Grønne chaffler


De populære chaffler har jo taget Keto-verdenen med storm og det virker oplagt at lave dem i en grøn version. Smagen er omtrent den samme og de er stadig helt utroligt nemme at lave. Om ikke andet tager chaffler i hvert fald prisen for de nemmeste vafler. Og de er super at have ved hånden til at lave en hurtig klapsammen, bruge som bund under morgenæggene eller til madpakken.

Grønne chaffler - opskrift på de populære chaffler med spinat og persille

Grønne chaffler

Føj til favoritter Udskriv Pin
6 styk
|
20 min

Ingredienser

  • 4 æg
  • 140 g revet ost fx cheddar
  • 1 håndfuld spinat
  • krydderurter jeg brugte bredbladet persille og en smule basilikum
  • 1-2 spsk Pofiber kan udelades
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Blend æg med spinat og urter, til du har en ensartet grøn masse. Jeg blendede med stavblenderen.
  • Rør ost, Pofiber og salt i.
  • Opvarm vaffeljernet og bag chafflerne heri. Vær opmærksom på at de skal have ret længe. Mit vaffeljern (Tefal Snack Collection) lyser selv grønt, når de er færdigbagte og det er altså længder senere end jeg intuitivt ville tro, de skulle have.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Grønne chaffler = chaffler med grøntsager

Føler du dig uindviet i, hvad chaffler er, er det helt enkelt en sammentrækning af ‘cheese’ og ‘waffles’. Chaffles hedder de, og på dansk bliver det hurtigt til chaffler.

Se originalen her: CHAFFLES

Jeg lavede de grønne chaffler, imens jeg lavede aftensmad i går og de passede jo stort set sig selv, imens jeg kunne lave det andet. Den grønne farve kommer fra spinat og persille. Man smager det ikke meget men man kan lige ane persillen en smule. Jeg tænker, de vil være superlækre med et lag pesto og lidt tomatskiver og lidt frisk mozzarella.

Jeg laver dem som belgiske vafler og portionen passer lige til 6 stk.

Jeg opbevarer dem i køleskab med madpakkepapir imellem eller i fryseren, hvis jeg kan se, at jeg ikke får dem spist.

Grønne chaffler - opskrift på de populære chaffler med spinat og persille

Kom med til webinar

Tilmeld dig 30 minutters gratis webinar d. 10. januar med Tine og mig og bliv klogere på din fordøjelse (og hvorfor den nogle gange brokker sig)

Tilmeld dig allerede nu, så du ikke går glip af det

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

30 kommentarer til “Grønne chaffler”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hejsa. Vi er så småt på vej ind i Keto verdenen og børnene og valgt disse til aftensmaden fredag 😊
    Men hvor meget er 1 spinat? 🙂

    Svar
  2. Vil man kunne lave dem med frisk grønkål i stedet for spinat, da jeg lige har taget det sidste fra køkkenhaven fra sidste år og samtidig er løbet tør for chaffler i fryseren 😁

    Svar
  3. He jeg har ikke prøvet de chaffler, men vil prøve, behøver man at komme profiber i, og skal de bages på et vaffeljern, da jeg ikke har et kan man ikke bage dem u ovnen

    Svar
    • Du kan godt undvære Pofiber. Men du kan ikke få vafler ved at bage dem i ovn. Måske kan du få noget à la omelet-brød i ovn, men jeg ville vælge en opskrift, der er lavet til ovn så.

      Svar
  4. Hej
    Har lige 3 spørgsmål?
    Er det f.eks. mild rød chettarost, du selv river?
    Og hvad gør pofiber?
    Er lige startet på keto og har købt din bog keto på 4 uger. Synes dog det er svært med f.eks. kødrester til morgenmad og hælder mest til Skyr m hakkede mandler. Går det i længden med det som morgenmad?

    Svar
    • Hej Henriette
      Ja, det kan være enhver ost, jeg selv river. Jeg køber også færdigrevet ost, fordi jeg er doven og lever med de få ekstra kulhydrater, det giver.

      Det er en vanesag med morgenmaden. Og skyr med mandler er en dårlig idé, hvis dit mål er at mærke hvad det er, Keto har at byde på. Det kræver jo netop at man gør noget andet end man plejer – for så får man også et andet resultat end man plejer.

      Svar
      • Tusind tak for givtigt svar ?
        Så vil jeg lægge morgenmaden om og kan se på din blog, at du jo har masser af opskrifter at vælge imellem.
        /Henriette

        Svar
    • Det tror jeg såmænd sagtens men jeg har også masser af andre grønne pandekager, du også vil kunne lave.

      Jeg ved ikke lige, hvor mange du vil spise til morgenmad. Det afhænger af hvem du er, hvor sulten du er, hvad du spiser til, hvad dit mål er og hvad du spiser resten af dagen..

      Svar
  5. Jeg forstår det ikke helt. Måske er mit vaffeljern større end dit. Men jeg får kun 4 vafler eller rettere net ud af det. De er mega bløde. Havde håbet de var mere sprøde. Det virkede lidt som æggestand. De fik næsten 8 minutter. Gær jeg noget forkert?
    Men smagen fejler ikke noget.

    Svar
    • Jeg ved ikke med størrelsen. Det lyder meget rigtigt at dit måske er større. De består jo af æg og ost og ingen af delene bliver jo sprødt. Så det lyder rigtigt nok. Mine er sådan faste men bløde i det, synes jeg bedst, jeg kan beskrive det. Men ikke sprøde.

      Svar
  6. Det tager altid meget længere tid, end man tror. Og derfor er jeg også glad for mit Tefal-jern. Ellers ville jeg aldrignogensinde have succes med vafler :-)

    Svar
    • Du bager dem for kort tid. Når de er færdigbagte slipper de så let som ingenting.

      Jeg garanterer dig at det forholder sig sådan. Jeg brugte MÅNEDER på at opdage, at vafler skulle bage cirka 3 gange så lang tid som jeg troede og jeg smed den ene portion i skraldespanden efter den anden.

      Til sidst opdagede jeg at mit vaffeljern gudhjælpemig lyste grønt, når de var færdige. Hvilket så viste sig at være cirka tre gange så lang tid, som jeg selv ville have konkluderet at de var færdige.

      Svar
  7. Har lavet mine første chaffles og de lykkedes rigtig godt. Men dog meget salte ?
    Tænker de kan reddes med mozzarella eller noget lignende. Er det helt rigtig med 1 TSK salt?
    Glæder mig til at prøve alle de lækre opskrifter af. Jeg startede i søndags og jeg er allerede hooked ☺️☺️

    Svar
  8. Hvorfor ikke blende osten med? Så bliver det vel en mere ensartet masse, så der er lige meget ost i hver, eller er det bare mig….

    Svar