Wannabe rugbrød – det bedste kernebrød


Wannabe rugbrød har jeg kaldt denne opskrift, for der er jo ikke rug i og det er derfor ikke et rugbrød. Mange savner rugbrød på Keto, og her kan denne opskrift hjælpe. Det smager ret meget derhen ad, og jeg vil sige, at dette er det absolut bedste kernebrød, jeg har smagt i de 10 år, jeg har spist Low Carb og Keto.

Wannabe rugbrød - den bedste opskrift på et glutenfrit og low carb kernebrød, der smager nøjagtigt som et godt rugbrød

Wannabe rugbrød

5 fra 9 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
Lækkert LCHF / keto rugbrød
33 skiver
|
1 time 45 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 160 grader.
  • Hak alle nødder og kerner groft i foodprocessor. Ikke til mel. Bare lige så de hakkes groft.
  • Rør kerne-nøddeblandingen sammen med de øvrige ingredienser.
  • Hæld dejen i en stor rugbrødform og bag det i den forvarmede ovn i ca. 1,5 time.
  • Lad brødet afkøle på rist.
  • Skær i tynde skiver og opbevar i fryser med madpakkepapir imellem. Tag en skive brød op og lun på brødristeren efter behov.
  • TIP: Hvis du lader brødet afkøle helt i køleskab natten over, kan du skære fine tynde skiver uden det smuldrer. Jeg gør dette inden jeg fryser det.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Keto rugbrød – wannabe rugbrød

Kernebrødet uden mel har længe været den foretrukne erstatning for rugbrød på Keto/LCHF, men jeg har aldrig været helt vild med kernebrødene. Jeg synes, de er for æggede og det bryder jeg mig ikke om. Dette brød her er tørt og fast og dejligt og uden smag af æg. Samtidig har det en sød-syrlig smag, som minder en smule om rugbrød. på.

Men ægte rugbrød bliver det jo aldrig. Det ved jeg godt. Men har man et ønske om at holde kulhydratindtaget lavt eller undgå gluten, har jeg ikke prøvet bedre end dette.

Jeg spiser meget sjældent de her brøderstatninger. Det har aldrig fungeret særligt godt for mig og jeg synes ikke, de smager godt nok til at være kulhydraterne/kalorierne værd. Jeg vil hellere have noget rigtig mad.

Glutenfrit, Low Carb eller Keto rugbrød?

Jeg har tøvet lidt med at dele denne opskrift, for jeg putter en smule glutenfrit mel i mit.

Det ved jeg godt kommer til at forvirre folk, som hermed tror, at det at spise glutenfrit brød og kager åbenbart er totalt meget Keto.

Det er der mange, der tror i forvejen. I hvert fald svarer jeg ofte på, om man ikke godt kan spise havregryn, rismel, glutenfrit mel osv. når man vil spise Keto.

Læs næringsdeklarationerne, folkens!

Glutenfrit er ikke lig med Low Carb eller Keto

Glutenfrit betyder altså ikke Low Carb og bestemt ikke Keto. Faktisk betyder det oftest det modsatte. Glutenfrit mel indeholder jo 60 g kulhydrat pr. 100 g. På Keto spiser man måske 20-30 g kulhydrat om dagen.

Så hvorfor har jeg puttet det i? Fordi jeg er ligeglad – haha. Og fordi jeg synes, det smager bedre end med ekstra Pofiber. Og fordi, når vi kigger på helheden, så lander det her brød stadig så lavt som måske 3 g kulhydrat pr. skive. Og jeg spiser måske en skive om ugen.

Og skal vi et tidspunkt tale om, at jeg overhovedet ikke spiser Keto året rundt? Eller at mine Keto-bøger heller ikke lægger op til det? Medmindre man ønsker det selvfølgelig.

Inspirationen til brødet her fik jeg fra dygtige Iben. Det er jo fantastisk, når de dygtige bageentusiaster bruger deres evner til at lave lækre Low Carb-sager.

Find alle mine brødopskrifter her: Brødopskrifter

Wannabe rugbrød - den bedste opskrift på et glutenfrit og low carb kernebrød, der smager nøjagtigt som et godt rugbrød
Wannabe rugbrød - den bedste opskrift på et glutenfrit og low carb kernebrød, der smager nøjagtigt som et godt rugbrød

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

52 kommentarer til “Wannabe rugbrød – det bedste kernebrød”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane.
    Har lige bagt wannabe brødet og har lige opdaget at jeg har glemt at komme mel i.😱😱kan det spises alligevel.har lagt det på køl til imorgen .
    Hilsen heidi.

    Svar
  2. Hej Jane,
    Jeg kan se du skrive i en tidligere kommentar at æbelcidereddike kan udelades, men hvad ville du bruge i stedt for?
    Spørger kun fordi det er det eneste jeg ikke har hjemme, og vil rigtig gerne bage det meget snart :)

    Jeg har mandelmel og kokosfibermel, kan man godt bruge et mix af det ?

    Svar
    • Har du en anden type eddike, måske hvidvinseddike? Det er den syrlige smag fra eddiken, der giver noter henad surdejssmagen fra rugbrødet.
      Jeg har ikke testet alle typer mel men jeg gætter på at du fint kan bruge andre slags end jeg foreslår.

      Svar
  3. 5 stars
    Det er virkelig et dejligt brød, som vi har spist i flere måneder nu. Og gæster kan også være med.
    Jeg har opdaget, at kikærtemel slet ikke er nødvendigt. Jeg skruer lidt op for pofiber og lidt af de andre frø. Og det får en fin krumme alligevel. Og ja, jeg opdagede dette, da jeg havde gang i for meget på en gang i køkkenet. Og glemte det! 🤭

    Svar