Dette toastbrød indeholder kun 2,5 g kulhydrat pr. portion, så det bliver vel næsten ikke mere low carb. Og så er det smagsneutralt, fordi det er bagt helt uden nøddemel men med Pofiber i stedet. Win, siger jeg bare!
Lyst toastbrød og en lækker toast/panini
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 4 æg
- 150 g hytteost
- 30 g smeltet smør
- 30 g pofiber reklamelink
- 1 tsk bagepulver
- lidt salt
- lidt sesamfrø til drys
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 190 grader.
- Blend æg med hytteost og smeltet smør. T
- Tilsæt resten af ingredienserne og blend eller rør dejen godt sammen. Dejen bliver nu tyk og klistret pga. alle fibrene.
- Hæld dejen i en bageform (ca. 18×25 cm) beklædt med bagepapir. Glat den med en dejskraber og drys lidt sesam over.
- Bag i 20 minutter eller til brødet er gyldent på overfladen.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Toastbrød med få kulhydrater
Jeg lavede en toast – ja, en panini faktisk – på mit nye Vaffeljern/multijern (reklamelink) – og straks kom ungerne, som ellers havde spist rugbrødsmadder til frokost, og bad om også at få en. Og de spiste den og kunne lide den. Og det er ellers ikke altid, de kan lide “mine brød“.
Konsistensen er lidt blød i det. Jeg ved ikke rigtigt, om det skal løses ved at putte lidt mere Pofiber i, eller om det kunne hjælpe med lidt fiberHUSK. Men det kan du jo evt. teste.
Det hjalp at toaste brødet men det bliver jo ikke sprødt, som vi kender det fra hvedebrød. Det samme er gældende for stort set alt andet Low Carb “brød”. Udover dette toastbrød, bruger jeg ofte Fiberbollerne som sandwichbrød. Det har jeg flere eksempler på, det kan du fx se lige her: Flæskestegssandwich.
Note to self: når man har bagt en portion, og vil fryse resten ned, til at redde et måltid, når tiden er knap, så husk lige at flæk brødet INDEN, det fryses, evt med madpakkepapir i mellem. Den der hurtige toast/panini går meget hurtigere, hvis man ikke skal vente på at brødet tør op først…🙄🤦♀️ Heldigvis havde jeg en anden portion som var flækket i fryseren.
Uuuh ja, genialt! 👏🏼
Hejsa
Rigtig godt alternativ til brød/flutes osv.
syntes dog det virker lidt grumset. Kan man måske bruge halv pofiber og halv loppefrø 🤔🤔.
Havde taget pofiber og hytteost med til Spanien og bagte det 😊😊.
Nej du kan ikke bage med loppefrøskaller på den måde, det bliver super klamt.
Ikke vild med det, smager og lugter af æggekage, det har sådan en svampede kage konsistens, og det må jeg sige ikke lige er mig, kan man ikke lave det anderledes må jeg bare nøjes med rugbrød her inde fra.
Jeg er enig – alle brødene smager rædsomt😅
For mig at se starter ens rigtige Low Carb liv i det øjeblik, man indser, at man ikke skal spise brød. Brød er ikke en del af ens kost længere og når man accepterer det og begynder at spise noget andet (kød og grøntsager) accelererer alle resultaterne, man er kommet for at opnå. Måske er du ved at være klar til det skridt :)
Jeg har dog fundet noget andet brød jeg godt vil prøve inden men jeg er helt sikker på at hvis det er lige så dårligt så jeg off for good af alt hvad der hedder brød og jeg er sikker på jeg ikke kommer til at savne det, kun noget nylavet rugbrød men det ikke essential da du har så mange andre bedre opskrifter jeg faktisk hellere vil spise end rugbrød
Kære Jane
Har du erfaringer med at fryse brødet? Jeg ville gerne lave en større portion, for jeg ELSKER det.
Men er i tvivl om det kan fryses. Jeg kunne selvfølgelig bare prøve, men du er jo eksperten, så jeg håber at det er ok jeg spørger.
Det kan det sagtens, det fungerer helt fint. Du skal bare lune det i ovn eller brødrister før spisning👍🏼❤️
Skønt – tusinde tak!
Jeg får lyst til at lave toasten igen men har “kun” Philadelphia flødeost… går det an?
Det tror jeg sagtens👍🏼
Jeg satser, må ha det 🤤
Ville man egentlig kunne lave det lidt til kage? Ved F.eks at tilsætte vaniljepulver, sukrin, kanel og kardemomme? :-)
Åh ja måske. Men jeg tror, du får et sikrere resultat ved at tage udgangspunkt i en af kageopskrifterne. Appelsinkagen fx er en virkelig god grundopskrift (hvis du udelader appelsin)
Det var mest også fordi kulhydrat indtaget var så lavt på den her opskrift :-) forresten skal den her opskrift tolkes som en portion og der med 2,5 gram kulhydrat eller er det en 1/4 af portionen, da den bliver lavet til fire personer? Håber mig spørgsmål giver mening :-)
Energiberegningen er lavet på portionsangivelsen øverst, så her 1/4 af den fulde portion👍🏼❤️