Lær mig at kende


Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten.

Jeg er 46 år, gift med Søren, som jeg har kendt i en menneskealder, og mor til Silas og Vega, som er tvillinger, og som nu er 17 år. Jeg er oprindeligt fra Aarhus men har boet i København siden 1999.

Jeg er uddannet cand. mag. i fransk og retorik fra Københavns Universitet i 2004 og har sidenhen taget en (svensk) uddannelse til kostrådgiver med speciale i LCHF og Palæo.

Tidligere har jeg arbejdet mange år i mediebranchen. I 2012 sagde jeg mit job op, og jeg har siden arbejdet fuldtid med bloggen her.

Fra ukendt førstegangsforfatter til bestsellerforfatter

Jeg har udgivet 10 bøger i alt, 9 hos Politikens Forlag og en enkelt bog KålhydraterGyldendal. Kålhydrater har jeg lavet sammen med farmaceut og ph.d. Anette Sams. Og min seneste bog, FIX din fordøjelse, sammen med Tine Jørgensen, der er cand.scient. i klinisk ernæring

Jeg udgav min første bog LCHF – Spis dig mæt og glad som fuldstændig ukendt førstegangsforfatter i 2013, og den ramte bare 100% plet. Den satte LCHF på dagsordnen i Danmark og solgte i mere end 100.000 eksemplarer. Det kom totalt bagpå mig, og jeg begyndte at blive genkendt på gaden, når jeg gik ud.

Siden har jeg udgivet yderligere tre bøger om LCHF, en bog om sund børne/familiemad (Madglad), to bøger om KETO til vægttab og Madbandittens 10 års jubilæumsbog, De Bedste fra Madbanditten.

Flere af mine bøger er udkommet i en række europæiske lande (Island, Norge, Tyskland, Holland og Belgien)

Alle mine bøger har solgt afsindigt godt og har opnået bestsellerstatus, takket være mine mange loyale læsere her på siden❤️

Hjælp til vægttab og livsstil

Udover at udgive bøger, tilbyder jeg forskellige slags hjælp til vægttab og livsstil. Jeg laver madplaner, som hjælper til at få nem mad på bordet i en travl hverdag, komplette kostplaner til vægttab og jeg har også mit meget populære 6 ugers online Kickstart-kursus, hvor jeg hjælper mennesker til flotte vægttab.

Interviews og podcasts

Igennem årene har jeg givet en lang række interviews og deltaget i Podcasts. To af mine egne favoritter er snakken, jeg havde med Satie i podcasten Underfladisk og snakken jeg havde med Nikolaj på Den danske Keto podcast.

Jeg har også fået lov at tale om min egen sundhedsrejse og dele sundhedstips i Alt for Damerne, Jyllandsposten har bragt en flot artikel om mig og mine opskrifter og ladet mig tale om hvordan jeg har det bedre, når jeg spiser som jeg gør. Fornyligt hjalp JP også med at sætte Kål i fokus sammen med Anette og jeg.

Jeg har også talt om at slippe af med sukkertrangen i Berlingske og delt mine bedste tip til at leve sukkerfrit.

Politiken har også ofte bragt artikler om mig, LCHF/Keto og mine bøger, bl.a. artiklen om hvordan mine bøger har været med til at udfordre fedtforskrækkelsen i Danmark og om det paradoksale ved at tabe sig samtidig med at man spiser fedt .

Hvad handler Madbanditten om?

Her på Madbanditten skriver jeg mest om mad med få kulhydrater. Jeg kalder det lidt i flæng Low Carb, LCHF og Keto. For dem alle gælder det, at det er kost uden kornprodukter og sukker og hvor kød, grøntsager og fedt spiller hovedrollen.

Madbanditten handler først og fremmest om madglæde og om det rare ved at spise mad, som vi er beregnet til at spise.

Et eller andet sted i løbet af de sidste 40-50 år har vores madkultur taget en drejning, så det i dag opfattes som normalt at spise meget forarbejdet mad og unormalt eller endda ekstremt at fravælge den slags og i stedet vælge at spise naturlig, artsegnet mad. Det provokerer mig helt vildt, hvis jeg skal være ærlig.

Jeg skriver også en del om vægttab. Low Carb er nemlig en effektiv måde at gå ned i vægt uden at være sulten hele tiden. Og da mere end 50% af danskerne har for mange kilo på kroppen, er det et emne, som interesserer mange.

Min mad og mine opskrifter

Jeg er ikke kok, men det er du formentlig heller ikke, og på den måde er vi to jo et fint match. Jeg kan lave enkle, nemme og meget velsmagende opskrifter, så du kan få noget lækker mad på bordet, uden at det skal tage al din tid.

Mange, som ønsker at lægge deres kost om, kommer med en misforstået forestilling om, at der skal være al variation i verden og at man skal spise noget forskelligt til alle måltider med den perfekte rotation af proteinkilder og grøntsager og hvad ved jeg. Jeg bliver helt forpustet ved tanken og kan slet se, hvordan det skal kunne fungere i praksis, og du vil derfor altid høre mig sige ting som ‘keep it simple’. Jo enklere, jo bedre, er min erfaring.

Mad er dejligt, men livet er så meget mere end mad. Du skal spise for at leve. Ikke leve for at spise. Ud og lev det liv! Du har kun det ene!

Du finder i omegnen af 2.000 opskrifter her på bloggen, som du kan benytte helt gratis.

For 1 krone om dagen kan vi åbne op for at du kan se energiberegninger på alle mine opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du får færdige madplaner og du slipper for de flimrende annoncer. Jeg kalder det MadbandittenPLUS.

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Jeg svarer meget gerne på spørgsmål og kommentarfelterne her på siden er (næsten) åbent 365 dage om året. Hop over på min spørgeside og lad mig høre hvad du tumler med.

Skal jeg sende dig en gratis e-bog om Keto?

Skriv dig op til mit populære lørdagsmail og jeg sender dig kvit og frit min e-bog 5 hemmeligheder til vægttab med Keto.

Få e-bogen her >>

Jane Faerber - Madbanditten - jane faber - jane faeber

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

653 kommentarer til “Lær mig at kende”

 1. Hej Jane
  Tak for dine fantastiske opskrifter, det er vildt en forskel det gør i kroppen.
  Jeg spiser meget kål og snitter ved håndkraft.
  Jeg kunne godt tænke mig at det var lettere og finere snittet. Kan du give et godt råd til hvad jeg skal investere i?
  Mvh Linda

  • Jeg er superglad for mit mandolinjern. Det snitter hurtigt og helt fint. Det sviner lidt så jeg snitter altid til nogle dage af gangen og har det bare i en pose i køleskabet. Jeg har et fra GEFU men jeg tror alle mærker er helt fine❤️

 2. Hej så prøver jeg igen. Jeg har været på Keto og synes at jeg derefter havde eller har fået nemmere med at få halsbrand. Øv. Jeg vil gerne tabe mig jeg er nu kommet i den aldre 53 snart 54 år hvor alt kommer på. Jeg har tre af dine bøger så jeg er nu fast besluttet at brød, kartofler ris og pasta er væk. Jeg har nu åbne spis dig mæt og glad. Så jeg vil hører om man kan være med i madbanditten selvom om det er lchf jeg er gået i gang med.

  • Hej Tina
   Du er så velkommen – helt uanset hvad du spiser❤️
   Men træls med den halsbrand. Det hyppigste, jeg hører er at halsbrand forsvinder men indimellem hører jeg fra andre, der som dig oplever at det kommer/forværres.
   Kan du isolere det til enkelte madvarer, der trigger det?

   Ellers er mit bedste råd at holde det lidt enkelt i en periode. Fokuser på kød, æg og grøntsager og pas på ikke at få for meget fedt på én gang.

   • Hej Det er når det bliver for fedt, chokolade, friture og svinekød.
    Jeg vil hellere ikke igen prøve med kaffe og fløde så det bliver uden noget kaffen.
    En overgang brugte jeg mandelmælk til alt og det ønsker jeg ikke længere. Jeg vil bare gerne finde en vej hvor jeg er mæt og at kg også går ned.

    • Ok. Friture har ingen plads i sund kost, så det er da helt oplagt at holde sig langt væk fra det. Chokolade er heller ikke ligefrem vægttabsfremmende.

     Kød, fisk, fjerkræ og æg og grøntsager og en smule tilsat fedt, fx olivenolie eller lidt smeltet smør over, ved behov, vil give dig gode resultater og vil formentlig fuldstændig løse problemet med halsbranden.

 3. Hej – er der et sted hvor jeg kan ændre antallet af personer? Indtil videre står der altid to personer, men vi er for det meste tre eller fire

  • Hej Anita
   I opskrifterne her på siden kan du ændre antal personer øverst i opskriften. Så ændrer ingredienser sig. Er du PLUS-medlem og laver egne madplaner, kan du også ændre antal personer, du vil have indkøbslisten skal være til på hver opskrift.

 4. Hej Jane,
  Jeg tog dit keto-kursus sidste år, og har netop købt “genudsendelsen” af mails, som startede i mandags. Desværre blev min far i ugens løb indlagt på intensiv, og lange dage på hospital harmonerer bare dårligt m keto. Kan jeg på nogen måde udskyde genudselsen af kurset et par uger?

  (Det er sikkert helt skørt at skrive her, men jeg kunne ikke umiddelbart finde andre steder).

  På forhånd tak.
  Mvh. Lone

 5. Tak for læsning af dit intro til en forståelse, hvad Keto går ud på. Ved en del i forvejen, men godt med uddybning.
  Hvilken en af dine Keto bøger, skal jeg købe som “nybegynder “?

  Bh Grethe

 6. Jeg har nu være på Keto i ca 4/5 mdr og min vægt har de sidst 2 mdr stået mellem 62 og 63,8 jeg kan ikke komme længer ned selv om jeg lige mangler 4-6 kg er lige ved at opgive og det ville være rigtig øv øv
  Kan du give mig et fif så jeg lige kan komme af med de sidste kg og hvordan jeg så holder vægten efterfølgende

  • Hej Pia
   Jeg forstår 100%. De sidste kilo er virkelig svære. Af mange forskellige årsager faktisk – både fysiologisk men også vane/adfærdsmæssigt. Madmæssigt skal dit fokus være på protein og grøntsager. Fedt skal du moderere dit indtag af. Står vægten stille, spiser du for meget fedt til at gå ned. Og så forventningerne også ned. At tabe fx 1 kilo fedt i måneden kan være et fint mål her.

   Med det sagt, er der styrketræning med i din plan? Ellers er det et fokusskifte, jeg godt kunne tænke mig at anbefale dig. Ofte når vi gerne vil tabe de sidste kilo, er det fordi vi ikke er helt tilfreds med kroppens udseende. Det, som dette ofte handler om, er at kroppen mangler muskler og ikke så meget at tabe de sidste kilo fedt.

   Prøv at læse PLUS-artiklen her: Sådan taber du de sidste kilo og evt, også artiklen om hvordan jeg selv periodiserer fedttab og muskeltilvækst

  • Hej Susanne
   Hvis du mener Simpleros app, så behøver du den ikke for at bruge kostplanen, du har købt. Men ellers kan du bare søge på Simplero i App store. Eller prøv linket igen. Det plejer at virke fint.

   Bemærk også at kostplanen og MadbandittenPLUS ligger på to forskellige platforme.

   Du er også altid velkommen på support@madbanditten.dk hvis du har noget teknisk, der driller – der kan vi vejlede dig bedre❤️

 7. Hejsa Jane.
  Tusind tak til dig og den måde du skriver på ,for det er netop derfor jeg holder så meget af din side. Jeg skriver fordi jeg netop1 måned siden , har været til den store årskontrol,for mit hjete og min diabetes 2. Jeg var så nervøs,for havde hørt fra veninder at mit kolesterol nok var steget,for det havde de hørt om med den måde at spise på. MEN ale mine tal, og jeg mener alle, både kolesterol den gode og den lede,mit langtids blodsukker tal og hvad der ellers bliver taget,var i MÅL. min læge og sygeplejerske var så begejstret over mit vægtab på 10,5 kilo på 3 måneder, så alt var en fest. Defror. Tusind tak Jane fordi du på en let og venlig,sjov og optimistisk måde viser vej.
  Hilsner fra Berit

  • Hej Berit
   Hvor er det også bare FANTASTISK!! Det glæder mig så meget på dine vegne❤️

 8. Hej Jane
  Sidste år i maj startede jeg op på keto, sammen med min mand, og det gav et kæmpe boost, og jeg fik det rigtig godt. Jeg har siden vendt on/off tilbage til den gamle livsstil. Specielt brød har jeg virkelig svært ved at undvære.
  Jeg forsøger nu at komme tilbage på sporet.
  Når jeg er tilbage på keto, går min mave ligesom i stå, der kan gå både 2-3 dage hvor jeg ikke kommer på toilettet. Hvad kan jeg gøre for at afhjælpe dette?
  God dag
  Vh Jessie

  • Hej Jessie
   Åh ja, det er ikke så usædvanligt. Prøv at læse denne artikel: Keto og forstoppelse. Der er i hvert fald både nogle erfaringer og råd og nogle forskellige ting, du kan teste. Håber det hjælper❤️

 9. Hej Jane
  Tusind tak for de bedste opskrifter, de har virkelig betydning for at fortsætte den sunde livsstil, jeg har været i ketose i 4 uger og har de sidste 14 dage spist efter keto dog uden at veje maden, nu snupper jeg en 20 dage mere hvor jeg vejer maden igen og taber forhåbentlig de sidste 4 kg måske lidt mere end 20 dage vi må se hvordan det går, mit store spørgsmål er kan jeg slå over på lchf uden de store vægt forøgelse. ( det er godt nok en anden kur end lige din keto jeg har fulgt, men du har bare så mange lækre opskrifter jeg bedre kunne se mig selv følge
  Mvh. Tina

  • Dejligt at høre. Super ambitiøst mål med 4 kg på 20 dage. God vind med det💪🏼

   • Når jeg har opnået det ønskede vægttab kan jeg så gå over på lchf og stadig bevare vægt tabet

    • Ja, men det er et lidt svært spørgsmål for mig, for jeg ved ikke hvad du forstår som forskellen på LCHF og Keto🤷🏻‍♀️

     Det vigtigste at forstå er, at det er dit kalorieindtag, der afgør, om du går ned i vægt eller står stille i vægt. Ikke dit kulhydratindtag. Hvis du med LCHF øger dit kalorieindtag til ligevægtsniveau, vil du holde vægten. Appetitreguleringen kan påvirkes af dit kulhydratindtag, så du spontant spiser mere, når du øger kulhydratindtaget, men det er lidt individuelt.

     Jeg har en masse gode råd til tiden efter vægttabet i denne e-bog: Hold vægten efter vægttabet Både om hvordan man kan gribe øgningen af kulhydraterne og kalorierne an.

 10. Hejsa Jane
  Jeg har holdet pause, men vil gerne i gang igen :-)
  Jeg vil jo gerne beholde mine gamle favoritter, så hvordan genstarter jeg mit ét års medlemskab.
  Der ligger en åben ordre/bestilling/faktura, men jeg kan ikke få adgang til betalingsmuligheder, så nu må du hjælpe mig.
  Mvh. Karin

 11. Hej Jane.
  Jeg har netop fået konstateret overvækst af Candida i min krop, og det giver god mening i forhold til hvad jeg har af mangeartede trælse symptomer.
  Jeg kan finde enormt mange forskelligartede candida-diæter på nettet, og bliver forvirret.
  Så fik jeg anbefalet din blog, har downloadet den første madplan, og blev så i tvivl: er dine opskrifter velegnede i en candida-kur?
  Mvh. Siff

  • Hej Siff
   Medmindre det er din læge, der har stillet den diagnose, vil jeg anbefale dig at forholde dig lidt skeptisk til den. Candida overvækst er en diagnose, som mange alternative behandlere smider frit om med sig, hver gang de hører noget med sukkertrang og maveproblemer. Men i virkeligheden er problematisk candida overvækst meget sjældent.

   Så det første, jeg er interesseret i er egentlig, hvilke symptomer, det er, du gerne vil til livs. Hvis du vil dele det med mig, kan jeg prøve at byde ind med i hvilken retning, jeg synes, du skal prøve at gå.

   • Hej Jane.

    Mange tak for dit svar.

    Mine symptomer er bla. opspilet mave, forstoppelse/diarre´, tunghed i maven, ubehag, kvalme i perioder, tendens til uren hud, øm/belagt tunge, voldsomme menstruationer og menstruationssmerter, periodevis svimmelhed, jern- og D-vitaminmangel, udmattethed, hukommelsesbesvær, stress-følelse, ømhed i muskler og led, hyppige infektioner, samt tilbagevendende inflammationer (“tennis-albue”).
    Og så har jeg artrose i ryggen, særlig svært i lænd og hofte, modicforandringer samt diskusprolapser – pt. 4 stk.
    Jeg er 44 år.

    Gigt, prolapser og vitamin-mangel er konstateret hos læge, og jeg har fået lavet koloskopi for udelukkelse af svulster el. lign. i tarmen.

    Candida-problematikken er rigtig nok konstateret af alternativ behandler ved hjælp af bla. irisanalyse og kinesiologi.
    Det var faktisk ham der anbefalede mig at spise efter dine principper :-)

    Håber det giver mening, og at du måske kan pege på hvilke af dine opskrifter jeg kunne have gavn af.

    Mvh. Siff

    • Åh det er også mange ting at bøvle med. Jeg tror, ikke du kommer udenom en lang periode med selveksperimenteren, for det, som løser det ene, løser måske ikke det andet.

     Urelateret til kosten vil jeg dog sige, at jeg tror, du er i perimenopause. Menstruationsbesvær, kraftige blødninger, hukommelsesbesvær, udmattethed, stressfølelse osv. kan altsammen være relateret til det. Utroligt mange kvinder i 40’erne går rundt og tænker WTF is wrong with me, men det er bare hormonsituationen i denne alder. Jeg har en artikel om perimenopause her men jeg vil også på det varmeste anbefale bogen The period repair manual af Lara Briden.

     Vitamin og mineralmangel går jeg ud fra, at du får rettet op hos din læge – det alene vil formentlig gøre en enorm forskel. D og jern-mangel er ikke noget, man skal spøge med.

     Har du spist vegetarisk/vegansk tidligere?

     Ift. Low Carb/Keto synes jeg, der er flere måder at starte. Du kan bare komme i gang med Keto uden for mange tilpasninger og se hvor langt det bringer dig. Protein fra kød, fisk, fjerkræ og æg, grøntsager og sundt fedt tre måltider om dagen. Læs denne begynderguide. Du kan også bruge mine Keto bøger eller Keto kostplanen hvis du har brug for lidt inspiration.

     Hvis du vil lave lidt tilpasninger fra start, ville jeg begrænse mejeriprodukter og måske begrænse grøntsagerne en anelse. Det er ofte dem, der giver maveproblemerne. Elsker du bare grøntsager helt vildt og er du ked af at skære ned på dem, så sørg for at alle grøntsager, du spiser er tilberedte.

     Start der, gør dig nogle erfaringer og se, hvor langt det bringer dig. Og juster så henad vejen. Det tror jeg, jeg ville gøre❤️

     • Hej Jane.
      Mange tak for dit udførlige svar :)
      Jeg tror du har ret i forhold til perimenopause, dog har jeg haft problemerne helt fra jeg begyndte at menstruere som ung, så rod i hormonerne har der været længe.
      Ikke desto mindre ændrer de sig jo med alderen, og jeg vil kigge på den bog du
      Anbefaler. Måske næste halvdel af mit liv kan blive mindre hormon-bøvlet.
      Jep, jeg tager vitaminer i samråd med lægen, men har skulle tage jern hele voksenlivet, så der er tilsyneladende noget næring min krop ikke kan optage, og jeg håber at kunne reparere en del med kosten.
      Har længe vidst at gluten og laktose var noget møg for mig, men nu er jeg klar til for alvor at få sukker ud af min kost og mindsket kulhydrat – og sigter efter en varig livsstil der kan gavne krop, fordøjelse og energiniveau.
      Endnu engang tak for at give dig tid til at svare så grundigt, jeg vil nu gå på opdagelse i dine opskrifter.
      Mvh. Siff

 12. Hej Jane.
  Er i gang med dit kickstart kursus og jeg har stor succes.
  Mit spørgsmål er
  Mit kolesteroltal er for højt, og jeg bruger mest æg til morgenmad.
  Er det farligt i forhold til kolesterol.?

  • Hej Mette
   Generelt nej, kolesterol du spiser (æg indeholder kolesterol) har ingen eller ubetydelig indflydelse på dit kolesteroltal.

   Men kost, livsstil og din generelle sundhedstilstand er altsammen ting, som kan have indflydelse på kolesteroltallet. Jeg vil anbefale dig at få styr på de største risikofaktorer først (vægt, for højt blodsukker, for højt blodtryk, forhøjede inflammationsmarkører) og det er du jo i gang med allerede :) Ofte arter kolesteroltallet sig i takt med at disse faktorer kommer på plads, men er fordelingen stadig skæv, er der ting, du kan gøre for det også.

   Men for nu ville jeg fokusere på de ting, der har størst indflydelse på dit helbred og din sundhedstilstand.

   Vi skal tale masser om kolesterol på kurset også men vil du tage forskud på det, kan du også læse denne artikel: Keto og kolesterol

   Rigtig god fortsat fornøjelse❤️

 13. Hej,
  Jeg er super glad for at kunne benytte hjemmesiden – men kan se min status har ændret sig !
  Sikkert fordi jeg har fået et ny visa kort – hvor kan jeg ændre nummeret så jeg kan gå på siderne igen..

  Hilsen Mariann

  • Hej Mariann
   Prøv at følge denne her guide:

   Sådan gør du:

   Gå til “Medlemskab”
   Tryk på knappen “SE FAKTURERING” eller “SE MERE” ud for dit abonnement (computer). På mobilen skal du trykke på tallet med # foran under “Abonnement”. Her bliver du sendt videre til en side med et overblik over dit medlemskab.
   Tryk nu på knappen “ÆNDRE BETALING” eller “BETAL” ud for den ordre der er mislykket.

   Skriv til os på plus@madbanditten.dk hvis vi skal hjælpe dig mere❤️

 14. Hej Jane.
  Er det nu blevet farligt med sukrin .
  De skriver at det kan give blodpropper.
  Tænker du måske er gået lidt mere ind i det, da du bruger det meget i dine opskrifter.
  Nogle gange bliver ting blæst lidt op, så jeg vil bare høre hvad du mener.

Der er lukket for kommentarer.