Pizzaboller


Pizzaboller er en mættende bolle at have med i madpakken eller til suppe. De er lavet med blomkål, hvilket man slet ikke smager, men at der sniges lidt ekstra blomkål ind, er der vel ingen, der klager over.

Opskriften på pizzaboller er superkulhydratfattige og kan spises af dig, der spiser Low Carb og Keto eller dig, der bare synes, der er meget god fidus i at bytte noget af al det mel til grøntsager.

Pizzaboller Keto

Pizzaboller

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
Mættende blomkålsboller til suppe eller madpakken
8 stk
|
30 minutter

Ingredienser

Topping

  • 1 dl tomatpassata / mosede tomater
  • 1 spsk koncentreret tomatpuré
  • parmesan
  • 1-2 tsk tørret oregano

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Skær blomkål i buketter og kom dem i foodprocessoren. Riv til 'ris'
  • Kom massen i en skål og tilsæt resten af ingredienserne. Bland det hele godt sammen.
  • Lad dejen hvile i ca 5 minutter, så fibrene får lov at suge væske til sig.
  • Form dejen til 8 boller og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Rør mosede tomater og tomatpuré sammen med pensl det på bollerne.
  • Drys med fintrevet parmesan og oregano.
  • Bag bollerne i den varme ovn i 15-20 minutter eller til de er gyldne på toppen.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Pizzaboller med blomkål og fyldt med protein

Pizzabollerne er gode til suppe, fordi de er proteinrige og mætter godt. Selvom der er suppe på menuen, skal alle jo helst gå mætte fra bordet. De er i familie med ostebollerne som også er populære til suppe herhjemme.

Har man madpakke med, kan man også bruge pizzaboller deri. De kan både spises, som de er og de kan også flækkes og have lidt skinke i midten som en pizzasandwich.

Se også: Proteinrig pizzasandwich eller den lækre Fast og næsten sprød blomkålspizza – sådan gør du!

Blomkålsboller med pizzasmag

Hvis du har børn, ved du godt at det kan betyde alverden, hvordan du lige får solgt en ny madoplevelse ind. Her kan der være stor forskel på om du kalder disse for blomkålsboller eller for pizzaboller. Jeg er sikker på, du godt kan regne ud, hvilken en, der vækker størst interesse hos de små.

Denne opskrift på pizzaboller er også oprindeligt fra min bog Madglad, som handler om netop hvordan vi har haft held med at gøre vores twins ikke-kræsne og madmodige. Det har vi nydt godt af, da de var små og vi slap for at skulle lave særlig ‘børnemad’ og nu hvor de er store, er det en fornøjelse at have dem med Michelinrestauranter, hvor smagsløgene virkelig udfordres.

Pizzaboller - melfrie boller til suppe eller snack

Pizzaboller til børn

Selvom børn har brug for ekstra energi til at vokse og de derfor godt kan tåle en kost med større kulhydratindhold, er der intet i vejen for også at fylde på med både protein og næringsstoffer. Det er sjældent en udfordring at få børn til at spise tomme kulhydrater, hvorimod det godt kan kræve lidt mere overtalelse af få protein og grøntsager i dem.

Denne opskrift på sunde pizzaboller kan være en hjælp til det.

Læs i øvrigt også gerne: Må børn spise Keto?

Brug for en hjælpende hånd med vægttab?

Prøv min fleksible Keto kostplan. Den er nem og realistisk, selv i en travl hverdag.

Se kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

30 kommentarer til “Pizzaboller”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Kan du foreslå en ost du selv ville benytte?
    Lige pt. har jeg en mellemlagret skæreost og en primadonna i køleskabet (samt parmesan til toppingen).

    Svar
    • Hvor skørt at jeg ikke havde fået skrevet det. Har lige rettet det. Jeg ville som regel bruge revet mozzarella eller anden mild ost. Af de to, du har, synes jeg, Primadonna lyder lækrest. Men det er måske bare fordi det er den, jeg bedst kan lide af de to.

      Svar
  2. Jeg har blomkålsris i fryseren, kan jeg bruge det istedet for?
    Hvilken koncentreret tomatpuré har du brugt i opskriften?

    Svar
    • Jeg har ikke prøvet med frosne blomkålsris men mon ikke det går ok? Pres evt. lidt væde ud fra dem.

      Jeg har bare brugt en helt almindelig koncentreret tomatpuré. Jeg køber dem skiftevis i glas, på tube og i dåse..

      Svar
      • Tak for svar. Jeg vil prøve at lave en portion med frosne blomkålsris og en med frisk blomkål, så kan jeg sammenligne dem bagefter.

        Svar
  3. Mon man kan bruge de frosne blomkålsris hvis man ikke lige ligger inde med en foodprocessor og ikke magter blomkålssmuld i hele køkkenet efter den manuelle metode? Ville du da bare overhælde dem med det kogende vand (så de ikke længere er rå) eller være lidt tålmodig og lade dem optø?

    Svar
    • Jeg tænker umiddelbart at hvis du optør dem og samtidig knuger det værste væske ud at det godt vil kunne gå. Men det er ikke noget, jeg har testet :)

      Svar