Wannabe rugbrød – det bedste kernebrød


Wannabe rugbrød har jeg kaldt denne opskrift, for der er jo ikke rug i og det er derfor ikke et rugbrød. Mange savner rugbrød på Keto, og her kan denne opskrift hjælpe. Det smager ret meget derhen ad, og jeg vil sige, at dette er det absolut bedste kernebrød, jeg har smagt i de 10 år, jeg har spist Low Carb og Keto.

Wannabe rugbrød - den bedste opskrift på et glutenfrit og low carb kernebrød, der smager nøjagtigt som et godt rugbrød

Wannabe rugbrød

5 fra 7 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
Lækkert LCHF / keto rugbrød
33 skiver
|
1 t 45 min

Ingredienser

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 160 grader.
 • Hak alle nødder og kerner groft i foodprocessor. Ikke til mel. Bare lige så de hakkes groft.
 • Rør kerne-nøddeblandingen sammen med de øvrige ingredienser.
 • Hæld dejen i en stor rugbrødform og bag det i den forvarmede ovn i ca. 1,5 time.
 • Lad brødet afkøle på rist.
 • Skær i tynde skiver og opbevar i fryser med madpakkepapir imellem. Tag en skive brød op og lun på brødristeren efter behov.
 • TIP: Hvis du lader brødet afkøle helt i køleskab natten over, kan du skære fine tynde skiver uden det smuldrer. Jeg gør dette inden jeg fryser det.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Keto rugbrød – wannabe rugbrød

Kernebrødet uden mel har længe været den foretrukne erstatning for rugbrød på Keto/LCHF, men jeg har aldrig været helt vild med kernebrødene. Jeg synes, de er for æggede og det bryder jeg mig ikke om. Dette brød her er tørt og fast og dejligt og uden smag af æg. Samtidig har det en sød-syrlig smag, som minder en smule om rugbrød. på.

Men ægte rugbrød bliver det jo aldrig. Det ved jeg godt. Men har man et ønske om at holde kulhydratindtaget lavt eller undgå gluten, har jeg ikke prøvet bedre end dette.

Jeg spiser meget sjældent de her brøderstatninger. Det har aldrig fungeret særligt godt for mig og jeg synes ikke, de smager godt nok til at være kulhydraterne/kalorierne værd. Jeg vil hellere have noget rigtig mad.

Glutenfrit, Low Carb eller Keto rugbrød?

Jeg har tøvet lidt med at dele denne opskrift, for jeg putter en smule glutenfrit mel i mit.

Det ved jeg godt kommer til at forvirre folk, som hermed tror, at det at spise glutenfrit brød og kager åbenbart er totalt meget Keto.

Det er der mange, der tror i forvejen. I hvert fald svarer jeg ofte på, om man ikke godt kan spise havregryn, rismel, glutenfrit mel osv. når man vil spise Keto.

Læs næringsdeklarationerne, folkens!

Glutenfrit er ikke lig med Low Carb eller Keto

Glutenfrit betyder altså ikke Low Carb og bestemt ikke Keto. Faktisk betyder det oftest det modsatte. Glutenfrit mel indeholder jo 60 g kulhydrat pr. 100 g. På Keto spiser man måske 20-30 g kulhydrat om dagen.

Så hvorfor har jeg puttet det i? Fordi jeg er ligeglad – haha. Og fordi jeg synes, det smager bedre end med ekstra Pofiber. Og fordi, når vi kigger på helheden, så lander det her brød stadig så lavt som måske 3 g kulhydrat pr. skive. Og jeg spiser måske en skive om ugen.

Og skal vi et tidspunkt tale om, at jeg overhovedet ikke spiser Keto året rundt? Eller at mine Keto-bøger heller ikke lægger op til det? Medmindre man ønsker det selvfølgelig.

Inspirationen til brødet her fik jeg fra dygtige Iben. Det er jo fantastisk, når de dygtige bageentusiaster bruger deres evner til at lave lækre Low Carb-sager.

Find alle mine brødopskrifter her: Brødopskrifter

Wannabe rugbrød - den bedste opskrift på et glutenfrit og low carb kernebrød, der smager nøjagtigt som et godt rugbrød
Wannabe rugbrød - den bedste opskrift på et glutenfrit og low carb kernebrød, der smager nøjagtigt som et godt rugbrød

Kom med til webinar

Tilmeld dig 30 minutters gratis webinar d. 10. januar med Tine og mig og bliv klogere på din fordøjelse (og hvorfor den nogle gange brokker sig)

Tilmeld dig allerede nu, så du ikke går glip af det

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

31 kommentarer til “Wannabe rugbrød – det bedste kernebrød”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Sjovt – er jeg den eneste der synes at kernebrødet er bedre? Jeg forstår ikke helt hvad 3 spsk sukrin Gold skal til for? Efter min smag er det alt for sødt.

  Svar
  • Det tror jeg bestemt ikke. Smag er jo vidt forskelligt. For mig bliver det almindelige for ægget og det synes jeg undgås her. Sødningen sammen med eddiken skal forsøge at ramme den sødlige-syrlige smag fra rugbrød. Ved ikke lige om den forklaring giver mening😁

   Svar
   • Det giver faktisk god mening.
    Det smagte rigtig godt, brødet, …så fremover vil jeg kun lige give det en tsk. Surin Gold. :) Tak for dine ALTID fantastiske opskrifter, som jeg bare NYDER og elsker.!

    Svar
 2. 5 stjerner
  Vi er rigtig glade for dette brød. Jeg havde også problemer med at det sad fast i formen, mine forme er måske blevet lidt trætte med tiden. Nu bager jeg det altid med bagepapir i formen, og lader brødet blive i bagepapiret under nedkøling på risten. Så er det nemt at løfte brødet tilbage i formen og sætte det hele på køl, hvor det står til det bliver så fast, at jeg kan skære fine skiver.

  Svar
 3. Hej🤗
  Jeg vil super gerne prøve dit rugbrød og har et spørgsmål vedr chiafrø.
  Da de suger så meget væske har jeg forstået ( for ikke at skabe tarm gener) at de skal lægges i blød inden anvendelse.
  Hvad gør du her?
  God dag☀️
  Marchella

  Svar
  • De suger bare af væsken herfra. De behøver ikke lægge i blød inden. Det gælder med alle fibre, at de ikke bør indtages uden væske (men det er altså også virkelig svært at gøre😅)

   Svar
 4. Hejsa,
  Jeg har bagt dette brød der ser så lækkert ud 🤤 Men ved ikke lige hvad der er ået galt!
  Det kom i hvert fald ikke ud af formen i 1 stykke og det smuldre, så man ikke kan skære en reel skive, men smagen fejler ikke noget 🤗
  Måske er der for lidt æg i, for der er jo forskel på størrelser af æg!
  Nogen bud, inden jeg nu prøver igen 😅

  Svar
  • Hej Dorthe
   Jeg ved desværre ikke med formen. Min rugbrødsform har en overflade, der gør at alle brød slipper uden problemer. Har din form ikke det, ville jeg nok fore den med bagepapir.

   Ift. skiveskæring skal du følge tippet med at lade det afkøle i køleskab. Så kan du skære helt tynde skiver og opbevare i fryser.

   Svar
 5. 5 stjerner
  Det her er seriøst det lækreste glutenfri “rugbrød” jeg nogensinde har smagt. Jeg har spist glutenfri i flere år, og har virkelig savnet et godt kernebrød, men endelig er det fundet.

  Svar
  • Ja ikke? Nøjagtigt det samme her. Jeg startede med at spise glutenfrit i 2010 men droppede hurtigt brødet fordi det hele smagte elendigt. Så kom kernebrødet/stenalderbrødet og det var so-so men det faldt aldrig rigtigt i smag. Men det her, det smager bare så godt! Så glad for at du er enig❤️

   Svar
 6. 5 stjerner
  Jeg har besluttet mig at prøve bage dit “rugbrød” men der er ikke lykkedes mig at finde universalbagemix.. kan jeg bruge glutenfri sesam mel i stedet for?

  Svar
  • Jeg synes ikke at sesammelet er så velegnet. Det har en meget gennemtrængende smag. Jeg har foreslået kikærtemel men det kan også være helt almindeligt hvedemel.

   Svar
 7. 5 stjerner
  Jeg elsker denne opskrift. Jeg har brugt den i et år nu.
  Har dog ændret lidt på den for at undgå glutenfri mel og pofiber. Så nu maler jeg mandlerne til mel og tilføjer så 300 gr mandelmel. Det fungerer fantastisk

  Svar
  • Åh det er altså et svært spørgsmål. Hvad jeg tænker om det? Ingenting dybest set😅😅
   Ville jeg personligt bruge det? Nej aldrig.
   Tror jeg, det er skadeligt for folk, der tåler gluten at bruge det? Nej.
   Tror jeg, det er gavnligt at bruge det? nej.

   Er spørgsmålet måske mere: Kan du, som gerne vil bruge det, bruge det og få de resultater, du ønsker dig? Er svaret på det ja, synes jeg alt er godt❤️

   Svar
  • Så synes jeg hellere du bare skal udelade. Havremelet/det glutenfrie mel er jo i forvejen et kompromis (læs afsnittet under opskriften), som jeg bruger fordi jeg synes, det giver noget ekstra for smagen og konsistensen og derfor accepterer jeg de ekstra kulhydrater derfra.

   Mandelmel vil ikke give det samme (så jeg havde jeg jo bare brugt det) og derfor kan du bare udelade melet helt.

   Svar
   • 5 stjerner
    Jeg lavede mandelmælk igår; brugte mandelpulpen i brødet idag – og undlod at bruge andet glutenfrit mel. Jeg nøjedes desuden med 4 del vand, pga. væskeindholdet i pulpen.
    Lavede også blomkålsbearnaise igår, og havde dermed 4 overskydende æggehvider, som jeg brugte i stedet for 3 af æggene.

    Jeg synes selv, at jeg har lavet et godt brød :-)

    Svar
    • Ej hvor godt! Og der er bare ikke noget bedre end at føle, man bruger sine overskydende rester til noget ordentligt. Fantastisk som du udnyttede det her❤️

     Svar
     • 5 stjerner
      Jeg har prøvet helt at undlade det glutenfrie mel, som du foreslog en anden. Jeg synes dog, at brødet så blev en anelse “løs”.
      I dag har jeg så erstattet det glutenfrie med, med 2 spsk loppefrøskaller (bruger 4 spsk i alt) – og det synes jeg er helt perfekt.

      Fantastisk brød :-)

 8. Tak for opskriften, er i gang med rugbrødet. Er del alm. ovn eller varmluft.
  Venligst
  Marianne

  Svar
 9. Hold nu op, har lige bagt dit kernebrød og det var da en succes. Tak for alle dine bøger og opskrifter, et helt andet liv er gået op for mig. ☺️♥️

  Svar
 10. Hej Jane
  Vil gerne bage dit wannabe rugbrød, men universalbageblandingen fra Urtekram er udgået. Hvilken anden vil du anbefale som bedste alternativ?
  Mvh
  Nathali (:

  Svar
  • En hvilken som helst anden slags mel, du er ok med at spise. Havremel, andre typer glutenfri mel eller hvedemel. You decide.

   Svar
 11. Hej Jane
  Skal man smøre rugbrødsformen inden bagning, eller beklæde den med bagepapir, når man bager wannabe rugbrødet?
  Hvis man skal smøre formen eller bagepapiret, er det så bare olivenolie eller hvad fungerer bedst?

  Mvh
  Nathali (:

  Svar
  • Min har sådan en inderbelægning så jeg smører den ikke. Jeg ved ikke om det gælder alle forme, må jeg indrømme. Jeg er ikke den store bager?

   Svar