Hjemmelavet grøntsagsbouillon


Når du laver hjemmelavet grøntsagsbouillon slipper du helt for underlige tilsætningsstoffer, smagsforstærkere og andre mærkværdige ting, du kan finde i en købt bouillonterning. Og det er netop bouillonterningen eller -massen, jeg er ude på at erstatte her.

grøntsagsbouillon

Hjemmelavet grøntsagsbouillon

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
1 glas
|
45 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skær alle grøntsager i mindre bidder og blend dem sammen i foodprocessor til en ensartet masse sammen med krydderurterne.
  • Hæld hele massen over i en gryde og tilsæt hvidvinseddike og salt. Kog langsomt op, læg låg på og lad simrekoge i 35-40 minutter.
  • Rør parmesanost og olivenolie ud i massen og hæld på glas. Lad afkøle og sæt i køleskab med låg på.
  • Brug ca. 1 spsk grøntsagsbouillon til 500 ml vand.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hjemmelavet bouillon

Faktisk ved jeg slet ikke, om grøntsagsbouillon er rette ord her, for grøntsagsbouillon er jo selve væsken. Det, jeg har lavet her, er et slags grøntsagskoncentrat, som du kan putte i kogende vand, når du koger ris (eller andet) eller som base i en gryderet. Sådan en god grundsmag.

Rigtig ofte bruger jeg min elskede kyllingebouillon eller min oksebouillon (også kaldet bone broth) som base i gryderetter. Kyllingebouillonen drikker jeg også lystigt – gerne et glas hver dag. De gyldne dråber, kalder jeg det og drikker det i stedet for dyre rynkecremer (de indeholder jo collagen). Og hvis du ikke allerede er i gang med at lave dine egne ben-bouilloner, så kan jeg varmt anbefale dig at komme i gang.

Jeg har dog længe gerne ville have en grøntsagsbouillon også. Så det har jeg nu!

*jeg ved godt, det virker voldsomt med 120 g salt men saltet bruges i opskriften her også til konserveringsmiddel, så den kan holde sig længe.

Hjemmelavet grøntsagsbouillon - sådan laver du nemt din egen sunde grøntsagsbouillon af helt naturlige ingredienser

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

21 kommentarer til “Hjemmelavet grøntsagsbouillon”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Har længe været på jagt efter bouillon uden sukker og palmeolie, så helt fantastisk at finde din opskrift!

    Jeg tåler desværre ikke mælkeprodukter, så ville høre om du har et bud på, hvad jeg kan bruge i stedet for parmesan? 🙂

    Svar
  2. Hejsa
    Hvad man skal bruge bouillon i madlavningen, skal jeg så lave min egen bouillon eller må man godt bruge de der bouillon terninger man kan købe?

    Svar
  3. Tak Jane. Jeg så da du lavede den på snappen, og har helt vildt gerne ville lave den selv. Så tusind tak for opskriften. Jeg laver i øvrigt også din kyllingebouillion og elsker den :)

    Svar
  4. Hold nu op. Det her er genial ?. Jeg bruger store mængder, så det her er lige mig. Jeg må ud og købe flere glas?.

    Svar
  5. Tror jeg ville vælge at fryse den ned i isterningbakker og så tage det op jeg lige står og mangler! Men jeg er også mega ” undgå madsspild” s agtig ??

    Svar
    • Det kan du også godt men den er jo konserveret med salt og derfor kan du også opbevare den i køleskab uden at noget går til spilde.

      Svar
  6. Hej Jane! Tak for en endnu et godt køkkenråd! Den bouillion ser god ud og “lyder” smagfuld :-). Hvor længe kan den holde sig i køleskab? Og kan den fryses ned?

    Svar
    • Den kan holde sig lang tid – måneder, vil jeg gætte på pga. saltkonserveringen. Min er nu 14 dage gammel. Og den kan sagtens fryses. Vælger du at bruge mindre salt, SKAL den fryses :)

      Svar