Chiaknækbrød er nok den mest populære opskrift på Low Carb brød. Opskriften her har i hvert fald gået sin sejrsgang, siden jeg postede den for første gang tilbage i 2014. Og med rette. For det er få brød, jeg har lavet så mange gange som disse chiaknækbrød.
Igennem årene har jeg gjort opskriften lidt nemmere, så jeg har opdateret fremgangsmåden i opskriften nedenfor.
Chiaknækbrød
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Chiaknækbrød – 1 bageplade eller 20 stk.
- 2 dl hørfrø
- 1 dl chiafrø
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl græskarkerner
- 1 tsk salt
- 3 dl vand
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 150 grader.
- Hæld alle frø og kerner i en stor skål sammen med salt.
- Hæld vandet i og rør rundt. Lad chia og hørfrø suge væsken til sig i 5-10 minutter. Rør evt. rundt imens med en dejskraber.
- Hæld dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og glat den ud med en dejskraber, så den fylder helt ud til kanten.
- Når pladen er fuld, kan du vælge at skære firkanter i den med en pizzaskærer. Du kan også vælge bare at brække rustikke stykker af pladen bagefter.
- Bag knækbrødene midt i ovnen i 1-1,5 time. I min ovn tager det 1 time og 20-25 minutter. Tryk på dem i midten og mærk om de føles sprøde.
- Tag ud, lad afkøle og let dem forsigtigt fra bagepapiret. Bræk dem i dine ønskede stykker og opbevar i tætsluttende glas eller i fryser.
Noter
- 1 dl = 80g chiafrø
- 2 dl = 120g hørfrø
- 1 dl = 55g sesamfrø
- 1 dl = 50g solsikkekerner
- 1 dl = 55g græskarkerner
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Chiaknækbrød – med dejligt knas
Jeg spiser meget sjældent brøderstatninger. Hvis jeg skal have en skive af noget, foretrækker jeg noget, der knaser, og når den trang kommer over mig, er disse chiaknækbrød en af mine favoritter. De kan bruges til både den lille sult, som en del af et større måltid eller til fx det lækre tapasbræt.
Hvor tit må man spise chiaknækbrød på Keto?
Hvis dit mål er vægttab, anbefaler jeg at du holder brøderstatninger til særlige lejligheder. Vi ved, at netop nødder og kerner og mælkeprodukter er de hyppigste årsager til at folk ikke lykkes med vægttab. Om det skyldes at disse ting giver lavere mæthed pr. kalorie (sandsynligt) eller det faktum, at de er nemme at overkonsummere (også sandsynligt) ved vi faktisk ikke.
Læs evt. også indsparket her: Hvor tit må jeg spise chiaknækbrød og stenalderbrød?
Allergivenlige knækbrød uden mel, gluten, æg osv.
Chiaknækbrødene indeholder hverken gluten, mejeriprodukter, nødder eller æg, så de er meget allergivenlige.
Medmindre man selvfølgelig er allergisk overfor kerner. Er du ikke allergiker, kan jeg varmt anbefale at prøve en skive af disse med et godt lag smør og en tyk skive ost! Øj, det er godt!
Mange spørger om der ikke skal æg i dejen men det skal der faktisk ikke. Chiakknækbrød hænger sammen ved at chiafrø og hørfrø gelerer i kontakt med væske og denne gelé binder dejen sammen. Faktisk bliver knækbrødene her sprødere UDEN æg end med.
Du finder mine bedste opskrifter på low carb knækbrød lige her.
Se også: Chia knækbrød med oregano og peber
Måske er det bare mig? Men jeg kan ikke helt konkret se, hvornår du tilsætter solsikke- og græskarkerne?
Alle frø og kerner hældes i skålen samtidig. Beklager at det var uklart.
Jeg spiser ikke meget af sådan noget, men vil have det til peberfrugthapsere et par dage den uge. Hvordan får jeg dem til at holde længere, og hvor længe holder de i et lufttæt glas?
Mine holder forevigt, synes jeg. Jeg har bare dem bare i et tætsluttende glas.
Dejlig opskrift men var der ikke olivenolie i den første opskrift?
Nej ikke i denne. Der er i stenalderbrødet, hvis det er det, du forveksler det med.