Denne lækre tærte med kylling og bacon lavede jeg forleden, da jeg havde en rest kylling, som trængte til at blive brugt. Er det ikke utroligt at en tør rest kylling kan ende med at blive til en lækker tærte? Jeg synes, det er fantastisk brug af rester.

Tærte med kylling og bacon
Føj til favoritter Print PinUdstyr
Ingredienser
Tærtebund
Fyld
- 100 g bacon
- 100 g kyllingebryst gerne tilberedt, fx rest fra aftenen før
- 3 æg
- 200 g hytteost eller græsk yoghurt
- 50 g revet ost jeg brugte Emmentaler
- 1 tsk salt
- lidt tørret timian
Sådan gør du
Tærtebund
- Bland mandelmel, Pofiber, smør, æg og salt i en skål og masser det sammen til en fast tærtedej med hænderne.
- Pres tærtedejen i en smurt form (tærteform eller springform, ca 22 cm). Prik huller i bunden med en gaffel. Lad hvile i køleskab eller spring det over.
- Opvarm ovnen til 180 grader og forbag tærtebunden heri i ca. 10 minutter eller til den er blevet let gylden.
Fyld
- Skær små tern af bacon og steg dem sprøde på en pande. Skær små tern af kyllingen (som er tilberedt).
- Pisk eller blend æg med hytteost/græsk yoghurt, revet ost og salt.
- Tag den forbagte tærtedej ud af ovnen og fordel de stegte bacon- og kyllingestykker i bunden. Hæld æggemassen ud over og fordel det godt.
- Bag tærten i ca. 15-20 minutter, til æggemassen er fast. Tag ud og lad afkøle.
- Server med en dejlig grøn salat med vinaigrette og lidt ekstra timian til drys.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Low Carb tærtebund
En anden pudsig ting er, at jeg faktisk aldrig har været vild med madtærter af denne her art. Altså før jeg begyndte at spise Low Carb. Jeg kan bedre lide tærtebunden her end en almindelig. Og det er jo lidt omvendt. Jeg har serveret denne tærtedej til mange almindelige brødspisere og jeg har aldrig fået klager. Måske er det smørret, der gør det, som man siger.
Tærtedejen er nemlig helt glutenfri og Low Carb, da den er lavet på mandelmel og pofiber i stedet for almindelig hvedemel, som man ellers ville bruge. Alligevel synes jeg, at den bliver sprød og lækker.
Tærte er skøn restemad
Tærten her er fyldt med kylling og bacon. Du kan sagtens supplere med en masse grønt fx broccoli og porre, som jeg særligt synes gør sig rigtig godt i tærter. Tomat, asparges, blomkål og peberfrugt er også en mulighed. Det kan jo være alt efter sæson.
Tærte er på den måde ret taknemmelig og en rigtig god mulighed for lige at få brugt de grøntsagsrester der ligger nede i grøntsagsskuffen og venter på at blive brugt. På samme måde som man kan gøre det i en kødsovs. Kyllingen jeg har brugt her, var også en rest fra aftensmaden. Den kan også sagtens udskiftes med en anden kød-rest.
Tilbehør til tærte
Et stykke tærte med kylling og bacon og en hurtig grøn salat med lidt vinaigrette ved siden af, det er da en dejlig frokost, synes jeg. Det minder lidt om Frankrig. Med lidt god vilje, ikke?
Min “salat” består også ofte af noget jeg har preppet fx snittet spidskål, avocado i skiver og evt. lidt pesto. Men af andre salater kan du fx vælge en af disse; spansk tomatsalat med manchego og serranoskinke, squashsalat med feta og hasselnødder eller rucolasalat med serranoskinke og frisk mozzarella.
Er sindssygt glad for denne tærte. I dag prøvede jeg at lave den som gratin. Så kom jeg dobbelt mængde bacon i og den revede ost var en mozzarellakugle, jeg skar i stykker. Den var næsten bedre end tærten, og man skærer en del kulhydrat væk.
Hvordan gratin, altså uden bunden? Lyder virkelig lækkert!
Jep, bare uden bunden
En tærte med bacon og kylling, som var meget velmodtaget af familien. En kombination af bacon og kylling er altid et sikkert valg. Den sprøde bund var perfekt bagt og gav en dejlig kontrast til den fyldige topping. Kombinationen af den knasende bund og den saftige fyld gjorde hver bid til en fornøjelse. Vil også gerne vide om den kan fryses.
Hej Allan
Så dejligt I kunne lide opskriften. Tærten kan fint fryses👍
Kan den fryses 🤔
Den er virkelig lækker 👍👍👍
Denne opskrift er virkelig god! Tror jeg putter lidt forkogt broccoli i næste gang, så tror jeg den er helt perfekt!
Jeg tager det tilbage 😁 konsistensen bliver bedst uden broccoli i, men man kan jo snildt spise broccoli til