Denne friske squashsalat er en virkelig enkel men er stadig en dødlækker sommersalat, som vil passe fint som tilbehør til al sommermad og til kød fra grillen. Den er lavet på bare 15 minutter og kan sagtens laves i forvejen og stå på køl, til den skal serveres.
Squashen tilberedes kun i marinaden og spises altså rå. Jeg har brugt en tyndskræller for at få så tynde skiver som muligt. Du kan også sagtens bruge en almindelig kartoffelskræller eller et mandolinjern.
Udstyr
- Tyndskræller eller gulerodsskræller
Ingredienser
- 2 stk squash 1 squash = 250-300 g
- 60 g feta
- 2 håndfulde rucola
- 2 spsk citronsaft
- 2 spsk olivenolie
- 1 håndfuld frisk basilikum
- salt og friskkværnet peber
- 30 g hasselnødder
Sådan gør du
- Skær lange strimler af squashen med en tyndskræller.
- Bland squashstrimlerne sammen med rucola og basilikum.
- Dryp citronsaft og olivenolie over og drys med salt og friskkværnet peber.
- Smuldr fetaen og fordel den over salaten.
- Rist hasselnødder på en tør pande, til de knitrer og dufter. Hak dem herefter groft.
- Drys hasselnødderne over salaten inden servering.
- Servér til fx grillmad eller til et saftigt stykke kylling.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Squashsalat med ristede hasselnødder
Hvis du på nogen måde kan komme i nærheden af dem, skal du prøve at bruge de lækre Piemonte hasselnødder. Jeg køber dem hos Exotic Mix. De er hundedyre, men de er en sjælden luksus og når jeg trækker alt det bagerbrød, slik, chips og sodavand fra, jeg ville have købt i et andet liv, er det stadig mig, der vinder her. Og de har altså bare den mest fantastiske smag.
Almindelige hasselnødder, som er ristet på en tør pande og hvor hinden er smuldret fra i et viskestykke, er dog også virkelig godt.
Salat og tilbehør til grillmad
Grillsæsonen er igang og udover denne squashsalat med feta og hasselnødder, har jeg virkelig mange gode bud på salater og tilbehør til grillmad. Faktisk har jeg lige samlet hele det her: Sommermad
Sammen med denne squashsalat kan du servere fx grillet kyllingebryst eller Grillet fisk i mynte. Nogle af vores favoritter på grillen herhjemme er Côte de boeuf eller Grillet svinebryst. Især hvis der kom gæster forbi.
Skulle der lidt ekstra til, kunne jeg godt finde på at servere en dip eller en dressing til fx basilikumpesto, ærtedip med hvidløg og urter eller måske haydari.
Var noget skeptisk, da squash ikke er min hof grøntsag, men igen blev jeg positivt overrasket – virkelig god salat der er mættende
Så dejligt at høre. Jeg synes faktisk også at squash kan være lidt svær men tilberedning betyder meget💚