Minestrone


Denne minestrone suppe er simpelthen bare lækker og fyldig. I stedet for suppehorn/pasta har jeg fyldt den med bacon og masser af grøntsager.

Minestronesuppe variation

Minestronesuppe kan sagtens varieres ud fra hvad du lige har i grøntsagsskuffen. Jeg har brugt både løg, hvidløg, gulerødder, squash og porre. Du kan også sagtens bruge andre rodfrugter fx knoldselleri og evt. friske tomater i stedet for hakkede tomater.

Du kan også sagtens supplere bacon med lidt chorizo i tern. Derudover har jeg skrevet, at du kan tilføje lidt fløde. Det er ikke super italiensk, men det giver lidt suppen lidt mere fedme og afrunding hvis man ønsker det.

Low Carb Minestrone uden pasta

Selvom pastaen er udeladt, lander suppen lidt i den høje ende kulhydratmæssigt. De kommer dog fra grøntsagerne. Samtidig er proteinindholdet i den lave ende. Suppler derfor gerne med lidt ekstra kød ved siden af det kan fx være et kyllingelår men suppen kan også sagtens toppes med fx rejer eller lys fisk fx torsk (som iøvrigt smager virkelig lækkert sammen med både chorizo og bacon).

Du kan også bruge de proteinrige pizzaboller som tilbehør og hente mere protein ad den vej.

Minestrone suppe, med bacon, porre, squash og gulerødder

Minestronesuppe

Føj til favoritter Udskriv Pin
med bacon og masser af grøntsager
4
|
35 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Klargør grøntsagerne; hak både løg og hvidløg og snit gulerødder i små tern, squash i lidt større tern og porre i ringe.
  • Kom lidt olivenolie i en stor gryde og steg løg og hvidløg til de er klare. Kom bacon ved og lad det stege lidt gyldent.
  • Kom gulerødder og porrer ved og lade det stege lidt.
  • Kom squash, hakket tomat, tomatpuré, grøntsagsbouillon og krydderier ved og rør rundt.
  • Kog op suppen op og lad den simre under låg i ca. 20 min.
  • Inden suppen serveres kan du vælge at tilføje lidt fløde (ikke medregnet i energiberegningen). Smag til med balsamico, salt og peber.
  • Server suppen med revet parmesan og frisk persille.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hvad indeholder den originale minestrone?

Minestrone er en velsmagende italiensk suppe med masser af grøntsager og ofte med pasta i for fylde og mæthed. Her i Low Carb-land er den del selvfølgelig udeladt. Minestrone laves på friske grøntsager som løg, selleri, gulerødder, tomat og urter som fx oregano, timian. Der findes ikke én original opskrift. Måske skal vi kalde det italienernes version af tøm-køleskabet-suppe.

Minestrone suppen minder en anelse om en af mine andre favoritopskrifter, nemlig den sydfranske ratatouille.

Minestronesuppe med bacon

Er du frisk på en lille (vægt)udfordring?

Det er nu, du skal i gang, hvis du skal opnå et ansvarligt vægttab før sommerferien. Jo tættere på sommerferien, vi kommer, jo mere uansvarlige (og uholdbare) bliver strategierne.

Min vægttabsprotokol, Sommerklar med Madbanditten, hitter helt vildt i øjeblikket – skal du prøve den?

Læs om den her: Sommerklar med Madbanditten

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Minestrone”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?