Skal jeg hjælpe dig med livsstil & vægttab?

Igennem 10 år har jeg hjulpet tusindevis af mennesker med livsstilsomlægning og vægttab.

Se, hvordan jeg kan hjælpe dig her:

Vis mig mulighederne
Quesadilla, mexicansk aftensmad med spicy kylling

Mexicansk quesadilla med spicy kylling

Her får du opskriften på de lækreste mexicanske quesadilla med fyld af spicy kylling. For at gøre opskriften Low Carb/Keto-venlig er de traditionelle mel-tortillaer udskiftet med blomkålstortilla.

Opskrifter på Low carb aftensmad

Mangler du idéer aftens mad? Her på siden finder du en masse opskrifter og inspiration til aftensmaden.

Uanset om du spiser KETO, LCHF eller generelt bare low carb kan du her finde en masse lækre opskrifter til aftensmad. Maden er nemlig lavet med et udgangspunkt i at holde mængden af kulhydrat lavt. Derudover er aftensmadsopskrifterne naturligvis også glutenfri.

Selvom du ikke spiser low carb, er opskrifterne på aftensmad her på siden også en fantastisk måde til at få lidt flere grøntsager ind i aftensmaden og op på tallerknen.

Aftensmad på 20 minutter

Mange af low carb opskrifterne tager kun 20-30 minutter at lave, så der nemt og hurtigt kommer sund aftensmad på bordet. Men der er dog også nogen af retterne som kræver lidt mere tid i køkkenet, der er gode til de lange weekender eller når der skal laves en lækker middag til gæster.

Opskrifter på aftens mad og hverdagsmad

For mig er det vigtigt at aftensmaden i hverdagen er nem at lave men stadig smager af en hel masse. Også selvom ingredienserne er få og tiden kort. Ofte er opskrifter på aftensmad her på Madbanditten noget jeg har lavet til aftensmad derhjemme og efterfølgende finpudset.

Måske finder du dine nye hverdags favoritter lige her på siden. Mange laver de samme 10 retter om og om igen, og det gælder også for os. Det gør mig dog ikke så meget, jeg holder af gentagelser og ofte spiser jeg også det samme til morgenmad og frokost mange dage i streg. Det gør det både nemt og overskueligt.

Opskrifter på gæstemad

Du finder også en masse idéer til aftens mad til dine gæster eller til weekenderne, hvor der er lidt bedre tid til at stå i køkkenet og kræse om gryderne. Gode bud på weekendretter kunne være lammeskank med blomkålsmos, langtidsbraiserede andelår med gul mos og smørstegte svampe samt pulled beef.

Hvis du skal forkæle dine gæster med lækker aftensmad får du lidt mere inspiration her: Du kan fx servere den smagfulde men nemme kylling med kapers, Saltimbocca alla Romana eller en saftig og mør svinemørbrad.

Hvad spiser danskerne til aftensmad?

Du finder naturligvis også alle de danske favoritter og mest populære opskrifter for børnefamilien i low carb version. Selvom de varierer en smule fra originalen, er det også nogen af de mest populære opskrifter på aftensmad her på bloggen.

Der er både klassiske frikadeller, blomkålspizza, lasagne og spaghetti med kødboller.

Især de to yngste herhjemme elsker de klassiske danske retter som boller i karry, brændende kærlighed, stegt flæsk med persillesovs etc. Også selvom jeg naturligvis laver dem med et lille LCHF twist.

Opskrifter på familie favoritter

Vores egne aftensmads favoritter herhjemme er blandet andet low carb lasagne, laks med hollandaise, klassisk hakkebøf, brødfri burger og ikke mindst den lækre karameliseret hvidkål med spicy oksekød.

Selvom jeg både er madblogger og kogebogsforfatter kender jeg alt til at være helt fattig for ideer til aftensmad. De dage hvor vi har ekstra travlt og lysten til madlavning er ikke eksisterende ender vi altså ofte også med noget dræbende kedeligt på bordet. Jeg er stor tilhænger af nem aftensmad, lavet ud fra hvad vi lige har i køleskabet – og fryseren. Og det ender heldigvis ofte godt alligevel.

Madplaner med aftensmad

Madplaner er den hurtigste vej til at slippe af med spørgsmålet “hvad skal vi spise i aften?”. I lang tid har vi kørt med ugentlige madplaner. I hvert fald for hverdagene. I weekenden har vi sammen kigget hjemmesiden igennem og udvalgt fem retter for den kommende uge. Derfor finder du også mange madplaner som jeg har delt her på siden blandt her, her og her.

Madplanerne kan gøre det langt mere overskueligt både at handle ind og lave aftensmad. Når der allerede er taget stilling til aftensmaden og lavet indkøbsliste, frigives der nemlig energi til en hel masse andre – og sjovere – ting.

Så nu er det bare at kigge aftensmad opskrifterne igennem og udvælge de bedste. God fornøjelse.