Osteboller med blomkål


Disse osteboller er perfekte til suppe og ingen, jeg siger dig INGEN gætter, at de gemmer på blomkål også!

Der bliver spist en del ost hjemme hos mig. Ungerne er på fornavn med ostemanden, og vi har altid 4-5 forskellige oste i køleskabet, hvis ikke flere. Faste besøgende er parmesan, emmentaler, morbier, tallegio (Vegas favorit), æblerøget cheddar (Silas’ favorit),  manchego, comté og selvfølgelig min flødehavarti, som jeg elsker på mine spejlæg. Okay, det blev lidt mere end 4-5 forskellige slags, men du ved, hvad jeg mener! Selv holder jeg meget af ost og ville nødigt undvære, men jeg er nok den i familien, som spiser mindst af det.

Osteboller med blomkål

Forleden fandt jeg en række osterester inde i køleskabet, og de fyldte og rodede, så jeg tog dem ud og brugte dem i disse lækre osteboller. Ostebollerne er inspireret af ostepandekagerne fra Spis dig mæt & glad, men bare suppleret med lidt blomkål, for blomkål kan man jo snige ind allevegne, ikke?

Ostebollerne her er meget kulhydratfattige og temmelig mættende. De er virkelig anvendelige, hvis menuen en dag står på suppe, men de er også gode til den lille sult. Du kan også vælge at lave dem flade som pandekager og bruge dem som sandwichbrød eller mini-pizzabunde.

LCHF osteboller med skjult blomkål --> Madbanditten.dk

Osteboller med blomkål

Føj til favoritter Udskriv Pin
8 stk
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Riv ost og blomkål fint i foodprocessoren. Hæld det over i en skål og slå æggene ud heri. Rør godt rundt med en ske. Hæld Pofiber i og rør det godt rundt.
  • Saml dejen til boller og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med blå birkes, sesam eller hold dem helt au naturel.
  • Bag i ca. 17-20 minutter eller til de er gyldne.
  • Lad afkøle inden du skærer i dem.

Noter

Opbevar bollerne i køleskabet nogle dage eller put dem i fryseren og tag en op efter behov.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
LCHF osteboller med skjult blomkål --> Madbanditten.dk
LCHF osteboller med skjult blomkål --> Madbanditten.dk

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

49 kommentarer til “Osteboller med blomkål”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Åh nej desværre ikke rigtigt. Loppefrøskaller kan ikke bruges i de mængder som Pofiber kan. Bedste bud på erstatning af Pofiber er det fedtreducerede mandelmel (ikke det almindelige) eller kokosfibermel. Begge dele smager dog sødt hvilket ikke er lige velegnet.

      Svar
  1. Hej,
    Har lige bagt disse boller (i muffinform?), og de er superlækre.
    Hvor kan jeg finde fordelingen af proteiner/kulhydrater?
    Mvh
    Kenneth Salling

    Svar
  2. Ah, de ser jo virkelig lækre ud!! Og så ligner de ‘mel’-boller. Mine lchf boller bliver næsten altid flade, når jeg bager dem. Hvordan får du dem så flotte?

    Svar