Disse ostevafler med smørstegte svampe kan spises både til brunch og frokost. De er super nemme at lave og toppet med de smørstegte svampe giver retten masser af lækre efterårs-vibes.
Ostevafler med svampe
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Ostevafler
- 4 æg
- 1 dl cremefraiche 18%
- 50 g revet ost f.eks emmentaler
- 2 spsk Pofiber
- ½-1 tsk salt
Smørstegte svampe
- 200 g svampe f.eks. champignon
- 20 g smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
- lidt frisk persille hakket
- 20 g valnødder ristede
Sådan gør du
- Pisk æggene godt sammen med cremefraiche og Pofiber.
- Rør salt og revet ost i.
- Steg vaflerne i vaffeljernet, til de er gyldne.
- Skær svampene i kvarte og rist dem i smør på en meget varm pande, til de har taget lidt farve.
- Krydr med salt og peber.
- Server svampene på vaflerne og top hele herligheden med hakkede ristede valnødder og et drys hakket persille.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Ostevafler af æg, ost og cremefraiche
Disse ostevafler er jo lidt i familie med chafflerne, men i stedet for en masse ost, har jeg puttet lidt mindre ost i og så lidt cremefraiche. Det er nok en smagssag, hvilke man foretrækker. Søren er jo meget begejstret for chafflerne og jeg er ikke sådan helt vild med dem. Jeg vil egentlig allerhelst have kyllingevaflerne – men her blev det altså en variant af ostevafler.
Alle typer vafler er gode at bruge i madpakken. Forleden da vi rejste til Spanien, havde jeg en vaffel-klapsammen med, som jeg spiste til frokost i bilen, efter vi var landet. Det var ikke gourmet, men det fik mig igennem dagen og rejsen og op på mit bjerg til mit elskede bjerghus.
Mættende vafler med svampe
Her er ostevaflerne toppet med smørstegte svampe og det er en dejlig anretning for dig, der gerne vil spise et måltid uden kød eller som måske får en vegetar på besøg til frokost. Opskriften finder du også i min e-bog Low Carb Vegetar, som fornyligt har fået en opdatering og har fået endnu flere opskrifter i og to ugers madplan med indkøbsliste.
Hej. Kan man erstatte profiber med noget andet i dine opskrifter?
Ja generelt kan Pofiber byttes til loppefrøskaller, når der er tale om små mængder som fx 1 spsk og lign.
Når Pofiber er brugt som ‘mel’, fx i mængder som 1 dl eller 1,5 dl, kan loppefrøskaller ikke bruges. Her kan du bytte til fedtreduceret mandelmel eller fedtreduceret kokosmel. Begge dele vil dog bidrage med sød smag.
Tjek også Pofiber i råvareindekset: https://www.madbanditten.dk/raavare/pofiber/