Squashboller


Denne opskrift på squashboller giver dig lækre morgenboller med skjulte grøntsager nemlig i form af squash. Squashen giver bollerne en lækker saftig “krumme” og de er gode til dig, der savner at starte lørdag morgen med en bolle med ost og en god kop kaffe.

squashboller

Squashboller

Føj til favoritter Udskriv Pin
6 stk
|
25 min

Ingredienser

  • 4 æg
  • 150 g hytteost
  • 30 g smør smeltet
  • 1 tsk salt
  • 200 g squash revet
  • 2,5 dl pofiber
  • evt. solsikkekerner eller andre kerner/frø til drys

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 190 grader.
  • Blend hytteost med æg, salt og smeltet smør til dejen er homogen.
  • Pres væske ud af den revede squash.
  • Bland revet squash og pofiber i og lad dejen hvile et øjeblik.
  • Form dejen til boller på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Drys evt. med solsikkekerner, birkes eller sesamfrø.
  • Bag bollerne i 12-15 minutter til de er gyldne på toppen.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Squashboller – glutenfri & Low Carb

Opskriften på disse boller med squash er lavet ud af de meget populære fiberboller. Det er nok en af de mest populære brødopskrifter, jeg har lavet. De er en god overgangsbolle for dem, som synes, det er svært at komme væk fra brød i kosten.

Samtidig er de ret så Low Carb og indeholder faktisk også et lille skud protein, så alt i alt ikke et dårligt valg, hvis der skal brød på bordet.

Selv spiser jeg dem ikke – haha. Det kan jeg godt se virker lidt usportsligt, men det interesserer mig ikke med de brøderstatninger, og jeg savner det vitterligt aldrig. Men jeg forstår, at det kan være anderledes, hvis man er ved at tage de første skridt ud i en Low Carb-kost og jeg bagte også MEGET i starten. Det gjorde jeg virkelig.

Hvad er Pofiber og kan det erstattes?

Pofiber er tørrede kartoffelfibre – ikke at forveksle med kartoffelmel. På trods af ophavet er det en meget kulhydratfattig type mel til bagning, måske også særligt fordi det stort set ingenting vejer. 1 dl Pofiber vejer måske 15-18 g og derved bliver andelen af kulhydrater som Pofiber bidrager med i det færdige bagværk utroligt lille.

Pofiber fås i supermarkeder, hvor det står på glutenfrihylden. Rød pakke fra Semper, der koster en flad 20’er.

Det kan ikke erstattes af hverken loppefrøskaller eller fiberhusk. Det bliver simpelthen for klamt. Kokosfibermel eller det fedtreducerede mandelmel er bedste bud på en erstatning (ca. 1:1), men da de begge smager sødligt, og jeg helst vil undgå den sødlige smag i squashboller som disse, synes jeg ikke, de er lige velegnede.

Squashboller - opskrift på Low Carb-Keto boller med squash

Skal jeg hjælpe dig i gang med Keto?

Se, hvordan jeg kan hjælpe dig her:

Ja tak, vis mig mere >>

 

30 kommentarer til “Squashboller”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane
    Er disse boller okay at spise sammen med lidt smør, æg og tomater i forhold til regler i “sommerklar”? 😊
    Mvh
    Jane

    Svar
    • Hej igen
      Du skal ikke spise boller. Du skal spise som protokollen skriver. Bollerne her kan du spise i dit ugentlige valgfrie måltid.

      Svar
      • Tænkte bare at de jo består af æg (proteinkilde) og fedtstoffer og squash. Ved godt hytteosten ikke er god i denne forbindelse, men du skriver at en smule i forbindelse med et måltid er okay, så længe det ikke er den primære proteinkilde.
        Så hvis man ikke kan spise kød om morgenen, så er det kun æg man skal spise hver morgen? 🥴

        Svar
        • Det er langt fra det, der er tænkt med protokollen og du vil få mange kalorier, hvis du skulle op på dine 30 g protein her.

          Protokollen er som den er og den er meget effektiv. I hvilken grad, du vil lave dine egne tilføjelser bestemmer du helt selv og jeg har det helt ok med at du tager det, du kan bruge og lader resten være. Det er dit liv, det skal passe ind i. Og uanset så er det, der giver de bedste resultater det, du kan holde og leve med på den lange bane.

          Og ja, animalske proteinkilder vil sige kød, fisk, fjerkræ, æg osv (som beskrevet i afsnittet om protein) til hvert måltid.

          Svar
  2. Jeg har forsøgt mig med at lave dem med kokosfibermel og det fede fra kokosmælken. De får en klistret konsistens i midten og bliver relativt smuldrende.
    Jeg lavede dem lidt søde i det da jeg gerne vil bruge dem som fødselsdagboller til en der ikke så godt taler hvede/mælkeprodukter og de smager egentligt godt

    Svar
  3. Hej Jane.
    Hvordan kan det være der ikke skal bagepulver i squashbollerne – det har du i i fiberbollerne?

    Svar
    • Åh ikke så meget andet end at jeg bare tit glemmer at putte det i, fordi jeg dybest set ikke synes, det gør en forskel for det endelige resultat. Hvis du synes, det har positiv effekt, putter du det bare i.

      Svar
      • Dejen var meget lind fulgte opskriften til punkt og prikke putte faktisk en ekstra spk loppefrøskaller i da jeg syntes dejen var tynd

        Svar
        • Jeg ved ikke, hvad der skulle gøre dejen tynd. Der er jo stort set ingen væske i den og 2,5 dl Pofiber er jo vildt mange fibre. Min dej er fast og har en lidt underlig fluffy konsistens.

          I’m sorry, jeg har ingen idé🤷🏻‍♀️

          Svar
    • Jeg glemmer det tit for jeg synes ikke, det gør nogen forskel. Du er velkommen til at tilføje det, hvis du synes, det hjælper.

      Svar
    • Hej 🙂 jeg bor i Polen og her har vi en masse glutenfri produkter, men har du forslag til en erstatning for Pofiber?

      Det ser lækkert ud med de boller og genialt at det er en nem opskrift og med squash i. Det føles rart at få det med.

      Mvh. Boon Ja 🙂

      Svar
    • Som jeg skriver i introteksten, så spiser jeg dem slet ikke men har lavet dem som forslag til dem, der har svært ved at slippe brødvanen. Jeg tror jeg ville spise en enkelt og så et kogt æg eller to ved siden af. Noget i den retning.

      Svar
  4. Når du skriver at Pofiber evt kan erstattes med kokosfibermel eller fedtreduceret Mandelmel i forholdet 1:1, mener du så 1:1 i gram eller dl? 1 dl Pofiber vejer jo meget mindre end 1 dl kokosfibermel eller fedtred. Mandelmel. Der skel vel ikke kun bruges 15-18 g kokosfiber- / ?

    Svar
  5. Ser super lækre ud, men har du et forslag til at udskifte hytteost med, når man ikke tåler mælkeprotein?
    Hilsen Pernille

    Svar