Skal jeg hjælpe dig med livsstil & vægttab?

Igennem 10 år har jeg hjulpet tusindevis af mennesker med livsstilsomlægning og vægttab.

Se, hvordan jeg kan hjælpe dig her:

Vis mig mulighederne

Low Carb brød og bagværk

Brød og kager er bare lig med hygge! Men for mange kommer hyggen med en pris i form af mavepine, fordøjelsesbesvær eller en stor oppustet mave. Det ved jeg, for jeg har selv været der… Men sådan behøver det heldigvis ikke at være!

Her på siden finder du mine bedste opskrifter på Low Carb brød og bagværk. Der er både morgenbrød, madbrød, brød til madpakken, flutes, boller, knækbrød, kiks og meget mere. Naturligvis bagt helt uden sukker, gluten og gær.

De mest populære opskrifter

Nogen af de mest populære og mest kendte opskrifter på LCHF brød er Oopsies, dem har jeg også selv været rigtig glad for, især da jeg startede med at spise Low Carb. Oopsies kan nemlig bruges til fx sandwich eller en klapsammen. De har den fordel, at de stort set ikke indeholder nogle kulhydrater og samtidig minder de ikke om brød og brødvanen bliver derfor nemmere at slippe.

Det samme er gældende for de flade grøntsagsbrød som også er en af de opskrifter som mange elsker. De kan også bruges som erstatning for pølsebrød og burgerboller.

En af de nyeste opskrifter som mange bruger er Chaffles / Chaffler som også kan bruges til både sandwich, klapsammen eller som bund til salat, kød, pålæg og meget mere. En rigtig god opskrift til madpakken.

Glutenfri brød

Når man bager glutenfrit og Low Carb kan man naturligvis ikke bruge almindeligt mel. Derfor bruger vi i stedet fx kerner, frø, nødder, sesammel, mandelmel, kokosfibre, kokosmel, pofiber og loppefrøskaller. Og bindemidlet er som oftest æg og ost fx flødeost, hytteost og mozzarella. Ofte kommer jeg også grøntsager i.

I LCHF bruger vi ingen kornprodukter, heller ikke de glutenfrie.

Hvorfor bruger du ikke gær?

Det giver som oftest ikke mening at bruge gær, når vi bager både glutenfrit og Low Carb. De meltyper vi bruger har nemlig ikke nogen hæveevne. Hvis man udelukkende går efter, at det skal være glutenfrit, men ikke low carb, kan man anvende nogen af de glutenfrie meltyper fx boghvedemel, rismel, kikærtemel og havremel. Men dette er altså IKKE Low Carb.

Mange Low Carb opskrifter bruger i stedet bagepulver i deres brød. Men jeg har ikke oplevet den store forskel på, om jeg bruger det eller udelader det. Og så gør jeg som oftest sidstnævnte.

Keto brød

Det gælder med opskrifter på Keto brød det samme som med Keto desserter og Keto kager; Mange spiser Keto for at opnå et vægttab og i den sammenhæng ser jeg den type opskrifter som mindre optimale. Målet med mine Keto-forløb og Keto-bøger er, at flest muligt oplever succes med den nye kost og livstil og gerne taber sig uden det store besvær.

Her kan brød – og desserter og kager – simpelthen være en hæmsko. Den slags indeholder nemlig som oftest mange kalorier – og kulhydrater – og knap så meget protein. Det betyder mindre mæthed pr. kalorie. Derfor kan man hurtigt komme til at spise mange kalorier og kulhydrater, uden at blive tilsvarende mæt.

Det kan du læse mere om her: Hvorfor er der ingen Keto-pandekager, vafler, brød og kager i mine Keto-bøger?

Hvor tit må jeg spise Low Carb brød?

Hvis dit mål med at spise LCHF eller Keto er vægttab, anbefaler jeg, at du holder brøderstatninger til kun særlige lejligheder. Min erfaring er, at for mange nødder, kerner og mælkeprodukter er nogen af de hyppigste årsager til at nogen ikke lykkes med vægttab.

Der kan muligvis skyldes at fx brød giver lavere mæthed pr. kalorie og/eller at de derved er nemme at overspise.

Læs også: Hvor tit må jeg spise kernebrød og chiaknækbrød?

Brød med færre kulhydrater

Low Carb brød har færre kulhydrater. Man kan ikke lave brød uden kulhydrater. Low Carb brød består typisk af æg, pofiber, loppefrøskaller eller kokosfibermel, evt. mælkeprodukter, grøntsager og kerner og nødder. Og det indeholder alt sammen kulhydrater. Men der er dog stadig langt færre kulhydrater i end traditionelt brød.

Mine favoritopskrifter

Wannabe rugbrød er absolut det bedste kernebrød, jeg har smagt i de 10 år, jeg har levet Low Carb. Jeg har aldrig været helt vild med kernebrødene. Min personlige holdning er, at de er for æggede, og det bryder jeg mig ikke så meget om. Wannabe rugbrødet er mere tørt og fast – og uden så meget smag af æg. Derudover har det en sød-syrlig smag, som faktisk minder lidt om rugbrød!

Men generelt spiser jeg ikke så mange brøderstatninger. Jeg synes simpelthen hverken at det smager nok – eller godt nok – til at være alle kalorierne (og ofte også kulhydraterne) værd. Hvis jeg skal have noget, foretrækker jeg chiaknækbrød. Knækbrødene kan bruges til både snack, som tilbehør til et større måltid eller som en del af et tapasbræt.

LCHF brød og kager

Har du brug for mere inspiration kan du altid tjekke min bog LCHF – BRØD & KAGER. Den kan købes hos bl.a. Saxo.com og selvfølgelig også i de fleste boghandlere.

LCHF – BRØD & KAGER samler mine bedste brød- og kageopskrifter fra mine to første bøger. Derudover får du 18 nye opskrifter. Der er både opskrifter på morgenbrød og madbrød – som du kan bruge til både aftensmaden, madpakken og mellemmåltidet. Og derudover får du også virkelig mange opskrifter på lækre LCHF kager. Alle opskrifter er naturligvis helt uden gluten, mel, gær og sukker.