Fiberflutes – glutenfrie flutes med få kulhydrater


Disse glutenfrie flutes er perfekte til dig, der gerne vil spare på kulhydraterne. Kun 2 g kulhydrat pr. person og med masser af gode fibre til maven.

At dyppe sådan et godt madbrød i olivenolie med lidt flagesalt er altså ret lækkert. Og disse glutenfrie/low carb flutes blev så vellykkede, at jeg næsten helt glemte, at de ikke var “rigtigt brød”. Næsten… men du ved…

De fungerer også superfint som sandwichbrød. I går tog Søren fx et halvt flutes, flækkede det i to på langs, som han ristede på brødristeren og lavede sig en sandwich. Så super velegnet til dig, der mangler noget hurtigt til morgenmad/frokost eller som skal have madpakke med.

Fiberflutes - opskrift på glutenfrie flutes med få kulhydrater - low carb/LCHF

Fiberflutes

Føj til favoritter Udskriv Pin
Glutenfrie flutes med få kulhydrater
2 flutes
|
30 min

Ingredienser

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
 • Pisk æg med kokosmælk og smeltet smør.
 • Rør resten af ingredienserne i og lad dejen hvile i ca. 10 minutter.
 • Form dejen til flutes. Skyl hænderne i koldt vand, hvis det klistrer for meget. Drys evt. lidt birkes på toppen.
 • Bag i ovnen i ca. 25 minutter eller indtil flutes’ne er gyldne.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Prøv også

Dette er en slags grundopskrift. Som en lækker variant, kan du tilsætte lidt løgpulver eller lidt fintrevet parmesanost til dejen. Det er også virkelig godt!

Glutenfrie flytes med få kulhydrater

Flutene her er meget kulhydratfattige og indeholder ca. 3,5 g kulhydrat pr stk. Og man spiser vel næppe et helt flutes, så mere realistisk er det at sige, at de indeholder 2 g kulhydrat pr. portion. Så de kan vel egentlig spises af dem, der spiser striks LCHF/Keto også, hvis der engang imellem skal brød på bordet.

Er du interesseret i at blive hjulpet godt i gang med striks LCHF, kan du tage et kig på min online guide #striksLCHF – en praktisk guide og hvis du gerne vil have en fysisk bog at bladre i, kan du tage et kig på mine KETO-bøger

Jeg har i øvrigt ikke talt hørfrøene med, da de er hele og passerer ufordøjet igennem systemet, medmindre du lykkes med at kvase skallerne helt med tænderne. Men selv hvis de var talt med, ville forskellen være minimal.

Fiberflutes - opskrift på glutenfrie flutes med få kulhydrater - low carb/LCHF
Fiberflutes - opskrift på glutenfrie flutes med få kulhydrater - low carb/LCHF
Fiberflutes - opskrift på glutenfrie flutes med få kulhydrater - low carb/LCHF

Kan Pofiber byttes med loppefrøskaller/husk?

Nej, desværre ikke i disse mængder.

I opskrifter hvor der kun er brugt 1-2 spsk Pofiber, kan du godt. Men når Pofiber er brugt som decideret mel og i større mængder (1-2 dl), kan loppefrøskaller ikke bruges.

Står der Keto og vægttab på dit 2023?

Keto har den unikke egenskab, at det nedsætter din appetit, hvilket giver mulighed for at gå ned i vægt uden sulten som den konstante og klæbrige makker.

Men det er ikke helt uden betydning, hvordan du griber Keto an. Lad Keto kostplanen guide dig eller overvej, om du ikke skal tage 6 uger med mig som din guide på mit Keto kursus. Kurset starter på mandag.

Vil du have mere ud af Madbanditten?

Se alle de fordele du kan få for bare 1 krone om dagen!

>> MadbandittenPLUS <<

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

103 kommentarer til “Fiberflutes – glutenfrie flutes med få kulhydrater”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane,
  Jeg har desperat ledt efter noget at lave madpakker med. Vil de her kunne bruges til en keto-madpakke? Hvis man fyldte ting som salat, mayo og kød i? 😊
  Mvh

  Svar
  • Hej Joachim
   Mjaah, altså jeg prøver at holde brød og bagværk og Keto lidt adskilt. Simpelthen fordi Keto er så effektivt ift. appetitreguleringen og fordi den sjældent opnåes i samme grad med bagværket. Men i princippet kan alt gå så længe du holder dig under 20 g kulhydrat pr. dag.

   Ift. madpakke, vil noget kød/protein-grønt-baseret være bedre. Brug fx chafflerne til ‘sandwich’ i stedet eller måske endnu bedre, lav en bøtte med en laksesalat, tunsalat, kyllingesalat (links bare til inspiration) og hav grøntsager med ved siden af. Det tror jeg, du vil få bedre resultat med.

   Svar
   • Ja, det er altså virkeligt effektivt! Jeg har læst din Keto bog og prøver også på at følge det, med den i hånden har jeg smidt ca 10 kg den sidste måned. 🤯 Min appetit er slet ikke, hvad den har været og nogle dage føler jeg slet ikke noget behov for at få noget at spise, så der springer jeg bare over. Jeg vil bare gerne have et eller andet med til en madpakke, selvom det ikke er sikkert jeg overhovedet får brug for det. 😊 Jeg er desværre ikke så meget til fisk, men jeg vil give mig i kast med kyllingesalaten i dag! Mange tak. 😅

    Svar
 2. Hej Jane! Kań jeg bruge loppefrø skaller / mel stedet for Pofiber ? ( det kender vi desværre endnu ikke i Polen) Hvad med hørfrøene kunne de evn. erstattes af chia frø i en snæver vending?

  Svar
  • Nej desværre heller ikke her. Loppefrøskaller kan ikke bruges i de mængder som Pofiber kan. Bedste bud på erstatning af Pofiber er det fedtreducerede mandelmel (ikke det almindelige) eller kokosfibermel. Begge dele smager dog sødt hvilket ikke er lige velegnet.

   Hørfrøene kan fint udelades eller erstattes af chia.

   Svar
 3. Hej igen Jane
  Læste at Heidi har problemer – går ud fra det er flute .
  Jeg synes også dejen var utro tynd da jeg brugte kokosmælk
  Der står at man kan erstatte med 1 dl fløde
  Det har jeg gjort siden og dejen er nem at forme til to brød 😇

  Jeg har lige skrevet før og der skulle stå vin og ikke vi 🤗

  Svar
 4. Hej Jane
  Vi elsker madbanditten både den nye bog men også alle de andre samt kursus super
  Dine brød og boller er så lækre
  Kan man fryse flute de er super gode
  Jeg har tabt 14 kilo og min mand 17 kilo på bare 4 måneder og vi lever som grever og baroner
  og drikker altså også vi. 😱

  Hilsner og tak for denne nye livsstil
  Lone Noesgaard

  Svar
 5. Jeg kan altså ikke få dem til at fungere!!!

  Har været på et af dine forløb med kostplan, og bagte dem også dengang -uden succes. Det er en EKSTREM tynd masse, kan overhovedet ikke formes, jeg er nødt til at hælde det på bagepladen.

  Nu har jeg lige lavet dem igen, og jeg tænkte jeg kommer lidt mere Pofiber i. Så det gjorde jeg. Hjalp slet ikke! Så tænkte jeg på at give dejen længere tid til at sætte sig, dobbelt så lang tid endte jeg faktisk med. Men nej, præcis samme problem igen!!

  Hvorfor????
  Jeg følger din opskrift slavisk, og vejer / måler alt af.

  Det færdige resultat er ok, men bare meget fladt.

  Mvh den frustrede

  Svar
  • Jeg har to tanker:
   Den ene er at få opskrifter er så gennemtestede som denne. Hundredevis, hvis ikke tusindevis, af læsere har lavet den og jeg har lavet den masser af gange, senest i forbindelse med foto til min nye bog. Det gør mig temmelig sikker på at opskriften fungerer.

   Den anden er at dejen indeholder virkelig mange fibre og næsten ingen væske. Hvilken væske er det, der gør din dej flydende?

   Med det sagt, er dejen jo ikke fast som en gærdej men mere sådan underligt ‘fluffy’. Ved ikke om det kan være forventningen, den er gal med. Dejen kan sagtens formes med våde hænder og den kan ikke hældes ud af skålen.

   Svar
   • Altså jeg har ikke andre muligheder end at hælde den ud af skålen!
    Det er ikke fordi jeg vil være besværlig.

    Jeg bruger kokosmælk, ikke light og ikke for gammel!
    Men heller ikke kold -kan det være et problem?

    Og når jeg sammenligner med dine flutes, så er mine også flade.
    Jeg har fået anbefalet at prøve at bruge en flutes bageform.

    Svar
    • Nej det er bare virkelig mærkeligt, for der er jo stort set ingen væske i dejen og samtidig helt vildt mange fibre. Jeg har ingen forklaring på hvad der går galt hos dig. Min kokosmælk er også bare stuetemperatur.

     Mine flutes er supersmå og jeg former den lidt høje med hænderne. Men de er mere flade end høje.

     Svar
 6. Hej Jane
  Brugte opskriften til fiberflutes til pizzabunde. Det smagte helt okay ;) Man skal dog lave dem forholdsvis tynde og forbage dem, inden fyldet kommer på.
  Tak for endnu en god opskrift :)

  //Anne

  Svar