80’er-klassikeren skinkestang er tilbage. Denne gang i en low carb udgave lavet med blomkålsbrød, og ved du hvad? Det smager altså virkelig godt. Blomkål til trods.
I virkeligheden er det jo en slags indbagt blomkålspizza. En blomkåls-calzone kan vi også kalde den.
Måske tænker du, at det er svært at rulle en blomkålsbund sammen til skinkestang, men det er det faktisk ikke.
Hemmeligheden bag at have en blomkålsbund, der er nem at rulle er at dræne blomkålsrisene fuldstændigt for væske. Det er overraskende nemt, og den bliver oven i købet (næsten) sprød!
Skinkestang med blomkålsbrød
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Blomkålsbund
- 500 g blomkål
- 100 g parmesan
- 2 æg
- 1 tsk frisk oregano
- 2 spsk pofiber eller loppefrøskaller, kan udelades
Topping
- 1 dl tomatsauce
- 100 g revet mozzarella
- 150 g skinke
Drys
- lidt parmesan revet
- frisk oregano
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.
- Skær blomkål i buketter og riv dem fint i foodprocessoren. Hæld dem i en skål.
- Overhæld dem med kogende vand, lad dem ligge der i 1-2 minutter og dræn herefter vandet fra i en si.
- Hæld blomkålsrisene over i et rent viskestykke og pres så meget af væsken ud, som du kan. Jo mere, jo bedre.
- Rør de tørre blomkålsris med revet parmesanost, æg, oregano og Pofiber.
- Læg et stykke bagepapir fladt på køkkenbordet og hæld blomkålsdejen ud herpå. Læg et andet stykke bagepapir ovenpå og rul dejen flad med kagerullen. Fordel den så godt du kan ud til kanterne.
- Når dejen er flad, fjerner du forsigtigt det øverste lag bagepapir og flytter bagepapiret med dejen over på en bageplade.
- Bag dejen i den forvarmede ovn i 10 minutter. Tag den herefter ud og lad den afkøle et øjeblik, inden du fortsætter. Når bunden er afkølet, løfter du den fra bagepapiret med en bagespatel.
- Smør tomatpure på 2/3 af dejen fra venstre. Fordel halvdelen af osten og skinke ned i en stribe på midten og den anden halvdel ost ovenpå. Rul nu forsigtigt blomkålsdejen og rul den om, så den lukker i bunden. Pensl blomkålsstangen med lidt tomatpure og drys med fintrevet parmesanost og oregano.
- Bag i ovnen i ca. 10 minutter. Tag ud og lad afkøle, inden du skærer den i skiver.
- Server med en god portion råkost.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Skinkestang med blomkålsbund fra Madglad
Opskriften her er fra min bog MADGLAD, og hvis du ikke allerede har tilføjet den til samlingen, synes jeg, du skal gøre det nu. Køb den fx her: MADGLAD (reklamelink)
Er der nogen grund til at man skal overhælde blomkålen med kogende vand, for derefter at presse vandet ud i et viskestykke, jeg har i dag lavet skinkestangen uden at overhælde blomkålen med kogende, og skinkestangen smagte lækkert alligevel😊
Jeg tror godt du kan presse væden ud uden at overhælde med kogende vand først. Men det er det, der er min intention: ved at presse væden ud af blomkålen, bliver dejen fastere.
Jeg vil lave den en af de nærmeste dage, men er lidt i tvivl om opskriften. Der står tomatsovs i opskriften, men længere nede står der tomatpure ☺️
Er det bare tomatpure, der bruges?
Glæder mig 😋😍
Hov ja det er bare upræcisheder. Det er tomatsovs, altså som mosede tomater og lign. Det, man vil smøre på en pizzabund. Ikke koncentreret tomatpuré.
Super god opskrift som jeg helt sikker skal lave igen, og eksperimentere med fyldet☺️
Hej jane ! Jeg så en opskrift på Facebook og tænkte om den ikke lige var noget for dig:
Karanteller i flødesovs med ristet bacon og persille:
200 gram rensede kantareller steges i smør på panden, med lidt salt, peber og paprika.
Så kommer du en kvart piskefløde på og lader det koge godt ind, sammen med hjørnet af en boullionterning. Når det er kogt lidt ind og begynder at blive cremet, hælder du en smule asie vand på. Det der svare til en spiseske. Det kommer ikke til at smage af det, men det fremhæver alle smagene i sovsen ?
Smag til med salt og peber.
Server oven på ristet toastbrød (Til dem der spiser brød) med stegt bacon og persille.