Kyllingefrikadeller med ingefær og chili


Denne opskrift på kyllingefrikadeller med ingefær og chili ville jeg egentlig have kaldt ‘morgenmadsfrikadeller’, for det er faktisk sådan jeg bruger dem. Til morgenmad. Men så huskede jeg, at ikke alle er lige så begejstrede for mad, der smager af noget om morgenen, som jeg er, og da disse jo lige så godt kan spises til både frokost eller aftensmad, landede jeg på kyllingefrikadeller.

Kyllingefrikadeller med ingefær og chili

Kyllingefrikadeller med ingefær og chili

4,80 fra 5 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
8 stk
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Riv squash og knug væden ud af den.
 • Rør alle dele sammen i en skål til en våd fars.
 • Form 8 flade frikadeller.
 • Opvarm kokosolie på panden og steg frikadellerne heri, til de er brune på ydersiden og gennemstegte i midten. Det tager en 8-10 minutter.
 • Opbevar i køleskab og brug dem som proteinkilde til morgenmad eller i madpakken

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Kyllingefrikadeller med ingefær til morgenmad

Men fortæl lidt mere om det der med at spise kyllingedeller til morgenmad.? Jo altså, jeg er jo for længst stoppet med at tænke i måltider som morgenmad, frokost, aftensmad. I mit hoved er det mere måltid 1, måltid 2, måltid 3.

Jeg skelner ikke mellem, hvad jeg kan spise til de forskellige måltider, og jeg kan fx lige så fint spise en rest chili con carne til morgenmad og en portion røræg eller en omelet til aftensmad. Det giver umådeligt meget fleksibilitet ikke at begrænse sig selv til, at man skal spise noget bestemt på bestemte tidspunkter.

Denne opskrift på kyllingefrikadeller med ingefær er en, jeg godt kan finde på at lave i en stor portion i weeekenden (food prep), for de er så nemme at have i køleskabet. De smager godt kolde (og fungerer derfor fint i madpakken også), og de er også dejlige lige at lune i ovnen. Prøv også min opskrift på kyllingefrikadeller med squash.

Nemt proteinrigt måltid

Jeg har lavet energiberegningen pr. stk, fordi jeg tænkte, at det var mest anvendeligt. Nogle gange spiser jeg 1-2 stykker sammen med et par kogte æg og andre gange spiser jeg 4 stykker som måltid. Antallet justerer jeg op og ned efter omstændighederne.

Det er dejligt med en nem proteinkilde, der kan spises direkte fra køleskabet.

Jeg har næsten altid snittet spidskål i køleskabet, fordi det øger chancen betragteligt for, at jeg faktisk spiser det. En lille håndfuld af det og hvis det skal være ekstra fancy, med lidt frisk chili og koriander, så har jeg en superdejlig morgenmad (eller frokost, aftensmad… ;-)

Kyllingefrikadeller med ingefær og chili

Kylllinge-frikadeller med ingefær

Jeg synes, at kyllingefrikadeller har en mildere smag end fx frikadeller af svinekød, og selvom disse er smagt til med både ingefær og chili, er de stadig milde i smagen. Det kan du selvfølgelig skrue op og ned for efter behov, men som de er, kan de fint spises af fx børn og af dem, der ikke er parate til den store smagseksplosion fra morgenstunden.

Morgenmad uden æg

Jeg har i mange år haft det svært ved æg fra morgenstunden og har derfor primært spist kød/aftensmadsrester. Disse kyllingefrikadeller med ingefær er geniale til at erstatte æggeretterne i dagens første måltid. Godt nok indeholder hele portionen 1 æg, men jeg tror faktisk godt, de kan samles og steges uden det ene æg.

For mig giver den mængde ikke problemer og det skøre, jeg har opdaget i det seneste år er, at blødkogte æg giver langt færre problemer, end hvis jeg laver røræg eller omelet. Jeg ved simpelthen ikke, hvad det går ud på, men det er dejligt at kunne spise lidt æg igen ind imellem.

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

17 kommentarer til “Kyllingefrikadeller med ingefær og chili”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. 5 stars
  Hej Jane! Jeg har lige lavet disse kyllingefrikadeller her til aften for første gang. Og det bliver bestemt ikke sidste gang. De smager vildt godt :-). Eneste problem er, at jeg har svært ved at holde sammen på dem under stegningen, og stegeskorpen hang fast i panden . Jeg fik ellers presset vandet godt ud af squashen, synes jeg. Kunne det mon være relevant at tilsætte lidt pofiber til farsen for at få den til at blive lidt mere fast i kødet?

  Svar
  • Det kan du sagtens prøve👍🏼 Jeg synes kyllingefars er så klistret at det ikke er nødvendigt men måske kan der være forskel på det…

   Svar
 2. 4 stars
  Virkelig godt – alt fungerer, både frikadellerne og salaten.
  Eneste var min forventning til de kolde deller, som skulle indtages til frokost, her syntes jeg magien forsvandt, men til gengæld går de super godt at stege op i tern med spidskål og andre grøntsager.

  Svar
 3. Hej må lige høre
  Jeg er kommet til at tage kylling bryster og ikke fars
  Tror du jeg kan køre bryster i blender så det bliver til en “fars”

  Svar
  • Det kommer an på hvordan måltidet som helhed ser ud. Hvis jeg spiser disse som selvstændigt måltid til fx frokost, vil jeg typisk have noget olivenolie på salaten eller en dip til. Hvis jeg spiser dem til morgenmad fx, har jeg måske noget fløde i kaffen eller jeg tager min fiskeolie sammen med.

   Men helt ærligt. Det er ikke noget, jeg spekulerer over. Jeg spiser intuitivt til mæthed og jeg er ikke så fokuseret på at alle måltider skal følge en bestemt fordeling. Jeg fokuserer på protein og grøntsager og lægger fedt til ved behov. Bliver ét måltid lille, bliver et senere måltid som regel større. Og på den måde udligner det sig selv.

   Svar
 4. De ser rigtig lækre ud, og jeg vil prøve at lave dem. Men jeg kan ikke lide koriander, så hvad vil du foreslå at komme i istedet for?

  Svar