Kalkungryde med porrer og bacon

Denne opskrift på kalkungryde er endnu et bud på en lækker gryderet, som passer perfekt til efteråret og vinteren. Gryderetter er billig og nem mad og er man heldig, har man endda mad til flere dage. Det er der aldrig nogen, der klager over.

Kalkungryde – dejlig og billig hverdagsmad

Forleden var der en læser, der spurgte mig, om der egentlig var noget i vejen med at spise kalkun, for hun havde studset over, at jeg stort set ingen opskrifter havde med det. Og det er da fuldstændig rigtigt. Og det er da egentlig skørt.

Kalkun kan bruges der, hvor jeg bruger kylling – og ofte faktisk svinekød også.

Da kalkun er meget fedtfattigt og måske ikke det mest interessante stykke kød i sig selv, er det bedst i gryderetter, hvor man kan krydre med lidt bacon og fløde. Det synes jeg i hvert fald.

Sådan en kalkungryde her serveret med en skovlfuld blomkålsris er dejlig og mættende hverdagsmad.

Kalkungryde - opskrift på gryderet med kalkun (Keto-venlig)

Kalkungryde - opskrift på gryderet med kalkun (Keto-venlig)

Kalkungryde med porrer og bacon

Udskriv Pin
4
|
30 min

Ingredienser

  • 600 g kalkunbryst i tern
  • 1 løg finthakket
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 1 porre fint snittet
  • 100 g bacon
  • 2,5 dl fløde
  • 3 dl bouillon gerne kyllingebouillon
  • 1-2 spsk paprika
  • ½ tsk røget paprika
  • 2 tsk tørret timian
  • ca. 2 tsk hvidvinseddike
  • evt. lidt sødning fx Sukrin Gold (reklamelink)
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 portion blomkålsris 600 g plejer at passe fint til 4 personer
  • lidt frisk eller tørret timian til drys

Sådan gør du

  • Skær baconen i tern og steg den gylden i en gryde. Læg det til side et øjeblik.
  • Sauter løg og hvidløg i baconfedtet, til de er klare i farven.
  • Tilsæt kalkunen og brun det af.
  • Tilsæt paprika og timian og lad det stege med i et minuts tid.
  • Hæld bouillon og fløde på og kog op.
  • Lad retten småsimre i ca. 10 minutter.
  • Tilsæt porrer og bacon de sidste minutter, inden retten er færdig.
  • Smag til med salt, peber, eddike og evt. lidt sødning.
  • Server fx med blomkålsris.

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

4 kommentarer til “Kalkungryde med porrer og bacon”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Jo men som du måske ved er vi i gang med at udvikle og lancere et helt nyt site. Vi udvikler derfor ikke længere på det gamle. Det nemmeste lige her og nu er derfor at kopiere teksten over i et worddokument og printe det. Så får du hverken reklamer eller kommentarer med.

      Svar