MADGLAD

Lær dit barn at elske rigtig mad


MADGLAD giver et bud på 10 gode hverdagsvaner, der kan hjælpe til at forbedre hele familiens madvaner. Og det handler ikke bare om, hvad vi spiser, men i lige så høj grad også hvordan, vi spiser, hvornår vi spiser og hvorfor vi spiser.

Udover bogens indledende kapitler med inspiration og praktiske tip til at skabe madglade børn, får du 80 nemme, velsmagende og hverdagsvenlige opskrifter til familiens måltider. Her er både retter, der kan laves på max 30 minutter, mad, der passer sig selv i ovnen, mad fra de varme lande, børnevenlige vegetarretter og retter specifikt rettet mod små “grøntsagshadere”.


Mere om MADGLAD

Er det LCHF-bog til børn?

Glutenfrie opskrifter uden tilsat sukker

Ingen af opskrifterne i bogen indeholder gluten eller tilsat sukker. Årsagen til det er primært, at det er sådan, jeg laver mad. Dernæst er det ud fra en betragtning om, at det er de færreste, der har brug for hjælp eller inspiration til at få børn til at spise mere sukker eller brød/pasta. Det er snarere en modvægt til det, der savnes.

Bogen her byder derfor på mad, hvori gluten og sukker ikke indgår, men hvor der i stedet er lagt væk på god smag, mæthed og masser af grøntsager.

Læs mere om mine tanker om bogen og processen med at lave den her: Historien om en ny bog

MADGLAD - lær dit barn at elske rigtig mad! - Af Jane Faerber. Udkommer 28/4-2016

Hvad siger andre?

reklamelink til Saxo.com

26 kommentarer til “MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad”

Skriv en kommentar

  1. Hej

    Jeg har spist iht LCHF princippet i mere end 6 uger, og når jeg tester med keto stiks har jeg været i tydelig og konstant ketolyse mindst 4-5 uger. MEN jeg har ikke tabt et kilo og liv-målet er heller ikke blevet mindre ? Mine ekstra kilo sidder udelukkende på maven.

    Svar
  2. Hej Jane

    Jeg har købt din bog “Madglad” og er rigtig glad for den. Flotte billeder og indbydende opskrifter.
    Dog har mine børn lidt problemer med maven/tarme og vi vil derfor gerne undgå HUSK og Pofiber. Det har jeg fået anbefalet med forklring om at det ikke er gode fiber men fiber som opfører sig som klister i tarmene. Og vi har nok alle i familien lidt leaky gut. I stedet foretrækker vi fiber fra grøntsager og frugt som der jo også er meget af i dine opskrifter.

    Er HUSK og Pofiber nødvendigt i opskrifterne eller har du tilført dem da du selv tænker at det er godt at få?

    De opskrifter jeg især tænker på er disse (hvad kan jeg tilføje i stedet eller kan det bare udelades?):
    – side 139 pizzabund
    – side 172 pizzabund
    – side 211 rødbede-brownie
    – side 218 gulerodsboller
    – side 224 pizzaboller
    – side 227 vafler
    – side 228 madpandekager

    Jeg har på lager: rismel, kokosfiber og boghvedemel og kan lave div nøddemel selv. Og ellers er gluten også ok i vores familie så vi har også div alm meltyper.

    Venlige hilsner
    Line

    Svar
    • Hej Line
      Gode spørgsmål :)
      Jeg har ikke så stor erfaring med at bage med hverken glutenfrit mel eller almindeligt mel, så jeg kommer lidt til kort der.

      I stedet vil jeg sige dette generelt: Hvis der er brugt ganske lille mængde husk/pofiber (fx 1-2 tsk eller spsk), vil du ofte kunne udelade det helt eller erstatte det med noget andet fiberholdigt mel.
      Udgør fx pofiber en stor del af opskriften (fx 2 dl) som gulerodsbollerne, vil jeg anbefale dig at gå helt udenom og finde en anden anvendelig opskrift, som tager udgangspunkt i de meltyper, du gerne vil bruge.

      Og stor sympati for maveproblemerne. Jeg har haft maveproblemer hele mit liv. Den der klisterforklaring giver jeg med al respekt ikke så meget for. Jeg tror mere på at eksperimentere sig frem til, hvad der fungerer og ikke gør. Fibre er hård kost for sarte maver. Også selvom de kommer fra grøntsager. Jeg mærker det, når jeg spiser eller drikker fx greenies eller greenie-smoothie-skåle, som giver mig akut ondt i maven og også ved bagværk, der indeholder husk og kokosfibre. Pofiber derimod giver ingen ballade hos mig. Dette er ikke ment som et facit men mere som en pointe om at ingen andre kan fortælle dig, hvilke fibre din mave vil tage godt imod. Fibermel er dog ikke noget, jeg spiser særligt meget af (måske 1-2 gange om måneden). Sådan fungerer det bedst for mig.

      God bagning – og bedring :)

      Svar
  3. Hej Jane. Har lige fået bogen i fødselsdagsgave og har allerede testet de først opskrifter. Vil nu iigang med gulerodsboller. Kan jeg blot bruge blendede mandler som mandelmel ? Pia

    Svar
    • Ja, når der bare står mandelmel (og ikke “fedtrecuceret” eller “fra Funktionel Mad”) så svarer det bare til malede mandler :)

      Svar
  4. Hej Jane. Jeg har en dreng der lever glutenfrit og han elsker dine pizzaboller med blomkål? Vi er nu midlertidigt flyttet til Polen og her kan jeg ikke finde pofiber – har du en ide til et alternativ? Ved godt jeg bare kan bestille det i DK, men det er jo en mindre formue hver gang det skal sendes?
    Vh
    Lone

    Svar
    • Måske lidt huskfibre kan bruges i stedet i den opskrift. Men ellers ja, få det sendt ned. Det er et svært produkt at undvære, ville jeg synes..

      Svar
  5. Jeg har lige fået bogen her til morgen og glæder mig som et lille barn til juleaften til at læse den og prøve alle opskrifterne. Dine andre bøger er godt slidte efterhånden, da jeg bruger dem næsten dagligt. Madglad er virkelig lækker i hardback-version, og derfor vil jeg høre om de andre bøger også kommer i hardback på et tidspunkt?

    Derudover vil jeg gerne dele med dig, at jeg ikke har haft et eneste epilepsianfald siden jeg begyndte på LCHF i oktober 2015 og har endda kunne sætte mit medicinforbrug ned. Hurra for færre bivirkninger! Jeg har også type 1 diabetes, og kosten har også været fantastisk her. Insulinforbruget er sat ned også, hvilket betyder færre stik alt efter hvor striks jeg kører kosten.

    Min datter på 2 kan allerede lide mange af dine opskrifter, så det bliver rigtig spændende at se, om vi lokker endnu flere grøntsager og sund mad i hende. Hun er desuden også glad for at være med i køkkenet, når mor kokkererer.

    Så tusind tak til dig.

    Svar
    • Ej hvor er det superdejligt at høre Tanya. Vildt som kosten kan gøre underværker, ikke?

      Mine andre bøger kommer ikke i hardback. Grunden til at vi lavede MADGLAD i hardback var for at signalere at den er helt sin egen og ikke en del af mine serie af LCHF-bøger.

      Svar
  6. Glæder mig til din bog, og i forlængelse af at jeg lige har læst om din blogvej, så vil jeg bare sige at det er fedt at du gør så stor en forskel for rigtig mange mennesker! Og holder i øvrigt af din menneskelige tilgang til mad, altså at der ikke er ekstreme kure eller lignende ind over. (Ihvertfald set fra min vinkel, andre mener jo noget andet men det lever de sikkert fint med), så dejligt at din blog er dit eget sted!

    Svar
    • Nej det er de ikke umiddelbart. Det er ikke en børn-med-i-køkkenet-bog men mere en bog om at få skabt nogle gode vaner omkring måltidet og maden, der giver børn lyst til at spise den sunde mad. At have børn med i køkkenet er jo altid en god idé. Det er bare ikke med det i sigte, at bogen er skrevet :)

      Svar
  7. Øj hvor spændende!
    Men vil dine gode råd og tips også kunne bruges til en 3 årig, som er en af dem som ikke vil spise ret varieret? På trods af at vi andre altid har gjort det og dermed er hun også blevet det tilbudt….

    Svar
    • Ja, det synes jeg bestemt. Bogen tager meget udgangspunkt i vanerne og ikke så meget i selve maden. Og gode vaner kan man ikke introducere for tidligt, hvis du spørger mig ;-) Men hvis jeg skulle sætte alder på bogen, ville jeg sige fra 3 år og opefter.

      Svar
  8. Hold nu op nogle skønne unger ❤️ De oser langt væk af hygge, fis og ballade og at lækker mad er sagen ! Det er så godt valgt ! Glæder mig til bogen ?

    Svar
    • Ej lige netop det er jeg vildt glad for, at du siger. Det var nemlig lige præcis det udtryk, vi gerne ville have frem :)

      Svar
  9. Og så ligger bogreceptionen en torsdag – vi har kun kl. 8-10 forelæsninger dette semester, undtagen torsdag, der er 10-18 :(
    Hvad pokker, man må jo prioritere sin tid ;)

    Jeg glæder mig!

    Maria.

    Svar