Porretærte med bacon serveret med en grøn salat er en virkelig dejlig frokost. Her er det en helt klassisk tærteopskrift, der er lavet Low Carb. Porre og bacon i en tærte er bare altid en vinder
Udstyr
Ingredienser
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Bland alle ingredienserne til bunden sammen og tryk den ud i en tærteform ca. 20 cm i diameter.
- Forbag bunden i 10-15 minutter, til den er blevet let gylden.
- Tag bunden ud.
- Skær baconen i tern og steg den sprød på en pande. Læg til side et øjeblik.
- Skær porren i skiver på ca. ½ cm tykkelse og sauter dem et øjeblik på panden, så de bliver en smule blødere.
- Pisk æggene sammen med mælk, hytteost, salt og peber.
- Fordel porre og bacon over bunden og hæld æggeblandingen over.
- Drys med osten.
- Sæt tærten i ovnen igen og bag i ca. 15 minutter til den er gylden på toppen.
- Server fx med en frisk grøn salat.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Porretærte med bacon – Low Carb & glutenfri
I denne opskrift er bunden lavet med mandelmel og Pofiber i stedet for hvedemel. Det bliver utroligt vellykket, hvis jeg selv skal sige det, og samtidig nedbringer det jo kulhydratindholdet betragteligt. Tærten er samtidig naturligt glutenfri, da der ikke er brugt nogle kornprodukter.
Jeg synes, at madtærter er en af de opskrifter, hvor vi bytter til Low Carb, uden at det koster på oplevelsen. Som du måske ved, gider jeg sjældent at spise Low Carb-brød af den simple grund, at jeg ikke synes, de smager godt. Men det er omvendt med tærter. Jeg synes, de smager utroligt lækkert.
Tærte med porrer og bacon – eller med dit yndlingsfyld
Er porrer og bacon ikke lige din ting som fyld i tærter, så kan du nemt skifte det ud med det fyld, du kan lide.
Jeg har tidligere lavet masser af andre tærter. Her er fx en madtærte med kylling og bacon, en fransk quiche lorraine (bacon og ost) og så skal vi heller ikke glemme den spændende og ret andeledes madtærte, hvor jeg har brugt blomkålspizzabunden som tærtebund.
Frokost, der giver en rar følelse i maven
Denne opskrift på porretærte med bacon er mere klassisk, og jeg vil næsten garantere, at du kan servere den for ikke-Low-Carbere uden at de vil smage nogen forskel.
Måske vil de dog komme til dig bagefter og sige, at det vel nok var rart ikke at afslutte måltidet med en tung, opppustet følelse i maven og så kan du sige ja og foreslå dem at stikke forbi boghandlen på vej hjem og købe min bog.
Perfekt plan, ikke?
Smager fantastisk 👍🏾
lækker tærte. havde kun lige en dl mandelmel men kom så lidt over en dl reven parmesanost i og det smagte skønt :)
Kan jeg bruge andet end mandelmel da jeg har nøddeallergi ?
Åh det ved jeg ikke lige. Det er altid svært at tage så stor en del af en opskrift ud. Fintmalede solsikkekerner måske? Men det er ikke noget, jeg har testet…
Tror du at tærten kan fryses når den er færdig bagt? Ville være super at have i fryseren til en hurtig måltid.
Ja mon ikke den godt kan det? Jeg har ikke prøvet at fryse den men jeg ville ligesom dig tænke, at det godt kunne gå. Og smart at have i små portionspakker.
Super lækker.
Jeg overvejer at prøve variere med spinat og laks.
Stort tak for alle de dejlige opskrifter.
Det er også altid en lækker kombi. Eller laks og asparges (når de kommer i sæson igen). Også sååå godt❤️❤️