Pebernødder – ny og forbedret opskrift


Jeg har tidligere lavet pebernødder uden mel og sukker og har egentlig syntes, at de var udmærkede, men her har jeg alligevel lavet en ny og forbedret opskrift.

Pebernødder - ny og forbedret opskrift - glutenfri, sukkerfri og Low Carb

Pebernødder – ny og forbedret opskrift

5 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
100 stk
|
1 time 20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Pisk smør med SukrinMelis og tilsæt resten af ingredienserne og ælt, til du har en fast masse.
 • Form dejen til en kugle og pak den ind i film. Lad den hvile i ca. 1 time i køleskabet.
 • Rul dejen i 2-3 tynde aflange pølser og skær dejen i skiver på ca. 1 cm tykkelse. Tril dejen til kugler.
 • Fordel kuglerne på en bageplade med bagepapir og bag ved 150 grader varmluft i ca. 15 minutter, til pebernødderne er gyldne.
 • Lad dem køle helt af. Opbevar i kagedåse.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Pebernødder uden mel og sukker

Denne opskrift er bedre, synes jeg, og godt nok er det mange år siden, jeg har smagt en ægte pebernød men jeg synes altså, vi kom tæt på her. Smagen er virkelig god og konsistensen ret tæt på rigtige pebernødder. Selvfølgelig bliver de ikke 100% lige så sprøde men det er bestemt acceptabelt.

Men sandheden er, at jeg ikke er den store småkagefan. Af alle dem, jeg har lavet i år, synes jeg klart, at pebernødderne er bedst. Brunkagerne, vaniljekransene og småkagerne til udstik også fine, men pebernøddderne smagte mig mest.

Jeg kommer helt sikkert til at lave en portion til kræmmerhusene på juletræet, når vi kommer lidt tættere på jul!

Prøv evt. den gamle opskrift også. Du finder den her: Pebernøddeopskrift uden mel og sukker (eller prøv de populære pebernøddekugler – de smager som rå pebernøddedej!)

Sukker eller Sukrin/fibersirup?

Det er svært at undgå at pebernødderne får en lille bismag af Sukrin, så jeg gør nogle gange det i den gode smags tjeneste, at jeg erstatter halvdelen med almindeligt flormelis. Ja helt almindeligt flormelis. Så er der i stedet tale om en kulhydrat/sukkerreduceret opskrift end en sukkerfri/low carb, og det har jeg det fint med.

De kan selvfølgelig også laves med flormelis/sukker alene.

Vil du have flere juleopskrifter uden korn og sukker?

Så synes jeg, du skal hente min e-bog med mine bedste juleopskrifter. Der er alt, du skal bruge til julemåneden.

Find den her: Madbandittens Juleopskrifter

Pebernødder - ny og forbedret opskrift - glutenfri, sukkerfri og Low Carb
Pebernødder - ny og forbedret opskrift - glutenfri, sukkerfri og Low Carb

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

23 kommentarer til “Pebernødder – ny og forbedret opskrift”

  • Åh godt spørgsmål. Er ghee en mulighed? Det er jo smør, hvor både laktose og mælkeproteinet er fjernet. Og ellers måske smagsneutral kokosolie men det er ikke noget, jeg har testet.

   Svar
  • Godt spørgsmål. Jeg vil starte med at sige, at jeg ikke tror, du vil synes, de smager af kokos. Men dernæst… måske Pofiber? Ved ikke rigtigt om det bliver for tørt. Og hvis du tester det, så brug mindre mængde, fx 20-30 g i stedet for de 50.

   Svar
 1. Hej Jane

  Jeg er nysgerrig på forskellen mellem alm. mandelmel og fedtreduceret mandelmel i forhold til småkager. Hvornår bruger du det ene frem for det andet, og hvad ville det betyde for en småkage at bruge fedtreduceret mandelmel fremfor alm. mandelmel?

  Kunne det gøre småkager mere sprøde, hvis man brugte fedtreduceret mandelmel eller ville det gøre dem tunge, som jeg forstiller mig, det ville, hvis man brugte rent kokosfibermel?

  Jeg eftertørrer mine småkager i ovnen ved meget lav varme og varmluft og så bliver de næsten helt sprøde, men de trækker fugt og bliver blødere igen i kagedåsen. Kunne et lavere fedtindhold måske hjælpe? Det er det, jeg lurer på.

  Svar
  • Jeg ved ikke meget om det. Jeg bager vitterligt aldrig. Jeg ved bare at de to typer er vidt forskellige og opfører sig vidt forskelligt og ikke kan byttes med hinanden i opskrifter.

   Det er en interessant tanke om det fedtreducerede kunne hjælpe til at de blev mindre bløde ved opbevaring men jeg ved det ikke. Jeg tror, det fedtreducerede oprindeligt er lavet for at gøre mandelmelet mere tolerant overfor opvarmning. Fedtsyrerne i mandler er jo sarte og tåler normalt ikke høje temperaturer.

   Men mere ved jeg ikke. Jeg er sikker på du kan få et bedre svar hos en, der er lidt mere passioneret om bagning end mig :))

   Svar
    • Åh ikke rigtigt men det er heller ikke noget, jeg har søgt efter…

     Måske Xenia, som engang har skrevet en ret så fin Low Carb bagebog. Jeg ved ikke om hun blogger mere men hendes blog hed vist HJemme hos xenia eller noget i den retning…

     Svar
 2. Tak for en dejlig opskrift! De blev SÅ gode og reelt sprøde! Jeg gjorde dét, at jeg udskiftede 50 g sukrin melis med ganske almindelig flormelis. Derudover lavede jeg dem noget kun mindre end opskriften antyder, ca. 1 cm i diameter (jeg fik næsten 500 stk ud af opskriften) og så bagte jeg dem i 20 minutter til de havde fået farve – og det var dét, der gjorde dem sprøde hele vejen igennem!

  Svar
 3. Hej Jane
  Jeg har købt din bog LCHF året rundt hvor opskriften heldigvis er på side 230
  Men jeg undre mig over at der står pisk det med piskefløde når der ikke står under ingredienser at der skal fløde i eller hvor meget
  Er det bare en fejl eller skal der fløde i?

  Svar
  • Åh den bog har jo nogle år på bagen og jeg kan godt huske, at der var en fejl i den opskrift, som vi senere fik rettet. Men jeg kan ærligt talt ikke huske om det var den ene eller den anden vej.

   Men uanset, synes jeg, du skal bruge opskriften her. Den er ny og forbedret og hundrede gange bedre, synes jeg.

   Svar
 4. Kan disse pebernødder fryses? Og kan dine vaniljekranse og juletrøfler. Har købt din jule enig, men der står ikke noget om frysning.

  Svar
 5. Hej Jane

  Oppe i teksten står der, at man kan hente dine juleopskrifter gratis, men når man klikker på linket, står der, at det koster 59 kr. at bestille?

  Mvh
  Anja

  Svar
  • Sorry, det er en fejl. Jule-ebogen var gratis sidste år ved tilmelding til mit nyhedsbrev. Jeg troede jeg havde fået rettet det alle steder.

   Svar
 6. Hej Jane
  De skal afprøves, men har forgæves prøvet at finde guargummi – hvor kan det købes henne? Jeg har søgt på nettet, men ingen af de netbutikker jeg plejer at handle i, har det.
  Hilsen
  Lotte

  Svar