Kødboller i svampesauce


Kødboller i svampesauce smager virkelig lækkert! Saftige små kødboller i en cremet flødesauce med karamelliserede svampe og løg, timian, rosmarin og hvidløg. Okay en lækker omgang. Sikkert hit herhjemme.

Kødbollerne er lavet med hakket kalv og flæsk, men du vil også sagtens kunne bruge både oksekød, kylling eller endda hakket lammekød, hvis du lige har det på lager.

Så er det blevet efterår, hva?

Kødboller i svampesauce

Kødboller i svampesauce

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

Kødboller

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 0,5 løg finthakket
  • 1 fed hvidløg revet
  • 1 tsk pofiber
  • 1 æg
  • 1 tsk timian tørret
  • 1 tsk rosmarin tørret
  • salt
  • sort peber

Svampesauce

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Hak løget meget fint. Pil og riv hvidløget.
  • Bland alle ingredienser til farsen godt sammen fx med en elspisker.
  • Form små kødboller og kom dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i 12-14 minuter, til de er gennemstegte og har fået lidt stegeskorpe.
  • Skær svampene i kvarte og steg dem i smør i en sauterpande. Lad være med at røre for meget i dem og lad dem brune.
  • Skær løg i både, hak hvidløget fint og kom det på panden med svampe. Rør så lidt som muligt og lad det brune af.
  • Tilsæt timian og rosmarin.
  • Vend fløde og bouillon sammen med revet parmesan og lidt frisk peber og salt i en skål.
  • Kom det i panden og lag det koge op og tykne en anelse.
  • Smag til med rødvinseddike og soja og tilsæt evt. lidt kulør for at give saucen en lysebrun farve.
  • Kom de færdige kødboller ned i saucen og lad dem koge med i 5 minutter inden servering.
  • Drys med frisk persille inden servering.
  • Server fx med grøntsagspasta eller mos fx sellerimos eller blomkålsmos.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Tilbehør til kødboller i flødesauce

Du kan servere det meste til kødboller i svampesauce. Umiddelbart ville jeg gå med noget enkelt tilbehør som fx letkogte eller dampede broccolibuketter. Broccoli er så godt til at suge sovs op. Du kan også vælge at lave en varmende grøntsagsmos som fx blomkålsmos eller sellerimos.

Hvis det skal være hurtigere hverdagstilbehør ville jeg nok snitte noget hvidkål eller spidskål eller dampe nogle grønne bønner.

Lækker efterårsmad

Kødboller i svampesovs er en skøn efterårsret og du kan bruge alle sæsonens svampe heri. Svampe er ikke altid min favorit men godt stegt i smør og gemt i en god flødesovs, så er jeg med. Søren elsker svampe, så det er tit for hans skyld, at jeg laver det.

En anden favorit herhjemme er derfor også svampesaucen. Den er næsten på menuen ugentligt i vintersæsonen. Den er god at hive ind, når proteinkilden trænger til at blive peppet lidt op (hakkebøf og kyllingebryst, jeg kigger på jer her!!)

Kødboller i svampesauce

Brug for en hjælpende hånd med vægttab?

Prøv min fleksible Keto kostplan. Den er nem og realistisk, selv i en travl hverdag.

Se kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

En kommentar til “Kødboller i svampesauce”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stars
    Virkelig lækker og velsmagende ret. Smagte supergodt med sellerimos til.
    Perfekt som weekendmad da tilberedningen tog lidt længere tid end hvad jeg normalt bruger i hverdagen .

    Svar