Pizzaboller er en mættende bolle at have med i madpakken eller til suppe. De er lavet med blomkål, hvilket man slet ikke smager, men at der sniges lidt ekstra blomkål ind, er der vel ingen, der klager over.
Opskriften på pizzaboller er superkulhydratfattige og kan spises af dig, der spiser Low Carb og Keto eller dig, der bare synes, der er meget god fidus i at bytte noget af al det mel til grøntsager.
Pizzaboller
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Topping
- 1 dl tomatpassata / mosede tomater
- 1 spsk koncentreret tomatpuré
- parmesan
- 1-2 tsk tørret oregano
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Skær blomkål i buketter og kom dem i foodprocessoren. Riv til 'ris'
- Kom massen i en skål og tilsæt resten af ingredienserne. Bland det hele godt sammen.
- Lad dejen hvile i ca 5 minutter, så fibrene får lov at suge væske til sig.
- Form dejen til 8 boller og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Rør mosede tomater og tomatpuré sammen med pensl det på bollerne.
- Drys med fintrevet parmesan og oregano.
- Bag bollerne i den varme ovn i 15-20 minutter eller til de er gyldne på toppen.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Pizzaboller med blomkål og fyldt med protein
Pizzabollerne er gode til suppe, fordi de er proteinrige og mætter godt. Selvom der er suppe på menuen, skal alle jo helst gå mætte fra bordet. De er i familie med ostebollerne som også er populære til suppe herhjemme.
Har man madpakke med, kan man også bruge pizzaboller deri. De kan både spises, som de er og de kan også flækkes og have lidt skinke i midten som en pizzasandwich.
Se også: Proteinrig pizzasandwich eller den lækre Fast og næsten sprød blomkålspizza – sådan gør du!
Blomkålsboller med pizzasmag
Hvis du har børn, ved du godt at det kan betyde alverden, hvordan du lige får solgt en ny madoplevelse ind. Her kan der være stor forskel på om du kalder disse for blomkålsboller eller for pizzaboller. Jeg er sikker på, du godt kan regne ud, hvilken en, der vækker størst interesse hos de små.
Denne opskrift på pizzaboller er også oprindeligt fra min bog Madglad, som handler om netop hvordan vi har haft held med at gøre vores twins ikke-kræsne og madmodige. Det har vi nydt godt af, da de var små og vi slap for at skulle lave særlig ‘børnemad’ og nu hvor de er store, er det en fornøjelse at have dem med Michelinrestauranter, hvor smagsløgene virkelig udfordres.
Pizzaboller til børn
Selvom børn har brug for ekstra energi til at vokse og de derfor godt kan tåle en kost med større kulhydratindhold, er der intet i vejen for også at fylde på med både protein og næringsstoffer. Det er sjældent en udfordring at få børn til at spise tomme kulhydrater, hvorimod det godt kan kræve lidt mere overtalelse af få protein og grøntsager i dem.
Denne opskrift på sunde pizzaboller kan være en hjælp til det.
Læs i øvrigt også gerne: Må børn spise Keto?
Kan du foreslå en ost du selv ville benytte?
Lige pt. har jeg en mellemlagret skæreost og en primadonna i køleskabet (samt parmesan til toppingen).
Hvor skørt at jeg ikke havde fået skrevet det. Har lige rettet det. Jeg ville som regel bruge revet mozzarella eller anden mild ost. Af de to, du har, synes jeg, Primadonna lyder lækrest. Men det er måske bare fordi det er den, jeg bedst kan lide af de to.
Hvor høj en fedtprocent på ost bruger du typisk i dine retter ?
De er virkelig lækre, næste gang vil jeg prøve med andre krydderier også👍🏻😘👏🏻
De er virkelig lækre👍👍næste gang skal der laves til fryseren også😁😁
De er virkelig lækre. Hvordan vil du opbevare dem?
Jeg vil opbevare dem i enten køleskab eller fryser, hvis de skal gemmes længe.
Hvad er pofiber? Så vidt jeg kan se er opskriften glutenfri?
Det er tørrede kartoffelfibre. Står på glutenfrihylden i supermarkedet. Rød pakke fra Semper.
Hej,kan man bruge blendet havregryn i stedet for Pofiber ?
Hej Heidi
Jeg spiser jo Low Carb/Keto og spiser derfor ikke havregryn, så det ved jeg desværre ikke…
Jeg har blomkålsris i fryseren, kan jeg bruge det istedet for?
Hvilken koncentreret tomatpuré har du brugt i opskriften?
Jeg har ikke prøvet med frosne blomkålsris men mon ikke det går ok? Pres evt. lidt væde ud fra dem.
Jeg har bare brugt en helt almindelig koncentreret tomatpuré. Jeg køber dem skiftevis i glas, på tube og i dåse..
Tak for svar. Jeg vil prøve at lave en portion med frosne blomkålsris og en med frisk blomkål, så kan jeg sammenligne dem bagefter.
Kan bollerne fryses?
Mon man kan bruge de frosne blomkålsris hvis man ikke lige ligger inde med en foodprocessor og ikke magter blomkålssmuld i hele køkkenet efter den manuelle metode? Ville du da bare overhælde dem med det kogende vand (så de ikke længere er rå) eller være lidt tålmodig og lade dem optø?
Jeg tænker umiddelbart at hvis du optør dem og samtidig knuger det værste væske ud at det godt vil kunne gå. Men det er ikke noget, jeg har testet :)
Kan man skifte pofiber ud med fiberhusk ?
Det ved jeg ikke rigtigt. Jeg tror, det bliver lidt for gummiagtigt, når det er i de her mængder.
Also, er blomkålet rått?
Ja, jeg bruger dem bare rå :)
Kan jeg bytte osten ud med hytteost?
Det tror jeg ikke. Jeg tror, de vil splatte ud med hytteost. Men måske hvis du er ok med flade boller…
Anden for for ost så ?
Jeg forstår ikke spørgsmålet…?
Kan det være andet en reven ost?
Ah ja du kan bruge enhver type revet ost. Hvilken som helst du foretrækker :)
Tror du man kan skifte blomkål ud med broccoli?! 😄 (bare fordi jeg lige har et, jeg skal have brugt)
Ja helt sikkert, det kan du sagtens. Så får du seje broccoliboller!
Som man nok skal kalde Hulk eller Shrek-boller :)