Tærte med kylling og bacon


Denne lækre tærte med kylling og bacon lavede jeg forleden, da jeg havde en rest kylling, som trængte til at blive brugt. Er det ikke utroligt at en tør rest kylling kan ende med at blive til en lækker tærte? Jeg synes, det er fantastisk brug af rester.

Tærte med kylling og bacon - Low Carb & glutenfri opskrift

Tærte med kylling og bacon

5 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
Lækker og glutenfri tærte – prøv den til frokost med en grøn salat.
4
|
40 minutter

Ingredienser

Tærtebund

Fyld

Sådan gør du

Tærtebund

 • Bland mandelmel, Pofiber, smør, æg og salt i en skål og masser det sammen til en fast tærtedej med hænderne.
 • Pres tærtedejen i en smurt form (tærteform eller springform, ca 22 cm). Prik huller i bunden med en gaffel. Lad hvile i køleskab eller spring det over.
 • Opvarm ovnen til 180 grader og forbag tærtebunden heri i ca. 10 minutter eller til den er blevet let gylden.

Fyld

 • Skær små tern af bacon og steg dem sprøde på en pande. Skær små tern af kyllingen (som er tilberedt).
 • Pisk eller blend æg med hytteost/græsk yoghurt, revet ost og salt.
 • Tag den forbagte tærtedej ud af ovnen og fordel de stegte bacon- og kyllingestykker i bunden. Hæld æggemassen ud over og fordel det godt.
 • Bag tærten i ca. 15-20 minutter, til æggemassen er fast. Tag ud og lad afkøle.
 • Server med en dejlig grøn salat med vinaigrette og lidt ekstra timian til drys.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Low Carb tærtebund

En anden pudsig ting er, at jeg faktisk aldrig har været vild med madtærter af denne her art. Altså før jeg begyndte at spise Low Carb. Jeg kan bedre lide tærtebunden her end en almindelig. Og det er jo lidt omvendt. Jeg har serveret denne tærtedej til mange almindelige brødspisere og jeg har aldrig fået klager. Måske er det smørret, der gør det, som man siger.

Tærtedejen er nemlig helt glutenfri og Low Carb, da den er lavet på mandelmel og pofiber i stedet for almindelig hvedemel, som man ellers ville bruge. Alligevel synes jeg, at den bliver sprød og lækker.

Tærte er skøn restemad

Tærten her er fyldt med kylling og bacon. Du kan sagtens supplere med en masse grønt fx broccoli og porre, som jeg særligt synes gør sig rigtig godt i tærter. Tomat, asparges, blomkål og peberfrugt er også en mulighed. Det kan jo være alt efter sæson.

Tærte er på den måde ret taknemmelig og en rigtig god mulighed for lige at få brugt de grøntsagsrester der ligger nede i grøntsagsskuffen og venter på at blive brugt. På samme måde som man kan gøre det i en kødsovs. Kyllingen jeg har brugt her, var også en rest fra aftensmaden. Den kan også sagtens udskiftes med en anden kød-rest.

Tilbehør til tærte

Et stykke tærte med kylling og bacon og en hurtig grøn salat med lidt vinaigrette ved siden af, det er da en dejlig frokost, synes jeg. Det minder lidt om Frankrig. Med lidt god vilje, ikke?

Min “salat” består også ofte af noget jeg har preppet fx snittet spidskål, avocado i skiver og evt. lidt pesto. Men af andre salater kan du fx vælge en af disse; spansk tomatsalat med manchego og serranoskinke, squashsalat med feta og hasselnødder eller rucolasalat med serranoskinke og frisk mozzarella.

Tærte med kylling og bacon - Low Carb & glutenfri opskrift
Tærte med kylling og bacon - Low Carb & glutenfri opskrift

Nyd julemad og -godter med stabilt blodsukker

Hold fast i de gode vaner med Madbandittens Juleopskrifter. Her er både mad til juleaften og julefrokosten og en masse lækre søde sager, som ikke sender blodsukkeret på himmelkurs.

Få tilsendt Madbandittens Juleopskrifter her

Madbandittens juleopskrifter

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

34 kommentarer til “Tærte med kylling og bacon”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. 5 stjerner
  Jeg elsker altså denne side.
  har nogle rester der godt kunne trænge til at blive tryllet om til noget lækker og vupti så søger jeg på det jeg har og yes en lækker tærte kommer frem og straks er frokosten klar i ovnen til frokost også en lækker råkost af spidskål og peberfrugt. det kan kun blive godt
  :-) Lene

  Svar
 2. Hej
  Kan man bruge andet end græsk youghurt eller cremefraich da jeg slet ikke er god til nogen af delene pga af syrligheden.
  Hytteost og flødeost kan jeg godt bruge selvom det heller ikke er favorit spise for mig men i mad kan jeg godt bruge det, da det ikke er så syrligt.
  Men er der andet der kan bruges?
  Mvh
  Nickie

  Svar
  • Hytteost eller flødeost er gode bud. Det har jeg tit brugt og det fungerer fint. Alternativt måske fløde. Det vil dog øge kalorieindholdet noget.

   Svar
 3. Jeg elsker denne opskrift. Men har fået en masse valnødder. Hvis jeg maler dem, kan de så bruges i stedet for mandel?

  Svar
  • Ja det tror jeg godt men det vil nok ændre smagen en del. Jeg er usikker på om det vil blive for gennemtrængende eller om det i virkeligheden vil være ret lækkert :)

   Svar
 4. Nøj den er god !
  Brugte græsk yoghurt til denne.
  Fremover vil jeg bruge massen til alle mine madtærter til resten af familien, de var helt misundelige.

  Svar
 5. Denne opskrift svarer ikke til den i bogen
  Keto på 4 uger ?
  Godt nok ikke samme fyld men er tærtedejen ikke den samme ?
  Der står
  1 dl mandelmel
  3 dl pofiber
  1 æg
  1 tsk guargummi
  50 g smør

  Svar
  • Når jeg skal nedbringe kulhydratindholdet, fx for at bruge opskrifter i specifikke Keto-sammenhænge, justerer jeg nogle gange i opskriften. Denne her på bloggen er efter min mening bedst.

   Svar
  • Nej ikke i de her mængder. Når der er brugt små mængder som fx 1 spsk Pofiber, kan man som regel godt. Ved større mængder, hvor Pofiber er brugt som ‘mel’, kan loppefrøskaller ikke bruges.

   Svar
 6. Rigtig dejlig tærte!
  Jeg tilføjede en svitset peberfrugt i tern, så den blev lidt mere ‘quiche Lorraine’-agtig.
  Vi var yderst positivt overraskede over, hvor god bunden var! Har ellers holdt mig tilbage fra at lave tærter “på keto”, fordi jeg hos andre har fået tærte, hvor dejen var baseret på mayonnaise og husk – ikke lige mig…

  Svar
  • Ja ikke? Det er godt nok virkelig mange år siden jeg har spist en ‘ægte’ tærte, men jeg synes virkelig også denne her er vellykket.

   Svar
 7. Kære Jane.
  1000 tak for din skønne inspiration og måden du skriver på. Det hele virker så ægte, og giver en god oplevelse af, at alle kan være med – også uden at dø af sult. Ydermere skal der ikke læses tykke ernærings afhandlinger, for at forstå nogle grundprincipper.
  Jeg har været godt igang med den skønne keto mad i tre uger nu, og holder meget af det. Hovedgrunden til min nye måde at spise på er, at jeg ikke bryder mig om min enorme mad-fiksering – evig og altid! Og at jeg spiser på følelser. Andre mener ikke at jeg har vægtproblemer, men jeg har taget 5 til 10 kg på, og føler mig tung med store svingninger i energien.
  Desværre er jeg meget forstoppet (det har jeg ofte døjet med) og det er ikke blevet bedre med keto. Jeg drikker masser af vand, men det suser bare igennem mit system. Alle hepper på flere fibre, og mere vand – men da jeg ofte er lav på salt (grundet en del medicin) skal jeg helst ikke over 2 liter om dagen. Mit spørgsmål er: er der noget keto mad, der IKKE er spækket med fibre? Eller kan man behandle madens fibre sådan, at det hele ikke sopper mit system, så hårdt?
  Kærlige hilsner fra Heidi

  Svar
  • Hej Heidi

   Jeg ved fuldstændig hvad du mener. Min baggrund for at spise sådan her er også maverelateret og så for at slippe de endeløse cravings og madtanker.

   Du kan sagtens spise Keto uden fibre. Selv har jeg også en mave, der hader fibre, hvilket betyder at jeg spiser en temmelig grøntsagsfattig kost (sammenlignet med hvad jeg anbefaler) og det fungerer simpelthen så fint. Læs fx om den model, jeg kalder animal based Keto – det er mig: Forskellige typer Keto

   Men får du suppleret med nok salt? For lidt salt er en hyppig årsag til forstoppelse på Keto. Jeg kan ikke lige gennemskue hvad der gælder for din situation her :)

   Svar
 8. Hej Jane

  Denne tærte ligger ikke under dine keto opskrifter. Og jeg kan ikke helt gennemskue hvorfor ? Ville den kunne høre ind, hvis man bruger creme fraiche 38% i stedet for græsk yoghurt?

  PS. Jeg ved godt, du ikke tilbyder udregning af kulhydrater her på bloggen. Og jeg HAR læst ‘Er det keto’ ?

  Jeg vil helst ikke over de 20-30 gr kulhydrat på en dag. Har spist 2 æg og noget kålsalat i formiddags.

  Hilsen Christina

  Svar
  • Hej Christina
   Den Keto-kategori er slet ikke udfyldende, så det kan du ikke regne med. Som du selv er inde på, kan alle opskrifter være ‘Keto’, hvis de passer ind i dagens kontekst.

   Som jeg ser det, kan man gøre det på to måder. Man kan tælle sine kulhydrater via madlog.dk eller lign. som også tillader at man opretter opskrifter og får energiberegningen pr. portion. Man kan også turde give slip på tællingen og turde stole på at et overordnet fokus på ‘kød, grøntsager og fedt’ er tilstrækkeligt. I min erfaring er tællingen en fin idé i starten men for langvarigt resultat skal man lande i den sidstnævnte.

   At udskifte græsk yoghurt med cremefraiche ville måske spare dig 1-2 gram kulhydrat i den fulde tærte. Jeg tror ikke jeg ville synes, det var umagen værd. I stedet ville jeg bare bruge det af de to, jeg lige havde i køleskabet.

   Svar
 9. Det er min dreng på 12 års nye livret ? jeg spæder op lidt grønt i form af asparges eller frisk spinat – mums! ??

  Svar
 10. Hej Jane

  Du har tidligere brugt guargummi i tærtebunde for sprødhedens skyld. Er det ikke nødvendigt i denne?

  Svar
  • Jeg glemte det helt enkelt. Det er sandt at guargummi kan give en lidt bedre krumme men vi er et godt stykke ude i detaljen. Og den smager helt fortrinligt uden :)

   Svar
    • Det er et godt spørgsmål og jeg er helt ærligt ikke sikker på hvad forskellen helt præcist er. Min umiddelbare tanke er at det er det samme men jeg havde en læser, der engang meldte tilbage at hun havde brugt det og det var gået galt (jeg husker ikke lige detaljerne). Så nu ved jeg ikke lige…

     Svar
 11. Lyder rigtig lækkert
  Kan man bruge noget andet i stedet for mandelmel ?
  Jeg har et par gange oplevet at få maveproblemer, når jeg har brugt mandelmel i kager.

  Svar
  • Det er kartoffelfibre. De fås i alle større supermarkeder. Rød pakke, der står på glutenfrihylden og koster en 20’er.

   Svar