Disse osteboller er perfekte til suppe og ingen, jeg siger dig INGEN gætter, at de gemmer på blomkål også!
Der bliver spist en del ost hjemme hos mig. Ungerne er på fornavn med ostemanden, og vi har altid 4-5 forskellige oste i køleskabet, hvis ikke flere. Faste besøgende er parmesan, emmentaler, morbier, tallegio (Vegas favorit), æblerøget cheddar (Silas’ favorit), manchego, comté og selvfølgelig min flødehavarti, som jeg elsker på mine spejlæg. Okay, det blev lidt mere end 4-5 forskellige slags, men du ved, hvad jeg mener! Selv holder jeg meget af ost og ville nødigt undvære, men jeg er nok den i familien, som spiser mindst af det.
Osteboller med blomkål
Forleden fandt jeg en række osterester inde i køleskabet, og de fyldte og rodede, så jeg tog dem ud og brugte dem i disse lækre osteboller. Ostebollerne er inspireret af ostepandekagerne fra Spis dig mæt & glad, men bare suppleret med lidt blomkål, for blomkål kan man jo snige ind allevegne, ikke?
Ostebollerne her er meget kulhydratfattige og temmelig mættende. De er virkelig anvendelige, hvis menuen en dag står på suppe, men de er også gode til den lille sult. Du kan også vælge at lave dem flade som pandekager og bruge dem som sandwichbrød eller mini-pizzabunde.
Ingredienser
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Riv ost og blomkål fint i foodprocessoren. Hæld det over i en skål og slå æggene ud heri. Rør godt rundt med en ske. Hæld Pofiber i og rør det godt rundt.
- Saml dejen til boller og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med blå birkes, sesam eller hold dem helt au naturel.
- Bag i ca. 17-20 minutter eller til de er gyldne.
- Lad afkøle inden du skærer i dem.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hej! Bór i Polen og aner ikke hvad Pofiber er. Har du nogle idéer til alternativer? Loppefrømel eller andet?
Åh nej desværre ikke rigtigt. Loppefrøskaller kan ikke bruges i de mængder som Pofiber kan. Bedste bud på erstatning af Pofiber er det fedtreducerede mandelmel (ikke det almindelige) eller kokosfibermel. Begge dele smager dog sødt hvilket ikke er lige velegnet.
PoFiber er Potato Fiber
Prøv fx
Hej,
Har lige bagt disse boller (i muffinform?), og de er superlækre.
Hvor kan jeg finde fordelingen af proteiner/kulhydrater?
Mvh
Kenneth Salling
Den kan du regne ud ved hjælp af et program som madlog.dk eller lign.??
kan de du med broccoli?
Det tror jeg såmænd godt :)
Ah, de ser jo virkelig lækre ud!! Og så ligner de ‘mel’-boller. Mine lchf boller bliver næsten altid flade, når jeg bager dem. Hvordan får du dem så flotte?
Jeg tror ikke jeg gør noget specielt. Jeg former dem bare sådan… :)
Undskyld. Så ikke alle de andre gode kommentar før jegfik spurgt om jeg kunne bruge HUSK