Chaffles / Chaffler


Chaffles eller Chaffler, hvad er det nu? Jo, det er såmænd amerikanernes måde at sige cheese waffles. Altså vafler lavet af ost. Og det er en populær opskrift ude på det vilde internet, kan jeg afsløre.

Så lad os bringe internetfænomenet chaffles til Danmark også. Måske skal vi kalde dem chaffler så? Hvad siger du?

Chaffles - opskrift på de populære keto vafler - chaffles

Chaffles / Chaffler

5 fra 10 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
6 stk
|
15 min

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm vaffeljernet. Jeg har et Tefal Snack Collection (reklamelink) og jeg brugte her pladerne til belgiske vafler.
  • Pisk æg sammen i en skål og rør den revede ost ud heri.
  • Hæld dejen i vaffeljernet lidt efter lidt og bag dem til du har færdige chaffles.

Noter

Er du fuldstændig eventyrlysten, kan du kaste et drys salt eller måske lidt tørret oregano i. Jo jo, going crazy!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Chaffles / Chaffler

Jeg har jo lavet ostevafler i årevis, men nu kan vi lave en helt simpel en og kalde dem chaffles. Jeg bragte faktisk opskriften i min IG-story for noget tid siden og siden er jeg blevet tagget flere gange af folk, der har lavet dem.

Og jeg kan lige så godt sige dig: du finder ikke en nemmere opskrift på vafler. Undskyld, chaffler. De består i al sin enkelthed nemlig kun af to ingredienser: ost og æg.

Jep, det er det.

Og de smager helt vildt udmærket. Tidligere har jeg puttet Pofiber i men min fiberforskrækkede mave kan faktisk bedre lide disse.

Et par ord om revet ost

Når du køber revet ost færdigt i pose, er det tilsat en lillesmule kartofffelstivelse eller lign. for at undgå at ostestrimlerne klistrer sammen. Det giver lidt ekstra kulhydrater, ofte ca. 2 g pr. 100 g, som du kan undgå ved at købe en hel ost og rive den selv.

Stivelsen, der er tilsat den færdigkøbte revede ost, giver en lillesmule sprødhed i kanten og hvis du synes, det er et godt bytte, så ved du det nu.

Chaffles - opskrift på de populære keto vafler - chaffler
Chaffles - opskrift på de populære keto vafler - chaffles

Står der Keto og vægttab på dit 2023?

Keto har den unikke egenskab, at det nedsætter din appetit, hvilket giver mulighed for at gå ned i vægt uden sulten som den konstante og klæbrige makker.

Men det er ikke helt uden betydning, hvordan du griber Keto an. Lad Keto kostplanen guide dig eller overvej, om du ikke skal tage 6 uger med mig som din guide på mit Keto kursus. Kurset starter på mandag.

Vil du have mere ud af Madbanditten?

Se alle de fordele du kan få for bare 1 krone om dagen!

>> MadbandittenPLUS <<

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

133 kommentarer til “Chaffles / Chaffler”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Vi har haft stor succes med at lave en ordentlig bunke, så der er til frokost den næste uge. Et hurtigt smut på en varm pande med et skvæt olie, så er de sprøde og lækre :-) Det smager – og mætter – fantastisk.

    Svar
  2. 5 stjerner
    Så lækker og nem 😋jeg blender æg, ost,og skinkestrinler sammen så er det bare at putte salat i og folde son en rolle 😁jeg kan bedst lide dem kolde

    Svar
    • Det er sjovt, du nævner det. Jeg kan også bedst lide dem kolde. Jeg synes, de er mindst ‘æggede’ sådan :)

      Svar
  3. Hej
    Jeg har lige købt sådan et boble jern
    Kan man lave chaffels i den eller skal jeg ha en anden
    Mvh
    Lisbet klamer

    Svar
    • Det har jeg desværre slet ingen erfaring med… Jeg tænker at dejen skal hæve meget for at det fungerer og det er jeg ikke helt sikker på at den gør her. Men giv gerne lyd hvis du tester det :)

      Svar
  4. 5 stjerner
    Nemt og lækkert.
    Havde en rest myseost og lavede disse, som er lidt mere i den søde ende:
    2 æg
    75 g myseost
    10 g pofiber

    Svar
  5. Prøvede at scrolle igennem kommentarerne, men kunne ikke lige finde svar på mit spørgsmål – skal vaffeljernet smøres med olie/fedtstof, inden massen kommes i? :) Eller er der nok fedtstof i osten?

    Svar
  6. Mmmmm, de her er fantastiske som bund, når middagen står på burritoes og tacedinner. Det er ikke sidste gang, jeg laver denne chaffle i vaffeljern…

    Svar
    • Du kan spise nøjagtigt hvad du vil til morgenmad. Jeg spiser alt muligt på alle tidspunkter. Der er ingen grund til at lade sig begrænse af gamle forestillinger om hvad man skal spise på bedste tider.

      Er det måske ved at være tid til at du bare kaster dig ud i det og gør dig nogle erfaringer? Der er ikke én rigtig måde at gøre det på. Der er tusinde rigtige måder at gøre det på og den, der passer til dig, er den, der tilgodeser din hverdag, hvad du kan lide at spise, hvad du føler smager godt, mætter godt osv. Hvad ville du bruge af pålæg på et stykke brød? Brug det på chaffels i stedet.

      Hvis du gerne vil have et helt fast oplæg til alle dine måltider, så tag en periode med Keto kostplanen. Så kommer du i gang og kan lure portionsstørrelser, sammensætninger osv.

      Svar
  7. Hej Jane
    Jeg prøvede at lave chaffles for første gang i går, og de blev lækre. Selv vores søn, som ikke kan lide æg, kunne godt lide dem. Havde dog en lille udfordring med vaffeljernet. Jeg har købt Tefals vaffeljern, men min ægge-/oste-masse var tynd og det løb ud af vaffeljernet, ned under pladerne til varmelegemerne. Det tog frygtelig lang tid at gøre rent bagefter. Har du en idé til hvad jeg skal gøre anderledes (syntes ikke jeg overfyldte pladerne)?

    Svar
    • Hej Lene
      Jeg tror alligevel, du har overfyldt dem. Ellers løber det ikke ud over. Fordi æggene vokser sådan, skal der nærmest kun en lille klat i midten. Den vokser sig så ud til kanterne under bagningen. Prøv dig lidt frem indtil du får fornemmelse af mængden👍🏼

      Svar
    • Jeg svarer lige på denne, da jeg har samme problem, det løber ned i varmelegemet, og det har brændt sig fast, hvordan får man det væk for nu lugter det røget når jeg bruger det.
      Jeg synes heller ikke jeg kommer for meget på, har prøvet mindre men så bliver det ikke en hel vaffel .
      Nogen der kan hjælpe.

      Svar
      • Det eneste, der løser dette problem er at få afstemt mængden, der skal i. Løber det over = for meget. Bliver det ikke en fuld vaffel = for lidt. Dit svar ligger imellem de to. Pladerne kan rengøres men er det brændt på nedenunder på selve vaffeljernet, har jeg desværre ingen løsning…

        Svar
  8. Hej Jane
    Jeg er lige komme med på keto vognen :-)
    Hvordan vil du holde chafflerne lækker og friske hvis de bliver lavet aften før og bruger dem til madpakken dagen efter.

    Svar
    • Hej Margrethe
      Vi opbevarer dem i køleskab (eller fryser, hvis de skal holde længe). De smager fint direkte fra køleskab men kan også lunes på brødristeren.

      Svar
        • Aah okay😅
          Min mand klapper dem bare sammen med pålæg om morgenen og pakker den ind som sandwich. På arbejdet tror jeg, han har den i køleskab men det har jeg faktisk aldrig spurgt ham om…

          Svar
    • Mjaah uden vaffeljern er det jo bare en slags omelet. Helt sikkert også dejligt men jo langt fra det samme…

      Svar
  9. Hej Jane. Er ny på feltet. Læser med mundvand dine opskrifter. Lige et spørgsmål. Kan chaffles fryses? Mvh Susanne

    Svar
  10. Hej Jane,
    Jeg har bagt dine chaffler flere gange, men syntes de bliver lidt gummiagtige.
    Nu er jeg begyndt at komme 1 spk pofiber i dejen og så bliver de meget mere sprøde og lækre.
    Men hvad “koster” det i kulhydrat regnskabet.
    Mvh, Jette

    Svar
    • Hej Jette
      Det kan jeg desværre ikke lige i hovedet, men kulhydratindholdet står på pakken og så kan du måle 1 spsk op. Men det vejer ikke noget nævneværdigt så 1 spsk fordelt på 6 chaffler vil være helt ubetydeligt kulhydratmæssigt, vil jeg tro.

      Svar
  11. Hej Jane
    HJÆLP 🙏
    Elskede din side for 3 år siden og levede lchf🤩 lavede flittig alt fra bunden.. Og kaffe med fløde.. Jeg lærte at drikke kaffe pga dig.. FANTASTISK😍
    MEN fik konstateret intolerance overfor mejeriprodukter.. Argh.. Og nu vil jeg gerne tilbage til Lchf men hvordan uden Fløde, smør og ost🙈 det var SÅ nemt og lækkert😍
    Der er jo rigtig mange kh i vegan😬
    Hvad gør jeg?
    Gode råd modtages med kyshånd❤️
    Tak for alt din inspiration✨✨
    Du har hjulpet mange jeg har sendt videre til din side💃

    Svar
    • Hej Tanja
      Det er intet problem overhovedet. Jeg spiser mejeribegrænset og i lange perioder helt mejerifrit og det går super-super fint. Tænk mindre i erstatninger og mere i bare at spise noget andet. Det er langt nemmere. Læs gerne denne artikel: Keto uden mælkeprodukter

      Jeg har også lavet en ebog med mælkefrie Keto-opskrifter, hvis du har brug for inspiration til at komme i gang: Mælkefrie Keto-opskrifter.

      Og glæd dig over at den mejerifrie variant ofte er mere effektiv end den, hvor man drukner sin mad i fløde og smør :)

      Svar