Hvad er fiberhusk?

Fiberhusk er kværnede psyllium frøskaller, også kaldt hvide loppefrø, fra den indiske urt Plantago Ovata.

Det fiberhusk / HUSK som du køber er først varmebehandlet og derefter er det blevet malet helt fint.

Fiberhusk indeholder 85% fibre og blevet derfor ofte brugt som kosttilskud til maveproblemer.

Fordelen ved loppefrøskallerne er at de, på samme måde som chiafrø og hørfrø, suger væske til sig og gelerer. Det kan stimulere bevægelserne i tarmen og have positiv virkning på afføringen.

I Low Carb køkkenet, bruger vi fiberhusk til glutenfri bagning af brød og kager og som erstatning for mel i fx frikadeller.

Hvad kan erstatte fiberhusk?

Fiberhusk kan erstattes af almindelige loppefrøskaller og i nogen tilfælde også kokosfibermel eller pofiber.

Det er dog vigtigt at sætte mængden dobbelt op på loppefrøskallerne ift. fiberhusk, da den pulveriserede fiberhusk suger mere væske til sig.

Du kan også selv kværne loppefrøskallerne til pulver fx i en kaffekværn. Loppefrøskallerne kan have tildens til at knase lidt mere end fiberhusk.

Vær opmærksom på, at det ikke gælder den anden vej – fiberhusk ikke kan erstatte Pofiber eller kokokosfibermel.

Afhængigt at opskrift kan den store mængde fiberhusk/ loppefrøskaller i nogen tilfælde godt blive lidt ulækker, så der kan det være bedre at bruge kokosfibermel eller pofiber i stedet.

Er fiberhusk og loppefrøskaller det samme?

Nej Fiberhusk og loppefrøskaller er ikke det samme produkt.

Fiberhusk er dog også loppefrøskaller, de er blot blevet kværnet til pulver. Derfor suger fiberhusk mere væske til sig end de almindelige loppefrøskaller.

Hvis du skal erstatte loppefrøskaller med Fiberhusk, skal du halvere mængden, da Fiberhusk suger meget mere væske til sig end de almindelige loppefrøskaller.

Hvor kan jeg købe fiberhusk?

Du kan efterhånden købe fiberhusk i de fleste velassorterede supermarkeder. Det er typisk den gule pakke FiberHUSK der er på hylden.

Du kan også få den i helsekost- og specialbutikker. Jeg køber min lige her: Fiberhusk