Skal jeg hjælpe dig med livsstil & vægttab?

Igennem 10 år har jeg hjulpet tusindevis af mennesker med livsstilsomlægning og vægttab.

Se, hvordan jeg kan hjælpe dig her:

Vis mig mulighederne

Dip, dressing og pesto

Her på siden har jeg samlet nogle af mine favoritopskrifter på dip, dressing og pesto, som jeg bliver ved med at vende tilbage til. Forhåbentlig får du nogen nye og nemme idéer til at få både mere smag, større mæthed og mere energi ind i din kost.

Der er alle de klassiske både Hjemmelavet ketchup, Tzatziki, hurtig humus, Thousand Island dressing, Cæsar-dressingHjemmelavet basilikumpestoRanch dressing og ikke mindst Gomadressing som bare smager vidunderligt.

Derudover finder du også mange andre sukkerfri opskrifter på fx Teriyaki sauce uden sukker, Harissa (hjemmelavet chilipasta) og Hjemmelavet ajvar.

Ekstra fedt til dine måltider

Dip, dressing og pesto er fantastisk til, at tilføje lidt ekstra fedt til dine måltider. For mange der er nye i at spise LCHF kan den største udfordring være at tilføje mere fedt til kosten. Det at reducere mængden af kulhydrat er ikke så svært – men at skrue op for fedtet! Hjælp!

Men bare rolig, sådan var det også for mig. For mig var der primært to udfordringer i det:

Den første var mængderne og kilderne til fedt: Hvor meget mere fedt skal jeg spise? Hvilken slags fedt er ok? etc.

Men efter at have prøvet mig frem i mange år, er jeg med tiden blevet bedre til blot at spise til jeg er mæt. Hvis jeg oplever at spise sulten eller energiforladt mellem måltiderne, ved jeg nu at det er et tegn til, at jeg skal tilføje lidt mere fedt til min kost. Det hjælper som regel også på sukker-cravingen hen af eftermiddagen…

Nemme måltider

Den anden udfordring var hvordan jeg nu skulle få tilføjet mere fedt til min mad, uden at skulle stå i køkkenet i længere tid end nødvendigt. Redningen her blev simpelthen dip, dressinger og pesto. Ofte laver jeg 2-3 stykker, så jeg altid har forskellige fedtkilder i køleskabet, lige til at tilføre til både min morgenmad, frokost og aftensmad.

Jeg kunne altså nemt bare fokusere på at lave kød og grøntsager, som jeg altid har gjort.

Hvis du vil læse mere om nemme måder at tilføre fedt til kosten kan du læse mere her: 10 nemme idéer til mere fedt i kosten

Dressing med få kalorier

Mange af mine opskrifter på dip, dressing og pesto er lavet med mayonnaise, fed creme fraiche, græsk yoghurt og/eller fløde. Derfor indeholder de fleste også en del kalorier. Dog er der et par stykker som ikke bonger alt for meget ud i kalorieregnskabet.

Her kan du blandt andet finde Jalapenodressing med koriander og lime, Ærtedip med hvidløg og urter og Edamame hummus.

Hjemmelavet mayonnaise

En dip eller dressing jeg altid har i huset er mayonnaise. Og gerne hjemmelavet mayonnaise. Derfor har jeg også rigtig mange opskrifter på mayonnaise med smag.

Du finder både Aioli med røget paprikaBacon-mayonnaiseSvampemayonnaiseLækker bearnaisedip og Lime-mayonnaise for bare at nævne nogen få.

Skal du have en der er virkelig nem, skal du gå med Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut! (idiotsikker opskrift) – og bruge den som base for alverdens smage. Du kan jo også lave trøffelmayonnaise eller estragonmayonnaise.