Chiaknækbrød


Chiaknækbrød er nok den mest populære opskrift på Low Carb-brød. Opskriften her har i hvert fald gået sin sejrsgang, siden jeg postede den for første gang tilbage i 2014. Og med rette. For det er få brød, jeg har lavet så mange gange som disse chiaknækbrød.

Igennem årene har jeg gjort opskriften lidt nemmere, så jeg har opdateret fremgangsmåden i opskriften nedenfor.

Chiaknækbrød - bedste opskrift på knækbrød uden mel

Chiaknækbrød

5 fra 5 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
De bedste og nemmeste melfrie knækbrød, der findes.
20 stk
|
1 t 40 min

Ingredienser

Chiaknækbrød – 1 bageplade eller 20 stk.

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 150 grader.
  • Hæld alle frø i en stor skål sammen med salt.
  • Kvas fennikelfrø og bland dem i også.
  • Hæld vandet i og rør rundt. Lad chia og hørfrø suge væsken til sig i 5-10 minutter. Rør evt. rundt imens med en dejskraber.
  • Hæld dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og glat den ud med en dejskraber, så den fylder helt ud til kanten.
  • Når pladen er fuld, kan du vælge at skære firkanter i den med en pizzaskærer. Du kan også vælge bare at brække rustikke stykker af pladen bagefter.
  • Bag knækbrødene midt i ovnen i 1-1,5 time. I min ovn tager det 1 time og 20-25 minutter. Tryk på dem i midten og mærk om de føles sprøde.
  • Tag ud, lad afkøle og let dem forsigtigt fra bagepapiret. Bræk dem i dine ønskede stykker og opbevar i tætsluttende glas eller i fryser.

Noter

Prøv at tilsætte 1 tsk kvaste fennikelfrø til dejen. Det giver uhørt god smag.
Andre gode varianter er med parmesan (put det på, når der er ca. 10-15 minutter tilbage af bagetiden) eller med dine yndlingskrydderier. Rosmarin smager godt og oregano og peber er rigtig lækkert også.
  • 1 dl = 80g chiafrø 
  • 2 dl = 120g hørfrø 
  • 1 dl = 55g sesamfrø 
  • 1 dl = 50g solsikkekerner 
  • 1 dl = 55g græskarkerner
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Chiaknækbrød – med dejligt knas

Jeg spiser meget sjældent brøderstatninger. Hvis jeg skal have en skive af noget, foretrækker jeg noget, der knaser, og når den trang kommer over mig, er disse chiaknækbrød en af mine favoritter. De kan bruges til både den lille sult, som en del af et større måltid eller til fx det lækre tapasbræt.

Hvor tit må man spise chiaknækbrød på Keto?

Hvis dit mål er vægttab, anbefaler jeg at du holder brøderstatninger til særlige lejligheder. Vi ved, at netop nødder og kerner og mælkeprodukter er de hyppigste årsager til at folk ikke lykkes med vægttab. Om det skyldes at disse ting giver lavere mæthed pr. kalorie (sandsynligt) eller det faktum, at de er nemme at overkonsummere (også sandsynligt) ved vi faktisk ikke.

Læs evt. også indsparket her: Hvor tit må jeg spise chiaknækbrød og stenalderbrød?

Allergivenlige knækbrød uden mel, gluten, æg osv.

Chiaknækbrødene indeholder hverken gluten, mejeriprodukter, nødder eller æg, så de er meget allergivenlige.

Medmindre man selvfølgelig er allergisk overfor kerner. Er du ikke allergiker, kan jeg varmt anbefale at prøve en skive af disse med et godt lag smør og en tyk skive ost! Øj, det er godt!

Mange spørger om der ikke skal æg i dejen men det skal der faktisk ikke. Chiakknækbrød hænger sammen ved at chiafrø og hørfrø gelerer i kontakt med væske og denne gelé binder dejen sammen. Faktisk bliver knækbrødene her sprødere UDEN æg end med.

Du finder mine bedste opskrifter på low carb knækbrød lige her.

Se også: Chia knækbrød med oregano og peber

Chiaknækbrød - opskrift på de bedste knækbrød uden mel

Skal jeg hjælpe dig i gang med Keto?

Få hjælp fra mine madplaner, komplette kostplaner til vægttab eller mit populære Keto kursus.

Se mere her >>

Få mere ud af Madbanditten

Få adgang til energiberegninger på alle opskrifter, få din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, lav dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller brug de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette og meget mere får du som PLUS-medlem🤩

Det koster mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

 

161 kommentarer til “Chiaknækbrød”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stjerner
    Super god opskrift , jeg har en gang ved en fejl kun brugt 1 dl hørfrø istedet for 2 , og den mængde har jeg brugt lige siden , det hænger ligeså godt sammen som med 2 dl, smager lidt mindre olieret og fylder mindre på bagepladen så jeg kan lave dem tyndere end med 2 dl . Jeg ændrer ikke på mængde vand .

    Svar
  2. 5 stjerner
    De smager simpelthen så godt, men gad godt der var skrevet hva kh var pr 100 g,i stedet for pr stk,da mine måske varier fra dine,jeg fik i hvert fald ik kun 20 stk ud af portionen😊men under alle omstændigheder så tak fordi du regner kh ud,det er altså dejligt😊

    Svar
    • Det var også en overvejelse, vi havde. Men da vi skulle vælge, gav pr. portion/pr. stk bedst mening de fleste steder.

      Svar
  3. Halløj og god blæsevejrs søndag,
    Kan man tilsætte lidt fedtstof og i så fald hvor meget ca., uden det gør det store i regnskabet?
    De smager super godt, men jeg synes de bliver lidt tørre.
    Bh
    Sarah

    Svar
    • Jeg har desværre ingen erfaring med at tilsætte fedtstof, men prøv med en spsk eller to og se om det giver lidt mere ‘smørelse’ (eller smør et godt lag smør på bagefter – det smager megalækkert :))

      Svar
  4. Hej Jane

    Har prøvet opskriften her mange gange. Men har tidligere fundet opskriften nederst i en anden knækbrødsopskrift, hvor den kommer som den nemme udgave. Mener der kun skulle 1 1/2 dl. hørfrø og 1 1/2 dl….? Det kan jeg så ikke huske. Men er ikke så pjattet med hørfrø i forvejen og oplever at knækbrødene nogle gange tager smag -blir sådan lidt harske fiske-agtige. Kan jeg nøjes med 1 dl. hørfrø og så supplere med eks. chia???

    På forhånd tak. Og tak for mange gode opskrifter👍😁

    Mange hilsner Maj

    Svar
    • Hej Mai
      Det er netop ‘den nemme’, jeg har skrevet ind i opskriften her. Jeg brugte aldrig andre, så det virkede fjollet, at den stod som alternativ.

      Du kan godt bytte lidt rundt på hørfrø og chia. Det vigtige er bare, at disse to udgør en pæn del, da det er dem, der gelerer og får dejen til at hænge sammen. Ellers skal man have et æg i for at få dem til at hænge sammen men jeg synes faktisk at versionen uden æg er bedst.

      Svar
    • 5 stjerner
      Jeg oplevede det samme i første omgang jeg lavede dem – men det viste sig at mine hørfrø var en “smule” for gamle. 5 år gamle harske hørfrø hjælper åbenbart ikke på fiskesmagen. 😅

      Svar
  5. Hej, hvornår skal de sidste 0,5 dl. i?
    Jeg kan se du har ændret opskriften, selvom den gamle var helt fantastisk :)

    Svar
    • Godt du spørger – nu fik jeg nemlig lige opdateret opskriften til den, jeg bruger allermest. Her hælder jeg bare det hele i sammen og det fungerer superfint.

      Svar
  6. Hejsa
    Et lille tip, hvis man gerne vil have meget tynde. Så hæld dejen ud midt på bagepapir, læg et stykke bagepapir ovenpå og brug så hænderne til at presse det ud og den tykke kant der kommer skrabes af. Så river man det øverste bagepapir forsigtigt af. Det dej man har skrabet af, lægges på et nyt bagepapir og gøres det sammen som før.
    Mvh Lisbeth

    Svar
    • Hej Hanne

      Jeg kopierer lige mit svar til dig fra i går, da du skrev andetsteds:

      Det tror jeg ikke ville blive helt godt i min ovn. Min ovn varmer vildt ujævnt. Jeg tror jeg ville tage tiden og bage dem hver for sig.

      Svar
  7. Hej Jane

    Jeg har møjsommeligt scrollet mig igennem alle kommentarerne for at være sikker på, at mit spørgsmål ikke var blevet besvaret ?
    Jeg kan se, at det er stillet flere gange, men jeg kan ikke finde svaret, så… Bages de ved varmluft eller alm. ovn?

    Bh Louise

    Svar
    • Hehe hvor er du sød. Altid almindelig ovn medmindre der specifikt står varmluft. Lige disse har jeg dog faktisk bagt ved begge og begge dele fungerer fint.

      Svar