Dette er en grundopskrift på muffins i airfryer, hvilket betyder, at du kan tilpasse dine muffins til de smage, du helst vil have. Mine airfryer-muffins er helt klassiske vaniljemuffins eller mandelmuffins måske snarere. For de er bagt med mandelmel og derved også både glutenfrie og Low Carb.
Low Carb og glutenfrie muffins i airfryer
Flere af jer har spurgt til opskrifter på brød eller kager i airfryer og jeg er jo ikke den store bager. Men jeg hører jer og vil gerne komme op med lidt godt. Disse mandelmuffins smagte virkelig dejligt. De er helt enkle og uden så mange dikkedarer men de er tænkt som en grundopskrift, du kan lege med.
Tilføj fx lidt blåbær og du har blåbærmuffins eller lidt hakket mørk chokolade for vaniljemuffins med chokoladeprikker.
Find flere tips under opskriften.

Ingredienser
- 2 æg
- 50 ml sødmælk eller fløde
- 50 g smør smeltet
- 50 g Sukrin Gold eller den sødning, du foretrækker
- 100 g mandelmel
- 1 spsk kokosfibermel eller fiberhusk
- 1 tsk bagepulver
- 0,25 tsk vaniljepulver
- mandelessens bare et par dråber (udelad hvis du ikke vil have mandelsmag)
- mandelsplitter til drys (kan udelades)
Sådan gør du
- Pisk æg godt sammen med , mælk, smeltet smør og sødning.
- Tilsæt alle de tørre dele og pisk dejen godt sammen. Lad den hvile et øjeblik, så fibrene får lov at suge lidt væske.
- Hæld dejen i muffinforme, glat overfladen og drys evt. med lidt hakkede mandelsplitter.
- Opvarm airfryeren til 150 grader ved at lade den køre et par minutter.
- Sæt muffins ned i metalgryden og bag dem i ca. 20 minutter. Stik en kniv i dem og se om de har fået nok.
- Lad dem afkøle helt, inden du tager dem ud af formene.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Airfryermuffins – hvor længe skal de have?
Udfordringen med at bage muffins i airfryer var for mig, at de bliver hurtigt mørke i toppen og er lidt svære at få gennembagt helt indeni. Low Carb muffins bagt med mandelmel er jo i forvejen lidt porøse i konsistensen, så de skal helst ikke være semi-ubagte samtidig.
Jeg landede på en lidt lavere temperatur og en lidt længere bagetid. Det gik ok, synes jeg. Nogen, der har erfaring med at give dem højere temperatur i kortere tid? Meld gerne lige ind i kommentarfeltet herunder.
Jeg bagte i øvrigt mine muffins i de silikoneforme, der kom med metalgryden til airfryeren. Men det så forfærdeligt ud på billedet, så jeg snød og puttede dem over i nogle lyserøde papirmuffins. If you know, you know ;-)
Men vil du lege med at lave muffins i airfryer, håber jeg, du kan bruge denne grundopskrift.
Flere opskrifter på muffins
Jeg har masser af opskrifter på muffins og de kan med garanti fint bages i airfryeren også. Ligesom disse i øvrigt fint kan bages i almindeligt ovn. Selvfølgelig.
Men prøv fx de lækre citronmuffins med birkes, mine populære æblemuffins eller hvad med de børnevenlige muffins med banan og brombær
Hej Jane.
Jeg kan ikke forstå at der kun er 2 gr kulhydrat i hver kage. Hvis jeg tjekker rundt omkring så er der 50 gr kulhydrat i 50 gr sukrin gold….
Hilsen Dorthe
Hej Anne-Dorthe
Sukrinprodukterne (Sukrin, SukrinMelis, Sukrin Gold etc.) er overrvejende lavet på sukkeralkoholen Erythritol, som har den fordel, at den passerer ufordøjet igennem fordøjelsessystemet. Det betyder, at den ikke optages i blodet (har et glykæmisk index på 0), på trods af at du på pakken kan læse, at den indeholder 100 g kulhydrat pr. 100 g. Desuden undeholder den 0 kalorier.
Dette er unikt blandt sukkeralkoholerne og af den grund deklarerer vi i DK sukkeralkoholer som kulhydrat. Men for Sukrins/Erythritols vedkommende bliver det jo altså misvisende.
Så fik jeg lige den på plads, super. Tak 😊
Hej Jane
Tak for dine inspirerende nyhedsbreve – du lander ligesom altid på et relevant emne for mig 😊
Jeg havde ikke lige fiberhusk, så brugte 2 spsk loppefrøskaller i stedet. Bruger til info, hvad der nok svarer til XL-æg i størrelsen. Det blev også et fint resultat.
Mine fik 20 minutter ved 150 grader uden forvarmning. Det var perfekt tid her. Jeg har ladet mig fortælle, at lavere temperatur og evt. længere bagetid er nødvendigt i Airfryer. Har prøvet, hvor hævningen ikke rigtig indfandt sig, men det gør den ved den lavere varme.
Hilsen Anja
PS: Du har glemt mælken nede i beskrivelsen til opskriften 😉
Ej hvor godt, tusind tak for feedback. Jeg skal klart have gjort mig lidt flere erfaringer med bagning deri :)