Tomattærte


Tomattærte med rødløg og frisk timian og med en bund, der er både Low Carb og glutenfri, er et skønt og let måltid. Server med en grøn salat og du har en dejlig frokost.

lækker glutenfri og low carb tomattærte

Tomattærte

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

Bund

Fyld

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.
 • Bland alle ingredienserne til tærtebunden sammen til en ensartet dej og tryk den ud i en smurt tærteform (ca. 23-24 cm).
 • Sæt formen i ovnen og forbag bunden i 10-15 minutter, til den er blevet let gylden.
 • Pisk æg, hytteost, mælk, salt og peber sammen og rør osten herii.
 • Skær tomat og rødløg i skiver.
 • Fordel tomat og rødløg oven på tærtebunden, drys med frisk timian og hæld æggemassen over.
 • Bag tærten i ca. 15-20 minutter, til æggemassen er fast og bunden gylden.
 • Tag tærten ud og lad den afkøle, inden du skærer i den.
 • Server evt. med en grøn salat.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Tærte med tomat og rødløg

Det er langt fra altid, at jeg synes, resultatet bliver godt, når man tager noget, der normalt er lavet af hvedemel og prøver at lave en opskrift uden mel. Men Low Carb tærter, synes jeg, er ret vellykkede.

Bunden fungerer godt, den er nogenlunde fast og har en god krumme. Jeg indrømmer, at det er mange år siden jeg har spist en ægte tærte, men min pointe er, at det i hvert fald ikke er her, jeg lider de store afsavn.

Tomattærte til frokost

Denne opskrift på tomattærte er en fin måde at få brugt nogle af sæsonens sidste tomater. Er du frisk, kan du også toppe tærten med et par skiver sprødstegt bacon. Server en grøn salat til, og du har en superlækker Low Carb frokost.

Low Carb tærte

Denne tomattærte ligner en almindeligt tærte. Føler du dig i det lidt eventyrlystne humør, vil jeg også give en stemme til at prøve de lidt anderledes bud på Low Carb tærter. Det kunne fx være den temmelig populære madtærte, hvor bunden er lavet af blomkål eller måske den proteinrige tærte, hvor bunden er lavet af kylling.

Vil du have andre smage i din tærte, kan du også prøve den lækre porretærte med bacon eller tærte med kylling og bacon. Så der er lidt forskelligt at prøve.

Tærten kan lunes igen næste dag, og jeg synes faktisk også, den smager anstændigt kold.

Da mine tærter ikke indeholder mel, er de naturligt glutenfri også.

Lækker Low Carb tomattærte - glutenfri tærtebund

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

12 kommentarer til “Tomattærte”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane, jeg har et lidt teknisk spørgsmål vedrørende substitution af hvedemel og kartoffelmel. Jeg har en fantastisk opskrift på en fransk grøntsags paté (kødfri forstås). Den består ligsom af tre forskellig slags grøntsagslag og i det ene lag skal man bruge 3 spsk kartoffelmel (et lag med spinat, Mayo og æg). I et andet lag skal der 2 spsk hvedemel (lag med tomatpassata, æg og fløde). Jeg er stadig lidt grønt i opskrifts konvertering/tilpasning og er simpelthen sådan i tvivl om HVAD og HVORMEGET jeg skal bytte de to stivelser/bindingsmiddel ud med. Jeg skal gerne sende opskriften til dig hvis det har interesse, den er virkelig god og mættende. Tak for en god side med massere af inspiration 😍☀️

  Svar
  • Åh det ved jeg desværre heller ikke rigtigt. Jeg arbejder aldrig den vej. Altså jeg tager aldrig en almindelig opskrift og prøver at bytte ingredienser. Jeg prøver i stedet at finde et low carb element, der ligner og så tager jeg udgangspunkt i det…

   Svar
 2. Hej Jane
  Jeg synes din opskrift lyder spændende, men jeg kan ikke tåle nødder og mandler. Jeg har set at det bruger du en del i dine opskrifter.
  Ved du hvad man kan bruge i stedet for mandelmel og i hvilket forhold?
  Jeg har et problem med konsistensen af hytteost og hytteret, kan man blende dem ud?

  Svar
 3. En fugtig sag… efter 30 min i ovnen, sejlede den i saft, fra tomaterne, tænker jeg. Skulle kernerne i tomaterne havde været fjernet!?

  Svar
  • Det gør jeg ikke. Min er også lidt løsere end fx broccolitærten men jeg synes ikke, den sejlede….😔

   Svar
 4. 5 stars
  Uhm, den smager vildt godt! Jeg brugte cherrytomater og goudaost, og mandelbunden supplerer indholdet så godt. Lækkert frokost!

  Svar