Hjemmelavet grøntsagsbouillon


Når du laver hjemmelavet grøntsagsbouillon slipper du helt for underlige tilsætningsstoffer, smagsforstærkere og andre mærkværdige ting, du kan finde i en købt bouillonterning. Og det er netop bouillonterningen eller -massen, jeg er ude på at erstatte her.

Hjemmelavet grøntsagsbouillon - sådan laver du nemt din egen sunde grøntsagsbouillon af helt naturlige ingredienser

Hjemmelavet grøntsagsbouillon

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 glas
|
45 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skær alle grøntsager i mindre bidder og blend dem sammen i foodprocessor til en ensartet masse sammen med krydderurterne.
  • Hæld hele massen over i en gryde og tilsæt hvidvinseddike og salt. Kog langsomt op, læg låg på og lad simrekoge i 35-40 minutter.
  • Rør parmesanost og olivenolie ud i massen og hæld på glas. Lad afkøle og sæt i køleskab med låg på.
  • Brug ca. 1 spsk grøntsagsbouillon til 500 ml vand.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hjemmelavet bouillon

Faktisk ved jeg slet ikke, om grøntsagsbouillon er rette ord her, for grøntsagsbouillon er jo selve væsken. Det, jeg har lavet her, er et slags grøntsagskoncentrat, som du kan putte i kogende vand, når du koger ris (eller andet) eller som base i en gryderet. Sådan en god grundsmag.

Rigtig ofte bruger jeg min elskede kyllingebouillon eller min oksebouillon som base i gryderetter. Kyllingebouillonen drikker jeg også lystigt – gerne et glas hver dag. De gyldne dråber, kalder jeg det og drikker det i stedet for dyre rynkecremer (de indeholder jo collagen). Og hvis du ikke allerede er i gang med at lave dine egne ben-bouilloner, så kan jeg varmt anbefale dig at komme i gang.

Jeg har dog længe gerne ville have en grøntsagsbouillon også. Så det har jeg nu!

*jeg ved godt, det virker voldsomt med 120 g salt men saltet bruges i opskriften her også til konserveringsmiddel, så den kan holde sig længe.

Hjemmelavet grøntsagsbouillon - sådan laver du nemt din egen sunde grøntsagsbouillon af helt naturlige ingredienser

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

17 kommentarer til “Hjemmelavet grøntsagsbouillon”

  1. Hejsa
    Hvad man skal bruge bouillon i madlavningen, skal jeg så lave min egen bouillon eller må man godt bruge de der bouillon terninger man kan købe?

    Svar
  2. Tak Jane. Jeg så da du lavede den på snappen, og har helt vildt gerne ville lave den selv. Så tusind tak for opskriften. Jeg laver i øvrigt også din kyllingebouillion og elsker den :)

    Svar
  3. Hold nu op. Det her er genial ?. Jeg bruger store mængder, så det her er lige mig. Jeg må ud og købe flere glas?.

    Svar
  4. Tror jeg ville vælge at fryse den ned i isterningbakker og så tage det op jeg lige står og mangler! Men jeg er også mega ” undgå madsspild” s agtig ??

    Svar
    • Det kan du også godt men den er jo konserveret med salt og derfor kan du også opbevare den i køleskab uden at noget går til spilde.

      Svar
  5. Hej Jane! Tak for en endnu et godt køkkenråd! Den bouillion ser god ud og “lyder” smagfuld :-). Hvor længe kan den holde sig i køleskab? Og kan den fryses ned?

    Svar
    • Den kan holde sig lang tid – måneder, vil jeg gætte på pga. saltkonserveringen. Min er nu 14 dage gammel. Og den kan sagtens fryses. Vælger du at bruge mindre salt, SKAL den fryses :)

      Svar