Denne sukkefri æblekage er måske verdens nemmeste og bedste æblekage. Forleden bagte jeg æblekagen, da vi skulle have spontane gæster til eftermiddagskaffe.
Jeg tog aldrig billede, for det var jo bare lige en hurtig æblekage, og jeg har jo masser af andre æblekageopskrifter her på bloggen, men så smagte den simpelthen så godt, at jeg ærgrede mig gul og grøn over, at jeg ikke lige havde knipset et billede. Men så måtte jeg jo bare lave den igen. Det virkede som et lille offer ;-)
Udstyr
Ingredienser
- 3 æbler 220 g færdige æbletern
- 1 spsk kanel
- 4 æg
- 100 g sødning fx Sukrin Gold*
- 100 g smør
- 200 g mandelmel
- 15 g fiberhusk
- 1 øko-citron skallen herfra
- 1 tsk vaniljepulver
- 2 tsk bagepulver
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Skær æblerne i små tern og vend dem med kanel i en skål.
- Pisk æg med sødning, til æggene er luftige. Hæld det smeltede smør i og pisk igen.
- Vend eller rør mandelmel, fiberhusk, citronskal, vaniljepulver og bagepulver i dejen og vend til sidst æbleternene i.
- Hæld dejen i en smurt springform (24 cm) med bagepapir i bunden og glat overfladen med en dejskraber. Drys lidt kanel over.
- Bag kagen i ovnen i ca. 20-25 minutter. Tag ud og lad afkøle en times tid inden servering.
- Server evt. med fed cremefraiche eller flødeskum pisket med vaniljepulver (eller de to blandet sammen :))
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Bedste æblekage med få kulhydrater
Normalt rynker folk på næsen, når jeg bruger frugt i mine kager eller desserter, fordi caaaaarbs. Jeg har aldrig helt forstået det. Denne æblekage er fx ret så kulhydratfattig, æblerne til trods.
Jeg fik 12 stykker ud af den, og den landede på 3 g kulhydrat pr. stykke (og ca. 200 kcal). Det er ok for et stykke kage, synes jeg…
Æblekage til eftermiddagskaffen
Er du så heldig at have et æbletræ i haven, er du nok ved at drukne i æbler. Vores æbletræ måtte desværre lade livet for Sørens nye carport, så nu har vi kun et med paradisæbler, tror jeg, de hedder, og de er mere pyntelige end spiselige. Heldigvis er mine naboer her i villakvarteret søde til at dele ud af deres overskudsæbler.
At lave æblekage til eftermiddagskaffen er hyggeligt og det, jeg godt kan lide med denne opskrift er, at man kan spise et stykke kage uden at kulhydrat/kalorieindtaget stikker helt af. Stadig ikke hverdagskost men rart engang imellem.
Og så er den bare pivnem – det tæller jo også.
Mega godt kage. Jeg har lavet den en del gange efter hånden, og den er bare lige lækker hver gang.
Jaaa enig, den er simpelthen en vinder. Denne og så den nye banankage er mine to favoritter nu.
Det er den første kage jeg har smagt uden sukker og mel, der kan måle sig, med den originale version. Tror jeg vil prøve den med blåbær og andre smags varianter 👍👍👍👍👍
Jeg er helt enig. Synes virkelig også den er skøn og det er en af de eneste kager, jeg gider spise :)
Kan man bruge Pofiber i stedet for Fiberhusk? Og vil det være samme mængde?
Det tror jeg fint men måske lidt mere så.
Hej Jane
Når jeg lægger din æblekage ind i min madberegner får jeg 14 g kulhydrat pr. stykke kage og ikke 3, hvad Søren gør jeg galt ? har også 12 stk som udgangspunkt.
Venlig hilsen
Vibeke
Jeg gætter på at du bruger en udenlandsk beregner, der inkluderer kostfibre i kulhydratindholdet. I Danmark deklarerer vi kulhydrater i tilgængeligt kulhydrat, dvs. de kulhydrater, der optages i blodet.
Tak for svar 😊. Jeg bruger Sundbid (den gamle Madlog ) den er jeg da egentlig gået ud fra var dansk, men jeg kan jo tage fejl.
Den kender jeg slet ikke men en anden mulighed er også at data i deres database er brugerindtastede og derfor kan være forkerte.
Har du lavet et skriv om hvordan man beregner kulhydrater, hvis ikke man skal medregne kostfibre?
Mvh
Vibeke
Jeg har lidt i min guide til kulhydrattælling men det nemmeste er jo klart at vælge en app, der deklarerer kulhydrater, som vi gør i DK eller også indstille sin udenlandske app til ‘net carbs’ som stort set svarer til vores tilgængelig kulhydrat. Men er det selve appen, der har ufuldstændige data i databasen, så er der ikke andet at gøre end at acceptere det eller skifte til en anden app.
Hej.
Er det alm. Mandelmel som fås i Netto der bruges til opskriften?
Mvh.
Ja, det er det helt almindelige mandelmel, jeg har brugt her.
jeg er ny i denne verden, hvad gør fiber husk eller kan det udelades
Helt fantastisk, holder i flere dage 🤗
Har med fordel skiftet æbler ud med en letkogt rabarberkompot og 50 g af mandelmelet ud med koskosmel🤗
Totalt lækker variant 🤗
Kan man bruge almindelige husk (Loppefrøskaller)? Har ikke andet og vil så gerne lave den kage.
Ja sagtens men måske skal du bruge dobbelt dosis, da fiberhusk jo er pulveriseret og derfor suger mere væske. Eller hvis du har en kaffemølle, kan du også pulverisere dem selv (det er mest for at undgå at de knaser)
Hejsa
Kan man fryse denne æblekage ? mangler at have lidt i fryseren når der kommer kaffe gæster.
God dag til dig.
Hilsen Berit
Det tror jeg helt sikkert godt. Jeg tænker den kunne være superlækkert at have i fryseren :)
Den her opskrift er ved at være min grundplan ud i diverse kager 🌞
Jeg river æblet istedet for tern og river lidt marcipan i dejen.
Jeg har eksperimenteret lidt og hver gang har været en succes 😋👍🌞:
Revne gulerødder, lidt hakket valnød og lidt revet marcipan. Lækkert med lidt flødeoste topping 😋
Moset banan, hakket hasselnødder, lidt mørk chokolade og lidt revet marcipan.
Næste gang må det blive en med chokolade /kakao
Tusind tak for din geniale opskrift
Eeej det lyder som fantastiske varianter – allesammen❤️
Hej Jane.
Jeg skal have gæster i aften. Og Tænk mig at lave den kage til dessert.
Kan man spise den kold. da jeg er nød til at lave den om eftermiddagen. Måske Lune den op. Inden servering.
Mvh Jane
Ja begge dele kan fint gå, både kold og lunet❤️
Denne skønne æbletid inviterer til æblekage.
Her bruges Sukrin Gold i stedet for sukker👍🏻
Til min overraskelse indeholder Sukrin Gold 99% kulhydrater.
Hvorfor er det bedre med Sukrin Gold end med naturlig sukker?
Hej Eva
Sukrinprodukterne (Sukrin, SukrinMelis, Sukrin Gold etc.) er overrvejende lavet på sukkeralkoholen Erythritol, som har den fordel med Low Carb/Keto-briller, at den passerer ufordøjet igennem fordøjelsessystemet. Det betyder, at den ikke påvirker blodsukkeret (har et glykæmisk index på 0), på trods af at du på pakken kan læse, at den indeholder 100 g kulhydrat pr. 100 g.
I Danmark skal vi dog deklarere sukkeralkoholer som kulhydrat men erytritol burde være undtaget dette.
Hej Jane
Jeg har lige bagt din meget lækre æblekage. Jeg kan næsten ikke lade være med at spise den på en gang😊.
Den er hurtig og nem at bage. Jeg fornemmer, at det bliver min yndlingskage i meget lang tid.
Tak for opskriften.
🌺❤️🥧🍎🍎