Dette er en opskrift på en klassisk ratatouille. Med klassisk mener jeg, at den står i kontrast til den fine og mere gæstevenlige ratatouille, jeg har lavet, hvor grøntsagerne er skåret i fine skiver og bagt i ovn. Den klassiske ratatouille er mere bare en bunke grøntsager, der er stegt og simret sammen til den skønne sydfranske klassiker.
Klassisk ratatouille
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 300 g aubergine 1 stor eller 2 små
- 400 g squash ca. 2 stk
- 200 g rød peberfrugt ca. 2 stk
- 2 tomater
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spsk koncentreret tomatpuré
- 1 spsk tørret timian
- 1 spsk tørret rosmarin
- 1 tsk tørret salvie
- 1 nip cayennepeber kan udelades
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk salt og friskkværnet peber
- evt. en smule sødning
- frisk basilikum eller persille
Sådan gør du
- Hak hvidløg groft og skær løg i grove stykker.
- Skær aubergine, squash og peberfrugt i stykker. Jo grovere stykker, des grovere ratatouille. Det er lidt en smagssag.
- Skær tomater i grove tern.
- Opvarm olivenolie på middelvarme i en stor gryde.
- Steg hvidløg og løg heri, til de er klare.
- Tilsæt peberfrugt og squash og steg godt sammen.
- Tilsæt resten af grøntsagerne og alle krydderierne og vend det hele godt sammen. Lad det stege sammen i ca. 5 minutter.
- Hæld hakkede tomater på sammen med tomatpuré. Vend det hele godt sammen.
- Lad retten simre i 20-30 minutter.
- Hvis du synes, den er for tør, kan du tilsætte lidt mere hakket tomat eller lidt grøntsagsbouillon, men giv den lige lidt tid, for grøntsagerne frigiver en del væske også, og du vil helst ikke have den for våd.
- Smag til med salt, peber, evt. timian og lidt sødning.
- Drys med friskhakket persille eller basilikum inden servering.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Klassisk ratatouille er perfekt tilbehør
Ratatouille er perfekt tilbehør, hvis man gerne vil have noget varmt og rart. Og hvis du finder det næsten terapeutisk at stå og snitte grønt, vil du elske denne opskrift.
Det er jo egentlig en helt enkelt ret, men det er råvarerne og kombinationen af grøntsager og urter, der simpelthen gør denne til en så lækker ret, trods sit lidt jævne ydre.
Selv fik jeg lyst til at lave det, fordi jeg fik det serveret til en bøf i Paris, og jeg havde helt enkelt glemt hvor skønt det smager.
Ratatouille – genialt til Food Prep
Samtidig er det en genial Food Prep ret, altså en ret, man laver i weekenden og derefter bare luner en del af til tilbehør i ugens løb. Det er også derfor portionen er så stor. Jeg har estimeret den til 8-10, men det kan sagtens være, der er til lidt flere.
Men dvs. at jeg bare skal stege et stykke kød/fisk/fjerkræ og lune lidt ratatouille i en kasserolle og så er aftensmaden serveret. Elsker nemme løsninger.
Tip til den klassiske ratatouille
Jeg har drysset lidt persille på men det skulle egentlig have været basilikum. Jeg var bare ikke opmærksom på at Søren havde smidt min basilikum ud, imens jeg havde været væk. Men persille smager nu også dejligt.
Prøv også at rive en smule parmesan over ved servering. Det giver en skøn, skøn umamismag ovenpå den klassiske ratatouille.
Ratatouille kan både opbevares i køleskab, hvor det kan holde sig en lille uges tid og den kan også fryses.
Lækker, med masser af grøntsager, nem at lave til et stykke kød og så er der til flere dage – win win…..
Er det muligt st få kalorieberegning pr 100 g og ikke pr portion?
Er i forvejen glad for ratatouille. Virkelig god opskrift. Fantastisk smag. Brugte opskriften til 10 personer, selv om vi kun er 2. Blev spist som hovedret og levnede ikke alverden. Kan varmt anbefales.