Spidskålsvafler


Spidskålsvafler er en genial spise og en perfekt erstatning for brød. Tænk at spise noget, der minder om brød men som i virkeligheden er grøntsager. Der kan man da tale om et godt bytte.

Spidskålsvafler

Spidskålsvafler

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
6 stk
|
45 minutter

Udstyr

Ingredienser

Sådan gør du

  • Snit spidskål helt fint, gerne på mandolinjern.
  • Hæld det snittede spidskål i en skål og vend æg, Pofiber, krydderier, salt og peber i. Rør det godt sammen med en gaffel, til du har en fast grøntsagsdej.
  • Opvarm vaffeljernet.
  • Fordel spidskålsdejen ud på vaffeljernet og bag vaflerne, til de er faste og letter fra pladen uden problemer. I mit vaffeljern tager det 5-6 minutter.
  • Fjern vaflerne fra vaffeljernet med en gaffel. Spis med det samme eller opbevar i køleskab med mellemlægspapir imellem.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Vafler med spidskål

At lave vafler med forskellige grøntsager er en velkendt disciplin her på siden. Faktisk laver jeg vafler med alt muligt mærkeligt. Foruden vafler med grøntsager, har jeg også lavet vafler af dåsetun og endda af kylling. Ja, det lyder måske skørt, men det smager og fungerer supergodt.

Og her er altså så spidskålsvafler. Jeg har tidligere bragt en opskrift på vafler med spidskål men der var kikærtemel i og flere har efterspurgt en opskrift med færre kulhydrater. Så gerne – den kommer her.

Spidskålsvafler til madpakken

Denne opskrift på spidskålsvafler egner sig supergodt til en god klapsammen, hvis du fx gerne vil have noget, der ligner en sandwich med i madpakken eller hvis du skal spise noget håndholdt på farten.

De bliver fint faste men jo ikke rigtigt sprøde. Luner du dem på brødristeren, synes jeg, de får lidt kant igen.

Spidskålsvafler

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

7 kommentarer til “Spidskålsvafler”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Kære Jane.
    Jeg kan simpelthen ikke lave din spændende vafler. Det er igen mislykkedes at lave vafler. Denne gang brugte jeg opskriften fra jeres bog “Kålhydrater”, side 87. Dejen brændte på (blev sort), men blev ikke en fast vaffel. Jeg måtte skrabe den ud og smide den ud. Igen. Oplysninger:
    – Vaffeljern: Steba, Germany. Jeg har prøvet medium varm, høj varme og 5 – 10 minutter.
    – Jeg puttede ikke fedtstof på først; det står ikke i din opskrift.
    – Jeg hakkede dejen med en stavblender. Jeg har ikke en foodprocessor. Måske er det netop fejlen? Jeg har også puttet det i en minihakker: Det dur ikke…..
    – Jeg bruger frossen, revet cheddar (købt færdig)

    Jeg vil så gerne kunne det.
    Bedste hilsener,
    Vibeke

    Svar
    • Hej Vibeke
      Jeg ved det desværre ikke. I mit vaffeljern oplever jeg ikke det samme som dig. Jeg putter ingen fedtstof på heller og mine vafler slipper fint når de er færdigbagte. Jeg ved ikke om det gør en forskel hvor fint det er hakket men jeg tror det umiddelbart ikke.

      I don’t know…🤷🏻‍♀️

      Svar
  2. 5 stars
    Hej Jane
    Dejlig opskrift, men er lige lidt i tvivl med hvad 1 vaffel er.
    Når man laver dem i vaffeljernet er 1 vaffel portion bagt, jo egenlig 2 vafler ift kulhydratindhold, ikke?
    Kan ikke lige huske hvor mange vafler jeg fik, da de har været frosset, men jeg prøver at tælle kulhydrater, og have bedre styr på dem nu.
    Mvh Bettina

    Svar
    • Jeg tror godt, jeg forstår hvad du mener. Du mener, at der i vaffeljernet er to belgiske vafler af gangen, ikke? Jeg har beregnet en vaffel som en firkant. Altså halvdelen af det, man bager på en gang.

      Virkelig kryptisk at forklare. Håber det giver mening😅

      Svar