. Har dog prøvet at løbe en halvmaraton, hvor jeg blev svimmel og skidt de sidste par km. Min eftertanke var at jeg havde menses og nok skulle have justeret med lidt mere kulhydrat lige der.

  Håbede du kunne guide og anbefale hvad jeg skal gøre på træningsdage?

  Tak for Madbanditten og inpirationen fra dig igennem årene.
  /Heidi

  Svar
  • Hej Heidi
   Åååh jeg er så splittet der. Min grundholdning er at træning er godt. Al træning. Og træningsglæde er det bedste, der findes.

   Når jeg specifikt fraråder langvarig cardio-træning som løb i Keto Udfordringen er det fordi der er risici forbundet med meget lavkaloriediæt, som Keto Udfordringen jo lægger op til og grunden til det accellererede fedttab og langvarig cardiotræning. At styrketræne med det formål at beskytte muskelmasse, som jo også er en risikofaktor at tabe jo lavere kalorieindtaget bliver er derfor et bedre valg.

   Måske kunne du lave et kompromis? Beholde løbetræningen men lægge dig i den høje ende af det foreslåede kaloriespektrum?

   Du behøver ikke ekstra kulhydrater til din løbetræning men du behøver at have styr på din elektrolytbalance. Det er det, Keto Udfordringen gør via salt og mineralanbefalingen. Her vil du måske også lægge dig højt på løbedage.

   Det ville være mit input :)

   Svar
   • Hej Jane

    Tak for svar (troede jeg fik det på mail også, håbede på svar…nu ser jeg du jo har svaret hurtigt, men ser det kun ved at gå ind på siden), no worries 😊

    Er igang på nu dag 3. Cronometer oplevedes som showstopper for mig, når jeg skulle lede efter de engelske ord og ikke kunne bygge et måltid. Jeg er i stedet begyndt med ‘Yasio’ og kan godt se den ikke er lige så detaljeret mht vitaminer og mineraler – omvendt så opleves det utrolig meget lettere at taste ind og fx taste dine måltider ind fra Sensommer og så ‘bare’ vælge det, det er første gang jeg prøver at være så nøjeregnende nu med keto udfordringen – faktisk ret motiverende at strukturere og holde styr på det.

    Det går fint med at holde mig til kulhydrater, nået op på 23 g. Fedt på 68-73 g. Jeg kan nu faktisk spotte min udfordring er at få protein nok på 100 g (har kun nået omkring 70 g begge dage), så der er jeg nødt til arbejde mere med bedre / gode valg – æg er tungt for mig om morgenen (altid været), men gør det lige nu pga let løsning.

    Jeg har vejet 5 gram salt af om morgenen og får det brugt i løbet af dagen.

    Kan godt mærke keto flue har sat ind med tunge ben og tungt hoved. Skal også højere op i protein. Så i min krop kan jeg mærke mit fokus er nødt til at være at få styr på den del inden jeg igen kan læbetræning forhåbentlig næste uge (savner det allerede), det ville ikke blive godt i disse dage.

    Fair jeg hører hvad du siger, jeg læser som læg mig i den høje ende med fedt på 100 g + 25g protein på træningsdag og sikre mig elektrolytter.

    Kan også se jeg måske ikke får kalium nok, når jeg ikke kan aflæse i ‘Yasio’. Håber pt den del går.

    Har fastholdt mit tilskud af vitaminer, som jeg plejer at tage
    Magnesium – Mablet (360mg) – godt til muskelkramper efter meget aktivitet….av sv 😉😊
    Symbioflor+
    Bio-Selen
    D-pearls
    B Complex plus
    Omega3 – Puori

    Håber jeg får både keto udfordring og løb til at fungere sammen.

    Tak fordi jeg fandt dig / Madbanditten. Da jeg endelig kom på Kickstart i 2017 var simpelthen så godt til min endometriose, det virker bare!! 👏🏻😊

    Vh Heidi

    Svar
 4. Kære Jane – og alle andre der læser med.

  Jeg har gennemført Keto kickstart med kæmpe succes, simpelthen fordi jeg har “gennemført” – jeg har holdt ud og holdt ved og jeg har gjort mig umage. Jeg har trådt ved siden af, men fundet vejen igen. Jeg har nydt hver en daglig mail og genhørt alt materialet flere gange, det er så godt.

  Jeg har nu mod på mere og har købt Keto Udfordringen. Jeg bruger ligeeee lidt tid på at blive dus med Frk. Cronometer, det kræver lidt mere end simple madlog – men der går nørd i den, på den fede måde.

  Jeg vil egentlig bare høre om der findes en FB gruppe til os som følge din Keto protokol? Det kunne være genialt med et sted at vidensdele, inspirere og heppe på hinanden.

  Kærligst Maria

  Svar
  • Hej Maria
   Hvor er du SEJ og hvor er jeg glad for at høre det. Virkelig❤️🔥

   Og spændende med Keto Udfordringen. Det er virkelig en fed udfordring, synes jeg selv i al beskedenhed :)

   Der findes ingen gruppe. Jeg forstår godt at det kunne være rart, men de grupper flyder over med fejlinformation på et splitsekund og hertil kommer alle de skuffede følelser, når naboen taber 5 kg imens man selv kun taber 1. Og alt det jazz. Og det bliver bindegalt på ingen tid. Det kræver døgn-moderering at køre de grupper, og det vil jeg ikke. Så nu fik du lige hele forklaringen :)

   Svar
   • Kære Jane.
    Tusind tak for lyn-hurtigt svar.

    Og ja, du har helt ret – misinformation og “egne regler” fylder ofte ALT i disse grupper. Jeg har valgt at følge DIG – og faktisk kun dig når det gælder LCHF og keto. Jeg har været med på vognen fra Madbandittens spæde start og har aldrig haft behov for at søge information andre steder, simpelthen fordi alt hvad du laver det er SÅ gennemarbejdet, TAK for det.

    Jeg vil nørde keto udfordringen lidt nærmere og begynde at tracke mine måltider i Cronometer, det gode ved at spise simpelt, er at tracking er til at overkomme og jeg ikke skal indtaste div. opskrifter og tjavs, dét er dræbende.
    Jeg tror at løsningen for mig, er at følge en simpel, hjemmelavet måltidsplanlægger. To-tre eksempler på morgenmad, frokost og aftensmad, og så følge dem. Jeg er glad for din pointe med at tracke FØRST og planlægge ud fra det, ikke omvendt – det giver så meget mening.

    Kærligst Maria

    Svar
 5. Hej Jane.
  Først og fremmest vil jeg gerne sige tusind tak for din blog, dine bøger og nu Keto Udfordringen😊
  Jeg er vild med at være igang med udfordringen på nu anden uge og får virkelig øjnene op for nogle ting efter to år med keto/lchf – hold da op hvor kan man snyde selv altså😅
  Jeg er dog lidt i tvivl omkring træningsdelen, da jeg lidt savner en definition på forskellen mellem styrketræning og hiit. Jeg lavede før jeg startede på udfordringen noget træning med et program på YouTube som er en blanding af løft med kettelbell og øvelser med egen kropsvægt (burpees, push-ups, squats og lignende) og jeg bliver usikker på om det er styrke træning eller hiit – eller måske en blanding?
  Håber mit spørgsmål giver mening, for jeg ville være ked af at misse noget vigtigt og har indtil nu tænkt at når jeg ikke er i tvivl om at jeg har muskler dagen efter træning må det være styrketræning selvom der bestemt også er høj puls🥴

  God dag
  Anna

  Svar
  • Hej Anna
   Fedt at høre – og du er bestemt ikke alene om selvbedraget. Den båd er vi allesammen i 😅 Det er derfor den udfordring er så fed.

   Din træning lyder som begge dele men jeg tror, jeg ville klassificere den mest som HIIT/kredsløbstræning. Den høje puls kan desværre betyde, at du ikke får den samme muskelstimulans, som hvis du lavede ‘traditionel styrketræning’ med tunge løft. Men altså al træning er godt. Hvis du er glad for din nuværende træning, ville jeg ikke ændre det (træningsglæde er vigtigt og det, du laver, er stadig hundrede gange bedre end fx ren cardio som løb, spinning osv.). Er du frisk på at prøve nyt en dag, kan du kaste dig over styrketræning, som formentlig er det mest effektive, man kan lave hvis målet er muskelopbygning.

   Svar
 6. Hej Jane

  Ja, læringskurven er stejl og jeg har forsøgt siden du udgav protokollen, og jeg kan ikke få det til at virke. Nu skal jeg have en periode med “almindelig” keto, så jeg ikke føler det her var en fiasko. Jeg kan simpelthen ikke forstå at folk skriver de har tabt fedtmasse og samtidig har haft svært ved at få nok grøntsager..

  Mit spørgsmål er så hvor du køber seltin mineralsalt for jeg kan ikke finde det i helsebutikkerne. Kan du anbefale et sted at søge?

  Mvh Susanne

  Svar
  • Jeg fandt Seltin i min lokale Irma. Forinden var jeg også flere steder forgæves. Måske findes der andre lignende mærker. Jeg er på ferie lige nu og her fandt jeg Lo-Salt i supermarkedet (Frankrig) efter helt samme koncept.

   Svar
 7. Jeg havde liiidt svært ved at komme i gang med chronometer og registrering af mad for slet ikke at tale om at undlade mejeri produkterne 😜 men efter 1,5 måned på den er jeg gået fra fedtprocent på 25 til 21.8 – samme periode et vægttab på 1,5 kg. og øget muskelmasse. Er ved at være i mål nu og så fortsætter jeg med alm. lchf men med mulighed for at bruge dette redskab igen i perioder. Tak for dig ❤️

  Svar
  • Sådan Tina – megagodt gået💪🏼💪🏼

   (Og ja, læringskurven er lidt stejl men klart det værd❤️)

   Svar
 8. Har aldrig rigtig prøvet at tracke før så har leget lidt med Cronometer før jeg starter udfordringen. Jeg må indrømme at jeg synes det er meget få grøntsager jeg kan få. 350 g forskelligt kål og et lille løg og så er jeg tæt på de 20 g kulhydrat. Plejer at spise 600-800 g grønt hver dag … Men jeg må være lidt sulten i starten 😊

  Svar
  • Jeg tror, du har indstillet din cronometer forkert. Folk på Keto Udfordringen knokler generelt for at komme op på de 20 g og jeg selv er fx nødt til at lægge tomater, gulerødder og nogle gange lidt bær til for at lykkes.

   Svar
  • Hej Pernille.
   Jeg når også hurtigt op på de 20g. kulhydrater. Og til min frygt har jeg opdaget, at der er kulhydrater i min kaffe – det viser Chronometer at der er!!! Dét var et chok.

   Jeg har i dag spist følgende kulhydrater (jeg kan ikke huske de præcise antal gram, men har copy fra Cronometer)

   ca 110g = Broccoli, Raw 6.6 g
   ca 50g = Avocados, Raw, Florida 3.1 g
   ca. 50g = Mushrooms, Raw 3.0 g
   3 kopper a 200g = Coffee, Prepared From Grounds 2.8 g
   3 æg, ialt 175g. = Raw Egg 1.9 g
   50g = Spinach, Raw 1.8 g
   200g =Tea, Brewed, Unsweetened 0.9 g
   24 g = Bacon, Pork 0.4 g

   Er det mon mig der også har indstillet den forkert? – jeg prøver lige at genlæse protokollen og Janes svar her på siden!

   Mvh. Maria

   Svar
   • Ja det ser ud til at du har indstillet den forkert – håber, du fandt ud af det i din genlæsning af protokollen :)

    Svar
    • Hej Jane.
     Jeg fandt fejlen og det hjalp MEGET på mit indtag af kulhydrater. Nu kan jeg næsten ikke tygge mig igennem alt det kål, spinat osv. som der kan presses ind på 20g.
     Jeg arbejder stadig på at finde en daglig måltidssammensætning hvor jeg rammer/når de forskellige mængder så nært som muligt :)

     Mvh. Maria

     Svar
     • Hej Maria.
      Jeg benytter selv Cronometer og er også lidt i tvivl om jeg har fået sat det rigtigt op omkring tracking af kulhydrater :-) . Jeg har sat den til “Net carbs” sat et flueben i “Sugar Alcohols”. Er det også sådan du har sat din op?

 9. Jeg er påbegyndt Udfordringen og bliver gladere og gladere for Cronometer, hvilket ikke var tilfældet i starten…. :-)
  Jeg synes dog, jeg kan spise en stor mængde kulhydrater og bliver derfor i tvivl om jeg har forstået de settings du refererer til i Udfordringen korrekt.
  I Cronometer har jeg overordnet valgt NET CARBS og så har jeg i Exclude-checkboksene nedenunder valgt FIBER og ALLILOSE og FRUCTOSE. Dvs kun SUGAR ALCOHOL er ikke markeret.
  Men er det korrekt eller faktisk lige modsat det jeg skal?!
  Dette giver mig eksempelvis netcarbs på kun 1,3 g på 100g “Tomato, red, raw” fra NCCDB – er det korrekt?
  Det vil jo være ærgeligt at indtage al for meget pga en forkert setting :-)

  Mvh. Mia

  Svar
  • Ja det lyder omvendt. Du skal fravælge sugar alcohols, dvs, de skal være markerede under ‘exclude’. Jeg tror dog, de har ændret det for nyligt. Tidligere hed kategorien bare ‘net carbs minus sugar alcolhol’. Jeg tror nu ikke det er så vigtigt, når vi spiser rigtig mad og ikke ‘low carb-produkter’.

   Og ja, man kan spise virkelig mange grøntsager, når man ikke bruger kulhydrater på mælkeprodukter, nødder og andre knap-så-vigtige ting. Det er godt, for så får vi en masse fylde med få kalorier.

   Fortsat god fornøjelse❤️

   Svar
   • Hvis jeg gør det omvendt bliver det for tomater 2,4 istedet for 1,3. Så ret væsenligt. Men skal FIBRE ikke også være exclude???
    Synes det er ret forvirrende og ulogisk hvad man skal vælge/fravælge…. Hvor mange kulhydrater har tomater i din opsætning pr 100 g?

    Svar
    • Jo fibre er pr. default ekskluderet, når du vælger Net carbs. Det er hele forskellen på total carbs-net carbs.

     Men hør nu. Lad være med at hænge dig i den her slags detaljer. Alting, vi gør, når vi tracker kulhydrater/kalorier er 100% estimat-baseret. Ikke alene kan vi ikke sige præcis hvor mange kulhydrater/kalorier, den tomat, du spiser, indeholder, men vi kan heller ikke vide, hvor mange af dem, lige netop du optager.

     Så brug de data, vi har og kom i gang med at tabe dig. Jeg lover dig at det virker. Uanset om din tomat indeholder 1 g kulhydrat mere eller mindre pr. 100 g.

     Svar
     • Tak! Man bliver bare så regelret når man tracker :-) Men point taking – jeg fortsætter og spiser gladeligt af min tomater fra drivhuset.
      Og TAK for en fed udfordring med KETO Udfordringen.

 10. Hej Jane
  Over hvor lang en tidsperiode strækker keto udfordringen sig? Og hvornår kan jeg starte op?

  Mvh Jeanette

  Svar
  • Hej Jeanette
   Det vælger du helt selv. Både opstart og varighed. Jeg foreslår at man max følger protokollen i 8 uger og at man så holder en pause på mindst 1-3 uger, før man genoptager den. Senest fulgte jeg den selv i fire uger, holdt en uges pause og tog så en sidste uge bagefter. Det var lige sådan det passede i mit program.

   Svar
 11. Hej Jane,

  Jeg tænker at ville forsøge med din udfordring og har købt den, og kan se at du skriver at jeg skal bruge en app der hedder Cronometer men der er kun engelsk tekst ved du om den er der på dansk ? ellers får jeg ikke noget ud af den

  Håber du kan hjælpe…. vil virkelig gerne men er udfordret på sprog

  Chanette

  Svar
  • Hej Chanette
   Cronometer findes desværre kun på engelsk. Grunden til at den foretrækkes her er for at kunne tracke mikronæringsstoffer. Andre apps, også dem på dansk, kan fint tracke makronæringsstoffer (altså protein, kulhydrat og fedt) men Cronometer er det mest valide redskab, vi har til tracking af vitaminer og mineraler…

   Svar
 12. Hejsa
  Har netop købt udfordringen..
  Jeg har Lifesum (købt og haft længe), kan jeg ikke bruge den? Det er lidt træls at skulle betale for endnu en tjeneste i samme dur.. 🤷🏼‍♀️

  Svar
  • Hej Anne
   Du skal bruge Cronometer i Keto Udfordringen. Meningen med Keto Udfordringen er at vi tracker mikronæringsstoffer og ikke bare makronæringsstoffer med den hensigt at spise den mest næringsrige kost på færrest mulige kalorier. Til det er Cronometer det anbefalede værktøj, da det er den eneste af sin type med validerede data. Men som der også står i protokollen, kan du bruge gratisversionen. Ligesom der også står specifikt at lifesum frarådes.

   Måske vil jeg gerne anbefale dig at nærstudere Keto Udfordringen eller læse den en ekstra gang. Det er noget andet end bare at tracke kulhydrater, protein og fedt.

   Svar
 13. Hej Jane

  Så er jeg klar til keto udfordringen fra på mandag. Jeg glæder mig! Jeg har dog en bekymring…
  Jeg har de seneste 6 år spist lchf on/off (off de 3x 9mdr jeg har været gravid). Jeg har oplevet at gå fra 35 års forstoppelse til at jeg nu har det omvendte problem. Konstant diarré med toiletbesøg mange gange hver dag. Det har i denne omgang stået på siden jeg fødte sidste barn og gik over til lchf igen i november. Tanken om at skulle spise Magnesiumtilskud gør mig mildest taget lidt stresset. Er det ikke et problem hvis jeg tager den du anbefaler? Jeg håber en mere striks ketotilgang kan genstarte min mave for selvom det er intet mindre end fantastisk ikke at være forstoppet mere, så får jeg koldsved ved tanken om at skulle tilbage på arbejde snart og ikke have konstant adgang til et toilet. Det er noget juks med de maver!

  Tak for hjælpen!

  Svar
  • Hej Maria
   Det lyder heller ikke rart. Jeg synes, det er vigtigt at finde ud af hvorfor du har diarré (og forstoppelse for den sags skyld også). Man skal ikke have kronisk nogle af delene.

   Du bruger ikke tilfældigvis fedtstoffer som kokosolie eller MCT-olie? Begge kan jo virke heftigt afførende.

   Mht. Magnesium kan du gøre, som du foretrækker. Det er kun Magnesium Citrat, der har afførende virkning, så vælg den anden, jeg foreslår i protokollen.

   Rigtig god fornøjelse.

   Svar
   • Ja det er klart, lægen har været inde over, men de så det som et symptom på jeg ikke spiser grove fibre (udover gennem grøntsager) og anbefalede Husk. Det hjælper til dels på problemet, men giver også nye maveproblemer og jeg har det ikke godt med at skulle spise store mængder kosttilskud hver dag – jeg vil jo gerne min kost skal være nok for min krop.

    Kokosolie har jeg for længst lagt på hylden, da det netop var en stor trigger.

    Generelt er min mave bare blevet superfølsom efter kostskiftet, den reagerer feks også på laktose nu hvilket den aldrig har gjort før.
    Men jeg hører hvad du skriver – og går tilbage til lægen!
    Tak

    Svar
    • Åh jeg føler virkelig med dig og har jo selv været igennem noget tilsvarende. Det var først, da jeg blev udredt for – og behandlet for – SIBO, at jeg fik bugt med det. Jeg prøvede i årevis at løse det via kost men det var ikke kosten, der var problemet. Det er så hæmmende hele tiden at skulle tænke i hvor det nærmeste toilet er. Håber, du finder noget kvalificeret hjælp❤️

     Svar
     • Tak Jane. Er glad for du har fundet en løsning.

      Jeg giver lige en update hvordan det går efter et par uger med udfordringen.

      Et spørgsmål hertil; de 5000mg sodium er inklusiv det ekstra salt man drikker i løbet af dagen ikke?

      Mvh

 14. Hej Jane, jeg har fulgt dig længe, måske 10 år og har lært både at være mæt og sulten. Savner næste skridt “ fra stabil vægt til lavere vægt” og er spændt på turbo Keto.
  Bh Rikke

  Svar
  • Hej Rikke

   Keto Udfordringen er virkelig et fedt værktøj her, hvis man – også som normalvægtig – ønsker at gøre lidt kort proces på at få barberet et par genstridige kilo af.

   Men et lidt andet og mere langsigtet perspektiv, finder du også her: Vægttab som normalvægtig Og de to strategier kan i øvrigt fint kombineres❤️

   Svar
 15. Hej Jane,

  Jeg tror jeg har gennemskuet hvorfor vi er en del der har kontaktet dig omkring kalium…. Cronometer regner jo ikke kalium med fra kød! Jeg indsætter 400 g hakket oksekød og resultatet bliver til 0 mg kalium…. Hmmm……

  Svar
   • Kan det være fordi du selv har logget dit “oksekød”? For når jeg vælger fra menuen giver den mig 0 mg kalium… Jeg undrede mig også over at jeg aldrig kom over 30% kalium, men når kødet ikke var regnet med giver det jo mening…

    Svar
    • Nej jeg bruger et utal af forskellige udskæringer. Alle med kalium. Ground beef for hakket oksekød, roastbeef for roastbeef, ribeye, sirloin, flank osv.

     Faktisk er det slet ikke lykkes mig at finde en entry på kød uden kalium…

     Svar
     • Hej Jane

      Ja, det er et problem at vælge en af de tusinde andre, for de tusinde andre giver også 0 mg kalium.. Man skal selv indtaste sine varer for at det kan vise kalium-indholdet…

     • Sagt på den allerhøfligste måde: Du tager fejl. Jeg begynder at mistænke, at du ikke ved, at kalium hedder potassium på engelsk og at du måske kigger på calcium (kalk) eller noget andet, som ikke findes i kød. Men det har jeg jo skrevet i protokollen så… 🤷🏻‍♀️

     • Hej Jane.

      jeg forstår :)

      og ja, jeg har dobbelttjekket en milliard gange, for det var også min første indskydelse… Men kød viser sig kun under potassium hvis man selv opretter en kød-vare. De muligheder der ligger i systemet giver ikke kød. Jeg sender dig lige en mail med screenshot, så du kan se det. Det første månede på protokollen var nærmest stressende fordi jeg ikke kunne få nok potassium, men nu kan jeg se jeg bare selv skulle indtaste det.

      Med venlig hilsen,
      Susanne

     • Jamen stadig nej. Du skal ikke indtaste selv. Du skal vælge en entry, der allerede er listet og som trækker på en database med valideret resultat. Ved hver entry kan du se hvor mange næringstoffer, der er listet på den pågældende madvare. Din danske hakkede oksekød har 7 listede næringsstoffer. Min Ground beef har 77. Brug den med 77.

      Så i stedet for at indtaste fx dansk hakket oksekød i en amerikansk database, logger du Ground beef or hamburger med din valgte fedtprocent. Så har du alle de data, du skal bruge uden selv at skulle oprette noget som helst.

     • Tak! Jeg prøvede det første månede med “minced beef”, og fandt senere “hakket oksekød”, og endte med selv at indtaste varen. “Ground beef 90%” er løsningen :) Tak for det :)

     • Er det et problem at vælge en af de tusinde andre, som har fuld data? Ved hver entry kan man se, hvilken database input kommer fra og hvor mange næringsstoffer, der er listet på den…

 16. Jeg vil med glæde afprøve Keto udfordringen og se om den kan gøre mere for mig end de øvrige vejledninger om Keto kost, har gjort. Jeg har haft stor succes med at følge dine råd fra dine bøger og tabt 30 kg, blevet insulinfri og tager heller ikke andet diabetesmedicin, men mangler endnu at tabe en 20-25 kg. Mit problem er at jeg ikke rigtig kan motionere, da jeg er benamputeret, har diabetes 2 og en Morbus Bechterew gigtlidelse, har kun en nyre som jeg skal passe rigtig godt på, neuropati er en af følgevirkningerne af diabetes, som jeg også døjer med, samt fantomsmerter i det amputerede ben. Alligevel har jeg efter inspiration fra dig, fået et nyt liv, blevet meget klar i hovedet og nyder tilværelsen, trods alle mine handicaps. Anette Sams bog Ud af diabetes 2, har også hjulpet mig meget og jeg er blevet kål fan. Så tak for dine mange gode råd og vejledninger, du har uden tvivl betydet meget for mange mennesker, som har følt sig fortabt under statens officielle kostvejledninger for ikke at tale om Steno og Diabetesforeningens fejlagtige råd fra deres diætister.

  Svar
  • Hvor er det fantastisk som du har vendt hele dit liv rundt, trods de svære odds. Jeg håber, du er superstolt af dig selv👏🏼

   Svar
   • Jeg får en del respekt fra min familie, der også lider af et fedme gen og så har jeg nogle livsrammer i form af et lille landsted med 16 tønder land i Egedal Kommune, som gør at jeg næsten kan klare alt, men først og fremmest har Keto diæten gjort mig meget bevidst om vores kost, jeg spiser for at leve godt og sundt og ikke som de fleste andre, lever for at spise uanset konsekvenserne, vores tids sygdomme og dårlige helbred, skyldes efter min mening, et højt indtag af kemikalie mad.

    Svar
 17. hej jane.
  jeg overvejer at springe på keto udfordringen.
  jeg har fået konstateret fibromyalgi og jeg har en fornemmelse af, at når jeg er helt i ketose i en periode, så er mine smerter faktisk væk. jeg mangler nu, de sidste 3 kg og tænker om det her kan være min booster :)
  jeg har levet on/off keto de sidste to år og siden januar næsten konstant.
  nu mangler jeg lige sparket ;)
  tror du det vil være en ide :D

  med venlig hilsen Sannie

  Svar
  • Hej Sannie
   Ja, det tror jeg helt sikkert. Jeg har ikke nogen specifik erfaring med fibromyalgi (andet end en håndfuld positive tilbagemeldinger igennem årene) men Udfordringen er i hvert fald super effektiv til vægttab – også til de famøse sidste 3 kosmetiske kilo, som ellers kan virke lidt genstridige :)

   Svar
 18. Udfordring

  Er det rigtig forsstået at jeg skal spise 1,5 g protein per min vægt

  jeg vejer 65 så 97g på en dag

  3 æg = 24
  350 g kød, fisk eller fjer = 70

  Svar
  • Hej Katrine
   Det lyder helt rigtigt. Med idealvægt har jeg tænkt den vægt, man ønsker at veje eller den vægt, der passer til ens kropstype og 65 kg, som du allerede vejer, er et fint udgangspunkt for det.

   Svar
  • Jeg er lidt usikker på, hvad du siger ja tak til, men hvis det er Keto Udfordringen, skal du jo lige klikke på linket til den og købe den (99,-) for at få den tilsendt.

   Svar
 19. Hej Jane.
  Hvor skal jeg dog begynde. Jeg er 68 år og vil gerne begynde at leve efter de principper der er i KETO. Jeg har alle dine bøger – men opgiver inden jeg er startet. Jeg læser og læser – men der kommer ikke rigtig handling på. Jeg bliver bare mere og mere forvirret.
  Bedste hilsner
  Else Marie

  Svar
  • Hej Else
   Jeg forstår virkelig godt at det kan virke overvældende. Var det en idé at starte stille og roligt ud? I den sorte Keto-bog beskriver jeg noget, jeg kalder den blide start, som består i at man starter med at begrænse eller undvære sukker og kornprodukter (inkl. ris, pasta osv.). Efter et par uger der er man måske parat til at skære yderligere et nøk ned med kulhydraterne og man kan så skære frugt, kartofler, osv. fra. Hvis man altså vil. Mange har det rigtig fint der også.

   Svar
  • Nej jeg synes faktisk det er lidt stik mod hensigten med udfordringen. Hensigten er jo, at du sammensætter din kost ud fra dine unikke macros og med tanke på de mikronæringsstoffer, du skal nå. Det er jo lidt af et puslespil og en del af læringen består jo netop i lave den øvelse.

   Svar
 20. Spørgsmål til kalium/potassium?

  Jeg er igang med din ketoudfordring.
  Her skal vi blandt andet have en del Kalium. Jeg drikker ikke kaffe og har svært ved at få bare halvdelen af den anbefalede mængde.
  Mine kulhydrater er ofte kål eller hjertesalat.

  Har købt et tilskud (solgar), men føler nærmest jeg skal spise det halve glas😜

  Jeg tracker på Cronometer og har sat det til 3500. Skal jeg tage tilskud, selvom det vil betyde 6 eller flere piller?

  Svar
  • Hej Cindie
   Det er netop det, du skal bruge Cronometer til. Du skal sammensætte din kost, så du får flest mulige næringsstoffer fra maden og kun skal bruge minimalt med tilskud. Dvs. du logger før du spiser. Ikke omvendt. Kalium findes i grøntsager, fx spinat, broccoli, andre kåltyper, tomat, avokado osv. og kød, især okse men også i de andre typer og i laks osv. Altså de ting, vi spiser på Keto udfordringen. Du kan sagtens nå fx 3000 mg kalium i kost alene.

   Cronometer har også en funktion, hvor den kan foreslå specifikke madvarer, du kan supplere med for at lukke dine specifikke næringsstofhuller. Eller du kan bruge ‘ask the oracle’-funktionen (ligger under Foods) og bede om at få vist kaliumrige madvarer.

   Har du brug for at supplere er fx Seltin Mineralsalt en nem måde at gøre det. Det indeholder kalium – men jo selvfølgelig også mindre natrium, hvorfor du så her har en opgave i at sikre, at du kun bruger det, til din balance er i orden.

   Svar
   • Hej Jane
    Er det nødvendigt at tilkøbe Cronometer gold ? Det ser ikke ud til at Oracle og food suggestions er med ellers (1800 kr om året 😳 )

    Svar
    • Nåårh for pokker, er de med der? Det var jeg ikke lige opmærksom på. Jeg ved dog ikke, hvor du har den pris fra. Jeg betaler 275,- pr. år for Gold.

     For almindelig tracking af makro- og mikronæringsstoffer, er gratisversionen rigelig.

     Svar
     • Prisen er enten 55 canadiske dollars pr. måned eller 305$ om året.
      1 $=5,05 kr
      Så ca.1500 kr for et år.
      Nå, men gratis versionen kan også en del. Når man går ind i “daily rapport ” kan man trykke på fx potassium, og så kan man se, hvilke madvarer, der indeholder mineralet.

     • Det svarer ikke til den Gold version, jeg har abonnement på men mere til deres PRO, som er den, diætister og folk, der skal bruge værktøjet til klienter, benytter.

     • Tak Jane.
      Jeg har fundet den pris du nævner via hjemmesiden men i app’en stod der 305 $ (canadiske åbenbart så lidt billigere 😅) når man vælger Gold (nok bare en fejl).

      Jeg fandt en app, som lige skal prøves af først. (Fatsecret)

 21. Jeg startede på udfordringen/protokollen i sidste uge – og jeg ser frem til at komme godt i gennem de næste par uger i samme stil. Der er allerede målbare resultater, både i omkredse (talje, arme, lår, hofter) og på vægten. Brugen af chronometer var ny for mig, og nøj for en øjenåbner! Fx: H v o r meget energi, der gemmer sig i de valnødder, mandler, peanuts og chokoladebidder, jeg efterhånden havde fået ind i min hverdagskost pga kede-/trøste-/overspringshandlingsspisning. Helt nyt (for mig) er også det totale fravær af mælkeprodukter. “Du er et voksent menneske, du kan godt drikke din kaffe sort!” Okay så – tager hver anden kaffe sort, og dropper græsk yoghurt og fløde i disse uger.
  Tak for protokollen, Jane, det var lige hvad jeg manglede for at komme i gang igen!

  Svar
  • Heheee hvor godt! Og er det ikke utroligt, som vi nogle gange bare har brug for at andre kalder alle vores små uvaner ud? Jeg forbavses over det ved mig selv hele tiden. Jeg er verdensmester i at lulle mig selv ind i ting, som faktisk ikke tjener mit formål ☺️

   Svar
 22. Jeg er simpelthen nødt til at knytte en kommentar til Kalium i forbindelse med Keto udfordringen. Jeg er hjertesygeplejerske og vil på det kraftigste råde til, at man ikke tager Kalium tilskud uden at rådføre sig med sin læge. Og ja, det er håndkøb (desværre), det ved jeg. For meget (og for lidt) Kalium kan være livstruende. Det er på ingen måde for at provokere, blot til info da det måske for nogen umiddelbart kan synes harmløst og sidestilles med f.eks. en vitaminpille eller Magnesium:) Ingen ved, hvad deres serum Kalium er uden en blodprøve:))

  Svar
  • Men som du også beskriver i protokollen, Jane, er det noget man skal være varsom med. Jeg vil på ingen måde blande mig, men følte mig nødsaget til at dele mine tanker med Jer.

   Svar
   • Yes, det er netop grunden. Heldigvis er det næppe farligt i en rask krop og da vi netop monitorer det i samspil med natrium, er jeg ikke så usikker her. Med det sagt, behøver tilskud ikke være nødvendigt, da kalium er relativt nemt at få nok af gennem kosten på Keto.

    Svar
 23. Tusinde tak Jane 😃 du gør livet lettere for mig og andre gang på gang med din tilgang til keto 🤩 Jeg er i gang med ketoudforingen og tracker alt det der kommer indenbords, det er en mega god øvelse. Jeg har i den forbindelse fundet ud af at jeg ikke får nok kalium i dag bliver det fx til 709 mg. Jeg har været træt i et stykke tid og tørstig som bare pokker. Derfor tænker jeg at der skal noget kaliumtilskud på banen, men hvor meget tilskud kan jeg starte med, du gør så fint opmærksom på i materialet, at kaliumtilskud skal tages meget seriøst. De bedste hilsner fra Vivi

  Svar
  • Hej Vivi
   Fedt at du er glad for udfordringen.
   Jeg har næsten ikke fantasi til at forestille mig, hvad du spiser for at lande så lavt i kalium. Det er meget usædvanligt. Kalium får vi normalt nok af på Keto (fordi det især findes i kød og grøntsager) og den eneste grund til at supplement her kan være nødvendigt, er fordi det samlede næringsindtag er så lavt.

   Men selv med en kost som på Keto Udfordringen skal du gerne nå et godt stykke op. Jeg rammer dagligt omkring 3000 mg kalium uden tilskud og bruger her foruden lidt Seltin Mineralsalt, som indeholder kalium, til at nå resten. Gode kilder til kalium er grønne grøntsager som spinat og broccoli, avokado, oksekød, laks osv.

   Cronometer har desuden en ret fed funktion, som hedder Ask The Oracle, som ligger under ‘Foods’, hvor du kan bede om forslag til hvilke madvarer, du skal spise ud fra dine valgte kategorier for at få et bestemt næringsstof.

   Svar
 24. Jeg har læst dine bøger, og efter mental forberedelse startede jeg 1 januar 2021. Godt bakket op af min datter, som har levet keto i mange år. Hun taber sig ikke, er vel sin naturlige vægt, godt det samme – siger jeg som mor – hun er meget slank. Men hun trives og får ikke som førhen migræneanfald.
  Jeg er 73 år, 174 høj og vejer 86 kg. Jeg vil gerne ned på 70-75 kg. Jeg har tabt 8 kg siden 1 januar, de sidste 3 uger kun 1 1/2 kg.
  Så nu er jeg vist klar til at tage udfordringen. Og jeg tror på andet er godt for mig at blive guidet.
  Ellers tak for dine inspirerende og lærerige bøger, og for opskrifter på nettet. Kunne ikke uden dine kloge ord !!!!!

  Svar
  • Hej Christa
   Hvor er I seje – Og god fornøjelse med udfordringen! Der er virkelig noget at lære :))

   Svar
 25. Hej Jane
  Tak for endnu et dejligt tiltag i rækken af redskaber til LCHF/Keto. 👍😍
  Jeg har et spg ang magnesium: hvis mine macros for en dag siger at de 500mg er opnået så skal jeg ikke tage ekstra vel? Har ret dårlige erfaringer med for meget 😮
  Og så er jeg godt nok spændt på hvordan jeg skal få 120g protein ned hver dag, det er vanvittigt meget mere end jeg normalt spiser på en dag, men nu prøver jeg 🤣
  Knus fra Elisabeth

  Svar
  • Fedt at høre. Jeg mener faktisk i tilskud, men ved godt at det er sat i den høje ende. Får du meget via kosten, kan du måske nøjes med at supplere 250 mg. Undgå citrat, hvis du har tendens til løs mave ;-)

   Svar
  • Du kan jo ikke være gået i stå med protokollen, da den kun lige er lanceret og det helt enkelt er for tidligt at tale om at være ‘gået i stå’.

   Med det sagt, synes du, at vægtnedgangen går for langsomt, genlæser du protokollen og starter på de tiltag, der foreslås for at sætte gang i vægttabet. Det står altsammen deri.

   Svar
 26. Så! Jeg er klar!
  Har jeg mon regnet forkert, jeg skal kun have
  20 g kh : 80 kcal
  100 g protein: 400 kcal
  59 g fedt: 450 kcal
  I alt 930 kcal

  Og hvordan finder jeg min idealvægt?
  Er det min personlige ønske vægt? Jeg har søgt lidt og får meget forskellige svar med op til 8 kg forskel

  Må jeg spise skaldyr?

  Svar
  • Hej Janne
   Ja, med idealvægt mener jeg den vægt, du gerne vil veje eller den vægt, du ved passer godt til dig som normalvægtig.

   Dine makros lyder fine. Jeg ved ikke lige, hvordan du er kommet frem til 59 g fedt men det er jo dit valg, hvor du vil lægge dig. Læs evt. lige afsnittet om makros i protokollen igen.

   Skaldyr er animalsk protein.

   Svar
   • Tak 😊 de 59 g var en fejl. Der skulle stå 50

    Jeg har nu hentet Cronometer. Jeg har sat mine macroer ind. Men når jeg ser på min kalender. Så er tallene lidt anderledes.
    20 g kh er nu 25,3
    100 g protein er 126,5
    50 g fedt er 28,1
    930 kcal er 860

    Skal jeg bare nedjustere så det kommer til at se rigtigt ud på kalenderen?

    Svar
    • Jeg forstår ikke, hvad du mener med at de ændrer sig? Du skal indstille dine makros til det ønskede (fixed values), og de skal ikke ændre sig. At lægge sig på absolut nedre grænse for fedtindtag er aggressivt, men det bestemmer du jo selv, og kan du få det til at hænge sammen på 930 kcal, er der i hvert fald ingen tvivl om at du kommer til at gå ned i vægt hurtigt.

     Svar
 27. Hej Jane!

  Jeg ved at magnesium kan give tynd mave, derfor tager jeg lige lidt pause med det. Måske lagde jeg for hårdt ud med 4 kapsler om morgenen. Men har du hørt fra andre der har taget udfordringen op at de har fået tyndskid? (Det står nu på på 6. dagen)
  Har IBS, så er opmærksom på om det kan være dette. Jeg er frustreret over det og jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvad der forsager det. Der burde jo egentlig komme mere ro på efter alt er skåret væk! Jeg har ikke lyst til at stoppe med udfordringen, så jeg håber du måske kan give mig et hint om hvad det kunne være.
  Jeg elsker i øvrigt den løftede pegefinger og denne her udfordring. Efter to år på keto var det tiltrængt og en kæmpe øjenåbner!

  Svar
  • Hej Zelina
   Ja mig selv😅 Hos mig skyldes det øgningen af fibre fra grøntsager. Min mave er meget lidt begejstret for fibre og diarré er det primære symptom. Jeg eksperimenterer lidt med grøntsagsmængden og ser hvad der fungerer. I praksis betyder det at jeg spiser lidt mindre salat/kål (og kun tilberedt) og supplerer med fx tomat, gulerod osv.

   Andre årsager kan være for meget salt på en gang, så sørg for at det fordeles jævnt ud over dagen.

   Ikke alle Magnesiumtyper virker afførende men Citrat (og især Oxid) gør. Du kan vælge en anden type fx Magensium Taurat, Malat eller glycinat. Magnesium skal helst tages om aftenen.

   Håber, det kan hjælpe❤️

   Svar
   • Fantastisk Jane! Jeg supplerer op med mere kh rige grøntsager. Jeg har aldrig været pærer af saltindtag og fordeler ca en fem-krone morgen og aften. Jeg er mest bange for min krop mangler alt muligt efter sådan en omgang, er ikke udpræget træt eller utilpas, så jeg holder modet oppe. Det er et cirkus at finde ud af ens tolerance 💩

    Og så skal jeg finde en af de andre magnesium typer!!

    Kæmpe tak for los i røven!! Kan berette om -4,5kg på 10 dage 😇

    Tak for svar!

    Svar
    • Woop woop 💪🏼

     Pas også på med for meget salt på en gang. Det giver diarré. Salt skal fordeles over hele dagen :)

     Svar
     • Ah, så det er faktisk for meget, når det er fordelt på to gange. Seriøst, selv efter tå år føler jeg mig som en noob på de helt basale ting :D

      Tak igen <3

     • Ja helt vildt meget for meget. Både for maven men også for kroppens udnyttelse af det. Så hellere dosere det jævnt over dagen❤️

 28. Hej Jane.
  Jeg stortrives med denne ketoudfordring. Den første uge har jeg tabt 3 kg og taljen er blevet mindre👏
  Mit største problem er at nå de 20 gr kulhydrat/ dag. Fx 200 gr spidskål giver kun 6 gr kulhydrat, og broccoli endnu mindre. Og vælger jeg fx avocado, så er det nemmere at nå målet, men så kommer fedtet for højt op.
  Så hvilke grøntsager foreslår du??
  Men jeg er supermæt, spiser ca 1000 kcal/ dag, og vægten går indtil videre kun en vej😀dejligt.
  Mvh Tonny

  Svar
  • Hej Tonny
   Megafedt – wow en flyvende start, hva?

   Jeg har samme problem med de grøntsager. Min mave kan simpelthen ikke tåle de mængder. Jeg gør det, at jeg supplerer op med fx tomat og gulerod. Det løber lidt hurtigere op. Så salat og kål i gode mængder men også tomater og gulerod. Det er indtil videre mit bedste bud.

   God fortsat fornøjelse – hep hep!

   Svar
 29. Jeg får ud fra at de 50 til 100 g fedt er rent fedt og ikke en del af kødet. Når jeg skriver det op i det røde felt under makro… under fedt, ryger den med det samme over 100 g. Den tæller altså fedtet med i kødprodukterne. Nogen der ved hvordan jeg taster det ind så den regner det ud som rent fedt i stedet? Håber mit skriv giver mening.

  Svar
  • Som jeg har forstået det, skal du tælle fedtet i kødet med i det samlede regnskab. Jeg har af den grund skåret ned på bacon og op for magert kyllingebryst som proteinkilde – fordi ellers ryger jeg også alt for hurtigt over min målsætning om max. 70 g fedt som udgangspunkt.

   Svar
 30. Tak for protokollen, Jane! Jeg er på dag 3 nu og kan allerede mærke det virker.
  Men mest alt var det lige præcis den “opsang” eller øjenåbner jeg havde brug for. Jeg ved jo godt at de svage punkter er fløde i kaffen og dejlige mælkeprodukter – og de ting er intet problem for mig når jeg bare skal være i kalorieligevægt. Men jeg havde brug for et spark til at tage en hardcore periode og minde mig selv og min krop om hvad dyb ketose er ;-) Og selvfølgelig tabe de sidste 2-3 kg genstridigt fedt.
  Jeg glæder mig til ikke at skulle monitore alt igen (en af de store fordele ved LCHF og keto), men jeg lærer HELT vildt meget af det her, kan jeg se! Fx. at lidt mayonnaise på et æg ikke er gratis og at fedtmændgen bare generelt enormt nemt bliver nået. Tror bestemt det er viden jeg kommer itl at tage med mig i mit normale LCHF-liv.
  Så ville bare sige tak :-)

  Svar
  • Hvor fedt at høre! Og jeg forstår 100% hvad du mener. Selv som Low Carber i 11 år har jeg også fået kæmpe øjenåbnere her. Jeg er selv helt forbavset over det. Jeg er vildt forbavset over hvor lidt jeg lykkes med at spise uden de store problemer og hvor hurtigt kiloene rasler af mig. Det synes jeg ikke, de plejer😅

   Svar
 31. Hej Jane
  Der er mange ting jeg ikke kan tracke på cronometer. Jeg kan heller ikke taste det manuelt. Skal blot sikre mig, at jeg har fået fat i den rigtige app.
  Mvh. Katja

  Svar
  • Jeg tror ikke, der findes andre med samme navn. Er der madvarer, du ikke kan finde, finder du bare en, der minder om og bruger den. Jeg tror også, de har en scanningsfunktion men det er ikke noget, jeg nogensinde har brugt. Jeg har ikke svært ved at finde de madvarer, jeg spiser. Hvilke er der tale om?

   Svar
   • Hvis jeg f.eks. skriver Thiese smør eller flødeharvati (ved godt protokollen er uden mælk). Det er jo forskelligt hvad næringsindholdet er i de forskellige ting:)

    Svar
    • Så vælger du bare butter og en anden type fuldfed ost fx havarti cheese. Det behøver ikke være mærkespecifikt.

     Men jeg har endnu ikke fundet en type kød eller grøntsag, der ikke er der ;-)

     Svar
     • Tak for hurtigt svar! Mit sidste spørgsmål: skal man medregner fedtet i kødet eller er det 50 g. rent smør f.eks.?

  • Hej Katja – jeg har ikke problemer med at oprette nye fødevarer manuelt i Cronomenter. Måske er der flere måder at gøre det på – men for mig virker dette: scan stregkoden – den siger at den ikke kunne finde varen – foto af indholdslisten – hvis den ikke selv kan læse indholdslisten, bliver du ledt til muligheden for at taste manuelt. Varen gemmes i systemet så hvis det er en vare du bruger igen, kan du nemt søge den frem senere

   Svar
 32. Hej Jane
  Hvorfor har du fravalgt ost i protokollen
  Der er da minimalt med kulhydrater i.
  Ved du hvordan man skifter sprog på Cronometer, så jeg kan skrive på dansk?

  Svar
  • Det er der mange grunde til. Primært at det her er en specifik protokol til accelereret fedttab og ikke bare ‘almindelig Keto’. De to største stopklodser for vægttab på Keto er mælkeprodukter og nødder. Hertil kommer overvejelser om appetitregulering, næringstæthed, kalorietæthed, insulinrespons, inflammatorisk respons, psykologisk respons osv.

   Cronometer findes desværre ikke på dansk.

   Svar
 33. Hej Jane
  Tusind tak for det store arbejde du laver og alt det du deler med os :)
  Jeg har indtil nu tabt 35 kg (over flere år og omgange op og ned) Nu mangler jeg de sidste 10 kg og har derfor kastet mig over protokollen, jeg elsker klare og strenge retningslinjer ,da det er til at forholde mig til. Jeg duer ikke til “alt med måde” retningen.

  Fik den onsdag og startede torsdag i sidste uge.
  Jeg tracker ALT som du skriver og spiser 2 måltider om dagen. Gør præcis som foreskrevet og nu er der dukket et par spørgsmål op.

  1. Protein : idealvægt 68kg*1,5 = 102g protein. når jeg taster ind i cronometer er det f.eks 2 æg+1 æggehvide & 1 ds tun til frokost og 2 æg + 200g svinekød til aften
  eller 3-4 æg + 100g skinke til frokost og 225g kylling + 50g bacon til aften.
  Jeg syntes det er rigtig meget protein, regner jeg rigtigt eller fejltaster jeg mon i cronometer.

  2. Kulhydraterne : de 20g er det “Net carbs” jeg skal aflæse i cronometer – det svarer til 2 meget store salater (salat, tomat, agurk + olie som dressing, jeg går efter KISS)

  Der er rigtig meget mad, faktisk så meget at jeg næsten ikke kan spise op og jeg er bestemt ikke sulten, så jeg kan klemme et 3. måltid ind. Jeg presser faktisk mig selv til at spise det hele.
  Jeg ligger mellem 950-1100 kcal om dagen

  Og nu til vægten : i onsdags var den på 78.2 her til morgen 79kg havde nok forventet det gik den anden vej.

  Jeg er ikke slået af banen for har lovet at give det minimum 4 uger, men vil gerne rette ind til højre allerede nu hvis jeg er lidt galt på den :)

  Håber du kan guide mig i om det jeg allerede gør er det rigtige.
  mineral tilskud og salt tager jeg også som foreskrevet.

  Med venlig hilsen
  Tenna

  Svar
  • Hej Tenna
   Det lyder helt rigtigt med proteinmængden. Det, du bemærker som forskellen er, at vi har sat en stopper for tabet af muskelmasse. Dette er din optimale mængde protein. Næringsstofmæssigt er det dog ikke optimalt kun at spise vandholdige grøntsager som salat, tomat og agurk. Det bliver simpelthen for næringsfattigt.

   Det er fysisk umuligt at gå op i fedtvægt på 1000 kcal om dagen. Måske er forskellen at du var mildt dehydreret før (pga. utilstrækkeligt mineralindtag) og ikke er det længere.

   Svar
   • Tusind tak for hurtigt svar.
    Jeg fortsætter med proteinmængden som den er, dejligt at vide at det er rigtigt det jeg har gjort indtil videre.

    Jeg vil lige tilføje at jeg til aften gerne spiser alle former for kål og andre grove grøntsager. Kørte lidt efter tøm køleskabet i sidste uge :)

    Svar
 34. Hej Jane, jeg har købt, og det ser spændende ud😊 du nævner bønner, men jeg har alligevel lige et opfølgende spg: jeg/min mave fungerer nemlig rigtig godt med 1 dl sojabønner (fra Rema) til frokost og aften (inspireret af lad bønnerne forandre dit liv😉). Det giver ca 10/11 g kulhydrat ialt, så det går vel fint an, hvis jeg justere mængden af grøntsager derefter? Jeg overvejer nemlig at give protokollen et skud på 5 uger inkl sojabønnerne til frokost/aften, hvad tænker du?😊

  Svar
  • Jeg synes selvfølgelig, du skal følge protokollen, som den er. Du har jo købt den af en årsag, ikke? Eller som minimum synes jeg da, du skal give den en chance, inden du laver om på den.

   Meningen her er at optimere næringstoffer på meget få kalorier og det er derfor ikke et ‘spis 20 g kulhydrat og det er ligemeget hvad du bruger dem på’-koncept.

   Svar
   • Yes jeg forstår pointen – nu skåret ud i pap. Og giver det et skud, uden bønner😉

    Svar
  • Jeg har brugt den i årevis.
   Du vælger enten ‘add food’, hvis du vil indtaste enkeltingredienser i dit måltid eller ‘add recipe’ (under Foods) hvis du vil indtaste et måltid, du bruger igen og igen.

   Brug noget tid til at lege rundt med den. Læringskurven er stejl men den er til at finde ud af, når man lige gennemskuer, hvordan den er bygget op.

   Svar
  • Håber du har skrevet dig op til den så. Citerer lige fra teksten:

   At skrive ja tak eller lign. i en kommentar herunder er ikke nok til at få tilsendt materialet. Du skal aktivt klikke på linket og skrive dig op til at modtage det. ☺️

   Svar
 35. Hej Jane
  Jeg har nu tabt 14 kg og min mand 10 kg, uden at det har føltes svært, nærmere som om vi må have snydt. Som min mand siger ”bacon, røræg, bagte tomater og bagt peberfrugt – whats not to like. Vi glæder os over de dejlige og nemme “opskrifter” i bogen, vi lader os mere inspirere. Nu vil vi gerne have de sidste 3-5 kg udryddet, Ig satse på vedligehold med masser af motion. Er spændt på, hvad udfordringen er?!
  Kh Katrine

  Svar
 36. Hej Jane
  Har næsten meldt mig helt til dette forløb. Synes det lyder ret spændende. Der står ingen opskrifter, men kan jeg tage udgangspunkt i dine bøger eller opskrifterne fra Kickstart forløbet. Der står heller ikke så meget om, hvad udfordringen går ud på, kan du løfte sløret en lille smule :-)

  Svar
  • Hej Camilla
   Det er slet ikke et forløb. Det er en protokol, dvs. et stykke papir med nogle helt konkrete retningslinjer, du skal følge. Det, du får, er præcise angivelser af hvor mange kalorier, du skal spise hver dag, hvor meget kulhydrat, protein og fedt, hvor mange måltider, hvordan du holder styr på dit indtag og hvordan du monitorerer dit indtag af vitaminer og mineraler, særligt dem, der har med elektrolytbalancen at gøre.

   Der er regler for hvad du skal hver dag og hver uge, og hvordan du måler din fremgang og justerer ind, hvis du ikke er tilfreds.

   Du får de overordnede regler men forventes selv at omsætte dem til praksis. Det er derfor den er for viderekomne.

   Protokollen indeholder også retningslinjer om hvilke typer træning, du bør lave hver dag og uge men igen, skal du selv finde ud af at omsætte det til praksis. Håber, det giver mening ❤️

   Svar