Baconruller i fad er en ægte crowdpleaser. Udover at det er virkelig nemt, der er ikke meget snittearbejde og alt kommes i ét fad, så smager det virkelig også bare lækkert.
Grøntsagerne er i bunden af fadet og ovenpå lægges så de lækre baconruller, som består af nærmest en slags baconsvøbt frikadellefars. Lækkert, ikke? Det hele bages sammen i ovnen og så er der serveret!
Baconruller i fad
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Sådan gør du
- Snit porre og fennikel og fordel dem i et ovnfast fad.
- Bland fløde med bouillon, krydderier og parmesan og hæld blandingen over grøntsagerne. Tilsæt evt. også revet hvidløg.
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Hak løget meget fint, brug evt. en minihakker.
- Rør ingredienserne til farsen sammen enten med hænderne eller evt. en elpisker.
- Form farsen til aflange kødboller, beregn 2 pr. person.
- Svøb baconen om kødbollerne.
- Kom baconrullerne ovenpå fennkel-porre-blandingen i fadet.
- Sæt fadet i ovnen og bag i 30-40 minutter til grøntsagerne er møre og fløden er tyknet en anelse og baconrullerne er gennemstegte.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Fennikel vs. kartofler
De små baconruller er lagt på en bund af det gode fennikelfad à la flødekartofler. Måske bryder du dig ikke om fennikel, men giv det en chance alligevel. Når det bliver tilberedt på denne her måde, tager det lige toppen af smagen af anis.
Jeg har denne gang blandet fløden op med grøntsagsbouillon, det gør selve sovsen lidt tyndere. Hvis du ønsker en tykkere sovs, kan du i stedet bruge mere fløde og/eller tilsætte et æg til flødeblandingen, så sætter den sig lidt mere.
Baconruller i fad – lækker dansk mad
Selve baconrullerne er lavet med hakket svinekød (eller gris/kalv), men kan også laves med hakket oksekød eller endda hakket kylling, hvis du foretrækker det. Jeg gik efter den gode gamle danske klassiker her og valgte derfor frikadellefarsen. Den er dejlig saftig og bliver ikke tør, som jeg synes, de andre to godt kan have lidt tendens til.
0 kommentarer til “Baconruller i fad”