Æblemuffins


Æblemuffins, der både er sukkerfrie, glutenfrie og Low Carb og samtidig supernemme at lave. Fyldt med gode råvarer og dejligt med en kage, der kan spises, uden at blodsukkeret ryger på himmelfart.

Æblemuffins - opskrift uden sukker, gluten og mel

Æblemuffins

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
Glutenfrie, sukkerfrie og Low Carb.
6 stk
|
30 min

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 180 grader.
  • Skær æblet i helt små tern.
  • Hæld æbletern i en skål og vend dem med kanel.
  • Smelt smør i en kasserolle.
  • Pisk æg med sødning i en skål. Tilsæt smeltet smør og pisk igen.
  • Tilsæt mandelmel, fiberhusk, kardemomme, vaniljepulver og bagepulver og pisk dejen sammen. Den bliver nu tyk i det.
  • Vend æbleternene i dejen.
  • Fordel dejen i 6 muffinsforme. Jeg brugte silikoneforme, som jeg havde puttet papirmuffinform i.
  • Bag i ca. 15-20 minuttter, til de er gyldne i toppen og gennembagt i midten.

Noter

Vil du bare gerne bage lækre glutenfrie muffins og er du ligeglad med det sukkerfrie, kan du sagtens bruge almindeligt sukker. Erstat Sukrin Gold 1:1 med rørsukker og smag til, om du vil have dem sødere endnu.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Æblemuffins uden sukker og mel

Hovedingrediensen i denne opskrift på æblemuffins er æbler. Sådan bør det vel næsten være, ikke?

Herudover består de af æg, mandelmel, smør og en smule sødning. Det er primært æblerne, der søder i denne muffinopskrift, men lidt ekstra tilsat sødning giver lige prikken over i’et, så smagen ikke bliver for flad.

Men inden vi når til æblemuffinopskriften, vil jeg lige forventningsafstemme lidt: Dette ikke er en sød kage. Jeg foretrækker dem sådan, men vil du gerne have sødere smag, skal du øge sødningsmængden. Smag evt. til undervejs.

Sunde æblemuffins i madpakken

Jeg bagte dem oprindeligt, fordi jeg ville lave en lækker madpakkesnack til de to teenagere. At putte kage i madpakken er ellers ikke lige mit foretrukne valg, men tingene ændrer sig, når ens børn rammer teen-årene og her gælder det, at alt det, jeg kan putte i deres madpakke, er tusinde gange bedre end det, de ellers kan gå ud og købe.

Så hvis en æblemuffin fra madpakken erstatter en kage fra bageren, har jeg vundet. Og som vi plejer at sige: Når vi putter de gode ting ind, er der mindre plads til ‘det andet’. Og det gælder altså hos teenagere.

Æblemuffins - opskrift uden sukker, gluten og mel

Bag lækre muffins med æble (eller pære) i efterårsferien

At bage æblemuffins er et skønt projekt i efterårsferien, hvor mange drukner i æbler. Her i villakvarteret er der en masse glade æbletræsejere, der deler ud af årets æblehøst, og det er jo superdejligt for os, der har måtte lade æbletræets liv for at få plads til en carport (damn you, Søren!)

Men jeg kan heldigvis stadig bage muffins, og disse muffins med æble var et dejligt weekendprojekt for mig. Jeg kan forestille mig, at de kunne være superlækre med pærer også. De danske pærer smager jo så godt på denne årstid.

Æblekage i stedet…?

Vil du hellere bage æblekage end muffins, så brug denne opskrift: Nemmeste æblekage. Det er også den, der er i De bedste fra Madbanditten, for den er nemlig min favorit.

Og som den opmærksomme læser vil bemærke, er opskrifterne her temmelig ens. Hvorfor ændrer noget, der virker, ikke?

Skal jeg hjælpe dig i gang med Keto?

Få hjælp fra mine madplaner, komplette kostplaner til vægttab eller mit populære Keto kursus.

Se mere her >>

Få mere ud af Madbanditten

Få adgang til energiberegninger på alle opskrifter, få din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, lav dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller brug de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette og meget mere får du som PLUS-medlem🤩

Det koster mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

 

14 kommentarer til “Æblemuffins”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Vi gør alt hvad vi kan for vores unger, og mere kan vi ikke gøre.
    Men tror bare slet ikke, at det holder dem væk fra bager og andre “dårlig domme”.
    Ikke nu men om nogle år vil de fortælle dig The true story!
    Vil ikke være lyseslukker, men har bare prøvet det på egen krop.

    Svar
    • Haha, ja næsten sandt. Med den undtagelse at jeg kan se på deres kontoudtog hvor de bruger deres penge.
      Men det, jeg mener, er mere at fokus ændrer sig til at handle om at få gode ting ind, så der kommer særligt protein og næringsstoffer ind. Det gør det i hvert fald hos os.

      Svar
  2. Har lige bagt en dobbeltportion, jeg trængte sådan til noget “bagt”. Og nøj hvor er de gode, jeg kom lidt ekstra Sukrin i ( 130 gr. til dobbeltportion) til at bære smag. De rammer fuldstændig ligesom almindeligt bagværk, den plet i mit indre der savner en kage ;-)

    Svar
  3. Nøj den ser lækker ud! Er løbet tør for Fiberhusk. Tænker du, at det er essentielt eller kan det udelades / erstattes af Pofiber?

    Svar
    • Jeg synes, de skal have lidt fibre for at få rigtig kage-agtig konsistens. Jeg har brugt loppefrøskaller tidligere og det har fungeret fint, men det knaser lidt og derfor skiftede jeg til fiberhusk. Pofiber har jeg ikke testet men det er jeg sikker på går fint også. Måske i lidt større mængde end fiberhusk.

      Svar
      • Hej Jane.
        Dem må jeg prøve. Fiberhusk kan dog ikke købes nogen steder i øjeblikket da alle produkter er blevet tilbagekaldt af Fødevarestyrelsen pga risiko for salmonella. Hvor stor mængde af Pofiber tror du skal bruges i stedet?
        Eller ville du foretrække at bruge loppefrøskaller?

        Svar
        • Jeg købte fiberhusk tidligere på ugen hos Med24.dk så det lader til at være på vej tilbage. Denne gang ‘varmebehandlet’😅

          Men jeg tror fint, man kan bruge Pofiber også. Jeg ville nok fordoble mængden så, tror jeg❤️

          Svar