Æbleskiver


Disse æbleskiver er ikke bare uden gluten, de er faktisk helt uden mel og sukker i traditionel forstand, hvilket betyder at de er temmelig Low Carb sammenlignet med almindelige æbleskiver. Og så ser de helt almindelige ud og kan serveres uden at det hele virker alt for anderledes.

Æbleskiver – Low carb & glutenfrie

Hvad enten du spiser Low Carb eller bare glutenfrit kan det være rart med en opskrift på æbleskiver, der tager højde for dette.

I mange år har jeg jo lavet mine lidt specielle Low Carb æbleskiver, som har ægte æbler i. Jeg synes, de smager så dejligt og ganske æbleskiveagtigt, men når det, man forstår med en æbleskive, er en, der er kommet ud af en frostpose, så kan jeg godt se, at vi er lidt langt fra.

Så jeg ville gerne lave Low Carb & glutenfrie æbleskiver, der nemmere kunne forveksles med de traditionelle af slagsen, og det gik rigtig fint her.

Men er du parat til at gå i en helt anden grøft, vil jeg også give en stemme til de lækre julevafler med nougatskum.

Glutenfrie æbleskiver - opskrift på sukkerfrie og low carb æbleskiver uden mel og sukker

Æbleskiver

Føj til favoritter Udskriv Pin
Low Carb & glutenfrie æbleskiver
20 stk
|
30 min

Ingredienser

  • 2 æg
  • 100 g mandelmel reklamelink
  • 0,5 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk pofiber reklamelink
  • 0,25 tsk guargummi kan udelades
  • 1 knsp salt
  • 1,5 dl fløde
  • 2-3 spsk SukrinMelis reklamelink
  • 0,5 tsk stødt kardemomme
  • smør til stegning

Dyppelse

Sådan gør du

  • Del æggene i hvider og blommer.
  • Pisk hviderne stive i en skål.
  • Pisk blommerne med Sukrin i en anden skål og tilsæt de resterende ingredienser. 
  • Pisk det hele godt sammen.
  • Vend de stive hvider i til sidst.
  • Kom en smule smør i hver af rummene i æbleskivepanden og lad det smelte.
  • Fordel ca. 1 spsk dej i hvert hul og steg til æbleskiverne er gyldne på den ene side. 
  • Vend dem med et grillspyd, eller en strikkepind og steg dem gyldne på den anden side også.
  • De brænder lidt nemt på, så vær ekstra opmærksom, når du bager dem og lad dem ikke få for længe.
  • Server med SukrinMelis/flormelis og lidt sukkerfrit bærsyltetøj.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hvad kan vi dyppe æbleskiverne i?

Personligt synes jeg, det smager dårligt at dyppe i SukrinMelis, så hvis jeg skulle dyppe dem i sukker, ville jeg vælge almindeligt flormelis og leve med de ekstra kulhydrater. Men det er selvfølgelig et personligt valg.

Men endnu lækrere synes jeg faktisk, det er, at dyppe dem i den gode hjemmelavede bærsyltetøj. Det fungerer supergodt, synes jeg.

Vil du have flere juleopskrifter uden korn og sukker?

Så synes jeg, du skal hente min e-bog med mine bedste juleopskrifter. Der er alt, du skal bruge til julemåneden.

Find den her: Madbandittens Juleopskrifter

Glutenfrie æbleskiver - opskrift på sukkerfrie og low carb æbleskiver uden mel og sukker
Æbleskiver - opskrift på sukkerfrie og low carb æbleskiver uden mel og sukker

Få mere ud af Madbanditten

Få adgang til energiberegninger på alle opskrifter, få din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, lav dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller brug de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette og meget mere får du som PLUS-medlem🤩

Det koster mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

13 kommentarer til “Æbleskiver”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane! Tusind tak for en skøn blog! Dine bøger er selvfølgelig også på ønskelisten i år ☺️
    Jeg kan se jeg har fat i en lidt ældre opskrift, men jeg håber du alligevel kan svare. Jeg er stadig lidt ny i lchf verdenen, og har lige fået købt kokosfibermel. Kan jeg bruge dette i stedet for mandelmel, så jeg ikke behøver købe alt muligt forskelligt?
    Venlig hilsen Trine

    Svar
    • Hej Trine

      Normalt vil jeg sige, at de to godt kan byttes til hinanden men jeg er lidt i tvivl i denne opskrift, da æbleskiver er lidt svære at bage. Så det tør jeg simpelthen ikke love.

      Jeg er dog ikke den store bager, så der kan fint være ting, jeg ikke lige har erfaring med her :)

      Svar
  2. Der er guragummi i flere af dine opskrifter er det det samme som xantumgum? Kan se på specifikationerne at det har nogle af de samme egenskaber ?

    Svar
  3. Kære madbandit :) tusind tak for opskriften, har ledt og ledt efter en lchf/keto æbleskive opskrift i evigheder! Jeg har dog et lille spørgsmål jeg håber du kan svare på: jeg har fulgt din opskrift til punkt og prikke- men! Jeg kan simpelthen ikke vende æbleskiverne! De slipper ikke hullerne i panden :( har du nogle råd?

    Svar
  4. Kan man bruge kokossukker, som man smelter (?), istedet for Sukrin Gold? Jeg vil gerne undgå de kunstige sødemidler nemlig.

    Svar
    • Jeg er sikker på, du sagtens kan bruge kokossukker, men jeg tror ikke, du skal smelte det. Jeg prøvede en gang at brænde kokossukker på en creme brûlée og det kunne man slet ikke. Det blev sort før det karameliserede. Du kan også bruge almindeligt sukker og mængden her er jo ret beskeden.
      Sukrin (erythritol) er ikke et kunstigt sødemiddel, men jeg forstår godt hvad du mener. Se evt. også min oversigt over sødemidler her:https://www.madbanditten.dk/soedemidler/

      Svar
      • Tak for dit svar :-) og tusind tak for lige at linke til sødemidlerne, det hjalp på forståelsen af de forskellige “kunstige” midler. Og af det kan jeg jo se, at lige præcis Sukrin nok godt kan bruges med god samvittighed, ifht. at det ikke fordøjes set med LCHF briller. Så tak :-)

        Svar