Hytteostboller lavet af hytteost, æg og mandelmel giver en dejlig, blød, proteinrig boller. Her er de lavet med gulerod og solsikkerkerner som smagsgiver. Store, bløde boller, der smager dejligt med en skive ost.
For en god grundopskrift på boller med hytteost udelader du gulerod og solsikkekerner. Herefter kan du lave dine egne varianter. Under opskriften giver jeg dig lidt forskellige forslag.
Denne opskrift er inspireret af opskriften på squashboller fra FIX din fordøjelse.

Hytteostboller
Føj til favoritter Print PinIngredienser
Pensling og drys
- 1 æggeblomme
- solsikkekerner
Sådan gør du
- Blend æg med hytteost.
- Bland ægge-hytteostblandingen med alle de andre ingredienser i en skål og rør dejen godt sammen. Lad den hvile et par minutter, så fibrene får lov at suge væske.
- Opvarm ovnen til 180 grader.
- Form dejen til 4 boller, skyl evt. hænderne under koldt vand, hvis dejen klistrer. Fordel dem på bageplade beklædt med bagepapir.
- Pensl bollerne med æggeblomme og drys lidt solsikkekerner over.
- Bag i 20-25 minutter. Tag ud og lad afkøle.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter


Hytteostboller – boller med protein
Fordi disse hytteost boller primært består af hytteost og æg, er de ret proteinrige. Jeg ved, at mange savner at spise brød/boller, men at problemet tit er at proteinindtaget bliver lavt. Med et proteinindhold på 19 g pr. bolle er du allerede godt på vej. En god tommelfingerregel er, at dine måltider skal indeholde mindst 30 g protein, så spiser du en hytteostbolle med noget proteinrigt pålæg, når du nemt derop.
Mange opskrifter på hytteostboller er lavet med havregryn, men mine er lavet med mandelmel og derfor både Low Carb og glutenfri.
Tips og forslag til boller med hytteost
Jeg lavede mine boller lidt store. Du kan overveje at lave dine hytteost boller, så du får fx 5 eller 6 ud af portionen.
I mine gamle brødspisende dage elskede jeg gulerodsbrud og disse er lidt henad en Low Carb-udgave af dem. Men det er bare et forslag.
Andre idéer kunne være:
- squash og sesamfrø – à la squashbollerne
- blendet broccoli – à la broccolibollerne
- Finthakket spidskål – for en god kålbolle
- for sødt gulerodsbrud, tilsæt 1 spsk Sukrin Gold og 0,5 tsk stødt kardemomme
Hytteost hitter
Har du lagt mærke til at hytteost hitter? Jeg tror, det skriver sig ind i den trend med at flere og flere får øjnene op for at de får det så meget bedre, når de forlader deres proteinfattige diæt og får øget proteinindtaget. Det har vi jo gjort her på siden siden 2011, men velkommen til jer, der først lige har fået øjnene op for dette utroligt nemme og effektive sundhedstrick.
Hytteost er for mange et fint sted at starte. Jeg vil dog gerne slå et slag for at gøre kød, fjerkræ, fisk, skaldyr og æg til en prioriteret del af kosten.
Vil du have flere opskrifter med hytteost, så find alle mine opskrifter her: Opskrifter med hytteost
Vil du læse ernæringsinfo om hytteost, så kig forbi mit råvareindeks: Hytteost
Men først synes jeg, du skal prøve min opskrift på hytteostboller. Rigtig god fornøjelse.

Ekstremt god! 🥨🥨🥨🥨🥨
Hej Jane,
Jeg ser på denne opskrift og dine squashboller (https://www.madbanditten.dk/squashboller/) at du bruger hhv. pofiber og mandelmel i disse opskrifter. Jeg vil gerne kunne lave boller af hytteost/smør/æg og gulerødder/squash revet sammen, og så bruge en blanding af mandelmel og durummel. Kan du sige noget generelt ift. hvor meget durummel/mandelmel blandet sammen jeg bør bruge, som erstatning til f.eks. 2,5 dl pofiber? Kan man gøre det 1:1 og sige 0,5 dl mandelmel og 2 dl durummel? Jeg vil nemlig gerne snyde mit 9årige barn :)
Hej Susanne
Det aner jeg ikke, desværre. Jeg tror det nemmeste er at du bare starter med de ingredienser, du gerne vil have i, og så bare tilføjer durummel, til du synes dejen har en god konsistens.
Men jeg tror altså du vil få et bedre resultat ved at tage udgangspunkt i en almindelig opskrift på gulerodsboller. Vi indgår så mange kompromiser, når vi bager Low Carb og det virker dumt at du skal leve med de kompromiser, når du vil bage med mel. Så fx lave en gærdej på sødmælk, hytteost og æg og så gulerod, squash og så durum og evt, lidt mandelmel. Det tror jeg vil blive langt bedre.
Super god bolle. Jeg kommer lidt solsikkekerner i selve dejen, det giver lidt bid i hele bollen som jeg synes fungere godt :)
Hej Jane
Kan de bages i kageforme, så man på den måde kan få lidt fylde på bollerne🤔😊
Det kunne man sikkert godt men det ændrer ikke på at denne slags bagværk ikke hæver på samme måde som gærdeje.
Skal dejen være meget våd? Min minder mest om tyk pandekagedej.
Ja måske. Min var dog ikke mere våd end at jeg godt kunne forme bollerne.
Hytteostbollerne med fibre og kerner er lidt mere fast i det.
Desværre er det flad boller – de hæver slet ikke…. jeg har endda kommet bage puvler i – men ingen effekt…. øv.
Skal jeg komme mindre gulerod i….🤔
Hilsen Tina
Hej Tina
Low Carb-boller uden stivelse hæver jo ikke. Der er jo ikke mel i. Jeg er ked af din 1-stjernede anmeldelse for noget, der er umuligt at opnå med de ingredienser, der er i. Anmeldelserne ses på google og din anmeldelse hjælper nu til at færre vil besøge min side😔
Jeg tror mængden af gulerod er ligegyldig i den sammenhæng, men du kan prøve de fiberrige hytteostboller med kerner, hvis du vil prøve en anden variant. De hæver dog heller ikke af samme grund som denne men de er ‘fastere’ i konsistensen.
Ja – det var måske også lige lavt nok – for de smager dejligt…. og ellers er jeg fuld tilfreds med dine opskrifter… Jeg vil prøve de andre boller du foreslår…
OMG … de er bare SÅ gode … YUM … det er længe siden jeg har bagt en bedre keto bolle (det tror jeg ikke jeg har, hvis jeg tænker mig godt om!) … tusinde tak for dig – tusinde tak for dine opskrifter!
Jaaa hvor dejligt at høre. Tak❤️
Jeg har ikke prøvet den endnu, men kan man undlade fiberhusk? Til dine boller
Det tror jeg godt. De bliver måske lidt ekstra svampede/æggede men jeg er sikker på det går fint alligevel.
Kan jeg udskifte fiberhusk med profiler?
Mit gæt er, at du mener Pofiber og det tror jeg sagtens, man kan👍🏼
Vil det være samme mængde pofiber, eller skal der mere til? Har læst om både fiberhusk og pofiber i råvareindekset men kan ikke helt gennemskue det :)
Jeg vil tro noget mindre, måske kun halv mængde. Fordi der er mange fibre i Pofiber og ikke mange i mandelmel. Kig evt. på fiberbollerne, som er lavet med pofiber.
Hvor mange må man spise ad gangen?
Det er ikke lige sådan at sige. Hvor meget du spiser af en given ting vil afhænge af dig, din unikke situation, hvad du i øvrigt har spist/spiser den dag, hvad dit mål er osv.
Hvis du er PLUS-medlem kan du se energiberegningen nederst i opskriften og så kan det hjælpe dig til at få denne og alle mine andre opskrifter til at passe ind i det kulhydratindtag og kalorieindtag, der passer til dig og det mål, du har sat dig.
Ser lækkert ud. De skal prøves.
Men lidt sjovt hvad type køleskab du har siden de skal “opvarmes” der 🤣