Jeg var så begejstret for flade grøntsagsbrød og blomkålspandekagerne, at jeg fik lyst til at lave en grøn version. Grønne pandekager eller grøntsagspandekager!
Grøntsagsbrød
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 250 g blomkål
- 250 g squash
- 50 g hasselnødder
- 25 g solsikkekerner
- 1,5 spsk loppefrøskaller (reklamelink)
- 2 æg
- 60 g ost (jeg brugte parmesan)
- 1 håndfuld krydderurter (jeg brugte lige dele basilikum, koriander og mynte, fordi det var det, jeg havde)
- Urtesalt
Sådan gør du
- Riv blomkål og squash fint.
- Hæld samtlige ingredienser i foodprocessoren og brug den store kniv. Brug pulse-funktionen til at få dejen kørt rundt og skrab dejen ned af siderne efter behov.
- Når ingredienserne er fint fordelt, formes dejen til otte kugler, og de presses dem flade ud på to bageplader.
- Dette er jo den dovne ovn-version, men jeg orkede ikke at stege dem på panden. Desuden var dejen en smule våd i det, da jeg ikke havde presset væden fra squashen.
- Jeg gav dem 15 minutter ved 200 grader varmluft, før jeg vendte dem og gav dem yderligere 10 min.
- De smager mildt og godt. Blomkålen smages slet ikke, men det gør til gengæld urterne. Mine fik en fin og diskret smag af mynte, hvilket jeg syntes, var herligt.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Grøntsagspandekager fungerer fint som brød
Grøntsagspandekager er geniale at bruge, hvis man føler behov for et stykke “brød” under sit pålæg, og så er det en nem måde at få skruet op for indtaget af grøntsager. De holder sig desuden fint på køl og bliver endnu mere faste i det, hvilket gør dem meget velegnede i madpakken. Ren win!
Da vi som bekendt drager mod Barcelona i morgen, er vi ved at tømme køleskabet. Det bærer denne portion en smule præg af. Jeg havde nemlig en portion råkost af blomkål og squash i køleskabet, som jeg godt kunne se, jeg ville få svært ved at spise mig igennem, så de endte i dejen. Og nu glider de ned uden problemer.
Så jeg spiste dem til frokost sammen med avokado og tomat og ost og salami.
Og igen til morgenmad her til morgen sammen med avokado og en rest laks fra aftensmaden.
kan man fryse grønsager pandekagerne ned
Ville de egne sig som pizzabund?
Mjaah, det kunne de måske godt men jeg ville nok vælge en af de andre pizzabunde, som fx blomkålspizzaen eller den grønne pizzabund med broccoli.
Hej Jane. Nu har jeg en del gange set på dine grøntsagsbrød. Jeg er ikke low-carb typen, så vil være så fræk og spørge om jeg bare kan erstatte loppefrøskallerne med eksempelvis en fuldkornsmel? :-)
Det tror jeg, du sagtens kan. Jeg har jo bare selvsagt ikke testet det ;-) Men da det bare er en smule fibre, der er brug for for at binde dem godt sammen, vil jeg tro, de vil blive lige så fine med fuldkornsmel :)
Hejsa ;) først, jeg er totalt fan af din side og bruger den tit :)
Lige nu kigger jeg pandekager da jeg har vildt lyst til at prøve at lave nogen af dine pandekager/brød. Mit problem er at jeg ikke kan finde en erstatning for hytteost, creme fraise, ja ost bare generelt -da jeg ikke tåler mælkeprodukter….. Disse blomkåls/grøntsags pandekager/brød ser bare SÅ lækre ud. Så mit spørgsmål er -har du en ide til hvad jeg kan bruge i stedet for mælkeprodukter (i dette tilfælde ost) ??
Katrine
Jeg tror egentlig ofte, du kan udelade det eller evt. lægge et ekstra æg til. :)
Kan de laves uden foodprocessor?
Det kræver lidt tålmodighed med rivejernet, vil jeg sige…
Okay;) så må jeg have det;)
Kan de laves uden foodprocessor? :)
Meget lækre – smagte ikke af blomkål (selvom det er okay i min verden)… Men de hængte lidt fast inde i ovnen – smør du bagepapiret?
KH Anne
Nej, jeg smører det ikke men jeg letter dem lige fra papiret, når de kommer ud af ovnen, så de ikke “gror fast” :)
Mon man kan bruge hvidkål i stedet for blomkål?
Det kan du sagtens.
Hej.
Super inspirerende side du har :-) Har du en ide til alternativ til ost da jeg har en datter som ikke tåler mælkeprodukter?
Kan ost bare helt undværes? Tak for hjælpe!
Kan man fryse dem med succes? :-)
Tænker de er gode at have i fryseren til en nem morgenmad/madpakke…
Ja, de er geniale i fryseren. Læg madpakkepapir imellem, så de ikke fryser sammen :-)
Jeg har lige lavet disse lækre pandekager med pulpen fra min grøntsagsjuice (broccoli, spinat og et æble)og uden nødder men stadig med solsikkefrø – de smager sindssygt godt og så fik jeg endelig noget at bruge pulpen til :)
Hvor herligt. :-)
Jeg er desværre ikke den heldige ejer af en foodprocessor (eller plads i køkkenet)
-Er der mon nogen der har erfaringer med at lave denne lækre opskrift uden?
Og desuden tak for en super inspirerede blog! :-)
Lyder super lækre, men hvad gør man hvis man ikke har noget HUSK.
Kan de lave ud??
Ja, det kan de godt, men de hænger ikke lige så godt sammen. :-)
Uhm, de smager rigtigt godt – tak for en super blog!
Kan man erstatte hasselnødder med mandler? Vil gerne prøve at lave dem og har vildt mange mandler, jeg kan bruge :)
Ja det kan du helt sikkert godt!
Er det ikke mere som et stykke knækbrød eller en “rugklapper” ?
Ikke så meget knækbrød over disse, da de er bløde og saftige i det. Rugklapper kunne de godt erstatte :-)
Uhm de skal helt sikkert laves snarest – ligesom basildippen!
Håber I får en forrygende fantastisk tur til Barcelona :-)
wow har lige lavet dem, de smager jo sååå godt!:)
Ej, hvor herligt med instant feedback! Jeg er også helt solgt!