Vibeke: Farvel til overvægt, migræne og allergi


Gentagne influenzaer, lungebetændelser og halsbetændelser fik sidste vinter Vibeke til at konkludere, at hun have brug for at styrke sit immunforsvar. I januar 2020 gik hun i gang med Keto, og i dag er hun 136 pakker Lurpak lettere, som hun selv beskriver det. Det svarer til 26,5 kg. Men kiloene blev en dejlig sidegevinst til alt det andet gode, hun oplevede med kostomlægningen.

Farvel migræne, allergier og knuderosen

Bare 10 dage inde i kostomlægningen forsvandt den hoste og feber, hun havde døjet med siden efteråret. Tre uger senere var den knuderosen, som lægerne ellers fire år tidligere havde opgivet at få bugt med, også væk. Migræneanfaldene og allergierne for bl.a. græs, birk og svampesporer, er også historie.

Det, Vibeke gerne vil fortælle ved at dele sin historie her, er hvor stor en rolle kostomlægningen til Keto spillede ift. at blive rask igen. At det samtidig foregik, samtidig med at hun spiste dejlig mad, er jo bare en ekstra bonus.

Læs Vibeke selv fortælle sin historie herunder:

Vibeke vægttab med Keto Vibeke: Vægttab med Keto og farvel til migræne og allergier

Vibeke fortæller:

Min historie startede i vinteren 2019, hvor jeg efter flere måneder med gentagne influenzaer, lungebetændelser, halsbetændelser og endda en indlæggelse med ambulance for fuld udrykning, efterhånden var ret træt af at være syg.

Jeg døjede samtidig med en masse forskellige allergier som fx græs, birk og svampesporer. Jeg reagerede voldsomt på forskellige madvarer som fx fløde, men har siden fundet ud af, at det slet ikke var fløden, der var et problem, men kun når det optrådte sammen med kulhydrat, fx i form af sukker.

KOSTOMLÆGNING TIL KETO

I januar læste jeg tilfældigt om at booste børns immunforsvar ved hjælp af kosten og jeg tænkte, at det måtte jeg prøve på mig selv. Og som tænkt, så gjort.

Kostrådene var i bund og grund Keto livsstilen, så jeg startede med at investere i Janes Keto bog, og d. 7. januar 2020 startede mit nye liv.

Fordi jeg er GB-opereret startede jeg ud med lidt mindre portioner men fandt hurtigt ud af, at når jeg skar ting som rugbrød, pasta mm væk, så var der bedre plads til mit protein (som jeg ellers altid har haft svært ved at få nok af).

Fedtet var jeg lidt nervøs for, men lærte hurtigt, at jeg slet ikke reagerede med dumping på det, som jeg ellers plejede, når det ikke blev blandet med en masse kulhydrater.

Lige i starten spiste jeg 5 måltider om dagen, men det var kun den første uges tid, derefter var jeg nede på 3 og efter kort tid vekslede jeg mellem 1 og 2.

FARVEL HOSTE OG FEBER

I løbet af de først 10 dage på Keto slap jeg for den hoste og feber, jeg havde kæmpet med siden september, og trætheden i kroppen  forsvandt også.

Efter 3 uger var den knuderosen som lægerne havde opgivet at gøre noget ved 4 år tidligere, også væk – sammen med små 10 kg.

FARVEL OVERVÆGT, MIGRÆNE OG ALLERGIER

Siden da er jeg blevet 136 pakker Lurpak smør eller 26,5 kg lettere. Jeg har ingen migræner mere, mine allergier er forsvundet, jeg sover hele natten og har bare generelt en krop, der har det godt.

Og det alt sammen uden at veje min mad, tælle kalorier og vigtigst for mig, mens jeg spiser en masse lækkert mad og ikke på noget tidspunkt at have følt sult.

Førhen spiste jeg, hvad jeg ville betegne som almindelig dansk “sund” mad. Der var masser af groft brød, fedtfattigt kød, vilde/brune ris, fuldkornspasta osv. Ingen fløde i saucen og ingen smør på brødet. Jeg skulle jo passe på, at vægten ikke steg yderligere.

Jeg var bestemt ikke spor hellig, så der kunne godt ryge et rundstykke eller to ned midt på ugen, slik i weekenden, ligesom vi også frekventerede pizzamanden indimellem. Men i bund og grund var min kost afstemt af kostpyramiden.

BEDRE KOST – BEDRE HELBRED

Det vigtigste for mig er at fortælle historien om, hvor kæmpe stor en forskel kostændringen gjorde i forhold til hvor syg jeg var hele vejen henover sidste vinter, uden at lægerne nogensinde fandt ud af, hvad jeg fejlede, og uden at de og medicin hjalp mig. At vægten er mindre er rigtig rart, men det er blevet en dejlig sidegevinst til alt det andet.

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “Vibeke: Farvel til overvægt, migræne og allergi”

 1. Hej Jane
  Jeg har købt dine 2 keto bøger.
  Jeg vil høre om det kan lade sig gøre at spise skyr til morgenmad og stadig tabe sig? Det har jo et højt proteinindhold. Eller hvordan virker det sammen med den øvrige keto kost?
  Med venlig hilsen
  Lone Hansen

  Svar
  • Hej Lone

   Du kan spise lige hvad du vil og gå ned i vægt, så længe du er i kalorieunderskud.

   Keto er en meget specifik kost, hvor vi bruger kulhydratrestriktionen til at få kroppen til at lægge om til fedtforbrænding, så vi kan drage nytte af den appetitdæmpende effekt til at lykkes med kalorieunderskuddet. Her er skyr ikke det bedste valg, og det er også grunden til, at du ikke finder den slags opskrifter i mine Keto-bøger.

   Svar
 2. Jeg er utrolig glad for at læse din historie som GB-opereret. Jeg er GS-opereret og er nervøs for at starte med keto på grund af fedt indtag. Jeg har lidt af dumping tdligere, men skal have tabt de sidste 10-15 kg for at blive normalvægtig

  Svar
  • Hej Annette

   Du kan læse alt om kurset her: Kickstart Online Kursus
   Kort fortalt er det et 6 uger langt online kursus, der lærer dig alt du har brug for for at få langtidsholdbar succes med vægttab på Keto.

   Kurset koster 1.197,- og dækker hele kurset og din adgang til materialet til evig tid.

   Spørg hvis du stadig er i tvivl om noget ❤️

   Svar