Små low carb jordbærtærter


En god low carb jordbærtærte spist i skyggen i haven eller på terrassen er jo virkelig indbegrebet af dansk sommer. Og i dag er sidste sommerdag i denne omgang, har jeg læst. Så derfor: jordbærtærte!

Jordbærtærte - opskrift på lækreste små jordbærtærter med mascarpone-vaniljecreme. Glutenfri og sukkerfri opskrift.

Low carb jordbærtærter

Føj til favoritter Udskriv Pin
6
|
1 t

Ingredienser

Tærtebunde

 • 100 g mandelmel reklamelink
 • 1 tsk guargummi fås bl.a. i Meny
 • 2 spsk Pofiber reklamelink
 • 1 salt
 • 60 g smør
 • 1 æg
 • 2 spsk fibersirup gold eller Sukrin Gold, reklamelink

Fyld

Sådan gør du

Tærtebunde

 • Bland alle ingredienserne til bunden sammen til en homogen masse. Lad den hvile i ca. 30 minutter i køleskabet.
 • Opvarm ovnen til 180 grader.
 • Tryk dejen ud i de smurte forme og bag dem i ca 15 minutter (længere hvis du laver én stor tærte), til de er gyldne og sprøde. Lad kagerne køle helt af.

Fyld

 • Smelt chokoladen og pensl den ovenpå bundene. Stil kagerne på køl et øjeblik, til chokoladen er stivnet.
 • Bland mascarpone sammen med SukrinMelis, vaniljepulver og evt. en smule fløde. Smag til.
 • Kom mascarponecremen i en sprøjtepose og fordel den ovenpå tærtebundene.

Pynt

 • Pynt med jordbær og server.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Er det ikke rigtigt, at der altid er en lille tanke, der sniger sig ind om, at nu har vi haft en stribe gode sommerdage, nu var det nok det for i år? Eller er det bare mig, der er sådan lidt glasset-er-halvtomt-agtigt?

Forhåbentlig er det dog ikke sådan, og forhåbentlig får vi en pragtfuld dansk sommer, hvor vi kan spise low carb jordbærtærte i haven mange, mange gange.

Min low carb jordbærtærte her blev super dejlig. Bunden er ok sprød, og der er en dejlig bitterhed fra chokoladen, som passer perfekt til den lækre vaniljecreme og de søde jordbær.

Den er også supernem, og bundene kan laves dagen før, hvis det er.

Jeg lavede dem i små portionsanrettede forme, men den kan også laves som en stor low carb jordbærtærte.

Jordbærtærte - opskrift på lækreste små jordbærtærter med mascarpone-vaniljecreme. Glutenfri og sukkerfri opskrift. Jordbærtærte - opskrift på lækreste små jordbærtærter med mascarpone-vaniljecreme. Glutenfri og sukkerfri opskrift.
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

linje.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få min gratis guide til at stoppe med at spise sukker i fire nemme trin.

JA TAK – TILMELD MIG NU!

Kom med til webinar

Tilmeld dig 30 minutters gratis webinar d. 10. januar med Tine og mig og bliv klogere på din fordøjelse (og hvorfor den nogle gange brokker sig)

Tilmeld dig allerede nu, så du ikke går glip af det

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

22 kommentarer til “Små low carb jordbærtærter”

 1. Kære Madbandit.

  Har du erfaring med om bundene kan fryses ned og anvendes senere? Jeg skal forberede en større begivenhed, hvor de små tærter kunne være lige i øjet :-)

  Mvh Hanne

  PS: tusind tak for en aldeles fabelagtig blog mv.

  Svar
  • Nej det har jeg desværre ingen erfaring med. Jeg tør heller ikke lige gætte på om de holder sig friske nok. Det er lidt svært med melfrit bagværk, synes jeg.

   Svar
 2. Hej Jane.. hvis man skal lave bundene dagen før så skal de vel bare køles af og stilles på køkkenbordet natten over og komme fyldet på på selve dagen?
  Mvh Christina

  Svar
  • Åh det er svært at sige for som jeg også skrev til dig sidst, ved jeg det ikke rigtigt. Jeg har ikke prøvet det. Men ellers mest ja. Jeg tror også jeg ville vente med fyldet. Men jeg tror stadig at bundene godt kunne blive bløde af det.

   Meld meget gerne tilbage med resultatet, når du har prøvet det. Det ville være dejligt at vide :)

   Svar
 3. Det vil jeg også gerne vide :-)
  Jeg forestiller mig at man kan bruge de der HUSK frøskaller (?), men jeg ved ikke om det er brugbart eller et no-go til LCHF?

  Svar
  • Det er da et forsøg værd. Jeg har ikke prøvet at lave dem på andre måder end denne men meld gerne tilbage, hvis du giver det et forsøg.

   Svar
 4. Hej Jane
  Uhmm de lyder gode. Tror jeg vil lave de små jordbærtærter til vores fødselsdagsgæster på søndag men hvis nu man skulle lave dem dagen før, hvordan ville du så gøre? Bage bunden dagen før og så i køleskabet og fyld på på selve dagen eller???
  Mvh Christina

  Svar
 5. Påsken står for døren med diverse påskefrokoster, som for vores families vedkommende gerne afsluttes med oste- og kikse-bord. Ost er jo så fint på LCHF kost, og med grønsager og chiaknækbrødene til; men særligt vores døtre savner kiks, der mere almindelig kikse-agtig.
  Eftersom jeg ikke rigtig kunne finde en sådan kikse-opskrift her på hjemmesiden, hoppede jeg i det kreative hjørne og forsøgte mig med tærtedejen her fra jordbærtærte-opskriften. Jeg puttede dog også lige ca 1/4 – 1/2 tsk vanillepulver i. Efter dejen havde været i køleskabet, formede jeg 15 kugler af den, som jeg trykkede flade og bagte ca 15 minutter ved 180 grader.
  MUMS det blev en god lille treat til ostebordet i påsken. :-D

  Svar
 6. Ja det er dejligt med de mange bær, som vi deler med fuglene. Undtagen jordbær og blåbær, de er i bur?. Det er jo dem vi bedst kan li, både os og fuglene.
  Men jeg mangler lidt inspiration til brug af solbær, og til mine tranebær, da det er nogle bær som kræver en del sødning. Men det er jo lidt svært nu.
  Vi drikker en del vandkefir, så der bruger jeg nogle bær.

  Svar
 7. Uhm. Jeg er ikke helt klar over hvor mange gæster vi burde ha haft til kagerne… Vi to kom til at spise det hele. Rent guf!
  Tænker at prøve med ribs, solbær, blåbær, hindbær og brombær efterhånden som de modner i haven. Og gæster, ellers går det vist galt?
  Jeg kunne heller ikke finde guargummi nogen steder her i nordvestjylland.

  Svar
  • hehe, ej hvor dejligt. Og hvor virkelig dejligt med alle de bær, du har i haven. Bare det var mig! :)

   Svar
 8. Hejsa,-) guargummi kan jeg desværre ikke finde her hvor vi bor i Esp. hvad gør det, er det en nødvendighed hvis ja hvad erstatter jeg det med? Alt det andet lyder bare SÅ lækkert og glæder mig til lave dem. Tak for skønne opskrifter.

  Svar
  • Det gør dejen lidt mere medgørlig og bidrager til at den bliver lidt sprødere i det, men du kan sagtens udelade det!

   Svar