Disse low carb burgerboller kan du bruge, når du gerne vil lave LCHF burgere og du gerne vil have noget, der minder om en “rigtig bolle” og “rigtig brød“. Helt rigtig bliver den selvfølgelig ikke men den er derhen ad og så indeholder den markant færre kulhydrater end en normal burgerbolle.
Ingredienser
- 4 æg + 1 blomme til pensling
- 150 g hytteost 4 %
- 30 g smeltet smør
- 80 g mandelmel eller hjemmemalet i foodprocessoren
- 15 g kokosfibermel
- 30 g sesamfrø + til drys
- 3 tsk loppefrøskaller
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 190 grader.
- Blend æggene grundigt med hytteost og tilsæt smeltet smør.
- Tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen godt sammen, til den er jævn med elpiskeren. Lad dejen hvile i ca. 10 minutter.
- Form dejen til boller med våde hænder og læg dem på en bageplade med bagepapir. Der bliver ca. 4-6 stk.
- Klap bollerne flade, så de er ca. 1 cm høje. Pensl med sammenpisket æggeblomme og drys med sesamfrø.
- Bag bollerne i den varme ovn i 20-25 minutter, til de er let gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist..
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Det er fredag, og fredag betyder jo madplan! Men hvad skal jeg sige? Jeg har ikke lige fået lavet den. Jeg skal aflevere manus til LCHF året rundt på mandag, og det kommer altid bag på mig, hvor lang tid de sidste gennemlæsninger tager. Så kom du forbi i håb om en madplan, må du genbruge en af disse:
Madplan nr. 1
Madplan nr. 2
Madplan nr. 3
Men i stedet kan du få en lækker frokost-idé. Som jeg har skrevet om flere gange før, så halter det med at få lavet ordentlig frokost her i enmandsvirksomheden. I går oppede jeg mig dog og lavede denne uhørt lækre og mættende frokostsandwich.
Er I klar over, hvor lækker ost-og-bacon-kombien er? Alt for lækker!
Bollerne var low carb burgerbollerne fra Mæt & Slank med LCHF, som jeg fandt en af i fryseren (så heldig var jeg), men vi kan jo godt lige tage opskriften her for dem, der ikke bare kan hente en i fryseren:
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik.
Herefter var det såmænd bare at fylde sådan en sag med favoritfyldet. Herfra blev det:
- 1-2 spsk god mayonnaise
- 1 tyk skive flødehavarti
- 5-6 skiver bacon (den tørsaltede fra Hanegal – øj, den er god!)
- spinatblade
- ærtespirer
Samle, samle sandwich og kort efter var den spist.
Hej Jane
Jeg har bagt bollerne i sidste uge, og de blev fine og smagte rigtig godt. Nu har jeg så en plade i ovnen med dobbelt portion – ikke godt. Dejen var temmelig flydende, så jeg gav den et par skefulde Pofiber, så den blev mere fast og kunne sættes på pladen med en ske. Nu er bollerne flydt sammen til en stor plade, og den skærer jeg selvfølgelig bare i firkanter, men hvad kan være galt?
Det ved jeg desværre ikke. Måske har du sat dem for tæt?
Hej Jane. Jeg prøvede opskriften fra din bog af og vi herhjemme var meget tilfredse med dem – men hvordan skal de opbevares, hvis man gerne vil have en de følgende dage? Ved stuetemperatur eller i køleskabet?
Og mange tak for opskriften 😁
Mvh Stine
Ja godt spørgsmål. Jeg ville opbevare dem enten i køleskab eller fryser. Og så lune dem inden brug.