Tomatsuppe af bagte tomater med ostecroutoner


Få ting slår en velsmagende tomatsuppe. Min tomatsuppe har en fløjlsblød konsistens og så er den toppet med knasende ostecroutoner. Det gør det jo endnu sjovere at spise suppe!

Tomatsuppe

Tomatsuppe af bagte tomater med ostecroutoner

5 fra 3 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
50 minutter

Ingredienser

Ostecroutoner

Sådan gør du

Tomatsuppe

  • Opvarm ovnen til 180 grader.
  • Halver tomaterne og skær løg og peberfrugt i kvarte.
  • Fordel alle grøntsager på en bageplade. Lad hvidløgene blive i skallen og fordel dem på bagepladen.
  • Dryp et godt skvæt olivenolie og vend grøntsagerne godt rundt i olien. Drys med salt.
  • Bag grøntsagerne i ca. 45 min til de har fået lidt farve
  • Pil hvidløgene ud af deres skal og kom alle grøntsagerne op i en gryde med bouillon og kog op. Skru ned og lad det simre lidt.
  • Blend det hele til en glat masse. Hvis du bruger stavblender, kan du blende suppen direkte i gryden.
  • Rør mascarponen i og smag suppen til med salt og peber.

Ostecroutoner

  • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Bræk eller skær brødet i små tern.
  • Dryp med olivenolie og bland brødet sammen med den revede parmesanost og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag ostecroutonerne i 10-15 minutter eller til osten er gylden.
  • Brug ostecroutonerne som topping til suppen og server gerne lidt ekstra mascarpone ved siden af også. Især ungerne elsker at sidde og røre mere og mere mascarpone ud i suppen.
  • Og hvis du skulle få lyst til at smide lidt ekstra protein, fx lidt kylling eller lidt sprødstegt chorizo i suppen også, skal du ikke høre et ondt ord fra mig!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hjemmelavede ostecroutoner

Denne tomatsuppe er lavet med bagte tomater og det kan føles som en tidskrævende proces, men jeg lover dig, at du får så meget smag for din tålmodighed.

Suppen har jeg toppet med hjemmelavede ostecroutoner. Ej men det er jo så godt! Jeg har faktisk også lavet en opskrift på både suppebrød med chili, bacon og cheddar og ostebrød. Hvis du vil se alle mine suppe-opskrifter kan du klikke her.

Tomatsuppe med mascarpone

Da jeg delte opskriften på den hjemmelavede mascarpone forleden, var der en af de gode læsere, der skrev, at så skulle jeg prøve at lave tomatsuppe med mascarpone, og det var faktisk lige, hvad jeg havde lavet.

Mascarpone giver sådan en lækker konsistens i supper og så er det med til at øge fedtindholdet, så suppen også mætter mere. Det er dejligt, hvis vi gerne vil spise den som hovedmåltid.

Og så har jeg prøvet at lave ostecroutoner til topping. Jeg havde en skive af det gode toastbrød, og deraf opstod idéen. Selvom det jo aldrig bliver lige så sprødt som rigtige brødcroutoner, var det dejligt med lidt knas på toppen.

Tomatsuppe - den bedste opskrift
Foto: Columbus Leth til De bedste fra Madbanditten

Du kan også vælge at servere de mættende osteboller med blomkål som tilbehør. De er super til suppe!

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

16 kommentarer til “Tomatsuppe af bagte tomater med ostecroutoner”

  1. 5 stars
    Tomatsuppe er altid lækkert, men denne er nu helt særligt lækker. Og ostecrutonerne er rigtig gode – det er de faktisk også uden ost. Og sandwichbrødet er superlækkert også til panini.

    Svar
  2. 5 stars
    Den bedste tomatsuppe vi herhjemme nogensinde har smagt. Vi bager en chili fra haven sammen med grøntsagerne, det giver den lidt varme som vi er store fan af.
    Tak for opskriften – den er virkelig lækker

    Svar
  3. 5 stars
    Hej, jeg er sikker på, det smager skønt med ovnbagte grøntsager, men med de el-priser, vi har lige nu, og det faktum, at jeg i forvejen har det stramt med retter, der skal tilberedes flere gange, tog jeg min grillpande og gav grøntsagerne en god omgang, og satte så de pølser, jeg skal bruge i morgen over og stege.
    Suppen er super lækker alligevel.

    Svar
  4. Hej Jane
    Jeg så din skønne opskrift på tomatsuppe og tænke, at det da ikke kunne gøre den stort forskel om det hele kom i ovnen først, men det kan det. Jeg er total fan og jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har fået så god en tomatsuppe ? så tusinde tak for opskriften, det er bestemt ikke sidste gang jeg laver den.

    Svar
  5. Super opskrift.
    Jeg havde ingen mascarpone, så brugte en halv pakke flødeost naturel. Serverede med parmesankiks og toppede med pesto.

    Svar
  6. Hej Jane!
    Det ser ud til at være en super lækker opskrift. Jeg har nu puttet alle grøntsagerne i ovnen og er blevet lidt nysgerrig over, hvilken forskel det gør, at man tilbereder dem i ovn først. Normalt, når jeg laver suppe, propper jeg alle ingredienser direkte i gryden. Kan man også gøre det her?
    Mvh Gry

    Svar