Baconruller i fad


Baconruller i fad er en ægte crowdpleaser. Udover at det er virkelig nemt, der er ikke meget snittearbejde og alt kommes i ét fad, så smager det virkelig også bare lækkert.

Grøntsagerne er i bunden af fadet og ovenpå lægges så de lækre baconruller, som består af nærmest en slags baconsvøbt frikadellefars. Lækkert, ikke? Det hele bages sammen i ovnen og så er der serveret!

baconruller med fennikelfad

Baconruller i fad

5 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Print Pin
på bund af fennikelfad
4
|
40 minutter

Ingredienser

Baconruller

  • 500 g hakket svinekød eller hakket kalv og flæsk
  • 50 g løg
  • 1 æg
  • 1 tsk pofiber
  • 1 tsk timian
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g bacon i skiver

Sådan gør du

  • Snit porre og fennikel og fordel dem i et ovnfast fad.
  • Bland fløde med bouillon, krydderier og parmesan og hæld blandingen over grøntsagerne. Tilsæt evt. også revet hvidløg.
  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Hak løget meget fint, brug evt. en minihakker.
  • Rør ingredienserne til farsen sammen enten med hænderne eller evt. en elpisker.
  • Form farsen til aflange kødboller, beregn 2 pr. person.
  • Svøb baconen om kødbollerne.
  • Kom baconrullerne ovenpå fennkel-porre-blandingen i fadet.
  • Sæt fadet i ovnen og bag i 30-40 minutter til fløden er tyknet en anelse. Tjek om grøntsagerne er møre og baconrullerne er gennemstegte.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Fennikel vs. kartofler

De små baconruller er lagt på en bund af det gode fennikelfad à la flødekartofler. Måske bryder du dig ikke om fennikel, men giv det en chance alligevel. Når det bliver tilberedt på denne her måde, tager det lige toppen af smagen af anis.

Jeg har denne gang blandet fløden op med grøntsagsbouillon, det gør selve sovsen lidt tyndere. Hvis du ønsker en tykkere sovs, kan du i stedet bruge mere fløde og/eller tilsætte et æg til flødeblandingen, så sætter den sig lidt mere.

Baconruller i fad – lækker dansk mad

Selve baconrullerne er lavet med hakket svinekød (eller gris/kalv), men kan også laves med hakket oksekød eller endda hakket kylling, hvis du foretrækker det. Jeg gik efter den gode gamle danske klassiker her og valgte derfor frikadellefarsen. Den er dejlig saftig og bliver ikke tør, som jeg synes, de andre to godt kan have lidt tendens til.

Baconruller med fennikel-porre-fad

Få min Protein Julekalender gratis!

24 låger, der gør dig klogere på protein og som hjælper dig med at holde kursen i den søde julemåned.

Tilmeld dig her

Mere protein – færre kalorier

Vidste du, at studier gentagne gange har vist, at kalorieindtaget falder, når proteinindtaget stiger? Det er bare én af de mange gode grunde til at have fokus på proteinindtaget.

Mangler du inspiration til din proteinrige livsstil, er min bog, Proteinmanifestet, din nye bedste ven.

Jeg vil spise mere protein!

PROTEINMANIFESTET

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “Baconruller i fad”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stars
    Jeg elsker denne ret <3 Jeg havde kun hakket kyllingekød første gang jeg skulle tilberede retten og fortsatte med hakket kyllingekød de næste par gange, som du også nævner er en mulighed. Det smager godt. Nu har jeg fået hakket gris/kalv på tilbud og venter på levering af dette. Det skal også prøves. Jeg plejer at lave farsen som skrevet står i opskriften. Sidste gang var jeg lidt træt, og derfor kom jeg løgpulver og salt/peber i det hakkede kyllingekød. Jeg glemte timian, men dryssede det ud over fadet inden jeg lagde baconruller øverst. Det gik fint med det hele, så i en snæver vending er det evt. en mulighed.

    Svar
  2. Dejlig opskrift, mangler angivelse af kalorier kulhydrat og protein, samt, at kunne sætte den på så den ikke lukker ned når man er igang med at lave mad, jeg brugte kun porre og det smagte dejligt

    Svar
    • Hej Karin
      Jeg tror, du har glemt at logge ind. Når du logger ind, har du både energiberegning og ikke-luk-ned funktion med i dit medlemskab. Men funktionerne ses kun hvis du logger ind.

      Svar