Denne chokoladetærte med hindbær har jeg glædet mig så meget til at dele med jer! I guder, hvor er den bare noget af det lækreste.
Udstyr
Ingredienser
Fyld
- 100 g mørk chokolade 70-85%
- 1 dl fløde
- hindbær
Sådan gør du
Tærtebund
- Bland mandelmel med Pofiber, salt, sødning og guargummi i en skål.
- Tilsæt æg og smør og ælt det hurtigt sammen til en homogen dej.
- Fordel dejen i en smurt tærteform og prik huller i bunden med en gaffel.
- Opvarm ovnen til 180 grader og bag tærtebunden i ca. 20 minutter eller til bunden er gylden.
- Varm fløden op til den damper men uden at koge.
- Hak chokoladen, kom den i en skål og hæld fløden over. Lad det stå et øjeblik og rør det sammen, til chokoladen er smeltet, og det er blevet en glat masse
- Stil på køl til det er kølet af
- Lad tærtebunden køle helt af
Fyld
- Fordel chokolademassen ovenpå tærten og pynt med hindbær og evt. lidt mynteblade
- Server evt. med mascarpone rørt med vanillepulver, flødeskum eller cremefraiche.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dessert tærte med hindbær
Chokoladetærten er ikke særligt sød, for sådan kan jeg bedst lide det, men hvis du foretrækker en sødere chokoladecreme, skal du tilføje ekstra sødning.
Tærten smager bedst og er “sprødest”, når den er frisklavet, men den kan også godt overnatte i køleskabet og spises dagen efter. Her er den mindre “sprød” og mere fast men stadig fyldt med god smag.
Jeg er vild med de friske hindbær sammen med chokoladesmagen. Jeg synes, de to går så fint i spænd. Måske derfor synes jeg tærten her er så lækker.
Hvilken str tærteform passer til denne opskrift?
Hvor meget svarer 15 g pofiber til?
Jeg googlede lige aflang tærteform for dig og den gav en str. på 35×11 cm. Det passer vist meget fint.
Du kan veje de 15 g pofiber af på køkkenvægten. I spsk vil jeg skyde på at det svarer til cirka 2 men jeg tør ikke sige det helt præcist.
Er der et alternativ til mandelmel? ?
Til dem der ikke kan tåle nødder.
Åh det ved jeg ikke lige. Måske malede solsikkekerner? Jeg tør ikke sige om det fungerer som mel.
Nogen der har prøvet at bage den uden guargummi? :D
Det kan du sagtens. No problem.
Når chokoladeganachen er helt afkølet er den jo for hård til at smøre ud ?
Det var ikke et problem jeg havde. Men man kan vælge at holde øje med den i køleskabet, hvis man vil være sikker på at tage den ud på rette tidspunkt.
Hey, skal smøret smeltes eller hvordan? :)
Nej, ligesom når du laver en almindelig tærtedej, ælter du smørret ind i melet med hænderne. :)
Mandelmel, skal det være de affedtede, eller kan man bruge blendede mandler? :)
Her har jeg brugt helt almindeligt mandelmel, som jeg har købt men som bare er malede mandler. Jeg skriver altid, hvis jeg har brugt det affedtede, og du kan altid klikke på linket i opskriften, hvis du er i tvivl :)
Kan man lave den helt uden mælk tror du? Tænker om man kunne bruge natuli’ smør og soya fløde
Jeg tror hellere jeg ville prøve med kokosolie og kokosmælk så :)
Øv, hvornår skal sukrinen i? Nu glemte jeg det og dejen står i i ovnen
Sorry, det skal i sammen med de øvrige tørre dele.