Sådan laver du det ultimative charcuterie bræt


Et charcuterie bræt eller tapasbræt, som det også kaldes, fyldt med skinker, pølser og oste og andre gode sager er en nem måde at glæde dine gæster, uden at du behøver stå i køkkenet i timevis. Og faktisk behøver du ikke en gang at have gæster for at servere det. Det kan fint være en dagligdagsting, fx på en træt fredag, hvor du ikke gider lave mad.

Jeg lavede et tilsvarende charcuterie bræt til appetizer nytårsaften, og det falder bare altid i god jord.

Tapasbræt til velkomstdrinken

Det er genialt, når du har brug for en appetizer, der gerne lige må fylde lidt i maven – fx til nytårsaften eller et middagsselskab, hvor børnene lige skal spise først inden de voksne kan sætte sig til bordet. Sådan gør vi tit, når vi holder middagsselskab. Så nipper vi af charcuterie brættet imens børnene hygger sig med deres mad, og så sætter vi os til bords og spiser forret, når der er faldet ro på ungerne.

Selvom det jo ikke ligefrem er raketvidenskab, tænkte jeg, at jeg i dette indlæg ville prøve at beskrive, hvordan jeg bygger sådan et charcuterie bræt op.

Charcuterie bræt - sådan laver du det ultimative bræt med oste, skinker og pølser

Tapasbræt – Charcuterie bræt

Føj til favoritter Udskriv Pin
6
|
30 min

Ingredienser

1-3 oste

  • vesterhavsost
  • emmentaler
  • brie fx jeg var nødsaget til at vælge oste fra en søndagshalvtom Brugsen og endte med Primadonna, Manchego og Port Salut

2-3 slags skinke

  • parmaskinke
  • serranoskinke
  • landskinke På mit bræt havde jeg almindelig skinke, Bresaola og en Coppa.

2-3 slags pølse

  • spansk snackpølse (fuet)
  • pølse med trøffel

Frugt

Noget knas

Lidt drys og krydderurter

  • frisk timian
  • tørret oregano
  • frisk basilikum

Sådan gør du

  • Start med skinkerne og pølserne. Skær pølserne op og fold skinkerne og anret dem med mellemrum fra midten og ud.
  • Skær herefter ostene i mundrette bidder og placer dem på brættet også.
  • Resten af pladsen fylder du ud med grønt, frugt, nødder, oliven etc. Pres det gerne godt sammen, så det ligger helt tæt.
  • Drys til sidst med lidt timian, fordi det ser så pænt og indbydende ud.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Charcuterie bræt - sådan laver du det ultimative bræt med oste, skinker og pølser

Men det var sådan set det.

Når jeg har brødspisere på besøg, putter jeg tit lidt crackers eller grissinistænger på også. Er jeg supertjekket, laver jeg de gode Low Carb ostekiks med rosmarin.

Se fx brættet, jeg brugte som appetizer nytårsaften:

Fad med ost og pølser - Madbanditten.dk

Kom med til webinar

Tilmeld dig 30 minutters gratis webinar d. 10. januar med Tine og mig og bliv klogere på din fordøjelse (og hvorfor den nogle gange brokker sig)

Tilmeld dig allerede nu, så du ikke går glip af det

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Sådan laver du det ultimative charcuterie bræt”

  1. Det ser virkelig lækkert ud. I disse corona-tider skal vi kun være sammen med ét andet par til nytår. Selv om vi er omhyggelige med håndhygiejne, tag-tøj osv. tænker jeg, om det kunne se ligeså indbydende ud i 4 portionsanretninger?
    Eller har du bedre forslag, Jane?
    Mange tak for virkelig god inspiration og godt nytår, hilsen Hanne.

    Svar
    • Jeg har virkelig tænkt det samme. Jeg er landet på at jeg anretter fadet, som jeg plejer men så serverer jeg det med små tag-gafler og små skåle/tallerkener. Så i stedet for at man går og nipper af det, tager man noget over på sin egen lille tallerken og spiser derfra.

      Jeg overvejede portionsanretningen også men ville helst ikke bestemme hvad fra fadet, gæsterne hver især skulle spise. Så jeg kunne bedre lide den anden måde.

      Svar
  2. Hej
    Super lækkert tapas brædt. Det låner jeg :-)
    Flot fad/plade i øvrigt. Jeg har ledt efter et stort rundt som dette. Hvor har du fundet det?
    Godt nytår.
    Mvh Kirsten

    Svar