Flade grøntsagsbrød / grønne pandekager


Jeg var så begejstret for flade grøntsagsbrød og blomkålspandekagerne, at jeg fik lyst til at lave en grøn version. Grønne pandekager eller grøntsagspandekager!

Grøntsagsfladebrød - nemme grøntsagbrød eller grønne pandekager

Grøntsagsbrød

Føj til favoritter Udskriv Pin
nemme grønne pandekager
8 stk
|
35 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Riv blomkål og squash fint.
 • Hæld samtlige ingredienser i foodprocessoren og brug den store kniv. Brug pulse-funktionen til at få dejen kørt rundt og skrab dejen ned af siderne efter behov.
 • Når ingredienserne er fint fordelt, formes dejen til otte kugler, og de presses dem flade ud på to bageplader.
 • Dette er jo den dovne ovn-version, men jeg orkede ikke at stege dem på panden. Desuden var dejen en smule våd i det, da jeg ikke havde presset væden fra squashen.
 • Jeg gav dem 15 minutter ved 200 grader varmluft, før jeg vendte dem og gav dem yderligere 10 min.
 • De smager mildt og godt. Blomkålen smages slet ikke, men det gør til gengæld urterne. Mine fik en fin og diskret smag af mynte, hvilket jeg syntes, var herligt.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Grøntsagspandekager fungerer fint som brød

Grøntsagspandekager er geniale at bruge, hvis man føler behov for et stykke “brød” under sit pålæg, og så er det en nem måde at få skruet op for indtaget af grøntsager. De holder sig desuden fint på køl og bliver endnu mere faste i det, hvilket gør dem meget velegnede i madpakken. Ren win!

Da vi som bekendt drager mod Barcelona i morgen, er vi ved at tømme køleskabet. Det bærer denne portion en smule præg af. Jeg havde nemlig en portion råkost af blomkål og squash i køleskabet, som jeg godt kunne se, jeg ville få svært ved at spise mig igennem, så de endte i dejen. Og nu glider de ned uden problemer.

Så jeg spiste dem til frokost sammen med avokado og tomat og ost og salami.

Og igen til morgenmad her til morgen sammen med avokado og en rest laks fra aftensmaden.

Lækre grøntsagspandekager / grøntsagsbrød, grønne pandekager som kan bruges som fladbrød / sandwichbrød

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

31 kommentarer til “Flade grøntsagsbrød / grønne pandekager”

 1. Hej Jane. Nu har jeg en del gange set på dine grøntsagsbrød. Jeg er ikke low-carb typen, så vil være så fræk og spørge om jeg bare kan erstatte loppefrøskallerne med eksempelvis en fuldkornsmel? :-)

  Svar
  • Det tror jeg, du sagtens kan. Jeg har jo bare selvsagt ikke testet det ;-) Men da det bare er en smule fibre, der er brug for for at binde dem godt sammen, vil jeg tro, de vil blive lige så fine med fuldkornsmel :)

   Svar
 2. Hejsa ;) først, jeg er totalt fan af din side og bruger den tit :)
  Lige nu kigger jeg pandekager da jeg har vildt lyst til at prøve at lave nogen af dine pandekager/brød. Mit problem er at jeg ikke kan finde en erstatning for hytteost, creme fraise, ja ost bare generelt -da jeg ikke tåler mælkeprodukter….. Disse blomkåls/grøntsags pandekager/brød ser bare SÅ lækre ud. Så mit spørgsmål er -har du en ide til hvad jeg kan bruge i stedet for mælkeprodukter (i dette tilfælde ost) ??
  Katrine

  Svar
 3. Meget lækre – smagte ikke af blomkål (selvom det er okay i min verden)… Men de hængte lidt fast inde i ovnen – smør du bagepapiret?

  KH Anne

  Svar
  • Nej, jeg smører det ikke men jeg letter dem lige fra papiret, når de kommer ud af ovnen, så de ikke “gror fast” :)

   Svar
 4. Hej.
  Super inspirerende side du har :-) Har du en ide til alternativ til ost da jeg har en datter som ikke tåler mælkeprodukter?
  Kan ost bare helt undværes? Tak for hjælpe!

  Svar
 5. Kan man fryse dem med succes? :-)
  Tænker de er gode at have i fryseren til en nem morgenmad/madpakke…

  Svar
 6. Jeg har lige lavet disse lækre pandekager med pulpen fra min grøntsagsjuice (broccoli, spinat og et æble)og uden nødder men stadig med solsikkefrø – de smager sindssygt godt og så fik jeg endelig noget at bruge pulpen til :)

  Svar
 7. Jeg er desværre ikke den heldige ejer af en foodprocessor (eller plads i køkkenet)
  -Er der mon nogen der har erfaringer med at lave denne lækre opskrift uden?
  Og desuden tak for en super inspirerede blog! :-)

  Svar
 8. Uhm de skal helt sikkert laves snarest – ligesom basildippen!

  Håber I får en forrygende fantastisk tur til Barcelona :-)

  Svar