Skal jeg hjælpe dig med livsstil & vægttab?

Igennem 10 år har jeg hjulpet tusindevis af mennesker med livsstilsomlægning og vægttab.

Se, hvordan jeg kan hjælpe dig her:

Vis mig mulighederne

Kage uden sukker og mel

Det er intet problem at lave de lækreste og mest syndige kager uden sukker og mel!

Her på siden finder du både cheesecake, lagkage, kanelsnegle, brownies, chokoladekage (mange af dem), muffins, småkager, cookies, tærte, roulade og meget mere.

Sukkerfri kage

Opskrifterne her på siden bærer præg af at jeg er vant til at leve uden sukker og sødt og derfor ikke har brug for særlig meget sødme for at få tilfredsstillet min søde tand. Jeg anbefaler dig derfor at smage kagerne til undervejs i bagningen, så du selv kan vurdere, om du har brug for at skrue lidt yderligere op for den søde smag.

Opskrifterne er oftest sødet med kokossukker, Sukrin Gold, SukrinMelis, Fibersirup og yaconsirup. Eller frisk eller tørret frugt.

Har du ikke noget problem med sukker kan opskrifterne sagtens laves med almindeligt sukker, brun farin og flormelis.

Glutenfri kage

At bage helt uden mel er anderledes end at bage med den velkendte elastiske glutenholdige dej. Når man bager Low Carb kager kan det være nødvendigt at supplere sine køkkenskabe med en række produkter fra helsekosten.

I stedet for mel bruger jeg som oftest kerner, nødder, frø (særligt chiafrø), kokosfibre, loppefrøskaller, mandelmel, fedreduceret mandelmel, sesammel og pofiber.

Særligt nødde- og kokosmel har en naturlig sød smag, som gør dem velegnede i det søde køkken.

Kager uden sukkertrang

På Low Carb / LCHF bager vi af gode, naturlige ingredienser. Og selvom det nok vil være at gå for lagt at kalde dem for ”sunde kager”, så er det kager, vi kan spise uden at få mavepine, og uden at kæmpe med trangen til at rydde hele fadet, i samme øjeblik gæsterne er gået.

I modsætning til mel- og sukkerfyldte kager, mætter disse kager nemlig og det sætter en naturlig begrænsning for eskapaderne.

Hvis du, som jeg, har et forhold til søde sager, det grænser til narkomanilignende tilstande, er det altså et kæmpe plus at kunne spise et stykke kage med familien, uden resten af dagen går med jagt på mere sukker!

Hvor tit må jeg spise Low Carb kage?

Hvis dit mål er vægttab, kan det være en gode ide at begrænse indtaget af Low Carb kager. Både brød og kager der er bagt med fx nøddemel, indeholder rigtig mange kalorier – og kulhydrater. Og hverken kalorier eller kulhydrater vil du have for mange af hvis du skal holde vægten eller den skal reguleres nedad.

Derfor gælder det med kage, som det også gør med brød og desserter, det er til særlige lejligheder. Eller det må du selvfølgelig helt selv bestemme, du kan i princippet spise kage, lige så tit som du ville på enhver anden kost end KETO og LCHF, det gør bare at der er mindre plads til grøntsager og kød og fedt. Som jo egentlig er det vi gerne vil have fokus på.

Keto kager

Derfor finder du heller ingen Keto vafler, Keto kager, Keto pandekager eller Keto andet her på bloggen eller i mine bøger.

Mange spiser Keto med vægttab for øje og derfor ser jeg den salgs opskrifter som mindre gode. Mit mål med både mine mine Keto-forløb og Keto-bøger er at flest muligt oplever deres nye kost og livstil som noget positivt – og naturligvis at vægten også går ned uden det store besvær.

For mange kager eller for meget brød kan i den forbindelse sætte en stopper for den succesoplevelse. Low Carb kager indeholder nemlig som oftest mange kalorier og kulhydrater, og ikke så meget protein. Det er derfor nemt at overspise og hurtigt indtage for mange kalorier og kulhydrater.

Det kan du læse mere om her: Hvorfor er der ingen Keto-pandekager, vafler, brød og kager i mine Keto-bøger?

LCHF brød og kager

Vil du gerne have mere inspiration kan du købe min bog LCHF – BRØD & KAGER. Du finder den hos bl.a. Saxo.com og også i de fleste boghandlere. Jeg har endda set den i Netto!

LCHF – BRØD & KAGER samler de bedste brødopskrifter og kageopskrifter fra de to første bøger. Udover det får du også 18 nye opskrifter. Alle opskrifterne i bogen er naturligvis helt uden gluten, mel, gær og sukker. Der er både opskrifter på kanelstang, jordbærkage, pekan pie, kokostoppe og romkulger. Samtidig er der masser af gode brødopskrifter.