Denne opskrift på kalkungryde er endnu et bud på en lækker gryderet, som passer perfekt til efteråret og vinteren. Gryderetter er billig og nem mad og er man heldig, har man endda mad til flere dage. Det er der aldrig nogen, der klager over.
Kalkungryde – dejlig og billig hverdagsmad
Forleden var der en læser, der spurgte mig, om der egentlig var noget i vejen med at spise kalkun, for hun havde studset over, at jeg stort set ingen opskrifter havde med det. Og det er da fuldstændig rigtigt. Og det er da egentlig skørt.
Kalkun kan bruges der, hvor jeg bruger kylling – og ofte faktisk svinekød også.
Da kalkun er meget fedtfattigt og måske ikke det mest interessante stykke kød i sig selv, er det bedst i gryderetter, hvor man kan krydre med lidt bacon og fløde. Det synes jeg i hvert fald.
Sådan en kalkungryde her serveret med en skovlfuld blomkålsris er dejlig og mættende hverdagsmad.
KALKUNGRYDE – 4 PERSONER
- 600 g kalkunbryst i tern
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 porre, fint snittet
- 100 g bacon
- 2,5 dl fløde
- 3 dl bouillon, gerne kyllingebouillon
- 1-2 spsk paprika
- ½ tsk røget paprika
- 2 tsk tørret timian
- ca. 2 tsk hvidvinseddike
- evt. lidt sødning, fx Sukrin Gold (reklamelink)
- salt og friskkværnet peber
- 1 portion blomkålsris (600 g plejer at passe fint til 4 personer)
- lidt frisk eller tørret timian til drys
SÅDAN
2. Sauter løg og hvidløg i baconfedtet, til de er klare i farven.
3. Tilsæt kalkunen og brun det af.
4. Tilsæt paprika og timian og lad det stege med i et minuts tid.
5. Hæld bouillon og fløde på og kog op.
6. Lad retten småsimre i ca. 10 minutter.
7. Tilsæt porrer og bacon de sidste minutter, inden retten er færdig.
8. Smag til med salt, peber, eddike og evt. lidt sødning.
9. Server fx med blomkålsris.
Kan du ikke lave en printvenlig version? Jeg synes desværre, at hvis jeg printer en af dine lækre opskrifter, så ender den med at fylde tre sider.
Jo men som du måske ved er vi i gang med at udvikle og lancere et helt nyt site. Vi udvikler derfor ikke længere på det gamle. Det nemmeste lige her og nu er derfor at kopiere teksten over i et worddokument og printe det. Så får du hverken reklamer eller kommentarer med.
Hej Jane, er det frisk eller tørret timian du bruger i denne opskrift – og hvor meget?
Jeg brugte tørret timian i selve retten og frisk til drys. Jeg har præciseret det i opskriften nu 🙂