Hytteostboller med gulerod og solsikkekerner


Hytteostboller lavet af hytteost, æg og mandelmel giver en dejlig, blød, proteinrig boller. Her er de lavet med gulerod og solsikkerkerner som smagsgiver. Store, bløde boller, der smager dejligt med en skive ost.

For en god grundopskrift på boller med hytteost udelader du gulerod og solsikkekerner. Herefter kan du lave dine egne varianter. Under opskriften giver jeg dig lidt forskellige forslag.

Denne opskrift er inspireret af opskriften på squashboller fra FIX din fordøjelse.

hytteostboller - boller med hytteost - Low Carb, glutenfri

Hytteostboller

3,75 fra 4 stemmer
Føj til favoritter Print Pin
med gulerod og solsikkekerner
4 stk
|
30 minutter

Ingredienser

Pensling og drys

Sådan gør du

  • Blend æg med hytteost.
  • Bland ægge-hytteostblandingen med alle de andre ingredienser i en skål og rør dejen godt sammen. Lad den hvile et par minutter, så fibrene får lov at suge væske.
  • Opvarm ovnen til 180 grader.
  • Form dejen til 4 boller, skyl evt. hænderne under koldt vand, hvis dejen klistrer. Fordel dem på bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pensl bollerne med æggeblomme og drys lidt solsikkekerner over.
  • Bag i 20-25 minutter. Tag ud og lad afkøle.

Noter

Opbevar bollerne i køleskab eller fryser.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hytteostboller – boller med protein

Fordi disse hytteost boller primært består af hytteost og æg, er de ret proteinrige. Jeg ved, at mange savner at spise brød/boller, men at problemet tit er at proteinindtaget bliver lavt. Med et proteinindhold på 19 g pr. bolle er du allerede godt på vej. En god tommelfingerregel er, at dine måltider skal indeholde mindst 30 g protein, så spiser du en hytteostbolle med noget proteinrigt pålæg, når du nemt derop.

Mange opskrifter på hytteostboller er lavet med havregryn, men mine er lavet med mandelmel og derfor både Low Carb og glutenfri.

Tips og forslag til boller med hytteost

Jeg lavede mine boller lidt store. Du kan overveje at lave dine hytteost boller, så du får fx 5 eller 6 ud af portionen.

I mine gamle brødspisende dage elskede jeg gulerodsbrud og disse er lidt henad en Low Carb-udgave af dem. Men det er bare et forslag.

Andre idéer kunne være:

  • squash og sesamfrø – à la squashbollerne
  • blendet broccoli – à la broccolibollerne
  • Finthakket spidskål – for en god kålbolle
  • for sødt gulerodsbrud, tilsæt 1 spsk Sukrin Gold og 0,5 tsk stødt kardemomme

Hytteost hitter

Har du lagt mærke til at hytteost hitter? Jeg tror, det skriver sig ind i den trend med at flere og flere får øjnene op for at de får det så meget bedre, når de forlader deres proteinfattige diæt og får øget proteinindtaget. Det har vi jo gjort her på siden siden 2011, men velkommen til jer, der først lige har fået øjnene op for dette utroligt nemme og effektive sundhedstrick.

Hytteost er for mange et fint sted at starte. Jeg vil dog gerne slå et slag for at gøre kød, fjerkræ, fisk, skaldyr og æg til en prioriteret del af kosten.

Vil du have flere opskrifter med hytteost, så find alle mine opskrifter her: Opskrifter med hytteost

Vil du læse ernæringsinfo om hytteost, så kig forbi mit råvareindeks: Hytteost

Men først synes jeg, du skal prøve min opskrift på hytteostboller. Rigtig god fornøjelse.

hytteostboller - boller med hytteost - Low Carb, glutenfri

Vil du gerne spise flere grøntsager?🥦🥕🥒

… men stadig gerne rimelig Low Carb? Så overvej min Low Carb-kostplan. Den er lavet, så du får mindst 600 g grønt om dagen, godt med protein og moderat med sundt fedt. Det er sund og lækker og let mad – perfekt til foråret🌱

Find den her: Low Carb kostplan

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

22 kommentarer til “Hytteostboller med gulerod og solsikkekerner”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane,

    Jeg ser på denne opskrift og dine squashboller (https://www.madbanditten.dk/squashboller/) at du bruger hhv. pofiber og mandelmel i disse opskrifter. Jeg vil gerne kunne lave boller af hytteost/smør/æg og gulerødder/squash revet sammen, og så bruge en blanding af mandelmel og durummel. Kan du sige noget generelt ift. hvor meget durummel/mandelmel blandet sammen jeg bør bruge, som erstatning til f.eks. 2,5 dl pofiber? Kan man gøre det 1:1 og sige 0,5 dl mandelmel og 2 dl durummel? Jeg vil nemlig gerne snyde mit 9årige barn :)

    Svar
    • Hej Susanne
      Det aner jeg ikke, desværre. Jeg tror det nemmeste er at du bare starter med de ingredienser, du gerne vil have i, og så bare tilføjer durummel, til du synes dejen har en god konsistens.

      Men jeg tror altså du vil få et bedre resultat ved at tage udgangspunkt i en almindelig opskrift på gulerodsboller. Vi indgår så mange kompromiser, når vi bager Low Carb og det virker dumt at du skal leve med de kompromiser, når du vil bage med mel. Så fx lave en gærdej på sødmælk, hytteost og æg og så gulerod, squash og så durum og evt, lidt mandelmel. Det tror jeg vil blive langt bedre.

      Svar
  2. 5 stars
    Super god bolle. Jeg kommer lidt solsikkekerner i selve dejen, det giver lidt bid i hele bollen som jeg synes fungere godt :)

    Svar
    • Det kunne man sikkert godt men det ændrer ikke på at denne slags bagværk ikke hæver på samme måde som gærdeje.

      Svar
  3. 1 star
    Desværre er det flad boller – de hæver slet ikke…. jeg har endda kommet bage puvler i – men ingen effekt…. øv.
    Skal jeg komme mindre gulerod i….🤔
    Hilsen Tina

    Svar
    • Hej Tina
      Low Carb-boller uden stivelse hæver jo ikke. Der er jo ikke mel i. Jeg er ked af din 1-stjernede anmeldelse for noget, der er umuligt at opnå med de ingredienser, der er i. Anmeldelserne ses på google og din anmeldelse hjælper nu til at færre vil besøge min side😔

      Jeg tror mængden af gulerod er ligegyldig i den sammenhæng, men du kan prøve de fiberrige hytteostboller med kerner, hvis du vil prøve en anden variant. De hæver dog heller ikke af samme grund som denne men de er ‘fastere’ i konsistensen.

      Svar
      • 4 stars
        Ja – det var måske også lige lavt nok – for de smager dejligt…. og ellers er jeg fuld tilfreds med dine opskrifter… Jeg vil prøve de andre boller du foreslår…

        Svar
  4. OMG … de er bare SÅ gode … YUM … det er længe siden jeg har bagt en bedre keto bolle (det tror jeg ikke jeg har, hvis jeg tænker mig godt om!) … tusinde tak for dig – tusinde tak for dine opskrifter!

    Svar
    • Det tror jeg godt. De bliver måske lidt ekstra svampede/æggede men jeg er sikker på det går fint alligevel.

      Svar
      • Vil det være samme mængde pofiber, eller skal der mere til? Har læst om både fiberhusk og pofiber i råvareindekset men kan ikke helt gennemskue det :)

        Svar
        • Jeg vil tro noget mindre, måske kun halv mængde. Fordi der er mange fibre i Pofiber og ikke mange i mandelmel. Kig evt. på fiberbollerne, som er lavet med pofiber.

          Svar
    • Det er ikke lige sådan at sige. Hvor meget du spiser af en given ting vil afhænge af dig, din unikke situation, hvad du i øvrigt har spist/spiser den dag, hvad dit mål er osv.

      Hvis du er PLUS-medlem kan du se energiberegningen nederst i opskriften og så kan det hjælpe dig til at få denne og alle mine andre opskrifter til at passe ind i det kulhydratindtag og kalorieindtag, der passer til dig og det mål, du har sat dig.

      Svar
  5. Ser lækkert ud. De skal prøves.

    Men lidt sjovt hvad type køleskab du har siden de skal “opvarmes” der 🤣

    Svar