Hjemmelavet mascarpone


Hjemmelavet mascarpone er forbavsende nemt at lave! Det eneste, det rigtigt kræver af dig, er tid.

Hjemmelavet mascarpone - Se hvor nemt det er at lave den lækre cremede italienske ost derhjemme. Kun to ingredienser! Se den nemme opskrift her:

Hjemmelavet mascarpone

Føj til favoritter Print Pin
1 glas
|
1 dag

Ingredienser

  • 1 liter fløde 38% men hvis du er så heldig at finde double cream med 48-50% så køb den!
  • 2 spsk citronsaft

Sådan gør du

  • Varm fløden op til 85 grader. Hvis du ikke har et termometer, så er det, når fløden damper kraftigt, men inden den koger.
  • 2. Rør citronsaften i, læg låg på gryden og stil den på køl natten over, ca. 12 timer.
  • Hæld nu massen over i et ostelærred og læg ostelærredet i en si over en skål, så skålen fanger vallen, der drypper fra. Stil hele herligheden tilbage i køleskab og lad det dryppe af i ca. 12 timer, til du har en fast og lækker cremet mascarpone.
  • Skrab mascarponen ud af ostelærredet, rør den igennem og opbevar den i en lukket beholder. Den kan holde sig nogle dage i køleskab, vil jeg skyde på.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Mascarpone af fløde og citron

Jeg har længe villet lavet hjemmelavet mascarpone. Dels fordi det er så lækkert, men jo også fordi det er superanvendeligt i både saucer, sammenkogte retter og ja, selvfølgelig desserter.

Desuden har mascarpone jo en fedtprocent på 50%, og på den måde er det jo lige i skabet på LCHF.

Hjemmelavet mascarpone laves af to ingredienser: fløde og citronsaft. Det er det! Det er nemmest, hvis du har et ostelærred til afdrypningen. Ostelærreder kan du købe i stofbutikker, og de koster nærmest ingenting. Har du ikke noget ostelærred, kan det være, det også kan gå med et rent viskestykke men det har jeg ikke testet for dig.

Portionen svinder jo rigtigt meget ind. Jeg vil tro, man ender med lidt over 500 g i den færdige mascarpone.

Hjemmelavet mascarpone - Se hvor nemt det er at lave den lækre cremede italienske ost derhjemme. Kun to ingredienser! Se den nemme opskrift her:

Vær-så-artig: hjemmelavet mascarpone. Det var da nemt, ikke?

Det eneste spørgsmål, jeg synes, vi sidder tilbage med nu, er: Hvornår skal vi så lave tiramisu? Yes… ;-)

PS: Start evt. med “den dovne tiramisu” her: Tiramisu-mousse

Er du i tvivl om, hvor meget du skal spise?

Så prøv min online kalorieberegner.

Du indtaster dit køn, din alder, din højde, din vægt og dit aktivitetsniveau og så fortæller beregneren dig, hvor mange kalorier du skal spise, hvis du vil holde vægten, hvis du ønsker vægttab og hvis du ønsker at arbejde på at øge i muskelmasse.

Jeg har lavet to forskellige oplæg til vægttab. En, jeg kalder stabilt vægttab, som er egnet til et stabilt og realistisk vægttab, hvor du stadig har god energi, sover godt og bevarer din muskelmasse og hvor der stadig er plads til et socialt liv. Og så en, jeg kalder målrettet vægttab, som du kan bruge i perioder, hvor motivationen er særligt høj, eller hvor du er indstillet på at give den en ekstra skalle og er ok med, at det kræver lidt ekstra fokus.

Når du har udregnet dit kaloriebehov, hjælper jeg dig med at få styr på dine makronæringsstoffer (kulhydrat, protein og fedt), alt efter om du ønsker at spise Keto eller Low Carb.

Kalorieberegneren er med i mit SØLV og GULD medlemskab, men du kan prøve den i den gratis prøveperiode, hvis du ikke er medlem allerede.

Jeg vil prøve det gratis i 7 dage!

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

21 kommentarer til “Hjemmelavet mascarpone”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Jeg skal have gæster som ikke tåler laktose og vil gerne lave laktosefri mascarpone.
    Forsvinder laktosen fra “almindelig piskefløde” når vallen sies fra?
    På forhånd tak for svar!

    Svar
    • Ift. LCHF vil det nok ikke være det smarteste, da de jo som bekendt består af hvedemel og sukker.

      Jeg har en opskrift på LCHF-venlig tiramisu i min bog Mæt & Slank med LCHF og her på bloggen har jeg den dovne model med tiramisu-moussen.

      Svar
    • Uj, med rabarber? Sammen med kaffesmag? Det lyder umiddelbart lidt sært men jeg bevarer et åbent sind ;-)

      Svar
      • Jeg har nogle gange lavet hindbærtiramisu. Der bruger man ikke kaffe. Tænker, uden at vide det, at det samme gør sig gældende her.

        Svar