Spidskålsvafler er en genial spise og en perfekt erstatning for brød. Tænk at spise noget, der minder om brød men som i virkeligheden er grøntsager. Der kan man da tale om et godt bytte.
Udstyr
- Tefal Snack Collection eller andet vaffeljern
Ingredienser
- 200 g spidskål
- 3 æg
- 40 g parmesan
- 3 spsk Pofiber
- 1 tsk stødt spidskommen kan udelades
- 1 tsk stødt koriander kan udelades
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Snit spidskål helt fint, gerne på mandolinjern.
- Hæld det snittede spidskål i en skål og vend æg, Pofiber, krydderier, salt og peber i. Rør det godt sammen med en gaffel, til du har en fast grøntsagsdej.
- Opvarm vaffeljernet.
- Fordel spidskålsdejen ud på vaffeljernet og bag vaflerne, til de er faste og letter fra pladen uden problemer. I mit vaffeljern tager det 5-6 minutter.
- Fjern vaflerne fra vaffeljernet med en gaffel. Spis med det samme eller opbevar i køleskab med mellemlægspapir imellem.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Vafler med spidskål
At lave vafler med forskellige grøntsager er en velkendt disciplin her på siden. Faktisk laver jeg vafler med alt muligt mærkeligt. Foruden vafler med grøntsager, har jeg også lavet vafler af dåsetun og endda af kylling. Ja, det lyder måske skørt, men det smager og fungerer supergodt.
Og her er altså så spidskålsvafler. Jeg har tidligere bragt en opskrift på vafler med spidskål men der var kikærtemel i og flere har efterspurgt en opskrift med færre kulhydrater. Så gerne – den kommer her.
Spidskålsvafler til madpakken
Denne opskrift på spidskålsvafler egner sig supergodt til en god klapsammen, hvis du fx gerne vil have noget, der ligner en sandwich med i madpakken eller hvis du skal spise noget håndholdt på farten.
De bliver fint faste men jo ikke rigtigt sprøde. Luner du dem på brødristeren, synes jeg, de får lidt kant igen.
Fungerer også fint med 45g cheddar ost i stedet for parmesanost.
Kære Jane.
Jeg kan simpelthen ikke lave din spændende vafler. Det er igen mislykkedes at lave vafler. Denne gang brugte jeg opskriften fra jeres bog “Kålhydrater”, side 87. Dejen brændte på (blev sort), men blev ikke en fast vaffel. Jeg måtte skrabe den ud og smide den ud. Igen. Oplysninger:
– Vaffeljern: Steba, Germany. Jeg har prøvet medium varm, høj varme og 5 – 10 minutter.
– Jeg puttede ikke fedtstof på først; det står ikke i din opskrift.
– Jeg hakkede dejen med en stavblender. Jeg har ikke en foodprocessor. Måske er det netop fejlen? Jeg har også puttet det i en minihakker: Det dur ikke…..
– Jeg bruger frossen, revet cheddar (købt færdig)
Jeg vil så gerne kunne det.
Bedste hilsener,
Vibeke
Hej Vibeke
Jeg ved det desværre ikke. I mit vaffeljern oplever jeg ikke det samme som dig. Jeg putter ingen fedtstof på heller og mine vafler slipper fint når de er færdigbagte. Jeg ved ikke om det gør en forskel hvor fint det er hakket men jeg tror det umiddelbart ikke.
I don’t know…🤷🏻♀️
Hej Jane
Dejlig opskrift, men er lige lidt i tvivl med hvad 1 vaffel er.
Når man laver dem i vaffeljernet er 1 vaffel portion bagt, jo egenlig 2 vafler ift kulhydratindhold, ikke?
Kan ikke lige huske hvor mange vafler jeg fik, da de har været frosset, men jeg prøver at tælle kulhydrater, og have bedre styr på dem nu.
Mvh Bettina
Jeg tror godt, jeg forstår hvad du mener. Du mener, at der i vaffeljernet er to belgiske vafler af gangen, ikke? Jeg har beregnet en vaffel som en firkant. Altså halvdelen af det, man bager på en gang.
Virkelig kryptisk at forklare. Håber det giver mening😅