Hjemmelavet mascarpone er forbavsende nemt at lave! Det eneste, det rigtigt kræver af dig, er tid.
Ingredienser
- 1 liter fløde 38% men hvis du er så heldig at finde double cream med 48-50% så køb den!
- 2 spsk citronsaft
Sådan gør du
- Varm fløden op til 85 grader. Hvis du ikke har et termometer, så er det, når fløden damper kraftigt, men inden den koger.
- 2. Rør citronsaften i, læg låg på gryden og stil den på køl natten over, ca. 12 timer.
- Hæld nu massen over i et ostelærred og læg ostelærredet i en si over en skål, så skålen fanger vallen, der drypper fra. Stil hele herligheden tilbage i køleskab og lad det dryppe af i ca. 12 timer, til du har en fast og lækker cremet mascarpone.
- Skrab mascarponen ud af ostelærredet, rør den igennem og opbevar den i en lukket beholder. Den kan holde sig nogle dage i køleskab, vil jeg skyde på.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Mascarpone af fløde og citron
Jeg har længe villet lavet hjemmelavet mascarpone. Dels fordi det er så lækkert, men jo også fordi det er superanvendeligt i både saucer, sammenkogte retter og ja, selvfølgelig desserter.
Desuden har mascarpone jo en fedtprocent på 50%, og på den måde er det jo lige i skabet på LCHF.
Hjemmelavet mascarpone laves af to ingredienser: fløde og citronsaft. Det er det! Det er nemmest, hvis du har et ostelærred til afdrypningen. Ostelærreder kan du købe i stofbutikker, og de koster nærmest ingenting. Har du ikke noget ostelærred, kan det være, det også kan gå med et rent viskestykke men det har jeg ikke testet for dig.
Portionen svinder jo rigtigt meget ind. Jeg vil tro, man ender med lidt over 500 g i den færdige mascarpone.
Vær-så-artig: hjemmelavet mascarpone. Det var da nemt, ikke?
Det eneste spørgsmål, jeg synes, vi sidder tilbage med nu, er: Hvornår skal vi så lave tiramisu? Yes… ;-)
PS: Start evt. med “den dovne tiramisu” her: Tiramisu-mousse
Jeg skal have gæster som ikke tåler laktose og vil gerne lave laktosefri mascarpone.
Forsvinder laktosen fra “almindelig piskefløde” når vallen sies fra?
På forhånd tak for svar!
Det er jeg ikke helt sikker på. Jeg tror, det sikreste vil være at bruge laktosefri piskefløde.
Øh må man godt spise lady fingers? Er det ikke det man bruger i en Tiramisú?
Ift. LCHF vil det nok ikke være det smarteste, da de jo som bekendt består af hvedemel og sukker.
Jeg har en opskrift på LCHF-venlig tiramisu i min bog Mæt & Slank med LCHF og her på bloggen har jeg den dovne model med tiramisu-moussen.
En gammeldags stofble/gylpeklud af den tynde slags vil nok fungere bedre end et viskestykke.
Genialt forslag! Tak :)
Ej det må prøves… ostelærred… kan man bruge noget andet i stedet for??
Jeg foreslår et rent viskestykke i teksten men har ikke prøvet det :)
Har brugt et tyndt viskestykke. Det gik fint. Hvis man bruger parfumeret vaskepulver eller skyllemiddel, vil det nok være en god idé at skylle det grundigt op i rent vand først ;)
Fantastisk! Tak for inputtet – og ja, ret vigtigt med det parfume ;-)
Tak ?
Kan vallen bruges til noget?
Der er nogle, der drikker den. Så hardcore er jeg dog ikke. Valle kan bruges i alverdens fermenterede ting. Prøv at se med ovre hos Michelle fra http://altomfermentering.dk/ :)
Uhhh Jane Tiramisu med rabarber, det er noget der rykker.
Uj, med rabarber? Sammen med kaffesmag? Det lyder umiddelbart lidt sært men jeg bevarer et åbent sind ;-)
Jeg har nogle gange lavet hindbærtiramisu. Der bruger man ikke kaffe. Tænker, uden at vide det, at det samme gør sig gældende her.
Hvor lyder det spændende! Og lækkert! – meget lækrere uden kaffe blandet med frugt :)