Er Pofiber Low Carb / Keto?

Ja, du kan godt bruge Pofiber når du spiser Low Carb / Keto. Pofiber bliver typisk brugt i Low Carb brød og kage som en glutenfri erstatning for mel.

På trods af at Pofiber er lavet af kartoffel, er det en meget kulhydratfattig type mel. Måske skyldes det særligt, at det stort set ingenting vejer. 1 dl Pofiber vejer omkring 15-18 g, hvilket svarer til ca. 3 g kulhydrat. Derfor bliver andelen af kulhydrater, som Pofiber bidrager med i den færdige opskrift meget lille.

Hvad kan jeg bruge i stedet for Pofiber?

Pofiber kan erstattes af kokosfibermel eller fedtreduceret mandelmel. Du kan erstatte det ca. 1:1. Vær dog opmærksom på, at både kokosfibermel og mandelmel smager mere sødligt. Derfor er det ikke altid det er velegnet som erstatning i fx squashboller eller pizzaboller.

Pofiber kan bruges som ‘mel’ i lidt større dosis mens fiberhusk kan bruges til at tilføje en smule fibre og fx få det til at hænge bedre sammen (fx grøntsags-bagværk).

Pofiber kan derfor ikke erstattes af loppefrøskaller eller fiberhusk. Det bliver simpelthen for klistret og klamt.

Hvad er Pofiber lavet af?

Pofiber er lavet af kartofler og er tørrede kartoffelfibre. Men det er ikke det samme som kartoffelmel.

Hvor kan jeg købe Pofiber?

Pofiber fås i de fleste supermarkeder, hvor du finder det på glutenfri-hylden. Det er en rød pakke fra Semper. Jeg køber min Pofiber her.

Opskrifter med Pofiber

Jeg bruger oftest pofiber til Low Carb brød og kage – og derudover som erstatning for fx mel eller havregryn i kødboller og farsbrød. Nogen af de mest populære opskrifter med Pofiber er blandt andet SpidskålsvaflerLow Carb knækbrødGrøntsagsbrødGrønne chaffler og ikke mindst den virkelig lækre Skinkestang med blomkålsbrød.