Skinkestang med blomkålsbrød


80’er-klassikeren skinkestang er tilbage. Denne gang i en low carb udgave lavet med blomkålsbrød, og ved du hvad? Det smager altså virkelig godt. Blomkål til trods.

I virkeligheden er det jo en slags indbagt blomkålspizza. En blomkåls-calzone kan vi også kalde den.

Måske tænker du, at det er svært at rulle en blomkålsbund sammen til skinkestang, men det er det faktisk ikke.

Hemmeligheden bag at have en blomkålsbund, der er nem at rulle er at dræne blomkålsrisene fuldstændigt for væske. Det er overraskende nemt, og den bliver oven i købet (næsten) sprød!

Skinkestang - opskrift på skinkestang lavet på blomkålsbrød. Low carb, LCHF, Keto og glutenfri.

Skinkestang med blomkålsbrød

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
En klassiker på en ikke så klassisk måde.
4
|
40 minutter

Ingredienser

Blomkålsbund

Topping

Drys

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.
  • Skær blomkål i buketter og riv dem fint i foodprocessoren. Hæld dem i en skål.
  • Overhæld dem med kogende vand, lad dem ligge der i 1-2 minutter og dræn herefter vandet fra i en si.
  • Hæld blomkålsrisene over i et rent viskestykke og pres så meget af væsken ud, som du kan. Jo mere, jo bedre.
  • Rør de tørre blomkålsris med revet parmesanost, æg, oregano og Pofiber.
  • Læg et stykke bagepapir fladt på køkkenbordet og hæld blomkålsdejen ud herpå. Læg et andet stykke bagepapir ovenpå og rul dejen flad med kagerullen. Fordel den så godt du kan ud til kanterne.
  • Når dejen er flad, fjerner du forsigtigt det øverste lag bagepapir og flytter bagepapiret med dejen over på en bageplade.
  • Bag dejen i den forvarmede ovn i 10 minutter. Tag den herefter ud og lad den afkøle et øjeblik, inden du fortsætter. Når bunden er afkølet, løfter du den fra bagepapiret med en bagespatel.
  • Smør tomatpure på 2/3 af dejen fra venstre. Fordel halvdelen af osten og skinke ned i en stribe på midten og den anden halvdel ost ovenpå. Rul nu forsigtigt blomkålsdejen og rul den om, så den lukker i bunden. Pensl blomkålsstangen med lidt tomatpure og drys med fintrevet parmesanost og oregano.
  • Bag i ovnen i ca. 10 minutter. Tag ud og lad afkøle, inden du skærer den i skiver.
  • Server med en god portion råkost.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Skinkestang med blomkålsbund fra Madglad

Opskriften her er fra min bog MADGLAD, og hvis du ikke allerede har tilføjet den til samlingen, synes jeg, du skal gøre det nu. Køb den fx her: MADGLAD (reklamelink)

Skinkestang - opskrift på skinkestang lavet på blomkålsbrød. Low carb, LCHF, Keto og glutenfri.

Har du brug for hjælp og støtte?

Så kig indenfor i min MadbandittenPLUS-klub. De første 7 dage er helt gratis.

Brug vores lukkede spørgeside til at stille spørgsmål til mig og jeg hjælper dig så godt, jeg kan. Der er med garanti mange, der bakser med de samme ting, du gør. Du er ikke alene🥰

Herudover får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Ja tak – start gratis prøveperiode nu!

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “Skinkestang med blomkålsbrød”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Er der nogen grund til at man skal overhælde blomkålen med kogende vand, for derefter at presse vandet ud i et viskestykke, jeg har i dag lavet skinkestangen uden at overhælde blomkålen med kogende, og skinkestangen smagte lækkert alligevel😊

    Svar
    • Jeg tror godt du kan presse væden ud uden at overhælde med kogende vand først. Men det er det, der er min intention: ved at presse væden ud af blomkålen, bliver dejen fastere.

      Svar
  2. Jeg vil lave den en af de nærmeste dage, men er lidt i tvivl om opskriften. Der står tomatsovs i opskriften, men længere nede står der tomatpure ☺️
    Er det bare tomatpure, der bruges?
    Glæder mig 😋😍

    Svar
    • Hov ja det er bare upræcisheder. Det er tomatsovs, altså som mosede tomater og lign. Det, man vil smøre på en pizzabund. Ikke koncentreret tomatpuré.

      Svar
  3. Hej jane ! Jeg så en opskrift på Facebook og tænkte om den ikke lige var noget for dig:

    Karanteller i flødesovs med ristet bacon og persille:
    200 gram rensede kantareller steges i smør på panden, med lidt salt, peber og paprika.
    Så kommer du en kvart piskefløde på og lader det koge godt ind, sammen med hjørnet af en boullionterning. Når det er kogt lidt ind og begynder at blive cremet, hælder du en smule asie vand på. Det der svare til en spiseske. Det kommer ikke til at smage af det, men det fremhæver alle smagene i sovsen ?
    Smag til med salt og peber.
    Server oven på ristet toastbrød (Til dem der spiser brød) med stegt bacon og persille.

    Svar