Chaffles / Chaffler


Chaffles eller Chaffler, hvad er det nu? Jo, det er såmænd amerikanernes måde at sige cheese waffles. Altså vafler lavet af ost. Og det er en populær opskrift ude på det vilde internet, kan jeg afsløre.

Så lad os bringe internetfænomenet chaffles til Danmark også. Måske skal vi kalde dem chaffler så? Hvad siger du?

Chaffles - opskrift på de populære keto vafler - chaffles

Chaffles / Chaffler

5 fra 13 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
6 stk
|
15 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm vaffeljernet. Jeg har et Tefal Snack Collection (reklamelink) og jeg brugte her pladerne til belgiske vafler.
  • Pisk æg sammen i en skål og rør den revede ost ud heri.
  • Hæld dejen i vaffeljernet lidt efter lidt og bag dem til du har færdige chaffles.

Noter

Er du fuldstændig eventyrlysten, kan du kaste et drys salt eller måske lidt tørret oregano i. Jo jo, going crazy!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Chaffles / Chaffler

Jeg har jo lavet ostevafler i årevis, men nu kan vi lave en helt simpel en og kalde dem chaffles. Jeg bragte faktisk opskriften i min IG-story for noget tid siden og siden er jeg blevet tagget flere gange af folk, der har lavet dem.

Og jeg kan lige så godt sige dig: du finder ikke en nemmere opskrift på vafler. Undskyld, chaffler. De består i al sin enkelthed nemlig kun af to ingredienser: ost og æg.

Jep, det er det.

Og de smager helt vildt udmærket. Tidligere har jeg puttet Pofiber i men min fiberforskrækkede mave kan faktisk bedre lide disse.

Forskellige slags chafler

Selve chafflerne kan varieres i det uendelige. Jeg har lavet grønne chafler, pizzachafler, chilichafler, julechaffler, dessertchafler og så har jeg selvfølgelig lavet chaffelsandwich, chaffelburger og chaffeltoast.

Kun fantasien sætter grænserne her.

Et par ord om revet ost

Når du køber revet ost færdigt i pose, er det tilsat en lillesmule kartofffelstivelse eller lign. for at undgå at ostestrimlerne klistrer sammen. Det giver lidt ekstra kulhydrater, ofte ca. 2 g pr. 100 g, som du kan undgå ved at købe en hel ost og rive den selv.

Stivelsen, der er tilsat den færdigkøbte revede ost, giver en lillesmule sprødhed i kanten og hvis du synes, det er et godt bytte, så ved du det nu.

Chaffles, vafler, cafler, chaffler - kært barn har mange navne
Chaffles - opskrift på de populære keto vafler - chafles

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

  • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
  • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
  • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
  • færdige madplaner, jeg laver
  • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
  • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
  • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

148 kommentarer til “Chaffles / Chaffler”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Jeg laver dem på det tynde vaffeljern med hjerterne. Så kan man få dem sprøde hvis man vil, og man kan let klappe dem sammen. Så mulighederne er mange, sandwich, tortilla, pizzabund.. lækkert og få kulhydrater som udgangspunkt.

    Svar
      • Jeg laver kun 1 æg ad gangen så det fx passer til morgenmad og pålæg. Det varierer efter æggets størrelse, nogle gange er der også lidt meget “dej” for mig.

        Svar
  2. Hej Jane

    Jeg laver disse chaffler meget ofte, de gør bare livet lettere 😁
    Jeg laver den også i et almindeligt vaffeljern, og putter forskellige krydderier i alt efter hvad jeg skal bruge dem til.
    Mine børnebørn elsker dem, specielt når jeg putter lidt vanilje og kanel i, hvor de bliver lige som kage. At jeg så føler at jeg kan tilbyde dem med god samvittighed (syntes de ofte får alt for meget sukker) gør det kun bedre 🤗

    I morgen skal jeg til et arrangement hvor jeg ved der bliver serveret sandwich, så tager jeg et par chaffler med så bliver sandwichen enten lavet direkte på mit “brød” eller jeg flytter fyldet over.
    Super nemt og det virker som om jeg spiser det samme som de andre.

    Hilsen Helle

    Svar
  3. 5 stjerner
    Lige lavet dem for første gang. Puttede Oregano i.
    Nemt, Hurtigt LÆKKERT.
    Får helt klart genvalg. Perfekt til madpakken.

    Svar
  4. Hvor mange kulhydrater, fedt og protein er der i en. Det var mere så jeg vidste hvor mange jeg måtte spise. Er meget ny i det. 🙈😬

    Svar
  5. 5 stjerner
    Nu fruen alligevel havde gang i vaffeljernet til niecernes morgenmad tænkte jeg jeg måtte tage mig sammen.

    Nu er jeg ikke rasende kulhydrat-forskrækket, så er ½ tsk. Maizena ned til æg+ost, nu du skriver jo at stivelsen i færdigrevet ost kan gøre dem sprøde i kanten. Smid en stor teske oregano i massen og resultatet bliverjo intet mindre en fantastisk <3 Gav dem ca. 4½ minut i det ældgamle OBH vaffeljern på medium varme.

    Svar
  6. Hejsa mine chaffelrs hænger i og er umulige at få ud i et stykke, og jeg har kigget ned i kommentarerne efter svar, du bager dem længe nok, hvor længe er det ca.?

    Svar
    • Det er ret længe. Måske 5-6 minutter. I min verden er det cirka dobbelt så lang tid som jeg intuitivt ville give dem. På det sidste har jeg dog oplevet at de sætter sig fast hvis de bages for længe, fordi de nærmest tørrer ind, så det er åbenbart noget med at finde spottet derimellem.

      Svar
  7. Jeg har smidt midt vaffeljern ud og ønsker ikke flere maskiner. Har nogle af jer erfaring med at lave små klatkager under låg på en pande. 🙈

    Svar